potrhane väzivo v kolene

O športe...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: potrhane väzivo v kolene

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ked to nemas opuchnute a nemas tam vodu tak si v pohode. len skus nablizsich par zapasov hrat s bandazou a uvidis ci sa ti to znovu stane
FtwK
Novice
Novice

Re: potrhane väzivo v kolene

Príspevok od používateľa FtwK »

Zdravím páni :) Tiež som potrhal predný skrížny väz v kolene a po prečítatní vašich odpovedí by som teda bol totálne vystresovaný keby som to čítal hneď ako sa mi to stalo :D Chvalabohu, to tu len poriadne preháňate (nechcem nikoho uraziť). Som aktívny športovec, venujem sa bojovým umeniam - čo je teda ale poriadne rotačný šport, takže je to koleno kvalitne namáhané :). Ale pekne poporiadku, zranenie sa mi stalo dosť nešťastnou náhodou, keď mi sparring partner drbol na nohu - vtedy mi koleno prvý krát vyskočilo. Od vtedy sa to opakovalo ešte asi 3 krát behom pol roka až doktor pristúpil na operáciu. Operácia prebehla, ja som bol deň po operácii z nemocníce doma (noha v sádre). Po týždni som na nohu normálne stúpal. Po mesiaci šla sádra dole a ja som zostal trošku zaskočený - noha pochudnutá, oslabená (čakal som to ale nie až tak ! :D ). Doktor mi povedal že chodiť začnem najskôr o 14 dní. Ehm, ak to číta dúfam že ma nezakole, chodiť bez barlí som začal o tri dni :D a celkom mi to šlo, samozrejme som trošku kríval. Presne o 20 dní na to som sa postavil na pás v posilke a konečne som si zabehal - bol to super pocit :) Fakt luxus. A 7 dní na to som dostal požehnanie od lekára trénovať. Síce som sa musel vyvarovať kontaktu na to koleno ale i tak som si tréningy užíval. No a aby som to zbytočne neobkecával, mesiac na to som dostal povolenie od doktora plnohodnotne trénovať :) Je pravda že ešte mám trošku problém dostať sa do jedného postoja ale verím že o mesiac to už dám, každým tréningom je tam totižto zlepšenie :) Takže základom je nestresovať keď už sa vám niečo také prihodí a neveriť ľuďom čo to nezažili keď vám budú tlačiť do hláv ako ste práve skončili s vrcholovým športom - verte radšej lekárovi, myslím že bude mať lepší prehľad ako ľudia na webe (opäť - nikoho neurážam!) :)
Pekný večer prajem a hlavne veľa zdravia :)
Napísať odpoveď