potrhane väzivo v kolene
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: potrhane väzivo v kolene
ked to nemas opuchnute a nemas tam vodu tak si v pohode. len skus nablizsich par zapasov hrat s bandazou a uvidis ci sa ti to znovu stane
Re: potrhane väzivo v kolene
Zdravím páni
Tiež som potrhal predný skrížny väz v kolene a po prečítatní vašich odpovedí by som teda bol totálne vystresovaný keby som to čítal hneď ako sa mi to stalo
Chvalabohu, to tu len poriadne preháňate (nechcem nikoho uraziť). Som aktívny športovec, venujem sa bojovým umeniam - čo je teda ale poriadne rotačný šport, takže je to koleno kvalitne namáhané
. Ale pekne poporiadku, zranenie sa mi stalo dosť nešťastnou náhodou, keď mi sparring partner drbol na nohu - vtedy mi koleno prvý krát vyskočilo. Od vtedy sa to opakovalo ešte asi 3 krát behom pol roka až doktor pristúpil na operáciu. Operácia prebehla, ja som bol deň po operácii z nemocníce doma (noha v sádre). Po týždni som na nohu normálne stúpal. Po mesiaci šla sádra dole a ja som zostal trošku zaskočený - noha pochudnutá, oslabená (čakal som to ale nie až tak !
). Doktor mi povedal že chodiť začnem najskôr o 14 dní. Ehm, ak to číta dúfam že ma nezakole, chodiť bez barlí som začal o tri dni
a celkom mi to šlo, samozrejme som trošku kríval. Presne o 20 dní na to som sa postavil na pás v posilke a konečne som si zabehal - bol to super pocit
Fakt luxus. A 7 dní na to som dostal požehnanie od lekára trénovať. Síce som sa musel vyvarovať kontaktu na to koleno ale i tak som si tréningy užíval. No a aby som to zbytočne neobkecával, mesiac na to som dostal povolenie od doktora plnohodnotne trénovať
Je pravda že ešte mám trošku problém dostať sa do jedného postoja ale verím že o mesiac to už dám, každým tréningom je tam totižto zlepšenie
Takže základom je nestresovať keď už sa vám niečo také prihodí a neveriť ľuďom čo to nezažili keď vám budú tlačiť do hláv ako ste práve skončili s vrcholovým športom - verte radšej lekárovi, myslím že bude mať lepší prehľad ako ľudia na webe (opäť - nikoho neurážam!) 
Pekný večer prajem a hlavne veľa zdravia
Pekný večer prajem a hlavne veľa zdravia