Vojna na Ukrajine (Protest na Ukrajine)

Diskusie na politické témy...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Protest na Ukrajine

Príspevok od používateľa Steju »

No, keď sa parta chabo ozbrojených a hlavne chabo obrnených demonštrantov o niečo snaží, a myslia si, že sa im nič nemôže stať... na nete sú aj videá, ako sa s podomácky vyrobenými štítmi snažia dostať kdesi bližšie ku armádnym/policajným sniperom - neúspešne. Keby armáda chcela, tak ich tam vystrieľa všetkých za 2 hodiny, takže sa mi celá tá situácia zdá byť zamotaná a nezmyselná.

...nie som na nikoho strane, len konštatujem
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ti co zostavaju v uliciach aj nadalej su ludia ktori sa prilis nechali vtiahnut do aktualnej situacie a neuvedomuju si ze je to nerozumne. Je nieco ine ist proti hrstke policajtov ktori su ozbrojeni pelendrekmi a stitmi a je nieco uplne ine ked je protivnikom regulerna armada. Cele je to od zaciatku nezmysel, pretoze sami demonstranti su nazorovo nejednotny a nemaju ziadneho uznaneho vodcu.
Ani nemozu mat,pretoze v tom gulaši je kazdy,od ultra pravice k ultra lavici,od pubertakov po starych kmeťov. Cela ta revolucia je iba znakom prejavenych emocii ale ziadneho rozumu. Typicky "vychodny" pristup. Od zaciatku vedeli ze Ukrajina je nie ze pred bankrotom,ale defacto uz v nom a je vrcholne rizikove sa obracat v tejto chvili Rusku chrbtom. Ak by sa dobrovolne rozhodli ze beru statny bankrot,tak okej, ale v tom pripade sa mali na prevrat aj dopredu trochu pripravit.Tj hladat spojencov zo strany velenia armady a ked nie, tak aspon nejaky ten vojensky skladik navstivit.Lebo teraz nemozu nic,len sa nechat postrielat,alebo ist zo sklopenymi usami domov./vidno ze domaci su uplne mimo reality,stacilo ked som si cital nazory ukrajinskych navstevnikov Tatier, a vsetcia hovorili v duchu "Ukrajina nepotrebuje Rusko ani Eu lebo je bohata"-poniektori doslova takto/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No áno, chýbajú im zbrane. Ale zas v správach dávali, že nejaké menšie mesto úspešne obsadili. Skôr tam bude cesta.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nie je problem obsadit hlavné budovy v nejakom mensom meste. Problem je, ze sa to neda udrzat ked tam napochoduje armada s obrnenou technikou. Dajme tomu ze demonstranti vyrabovali aj nejaku tu policajnu stanicu-co odtial asi tak mohli zobrat? stare pistole a strelivo, to jasi tak vsetko.S tym sa ale neda bojovat proti tankom,ani porovnavat ucinnost strelby davkami z vojenskeho kalasnikova s jednotlivou strelbou z pochybnej pistole..Aj molotov je uplne k nicomu proti transporteru.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 - pises ako keby uz bola regulerna obcianska vojna kde sa killuje hlava nehlava...to veruze este (nastastie) nieje
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo, lenže v takejto zlomovej chvíli a pod medzinárodným tlakom by sa mohla tá vládna štruktúra rozpadnúť, proste to nezvládnuť, čiže s tou armádou by to nemuselo byť také aktuálne. Tuším sa také čosi už aj stalo, som čosi zachytil, že akási jednota odmietla kdesi v Ukrajine zasiahnuť. To je proste rozklad starej moci.
wladas
Redeemer
Redeemer

To odmietanie prikazov statnej moci bude urcite len stupnovat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas

nikde som nepisal o "regularnej obcianskej vojne". V kazdom pripade je v Kyjeve uz pritomna armada spolu zo specialnymi jednotkami ktore ostreluju ludi na uliciach. Od utorka bola zabitych cca 130ludi co je myslim hrozné samo o sebe.Mnoho ludi bolo unesenych a mucenych, presne cisla nie su zname co je v tom chaose uplne jasne. A je viac ako iste ze v pripade ak bude situacia eskalovat tak armada pouzije obrnenu techniku voci ktorej civilisti nemaju ziadnu sancu.

hughito
ja ziaden rozklad moci nanestastie zatial nevidim.Je pravda ze sa uvadza ze nejaka mala armadna jednotka sa pripojila na stranu demonstrantov ale nikde to nebolo zatial potvrdene,moze ist o zamerne vypustenu dezinformaciu zo strany revoltujucich. Janukovyc zatial nema ani najmensi dovod preco by mal niekde odchadzat,stoji za nim Rusko,ukrajinska armada aj miestni oligarchovia.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

je tu niekto, kto pozna situaciu do podrobna a zije v ukrajine ? lebo mam pocit, ze sa tvarime ako keby sme vedeli o co tam skutocne ide.
gogo956
Redeemer
Redeemer

vsetcia co sme tu mame informacie pravdepodobne iba sprostredkovane- z medii. Na druhej strane si treba uvedomit,ze o moc lepsie na tom urcite nie su ani samotni Ukrajinci.V Kyjeve panuje chaos, v skutocnosti nikto netusi ktora skupina demonstrujucich je origoš a kto je uz provokater.Hovori sa ze po meste operuju clenovia specialnych jednotiek v civile ktori unasaju a zabijaju ludi ktori sa aktivne podielaju na odpore. Predstav si ze vsade su len same osoby zo zahalenymi tvarami a s roznymi zbranami - v takych situaciach sa moze stat /a urcite aj stava/ uplne cokolvek a nikto nevie kto co vlastne spravil alebo nespravil.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

gogo956 napísal:A je viac ako iste ze v pripade ak bude situacia eskalovat tak armada pouzije obrnenu techniku voci ktorej civilisti nemaju ziadnu sancu.
Tym by som si nebol taky isty
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5WBb9xA9AI
gogo956
Redeemer
Redeemer

zaujimave videa
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... tvych.html

renault
voci najjednoduchsim obrnenym vozidlam horiaci benzim samozrejme ucinok ma.To co je v tom videu je iba velmi jednoduchy zastaraly stroj.Moderne tanky maju aktivne systemy ktore vedia zahasit ohen vo vnutri kabiny alebo v motorovej casti a aj zabrania vstupu jedovatych vyparov horenia k posadke.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

dufam, ze tie agresivne svine v uliciach potlacia. Vyuzivaju pokojne protesty na vyvolavanie nasilia a chaosu.
.
nasledne nove volby. v tych opat vyhra terajsi prezident a maskarada sa moze zacat odznova.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Ja dúfam, že sa to rýchlo skončí lebo padne za obeť viac životov a bude to len horšie.Toto už nie je povstanie, ale obyčajné pustošenie krajiny a vraždenie obyvateľstva. Už povolali armádu som zvedavý kedy to skonči... :(

Čítal som informáciu citujem:Spojené štáty vyzvali ukrajinskú vládu, aby stiahla z kyjevského Námestia nezávislosti poriadkovú políciu, vyhlásila prímerie a začala rokovať s opozíciou. Zástupca poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Ben Rhodes na palube lietadla Air Force One novinárom povedal, že vláda USA zvažuje uvalenie sankcií na osoby zodpovedné za násilie. V tejto súvislosti vedie konzultácie s Európskou úniou. USA teda nevyzvala teroristov, aby zložili zbrane, ale vyzvala vládu suverénneho štátu aby sa týmto teroristom podriadila !!! to je už doslovne nonsens :o
wladas
Redeemer
Redeemer

slavo - samozrejme ked samotna USA si tych teroristov plati
->slavo<-
Addict
Addict

11:00 K nadšeniu demonštrantov sa ráno na stranu opozície pridalo asi 50 policajtov.
:nono:
zdroj:http://www.sme.sk/c/7110904/ukrajina-on ... okoje.html

Toto video ma šokovalo asi najviac demonštranti sú už lepšie ozbrojený jak policajti ani sa nečudujem, že už povolali armádu ...
http://www.liveleak.com/view?i=34e_1392746107
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

->slavo<- napísal:
Toto video ma šokovalo asi najviac demonštranti sú už lepšie ozbrojený jak policajti ani sa nečudujem, že už povolali armádu ...
http://www.liveleak.com/view?i=34e_1392746107
Tak ale toto mi už nepríde ako demonštrácia, na tom videu sa "demonštranti" chovajú ako zver ... Neviem absolútne na koho strane by som mal byť ale je to otrasné :cry:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja som na strane kde nikto nikoho nezabija :)
->slavo<-
Addict
Addict

http://www.nytimes.com/2014/02/21/world ... ml?hp&_r=1
pozrite na ten obrázok
Independence Square in Kiev
je tam sťahovacia lišta pre porovnanie rok 2009/2014 :o
Napísať odpoveď