Z Kanady do USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jukel
Professional
Professional

Z Kanady do USA

Príspevok od používateľa jukel »

Minulý rok som bol v USA, mám platnú ESTU ešte rok a pol. Tento rok sa chcem do USA vrátit ( ako turista ) no chcem navštíviť aj Kanadu. Našiel som cenovo výhodné letenky do Toronta, preto by ma zaujímalo ako je to s prechodom do USA cez Kanadské hranice. Taktiež či potriebujem niečo ako ESTA aj pre Kanadu.

Rovnako ako je to s návštevov Tijuany v Mexiku, opäť z USA. Google som skúšal no moja angličtina na tieto legislatívne záležitosti nestačí.
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Z Kanady do USA

Príspevok od používateľa Soviet »

jukel: Zalezi ako sa budes prepracovat cez hranice.
Taktiez cestujem v Juli do Toronta a dva tyzdne pochodim Kanadske staty niektore + USA. Ta ESTA by ti mala stacit + pas.
Odpoved od pozicovne aut som dostal nasledovnu:
"Výjezd do USA není problém. Potřebujete mít s sebou vaši smlouvu o pronájmu (dostanete při vyzvednutí auta), musíte o výjezdu informovat pobočku v Kanadě a na hranicích pak požádat o tzv. „pass“ pro vjezd do USA, viz info níž.
"Driving into the U.S. is permitted, however, you will need a copy of your rental agreement and will need to obtain a pass from the Border Guard, at time of entry. Advise counter upon arrival of your intent to cross the U.S. border and return to the renting location.
Vehicles cannot be driven into Mexico."

Vacsina spolocnosti ako aj hertz, ktory je vyssie ma zakazane prepravovat ich auta do Mexika. Takze s tym mozes mat problem. Ale tam ja nechystam sa, takze netusim detaily.
Precitaj si aj: http://goo.gl/np47IE
Napísať odpoveď