Zdravim
V danovom sa vobec nevyznam a tak sa chcem spytat, ze predminuly rok som ovela viac pracoval a dostal som preplatok 100eur.... minuly rok som pracoval menej no dostanem taktiez menej penazi preplatok. Je to normalne ? Chcem vediet, ze ci mi dobre zratali danove. Staci laicka odpoved. dakujem
DANOVE PRIZNANIE ZMENA ZAKONA ?
-
ledenaster
Medium Professional
-
vladenko007
VIP
Re: DANOVE PRIZNANIE ZMENA ZAKONA ?
Tiež sa moc nevyznám ale poviem iba svoju skúsenosť. Ak som pracoval celý rok a vôbec som nemarodil tak som ešte nejaké tie eurka 1-5 doplácal. Kolega ktorý napríklad bol 4 mesiace na urade prace a zbytok odrobil, tak jemu vrátili cca 230€. Tak isto aj tomu čo bol hodne na marodke.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď si viac pracoval (mal si vyšší zárobok), tak si aj viac odviedol na daniach ktoré ti následne vrátili. Keď si menej pracoval, tak si menej odviedol na dani, a preto máš nižší preplatok ako rok predtým. Nechápem čomu nechápeš.ledenaster napísal:Zdravim
V danovom sa vobec nevyznam a tak sa chcem spytat, ze predminuly rok som ovela viac pracoval a dostal som preplatok 100eur.... minuly rok som pracoval menej no dostanem taktiez menej penazi preplatok. Je to normalne ? Chcem vediet, ze ci mi dobre zratali danove. Staci laicka odpoved. dakujem
ale nenapísal si, o akú prácu ide. Či nejaká brigáda a nárokuješ si na vráteni daní, lebo v takom prípade to logiku dáva. Ak si si platil preddavky a ideš o normálnu prácu kde si celý rok odrobil, tak tam záleží od plno iných faktorov. Možno sa ti znížil preddavok alebo podobne
-
vladenko007
VIP
audio no nie vždy je to tak.
Ešte raz vravím. Človek pracujúci na trvalý pracovný pomer, ktorý odrobí celý rok nedostane nič. Alebo ešte par eur doplatí. Ten ktorí chodil po lekároch alebo nepracoval celý rok dostane nejaké peniaze naspäť.
Edit//Ešte dodám že nepočítam tam tých čo majú deti prípadne na nich berú prídavky.
Ešte raz vravím. Človek pracujúci na trvalý pracovný pomer, ktorý odrobí celý rok nedostane nič. Alebo ešte par eur doplatí. Ten ktorí chodil po lekároch alebo nepracoval celý rok dostane nejaké peniaze naspäť.
Edit//Ešte dodám že nepočítam tam tých čo majú deti prípadne na nich berú prídavky.
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Chlapi... ako vymôcť podklady pre DP od brigádnickej agentúry, ktorá mi odmieta zdvihnúť mobil a doteraz nebola schopná kópiu zmluvy a výplatné pásky?
Prípadne môžem podať podnet niekam či je to na nich, že takto odmietajú komunikovať s ľudmi?
Prípadne môžem podať podnet niekam či je to na nich, že takto odmietajú komunikovať s ľudmi?