ZOH 2014 - Hokej

O športe...
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: ZOH 2014 - Hokej

Príspevok od používateľa Bobr »

Kanady, ktora dokazala vyhrat tych par dolezitych zapasov
Myslis konkretne vsetky?

//ok
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Semifinale a finale.

Myslel som to tak, ze tie ich vykony boli kostrbate (proti Finom, Lotysov) a boli timy, ktore hrali v ovela vacsej pohode a ich herny prejav bol znacne lepsi (Fini, USA). Ale Kanada narozdiel od nich posledne dolezite zapasy zvladla.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zaslúžene, Kanada hrala doslova profesorsky. Vlastne okrem Lotyšov nebolo mužstvo, ktoré by ich vytrápilo.
Najhoršie na tom víťazstve sú kanadskí fans, to je zlé. Inak keď už, tak veľmi to prajem St. Louisovi.
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Švédsky hokejista Nicklas Bäckström mal na ZOH 2014 pozitívny dopingový test. Bolo to po zápase so Slovinskom.
Oznámili im to až teraz 2 hodiny pred finále. Podľa mňa ich to dosľ rozhodilo ...
http://www.teraz.sk/sport/backstrom-zoh ... lanok.html
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Pekne Kanadania to zvladli, mohli v klude dat debakel Svedom aj 5:0 keby Lundquist neurobil par zazracnych zakrokov, kazdopadne tu sa ukazalo aki su centrovia doleziti, strasne mi je luto toho oslabenia Svedska, myslim ze so vsetkymi strednymi utocnikmi by z finale spravili dramaticky match az do poslednych sekund stretnutia.

Dalsia vec, ktoru som si vsimol na tychto OH je ze sa zacina tvorit opat priepastny rozdiel medzi zamorim a zbytkom sveta. Slovensko a Cesko idu do zatratenia uplne, Fini uz tiez nie su to co byvali, chcelo by to nejakeho noveho Selanneho, Svedi sa mi zdaju ako jedini konkurencie schopni voci zamoriu, no a Rusi maju mozno najviac talentov, ale ta ich neteamova a sebecka hra ich este bude mrziet a to nielen na tychto OH. Prijemne prekvapili totalni outsidery typu Lotysko, Slovinsko, vlastne jjedini Lotysi vedeli ako jedini Kanadu potrapit, dufam ze sa mylim a na dalsej olympieade vyhra nejaky europsky team.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Skôr by som povedal, že zo svetovej osmičky, ktorá sa rysovala po posledných dvoch MS, sa stáva len svetová päťka (Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Rusko). My s Čechmi, Švajčiarmi, Nemcami (?), Nórmi (?) by sme mohli byť taký druhý sled. Len ak to bude pokračovať môžme veľmi rýchlo klesnúť o úroveň nižšie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak, tak... Skutočne konkurencieschopné sú Kanada, Rusko, Fínsko, Švédsko a USA.
Vytvára sa akoby druhý sled, ktorý je hodne nabitý Češi, Slováci, Švajc, Dáni, Nóri, Rakúsko, Nemci... Je to tak.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja by som skor ten druhy sled zuzil na nas, cechov, svajc, danov a norov. Rakusko a Nemecko vypadavaju da sa povedat pravidelne tak by som ich radil skor k tretiemu sledu.
Aj s Lotysmi
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Nemecko nevypadlo už dobrých pár rokov, aj keď v 2009 nevypadlo len preto, že usporiadúvalo MS 2010, na nich však bolo štvrté. A keby nemali istotu možno by skončili aj lepšie ako päťnásty na MS 2009. A Lotyšsko síce hrá často o záchranu, ale z "Áčka" od svojho vstupu v 1997 nevypadlo ani raz. V postupovaní a vypadávaní sa posledné hádam už aj 4 alebo viac rokov až nezáživne striedajú Slovinci s Rakúšanmi na jednej strane a Taliani s Kazachmi na druhej.

Ale možno by som to rozdelil takto:
1. sled: Kanada, USA, Švédsko, Fínsko, Rusko.
2. sled: Česko, Slovensko, Nemecko, Švajčiarsko, Nórsko.
3. sled: Bielorusko, Lotyšsko, Dánsko, Francúzsko.
4. sled: Rakúsko, Slovinsko, Taliansko, Kazachstan, možno Maďarsko.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Problém ako vždy je ten, že hokej trebárs vo Švajci, trebárs Slovinsku,ale aj Lotyšsku, Dánsku, Nórsku ide strašne hore, ale v SK a ČR dosť padá.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Prial som to Landeskogovi, vo veku 21 rokov mohol mať už titul majstra sveta a olympijskeho víťaza, žiaľ nevyšlo to. Aspoň Duchene má zlatku :D

K tým krajinám, myslím, že Kazachstan do 4. sledu nepatrí ale minimálne do toho tretieho :wink: Barys Astana investuje nemalé peniaze do hokeja a v KHL sú tuším druhí vo východnej konferencii. Je pravdou, že viacmenej to tam uhrávajú Kanaďania a Amíci, ale tí sa pre mnohých stávajú vzormi a tak ako Kevin Dallman získal štátne občianstvo predpokladám, že ho získajú aj Bochenski, Boyd a Dawes, ktorí tam už nejaký ten rok hrajú a potom beda krajinám z 2 a 3 sledu. Tiež Francúzi, ak sa naučia lepší herný štýl, tak ich bude problém poraziť, pretože kvalitu a hráčov európskeho formátu majú - Bellemare, Fleury, v AHL Da Costa a pod. Slovinci hore idú, hrajú v zmiešanej EBEL a to sa potom musí prejaviť, kde Rakúšanov a Slovincov cvičia Kanaďania a od nich potom pochytia bojovnosť, húževnatosť a hokejové myslenie. Nórom odchádza generácia, ktorá dokázala nahnať strach nejednému favoritovi, mládež nejako extra neponúka alternatívu do repre. Nemci sú podľa mňa v lige zaplavení nekvalitnými hráčmi zo zámoria, ak to porovnáme so Švajcom, čo sa potom vypomsťuje reprezentácii, keď absentuje kvalita v posledných rokoch, i keď aj odchod Kruppa spravil svoje.

Myslím, že ak sa má náš hokej posunúť vpred, tak by bolo namieste aby aj Košice vstúpili napríklad do už vyššie spomínanej EBEL, nemôžu repre tvoriť prakticky odpadlíci z europy a zámoria, ktorí sa tam nedokázali presadiť a v europe pomaly začali upadať, resp. sú za zenitom svojich možnosti (narážam na hráčov Slovana) :wink:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

"Sýkora a Vůjtek zostávajú vo svojich funkciách. Aj keď VV SZĽH ponúkli svoje rezignácie, ten ich neprijal."
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Však celý výkonný výbor jednomyselne schválil tú nomináciu na olympiádu ...
http://sportky.topky.sk/c/118392/vujtek ... iu-do-soci
To by potom museli odvolať aj samých seba a odstúpiť komplet všetci a to sa nikdy nestane. Však nie sú hlúpy aby odchádzali s takých dobre platených teplých miestečiek. Vújtek zas nie je taký špičkový tréner , že by sa oňho v zahraničí bili. A Sýkora , o tom škoda reči ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Jako Vújtek mne osobne nevadí, je to asi najlepší tréner akého sme kedy mali pri repre, ale všetci vieme, že nitky ťahajú aj iní.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Vujtek je dobrý kouč, som rád, že ostane. Sýkora ale v úlohe GM reprezentácie totálne zlyhal, určite mal pre urovnanie sporu Šatana s Chárom urobiť viac. Veď na to v reprezentácii je.. Inak, Šatan pokračuje, dnes gól proti Minsku :)
Napísať odpoveď