Animácia počas čakania na dokončenie skriptu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
slay
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Animácia počas čakania na dokončenie skriptu

Príspevok od používateľa slay »

Servus,

neviem presne ako sa táto fičurina volá, preto ani neviem dobre pomenovať tému a preto ani neviem čo presne mám googliť.

Ide o to, že na webe mám formulár, kde chvíľku jeho spracovanie trvá, lebo je celkom komplikovaný a integrovaný na databázu. Je to sekunda dve, ale aj tak sa často stretávam s tým, že netrpezlivý user proste refreshne stránku a potom sa ten formulár ako keby dva krát odošle, dva krát zapíše do DB a pošlú sa dva potvrdzujúce maily.

Chcel by som tam preto hodiť nejakú "animáciu" alebo ako to nazvať. Niečo ako keď vyhľadávate letenky a ono to ukáže nejaké otáčajúce sa presýpacie hodiny s tým, že máte počkať kým to dokončí svoju prácu. Ale neviem ako sa táto vec volá, neviem ako to googliť, neviem aké metódy sa na to používajú. Tieto veci robím amatérsky vo voľnom čase, takže akékoľvek nasmerovanie bude cenné.

Vďaka. :wink:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Animácia počas čakania na dokončenie skriptu

Príspevok od používateľa audiotrack »

ta "animácia" je robená cez ajax. Neviem ako sa tvoj formulár posiela, ale keď spomínaš refresh stránky a znovuodoslanie tak asi klasicky. A teda nemáš ako odchytiť kedy sa odoslal. Najjednoduchšie v tvojom prípade bude javascriptom po odoslaní zruší celý formulár a hodiť namiesto neho nejakú animáciu, ktorá sa zruší potom načítanim novej stránky. Alebo prerobiť na ajax

to dvojité odoslanie ti to síce neošetrí, ale budeš mať animáciu a budú vedieť že majú čakať. Dvojité odoslanie vyriešiš inými metodami (overenie timestampu, jedinečný kod a podobne)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

inak povedane:

vytvor si svoj animovany element, ktory sa zobrazi napr. ako overlay nad strankou. na animaciu pouzi nejaky gif (ajax loader - ked vygooglis najdes taky generator co ti vypluje gifko take ake chces), a tento element nechaj schovany (rozumej display: none)

potom po odoslani formulara, cez javascript odchyt odoslanie formulara (resp. kliknutie na tlacitko odoslat) a elementu s loadingom nastav display: block. tym sa ti zobrazi nad strankou, a uzivatel nebude moct 2x odkliknut odoslat a ma aj informaciu ze sa nieco deje.. samozrejme pokym sa stranka nepresmeruje, tak do vtedy tam bude ten loading.

je to podobne co napisal audio, len v bledoruzovom
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

OK, asi už mám predstavu. Je to Breezingform ext. na Joomle.

Ešte raz vďaka :)
Napísať odpoveď