Čierna obrazovka
-
Sparko
Čierna obrazovka
Zdravím, mám už asi 3 mesiace nový pc a už tretí krát sa mi stal taký problém, že keď som zapol pc tak mi ostala len čierna obrazovka žiadny kurzor ani nič proste len čierno..pomôže len reštart.
Pri spustení sa chladiče rozbehnú aj svetlo na skrinke ide proste všetko jak má. Ako som písal stalo sa mi to už tretí krát čiže zhruba raz za mesiac. Všetko vyzerá v pohode jediné čo som si všimol, že niekedy pri zapnutí pc mi to hlavné logo začiatočné ako keby zmenilo rozlíšenie teda vidím len 75% celej obrazovky..dúfam, že chápete ako to myslím. To s tým logom sa mi stalo už viac ako tri krát..neviem či to s tým súvisí.... Neviete čím to môže byť ?
Pri spustení sa chladiče rozbehnú aj svetlo na skrinke ide proste všetko jak má. Ako som písal stalo sa mi to už tretí krát čiže zhruba raz za mesiac. Všetko vyzerá v pohode jediné čo som si všimol, že niekedy pri zapnutí pc mi to hlavné logo začiatočné ako keby zmenilo rozlíšenie teda vidím len 75% celej obrazovky..dúfam, že chápete ako to myslím. To s tým logom sa mi stalo už viac ako tri krát..neviem či to s tým súvisí.... Neviete čím to môže byť ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čierna obrazovka
Cierna obrazovka zostane az ked nabehne Windows alebo hned po zapnuti pocitaca, teda vtedy, ked sa testuje pamat, inicializuju disky a mas moznost otvorit bios??? Alebo to spravi ked ma nabehnut logo Windowsu pri bootovani???
-
Sparko
Hneď ako zapnem pc tak všetko je čierne nenabehne absolútne nič od začiatku čierna obrazovka.
-
hojko
Site Admin
Co tak napisat typ dosky, grafickej karty, atd???
-
Sparko
mb: MSI Z87-G45 GAMING
cpu: i5-4670k
gpu: MSI GTX 770
ram: crucial Ballistix Tactical LP - 8GB
ssd: samsung 840 evo
zdroj: seasonic g-series 550W
/// Ešte jedna vec čo sa mi už viac krát stala..vyhodí mi niečo také, že out of memory či čo neviem presne proste že mam malo ram pamäte nejak som to neriešil lebo som vždy hral dayz čo je dosť náročná hra no aj tak mi to nešlo nejak do hlavy...no dnes mi to spravilo keď som bol len na nete tak som si spustil správcu úloh a tam nič proste ukazovalo že 98% využite ram a pritom žiadne procesy.. všetko spustené som aj vypol ( chrome, torrent, steam a ešte nejaké kravinky ) a stále nič kleslo to na 95% potom som dal reštart a už pohode...nejaké nápady ? mám testnúť ramky ?
cpu: i5-4670k
gpu: MSI GTX 770
ram: crucial Ballistix Tactical LP - 8GB
ssd: samsung 840 evo
zdroj: seasonic g-series 550W
/// Ešte jedna vec čo sa mi už viac krát stala..vyhodí mi niečo také, že out of memory či čo neviem presne proste že mam malo ram pamäte nejak som to neriešil lebo som vždy hral dayz čo je dosť náročná hra no aj tak mi to nešlo nejak do hlavy...no dnes mi to spravilo keď som bol len na nete tak som si spustil správcu úloh a tam nič proste ukazovalo že 98% využite ram a pritom žiadne procesy.. všetko spustené som aj vypol ( chrome, torrent, steam a ešte nejaké kravinky ) a stále nič kleslo to na 95% potom som dal reštart a už pohode...nejaké nápady ? mám testnúť ramky ?
-
Grim
Darca
...podľa mňa to bude problém s grafickou kartou. Asi už odchádza...
-
hojko
Site Admin
Hlaska "out of memory či čo neviem presne" ma svoj vyznam a da sa hladat chyba, ale ked nevies poriadne co ti pise, tak tazko hladat chybu. To, ze mas vyuzitu RAMku nebude problem hw, to bude skor v niecom inom (virus, malware).
-
Sparko
No veď má svoj význam upozorniť ma, že mám skoro plnú RAM
To, že neviem presne ako to tam bolo napísane neznamená, že neviem o čo ide...neviem ako chceš z hlášky "pamäť takmer plná" hľadať chybu...
To, že neviem presne ako to tam bolo napísane neznamená, že neviem o čo ide...neviem ako chceš z hlášky "pamäť takmer plná" hľadať chybu...
-
Michaelo
Hardcore addict
Docital si jeho spravu do konca?
Ked ti to robilo mimo hrania hier a nemal si takmer nic otvorene, tak pravdepodobne mozes mat nejaky virus.
Taktiez, v spravcovi procesov, mas zobrazene procesy vsetkych pouzivatelov?
Ked ti to robilo mimo hrania hier a nemal si takmer nic otvorene, tak pravdepodobne mozes mat nejaky virus.
Taktiez, v spravcovi procesov, mas zobrazene procesy vsetkych pouzivatelov?
Malwarebytes Antimalware, Nod32, k tomu aktualizacie ovladacov a Windowsu. V opacnom pripade format disku a novy Win.
-
Sparko
Pri ramkach som mal nastaveny XMP profil na 1600mhz pri 1.35V..pred necelym mesiacom som to dal na default t.j. 1333mhz 1.5V a zatial ziadna cierna obrazovka..myslite, ze to moze byt ten problem ? Cital som, ze pri 1.35V to moze robit blbosti...ze vraj to je problem intelu. Momentalne to mam nastavene na 1600mhz pri 1.5V tak uvidim co to bude robit... Co vy nato ?
Btw to zvacsene logo biosu mi stale sem tam robí chystam sa updatnut bios..
Btw to zvacsene logo biosu mi stale sem tam robí chystam sa updatnut bios..
-
hrban
Addict
dôvod taktovať ramky ? prínos výkonu je minimálny... a hej kľudne to, že neštartoval PC môže byť tými pretaktovanými ramkami, nechaj ich na pôvodnej frekvencí a ak sa chyba nezopakuje za cca mesiac, pretaktuj ich ak tak chceš ale hľadaj čo je stabilné, ak ti to začne zas vypadávať tak vieš, že to dobré nie je ... a ano zníženie napätia a zvíšenie taktu je kktina sama o sebe, 1500 pri 1.5v by malo byť dobré len aby si ich neupiekol ak majú chladič tak kľudne prdni aj 1600 pri tej voltáži prípadne zníž ale nie tak rapídne.
-
Sparko
no ved som pisal, ze asi mesiac som to mal defaultne na 1333mhz a ziadna cierna obrazovka nebola..tak vcera akurat som to skusil dat na 1600mhz a 1.5V...ono su to tieto ramky http://www.alza.sk/crucial-8gb-kit-ddr3 ... 370508.htm su tam original 2 XMP profily ktore taktnu ramku na 1600mhz jeden profil je pri 1.35V a druhy pri 1.5V..viem, ze prinos je minimalny ale tak ked to je tam original tak preco to nezapnut ? mna skor zaujma ci tych 1.35V moze robit fakt take blbosti ako som o tom cital.
-
hrban
Addict
podľa mňa je to dosť málo na to aby ramky nabehli, hlavne pri vyšších taktoch.