REALNOST vyuzitia 4K v mobiloch
-
qwerty-xyz
REALNOST vyuzitia 4K v mobiloch
Co vy na to ? podla mna je to scestne. a preco ? pre datovy tok. kto z vas chodi sem tam na nejaky vylet a potrebuje nieco natocit tak vie ze full HD, pri 50 snimkoch za sekundu v super fine kvalite si zato pamate spapka kvalitne, nehovoriac o tom ze 16 GB kartu nie je problem do hodinky zasrat na totalku (preto nosim dve --- foto a video) k fotaku, mobil seriem, odkedy som videl co za super fotky robi fz200 vka ked sa dobre nastavi, kebyze mam D5300 alebo D7000 cku, pravdepodobne nosim nokiu 101, a seriem mobil na totalku. (le ako zaloha je to super.)
pri 4K rozliseni ratam 4 nasobne vyssi datovy tok, aj ked som to este nepozeral (ratam 4 x obrazovka full HD) kde to realne chcu napchat? Ja rozumiem ze pichnem do mobilu 64 GB karty, teraz mam ja aj kočka v mobile po 32 GB ale ked si chcem uchovat aj nejaku tu galeriu, a nie hned vsetko len hadat do PC a mazat ma to reane zmysel ?
Podla mna by malo ak by bola zakladna pamat mobilu 128 GB a dalsia rozsiritenost o dalsiu 128 GB kartu .... inak sa mi to zda bez sance, a dalsia vec co ma zaujima je ci to tie karty vlastne zvladnu.
pri 4K rozliseni ratam 4 nasobne vyssi datovy tok, aj ked som to este nepozeral (ratam 4 x obrazovka full HD) kde to realne chcu napchat? Ja rozumiem ze pichnem do mobilu 64 GB karty, teraz mam ja aj kočka v mobile po 32 GB ale ked si chcem uchovat aj nejaku tu galeriu, a nie hned vsetko len hadat do PC a mazat ma to reane zmysel ?
Podla mna by malo ak by bola zakladna pamat mobilu 128 GB a dalsia rozsiritenost o dalsiu 128 GB kartu .... inak sa mi to zda bez sance, a dalsia vec co ma zaujima je ci to tie karty vlastne zvladnu.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: REALNOST vyuzitia 4K v mobiloch
chvílu mi trvalo kým som pochopil čo tým 4K myslíš (keďže si najprv nenapísal že ide o rozlíšenie, človeku napadne 4 kilo čoho? Pamäť, prenosová rýchlosť...?) ALe potom som si domyslel že asi narážaš na nový SGS5, že?
ono to, že má taký display a taký foťák, neznamená že musíš na plné rozlíšenie fotiť. Ak nemáš pamäť alebo ti netreba, daj si nižšiu kvalitu. Ale pri prezeraní napríklad filmov ten display oceníš. K tým kartám a podobne... na 64GB kartu v pohode šupneš filmov viac ako stihneš reálne za to jedno nabitie baterky pozreť, takže obmedzenie v tom nevidím.
ono to, že má taký display a taký foťák, neznamená že musíš na plné rozlíšenie fotiť. Ak nemáš pamäť alebo ti netreba, daj si nižšiu kvalitu. Ale pri prezeraní napríklad filmov ten display oceníš. K tým kartám a podobne... na 64GB kartu v pohode šupneš filmov viac ako stihneš reálne za to jedno nabitie baterky pozreť, takže obmedzenie v tom nevidím.
-
qwerty-xyz
no ono to vyzera ze aj SONY ma 4K a bude mat aj LG a HTC, .... a narazam na to preto lebo ked chces mat z niecoho kvalitne video tak o tu kvalitu ako taku ti ide, tu ide skor o to ulozisko nie ako na filmy, ale ako galeriu. chapes, chces mat v mobile dajme tomu nejakych 5-6 vyletov, kazdy ma svoje fotky a video, a nemas sancu.
Vies preco, pretoze ked to chces niekomu ukazat tak mu nebudes ukazovat video VGA, ale min full HD, ... a ked mas moznost 4K tak 4K ide len o to ze do mobilu jednoducho neulozis tak vela, aby si sa na rodinnom stretnuti, alebo stretnuti znamych mohol realne pochvalit, ....
Proste 64 GB kartu zaseries priemerne piatimi vacsimi vyletmi, kde fotis a kamerujes v plnej kvalite, .... o to ide. Teoria kedysi bola ze ulozit do cloudu a pustat z netu, ten kto toto vymyslel mal mysliet aj na SR kde je rychlost tak zasane mala ze ked chces niekde v prirode vobec nacitat jednu online fotku tak aj zostarnes a o videu ani nevravim.
Vies preco, pretoze ked to chces niekomu ukazat tak mu nebudes ukazovat video VGA, ale min full HD, ... a ked mas moznost 4K tak 4K ide len o to ze do mobilu jednoducho neulozis tak vela, aby si sa na rodinnom stretnuti, alebo stretnuti znamych mohol realne pochvalit, ....
Proste 64 GB kartu zaseries priemerne piatimi vacsimi vyletmi, kde fotis a kamerujes v plnej kvalite, .... o to ide. Teoria kedysi bola ze ulozit do cloudu a pustat z netu, ten kto toto vymyslel mal mysliet aj na SR kde je rychlost tak zasane mala ze ked chces niekde v prirode vobec nacitat jednu online fotku tak aj zostarnes a o videu ani nevravim.
-
audiotrack
VIP
ale rozlíšenie displaya a foťáku sú dve rôzne veci. To že máš 4K display, neznamená že aj video bude schopné v takom rozlíšení natáčať.
lenze sa predpoklada ze ides na vylet a das do pc, ides na vylet a das do pc, nie ze ides na vylet, potom dalsi, potom dalsi, potom das do pc
podla mna sa nad tym prilis pozastavujes, keby nemali 4k tak je zle, teraz 4k maju, zas je zle, ked nechces tak to nepouzivaj, ked to chces, kup si velku kartu
a urcite si nebudem take velke videa posielat na cloud
podla mna sa nad tym prilis pozastavujes, keby nemali 4k tak je zle, teraz 4k maju, zas je zle, ked nechces tak to nepouzivaj, ked to chces, kup si velku kartu
-
qwerty-xyz
zdroj:
http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu ... fault.aspx
-
audiotrack
VIP
nie, ty si to zle prečítal. Fotia, ale nekamerujú v takom rozlíšení
-
qwerty-xyz
neser ma ....
z tohoto jasne vyplyva ze KAMERUJE V TAKOM ROZLISENI a je to aj potvrdene na samsungu strankach, podobne je na tom aj SONY ....
cize si to nakamerujem v 4K, ale pozriet si to neviem 
-
audiotrack
VIP
veď práve, video natáča "iba" 3840 x 2160. Tých 4640x3480 je iba pre foťák, ale natáčať v takom rozlíšení nevie
-
qwerty-xyz
hura, konecne niekto pochopil o com je tato tema, a to je nevyuzitelnost nepraktickost 4K ci uzp re datovy tok alebo preto ze to nie je ralne kde pozriet.
DO RITI AUDIO, .... ved to video co toci, to rlzisenie toho videa je 4K.
4K UHD is a resolution of 3840 pixels × 2160 lines
zdroj:
http://en.wikipedia.org/wiki/4K_%28resolution%29
DO RITI AUDIO, .... ved to video co toci, to rlzisenie toho videa je 4K.
4K UHD is a resolution of 3840 pixels × 2160 lines
zdroj:
http://en.wikipedia.org/wiki/4K_%28resolution%29
-
kukiak
Addict
chces mi povedat, ze rozoznas rozdiel na 5" medzi 720p a 4K rozliseni pri pozerani filmu alebo inom pouzivani mobilu???audiotrack napísal:chvílu mi trvalo kým som pochopil čo tým 4K myslíš (keďže si najprv nenapísal že ide o rozlíšenie, človeku napadne 4 kilo čoho? Pamäť, prenosová rýchlosť...?) ALe potom som si domyslel že asi narážaš na nový SGS5, že?
-
audiotrack
VIP
aha, tak to aj všetky gopro a podobné kamery na helmy sú reálne nevyužiteľné lebo si to nemáš kde pozreť na tých malých prdi-displayoch. A to že to dáš do pc, do telky a podobne je nepodstatné. Lebo ani tu nechceš svoje záznamy dávať potom do pc a do iných zariadení kde si to vieš pozreť v plnej kvalite
-
qwerty-xyz
ty mas doma 4K telku? lebo ja len FULL HD .....
a vies mi prezradit ako full HD telka ti pusti 4K ked na to nema pixely? ano, pusti ti to, ale len full HD, ... lebo fyzicky nema dalsie pixely na zobrazenie. takze realnu kvalitu si nepozries, ....
a vies mi prezradit ako full HD telka ti pusti 4K ked na to nema pixely? ano, pusti ti to, ale len full HD, ... lebo fyzicky nema dalsie pixely na zobrazenie. takze realnu kvalitu si nepozries, ....
-
audiotrack
VIP
neviem, to by som sa musel pozreť na nekukiak napísal: chces mi povedat, ze rozoznas rozdiel na 5" medzi 720p a 4K rozliseni pri pozerani filmu alebo inom pouzivani mobilu???
//autoeditácia príspevku (25 Feb 2014, 12:38)
a celý samsung vyrobil nový mobil, pre teba. Jediného kupujúceho. Nikomu inému ho neponúknuqwerty-xyz napísal:ty mas doma 4K telku? lebo ja len FULL HD .....
Dalo im to priestor prísť na trh so 4K telkami
-
qwerty-xyz
no ved jaaaasne ze hej, ale ked si teraz kupil kazdy ful HD tak nebudes menit za 4K, kvoli mobilu,(a cena bude tiez zaujimava) ved ani filmy nemas v 4K, a ked budu tak budu 4 nasobne vacsie ako real full HD, co vychadza na kolko? 100 GB na film? to je salenizmus.....
-
audiotrack
VIP
ježiš mária, podľa vranova súdiš celý svet. Kde si zase nabral že teraz si kakždý kúpil full hd? 4K telky máš už aj teraz, napr.: http://www.sony.sk/hub/4k-tv alebo UE65F9000 od samsungu, či LG 65LA965V. To že si si kúpil full hd namiesto ultra hd je tvoj bordel. Sú ľudia čo si kúpili dopredu, aj keď také filmy ešte nie sú (sú, ale je ich zatiaľ pomenej)
-
qwerty-xyz
jezisi, ja nie som vo vranove kur*a fix ! ked neveris cekni mi IP cku kde som, .... mozno ti to dojde.
a ja som v pohode s tym ze dopredu je to pripravene, len nechapem naco, na rok? ved presne o rok vyjde dalsi novy model. A ide o DATOVY TOK, jednoducho je video ktore tento mobil toci objemovo velke na pamatove karty ktore sa bezne predavaju, a mobil taha len 64 GB kartu. cize ked si natocil full HD minutu videa na 200 MB tak teraz to bude 800 MB na minutku videa ? chapes? proste ja cely cas pisem len o tom ze na to ako to kameruje paradne, to ma set sakra malu pamat, ....
chces spravit hodinkovy alebo pol hodinkovy zaznam videa, kdesi s predstavenia na hrade, alebo len proste video, a odseries celu pamat. PLUS musis mat kartu ktora tento datovy tok zvladne.
chces spravit hodinkovy alebo pol hodinkovy zaznam videa, kdesi s predstavenia na hrade, alebo len proste video, a odseries celu pamat. PLUS musis mat kartu ktora tento datovy tok zvladne.
-
94jakub
Guru wannabe
Keď nemáš na to aby si si kúpil 4K TV, 4K mobil a 100GB filmy na Blue-Ray, tak to asi nebude pre teba.
A keď už sa tu tak rozčuľuješ nad štvornásobnou veľkosťou, tak si najprv prečítaj niečo o H.265
A keď už sa tu tak rozčuľuješ nad štvornásobnou veľkosťou, tak si najprv prečítaj niečo o H.265
-
qwerty-xyz
Masové nasadenie z papiera do skutočných zariadení ešte bude preto nejaký piatok trvať. Nový štandard H.265 HEVC je totiž potrebné zakomponovať do hardvéru. Dôvodom je tiež fakt, že HEVC len začína, stále teda nepodporuje niektoré technologické rozlíšenia ako predchádzajúci H.264.
asi tolko k tomu.....
asi tolko k tomu.....