Reklamacia Android telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Google Android OS

Príspevok od používateľa brm »

smejo, závidím, že to máš za sebou, ja sa do toho reklamačného kolobehu pustím až po sviatkoch.. teraz určite nebudú robiť a mobil by im zbytočne stál niekde v servise..
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

V polke novembra som sa musel vzdat telefonu pre reklamaciu. Display mojho Nexusu S "napadla" zlta skvrna. Nastastie sa to stalo 2 tyzdne pred koncom zaruky. Telefon siel okamzite na reklamaciu. A tak som si zadovazil najlacnejsi Samsung za 12 eur. Prvotny sok bol velky, ale uz som si zvykol.
Reklamacia ale nebola vybavena do 30 dni, takze o par dni dostanem naspat kupnu cenu. Teraz vyberam nastupcu, bud Nexus 4 alebo 5. Tesim sa na Kitkat :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Pani ten reklamačný protokol študovala dosť dlho a ja som sa radšej nepýtal, čo sa tam píše. V ich mene som sa len modlil, aby to dopadlo tak ako to dopadlo :D ináč by som bol spravil troška cirkus. Nečudoval by som sa totiž, keby mi zaspievali, že z nejakého dôvodu nie je možné rušiť zmluvu a je potrebná ešte jedna reklamácia, lebo pri tej prvej sa menil displej a nie soft...

Každopádne, necelé dva mesiace čakania a hromženia sú za mnou, takže hor sa pre nový telefón. Nie je to pre mňa úplný win, pretože s telefónom som bol spokojný, ale tak čo už. Keď som si to vytrpel, tak aspoň budem mať zmenu, privítam ju rád :) .

brm - držím palce a pevné nervy želám!

sundevil - tak to si teda dobre vymakol :)
brm
Darca
Darca

Re: Reklamacia Android telefonu

Dal som si záväzok, že konečne tento týždeň musím dať svoj mobil (HTC ONE S) na reklamáciu kvôli rovnakej chybe.. tzv. helicopteringu. Keďže sa jedná o moju prvú reklamáciu takéhoto mobilu, mám ešte nejaké "začiatočnícke" otázky..

Mobil som kupoval v Datarte, ale chcel by som ho dať na reklamačku rovno do VPS DATA v Čechách, podľa mňa tam mobil skončí tak-či-tak, čiže len celý proces urýchlim. Problém je, že mám bloček z Datartu, ale nemám potvrdený záručný list. Vezmú mi ho aj tak, alebo mám ísť do Datartu dať si potvrdiť záručný list? Potvrdia mi ho po takmer roku? :D

Keď dávate reklamovať mobil, dávate nejaký reset? Mám tam totiž dosť veľa súkromných vecí, hesiel atď.. a aj keď nie som nejaký extra paranoik, predsa by som sa len necítil dobre, ak by sa mi tam niekto šprtal. A neviem, ako budú skúmať tú moju chybu, asi sa s mobilom budú hrať a čakať, či sa niečo objaví.
Supersonic
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Supersonic »

Podľa mňa stačí blok,dáta by som radšej zmazal ,inak mám pocit že sa dá vybaviť kurier nato oba smery zdarma :-D http://195.47.41.171/htc/index.php
brm
Darca
Darca

Áno, doprava v rámci záručnej opravy by mala byť grátis, preto to chcem riešiť priamo so servisom a nie cez obchod. :) Mal som s tou predajňou problém už pri kúpe mobilu, si viem predstaviť, že ten mobil by stál na predajni týždeň, kým by ho niekde zaslali.

Fotky a podobne určite vymažem, ale skôr mi ide o rôzne programy, ktoré majú prepojenia s googlom, dropboxom a podobne. Ale asi vymažem v nastaveniach všetky tie kontá, prípadne ešte nejaké programy s financiami a podobne.. a hry a sprostosti im nechám, nech sa pohrajú. :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja by som si spravil zálohu aplikacií + dáta a zresetoval mobil do pôvodných nastavení :)
brm
Darca
Darca

Takže, 3.3.2014 som cez net vspdata zaregistroval svoju reklamáciu, na druhý deň si bol mobil vyzdvihnúť kuriér z UPS.. a dnes, 14.3.2014 mi ten istý kuriér vyreklamovaný mobil doniesol späť.

Závada sa prejavila, vymenili LCD a sluchátko.. nechápem súvislosť medzi tou chybou a sluchátkom, ale snáď vedia, čo činia. Dúfam, že nebudem musieť posielať reklamáciu ešte 2x..

Super rýchlosť.. :)
smejo
Addict
Addict

Nechcem byť paranoidný, ale podľa mna si budeš o nejaký ten mesiac-dva vyberať nový telefón. Po prvej reklamácii som mal tiež vymenený displej a tuším aj baterku a kryt. Druhýkrát mi prepálili fw a pri tretej reklamácii sa už rušila zmluva. Preto si myslím, že tá výmena nepomôže ani v tomto prípade, ale samozrejme, dúfajme, že áno. :)
Vybral som si nový telefón (HTC One) a po pár dňoch som si všimol bielu šmuhu na displeji pri tmavom pozadí. Myslel som, že ma klepne... Ale keďže nemám nervy na ten kolotoč opäť (chodiť tam, byť bez telefónu, zálohovať dáta, všetko nastavovať...), tak to neriešim, ale nepotešilo ma to.

PS: Ja som pred reklamáciou stále celý telefón zmazal, som viac paranoidný :) .
brm
Darca
Darca

Áno, pôjde to aj druhýkrát na reklamáciu, ešte včera večer sa mi pár krát potočila obrazovka a dnes ráno som nevedel ani napísať jednu smsku, kým som nespravil factory reset. Takže hneď v pondelok ho idem zaslať nazad.

A áno, idem pomaly vyberať nový mobil.. idem pozerať, čo schopné dostanem za vrátených 279€.. :(
smejo
Addict
Addict

Ber to z tej lepšej stránky - budeš mať generačnú obmenu minimálne v rovnakej triede, bez vynaloženia ďalších financií :D .
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

presne tak..toto je sen kazdeho geeka na MT :D za 279 uz zozenies dobre kusky..prihod 50 a ak budes mat stastie kupis G2 bazarovu
brm
Darca
Darca

Bazárovku a ani Čínu určite nebudem chcieť.. (bazárovku iba od niekoho, koho poznám). Už som pozeral trochu eshopy, v tejto sume nie je nič extra na výber, čo by sa mi páčilo a bolo by aspoň trochu lepšie od One S. Podľa všetkého si budem musieť doplatiť, zatiaľ ma zaujalo toto: http://www.marzo.sk/sony-xperia-z-c6603-white/d-75171/
..prípadne, kým vybavím druhú a tretiu reklamáciu, príde na trh nové One a to minuloročné predpokladám klesne pod 400€, tak by som ho možno zriešil. Už teraz ho niekde ponúkajú od 390EUR: http://mobilne-telefony.heureka.sk/htc-one/
Ale tiež v hre sú aj Nexus 4/5..

To sú zatiaľ predbežné myšlienky, detailnejšie budem riešiť až počas tretej reklamačky, určite potom opýtam aj Vaše názory.. :)

//autoeditácia príspevku (06 Apr 2014, 21:03)
V piatok prišiel mobil z druhej reklamačky, podľa vyjadrenia servisu boli vymenené tieto časti: LCD, sluchátko, batéria, anténa GSM, repro - by ma zaujímalo, čo ostalo pôvodné.. teda okrem vonkajšieho poškrabaného krytu. Aj na mobil mi nalepili nálepku s novým S/N a Product number.

Je nedeľa večer a ešte ani raz sa mi to "nepotočilo". Neviem, či mám byť rád, že je všetko ok alebo byť smutný, že si nemôžem vyberať nový mobil. Už som bol dosť natočený na niečo nové.. hehe!
smejo
Addict
Addict

Keď chceš nový fon, tak im ho tam kľudne zašli s tým istým popisom :D . Myslím, že aj tak to príde (helicoptering) a ak nie, tak aj tak by to prešlo a uznali by aj tretiu reklamáciu (nemám overené, len si to myslím).
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

helicopteringom trpeli aj verzie s s4 cpu? inac brm, smejo cca aku vydrz mate s tym s3 cipom?
brm
Darca
Darca

smejo.. no nejdem riskovať, už som si do neho naťahal nazad všetky veci, tak to s ním ešte chvíľu potiahnem. Ale niekde písali, že sa im to opäť objavilo po 2-3 mesiacoch, iný písal, že po druhej reklamačke už nikdy helicoptering nevidel. Tak som zvedavý.

mulatt.. pri mojom používaní.. 60% baterky je v čudu za asi 22hod (ak od celého dňa odrátam čas v nabíjačke).. inak presne takúto spotrebu som mal aj s iPhonom 4S..

:)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na treti krat sa telefon posiela na diagnostiku, ktorá musi potvrdit tu istu zavadu. cize aj ked telefon das reklamovat 3x, ale nie je to ta ista zavada tak ti nevratia peniaze
cize ak by si ho poslal na diagnostiku a ta by to nepotvrdila, bol by si dobre dva tri tyzdne bez fonu zbytocne
brm
Darca
Darca

Samozrejme, že mám tú istú závadu.. a zatiaľ sa tretíkrát neprejavila.. aj keď.. včerta sa mi 2x stalo, že nejak záhadne sa mi spustilo Google Now (či ako sa to volá), ktoré sa spustí po dlhom podržaní Home tlačítka. Možno je to začiatok helicopteringu, uvidíme. Nádej stále žije! :D

A inak, kebyže náhodou.. nemám ísť s treťou reklamáciou radšej do Datartu? Alebo si to vybavím v autorizovanom servise (VSP Data) a potom s tými troma reklamačnými protokolmi pôjdem do Datartu a budem žiadať vrátiť peniaze? :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

chod radsej na miesto kde si to kupoval aby nenasli predsa len nejaku medzierku
brm
Darca
Darca

Tak dnes som strčil mobil v aute do nabíjačky a obrazovka sa mi točila takmer hodinu, kým sa nabíjal.. mobil bol nepoužiteľný! Čiže predsa len asi bude ten nový mobil! :)
Napísať odpoveď