vypadávanie internetu od telekomu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

vypadávanie internetu od telekomu

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte mám výpadky internetu v dosť častých intervaloch. Internet od telekomu mam asi od roku 2006 a nemal som žiadne problémy do minulého roku decembra. Začalo to vypadávať 4 až 6 krát do týždňa, ktoré potom boli častejšie za deň asi 4 krát. Tak som zavolal na technickú podporu kde mi hneď podali žiadosť na výjazd technika prvý technik to meral len telefónom a povedal, že je to v poriadku a že chyba bude v routri. Tak som router vymenil ale net stále vypadával. Tak poslali ďalšieho technika ktorý mi už premeral aj linku a boli tam veľké kolízie a dlhšie pripojenie na net. Ale hneď mi vytkol, že dsl kábel mi ide pri stene pod plávajúcou podlahou, a že tak nemôže ísť. Tak mi potom zmeral linku aj priamo na stĺpe kde ukazovala linka také isté výkyvy. A od vtedy som žiadne výpadky nemal do dnes keď mi to zase vypadlo už 4 krát. Tak neviem či má cenu tam volať alebo to mám nechať tak? Fakt si už neviem rady, u nás moc na výber neni buď si dám net mikrovlný , lebo Slovanet,Orange ide tiež cez linku Telekomu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: vypadávanie internetu od telekomu

Príspevok od používateľa strapaty »

to odkial to zobral s tym kablom neviem .... keby ti isiel zarovno s inym vedenim tak nepoviem .... urcte by som to zas reklamoval .... 1. ak je linka nefunkcna urcite obdobie su ti ten cas povinny odratat z faktury.... (myslim ze nejakych 24 hod mesacne moze byyt vypadok| ... inac wifi ti bude tiez vypadavat.. to si moc nepomozes.... stale ich bombarduj .... oni nakoniec dvihnu ri5 a otestuju to poriadne ... ja by som zmenil dodavatela ... (swan, gts .... atd | nech sa oni stym natahuju
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

strapaty napísal:to odkial to zobral s tym kablom neviem .... keby ti isiel zarovno s inym vedenim tak nepoviem .... urcte by som to zas reklamoval .... 1. ak je linka nefunkcna urcite obdobie su ti ten cas povinny odratat z faktury.... (myslim ze nejakych 24 hod mesacne moze byyt vypadok| ... inac wifi ti bude tiez vypadavat.. to si moc nepomozes.... stale ich bombarduj .... oni nakoniec dvihnu ri5 a otestuju to poriadne ... ja by som zmenil dodavatela ... (swan, gts .... atd | nech sa oni stym natahuju

sak prave to bolo to, že chcel najsť chybu u mňa no nenašiel lebo aj s tým kablom ukazoval tie isté hodnoty a dokonca aj na stlpe vonku ukazoval tu istu hodnotu takže problem bude vo vedení z ustredne alebo priamo na ustredne majú problémy. Všetko sa to cca začalo ked si u nas jeden zobral VDSL ale technik tvrdí, že to s tým nema nič spoločné. Ale mám pochybnosti lebo jeden si chcel zobrať od telekomu net a povedali mu , že je sieť preťažená. Takže asi preto aj mne vypadáva net a tiež večer namiesto 5 mbitov mam len 1 možno 2 mbitov.
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

inak takýto isty problém mám aj ja, no vypaáva mi to priemerne 20x za deň + vždy ked niekto zavolá na pevnú linku tak to vypadne a naskoči až ked sa hovor ukončí, inak su to výpadky trvajúce cca dve minutky.... takisto som niekoľko krát volal do supportu kde mi vždy povedali, že to premerali a že všetko je v poriadku popripade nech vymenim ten hub, spliter alebo ako to mám nazvať (rozdvojku) vymenil som ju už 3x a nič nezabralo, neuráčilo sa im ani raz poslať technika, ale už som si na to nejako zvykol......no hned ako mi u nich skončí viazanosť tak mením operátora pretože ked to vypadne v ten najnevhodnejši okamih ak je to isto nepríjemné
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Chlapi pri DSL sa toto nemôže diať, každý jeden výpadok treba hlásiť na poruchovú linku a neuspokojiť sa, pokým závada nebude odstránená. Mne po niekoľkých rokoch začalo haprovať DSL, pokým zistili kde je chyba, sa tu vystriedalo niekoľko technikov s rôznymi zariadeniami, posledným bola dodávka ktorej vybavenie vyzeralo ako zo Star treku :D Nakoniec pripojili môj domový kábel do takého kufríka, ktorý im s presnosťou na centimetre ukázal, kde v ňom je chyba - a mal pravdu, kábel bol seknutý podlahou, ktorá sa časom pohla smerom k stene.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

Martin11
skontroluj si ci mas dobre zapojeny spliter... pripadne ak tam mas viac telefonov ci mas v spravnom poradi ...
Napísať odpoveď