Vírus "policajný zbor "
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vírus "policajný zbor "
máš viac ako jeden vírus. mal som tento istý, že ak som spustil akýkoľvek program reštartol sa PC aj v núdzovom režime sa resetol. v linuxe scanovať, no neviem či to pomôže, lebo plno bordelu sa nachádza aj v registroch windowsu a k tým sa AV v linuxe nedostane, ale zas súbory sa zmažú takže možno by sa ti podarilo potom aspoň pustiť win v núdzáku a prescanovať potom tam.
skús full scan napr bit defender pre linux alebo alebo calmAV a potom podľa návodu vo windowse
skús full scan napr bit defender pre linux alebo alebo calmAV a potom podľa návodu vo windowse
Spusti si cez UBUNTU nejaký antivírusový program, ktorý ti to bude vedieť odstrániť.
-
Soviet
Darca
Umna safe mode s Command promptom fungoval v pohode na Win7 (ostatne safe mody nie). Mal to aj spolubyvajuci a odstranil som mu to asi do 30min.
do command promptu len napis explorer a sputi ti aj ostatok
Netreba zbytocne reinstall winu. Potom instalni z USBcka MalwareBytes a precisti PC a si zahojeny.
do command promptu len napis explorer a sputi ti aj ostatok
-
Nadeo
Guru wannabe
Fu, dost dobre to je spravene. Nastastie mne isiel safe mode, tak som stiahol hore odporucany MalwareBytes, ktory mi to odstranil tak, ze viem spustit normalne win. Nie sice uplne, lebo po zapnuti sa to chcelo spustit, len vyhodilo error, ze tam nieje potrebny subor. Tak teraz scanujem cez vseliake programy, ze ktory to vie odstranit uplne.. 
Prvy virus ktory som dostal za poslednych 5 rokov snad, kvalitka.
//tak program rouguekiller nasiel odkaz ktory spustal pri starte ten subor.. odporucam.
Prvy virus ktory som dostal za poslednych 5 rokov snad, kvalitka.
//tak program rouguekiller nasiel odkaz ktory spustal pri starte ten subor.. odporucam.
Tak dnes som bol odstraňovať tento vírus kamarátovi z PC. Najprv som to skúsil cez Hirens Boot, ako mi tu odporúčali, ten pomohol len z časti (win nabehol ale o chvíľu to celé spadlo) no a potom som to robil podľa návodu na nete :
Spustiť PC v safe mode s príkazovým riadkom
Napísať doňho control.exe - vytvoriť nový account ako admin
Prihlásiť sa do tohto konta, stiahnuť a spustiť Mallwarebytes.
15 minút roboty.
Spustiť PC v safe mode s príkazovým riadkom
Napísať doňho control.exe - vytvoriť nový account ako admin
Prihlásiť sa do tohto konta, stiahnuť a spustiť Mallwarebytes.
15 minút roboty.
-
kamosko1234
Novice
serus ... ja som tento vírus dostal zo stránok s humorným videami ... asi nemám menovať ? neviem no k otázke . môžem tieto stránky navštevovať keď už mám aktívny antivírus ? lebo som si uvedomil že v ten deň som ho už nemal aktívny tak neviem či už je bezpečné navštíviť tieto stránky ? čakám na odpoved dik 
to po akých weboch chodíte keď dostávate takéto vírusi ? ja som v živote žiadny obdobný vírus nechytil, preto je to pre mna nepochopitelné.... príde mi to ako sci fi taký nejaký vírus dostať 
Raz to pride aj na teba, vteds ked to budes najmenej cakat. 
Ha ha, ja som fungoval 1.5 roka bez AV s Win XP cz, a keď som si kúpil nový PC, tak som ten HDD zo starého PC oskenoval v NOD a 0 vírusov - teda až na archív s crackami, ale z toho som nič nespúšťal - teda nie priamo vo Windows iba vo Virtual PC. Všetko, čo som nepoznal (teda cracky) som spúšťal len vo Virtual PC. 
-
hrban
Addict
víry typu policajný zbor sa najľahšie chytajú zo stránok s video obsahom, čiže ak pozeráš nejaké seriály online, tak je veľká šanca, že si čosi zo stránky aj odnesieš a potom bordel ide do PC, cez prehliadač a ani nevieš ako a kedy...
-
hojko
Site Admin
hrban: To si nemyslim. Mas prehliadac, ten ti prehrava video, to je jedno, ci je to wmv format alebo flash, ale prehrava. Neviem ako by sa ti na pozadi nieco dostalo do PC bez tvojho vedomia, akurat tak pri starej verzii prehliadaca, pri spusteni ActiveX (ktore treba potvrdit) alebo by si sam nieco spustil ci ulozil.
-
vladenko007
VIP
Niečo na tom ale bude pretože keď spustím nejaké video na stránke sledujuserialy.cz tak mi pravidelne eset blokuje nejaké útoky na pozadí.
-
hojko
Site Admin
Zrejme sa pokusa nacitat nejaky JavaScript alebo obrazok.
-
vladenko007
VIP
Našiel som to v Esete je to klasické blokovanie na základe zoznamu. Hlavne tá f1webcam čo je to za stránku?
-
vladenko007
VIP
No takže celkom nebezpečné niečo ako ten policajný vírus. Vďaka
-
hrban
Addict
mne priamo pri pozeraní videa otváralo tak zo 4/5 pop-up okien, z toho jedno bolo vždy policajný zbor.
hojko ide o to, že pred otvorením videa sa nachádza na videu reklama, tá ale otvorí ďalšiu reklamu tá ďalšiu a zrazu máš miesto jedného okna 6
a update adblock to vyriešil
hojko ide o to, že pred otvorením videa sa nachádza na videu reklama, tá ale otvorí ďalšiu reklamu tá ďalšiu a zrazu máš miesto jedného okna 6
a update adblock to vyriešil
Tak pouzivaj AdBlock, nech ti nic neotvara. A potom sa ludia cuduju, ze maju virus v PC 
-
xH4wK
Aha, mne prislo divne ze som siel na tu stranku co ste tu spominali a mne este nefiltroval nic ... tak uz viem preco, lebo mam adblock 
-
vladenko007
VIP
Tiež ho mám a pomáha + ešte Eset. Inak veľmi fajnová stránka na serialy.
Včera som stiahol Malwarebyte a preskenoval PC. Až na zopár bežných vecí všetko v poriadku.
Teraz som pozeral na Ad Block štatistiku. Za mesiac používania blokovaných 44246 reklám.
Včera som stiahol Malwarebyte a preskenoval PC. Až na zopár bežných vecí všetko v poriadku.
Teraz som pozeral na Ad Block štatistiku. Za mesiac používania blokovaných 44246 reklám.