True Detective

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Murder_Inc
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: True Detective

Príspevok od používateľa Murder_Inc »

Tento seriál ma fakt dostal, perfektná atmosféra, temné, psychologické rozhovory, výkony hercov sú na vysokej úrovni, najmä McConaughey sa vžil do svojej role bravúrne, dej sa každou časťou rozvíja a divák sa dozvedá nové informácie, pomaly ich skladá a vytvára si obraz. Skutočne ďalšia detektívna pecka, ktorá vie vygradovať do niagárskych vodopádov. 6 častí padlo za 3 dni a neviem ani ako. Len mi niekto prosím vás napíšte, že toto nie je prvá a posledná séria...
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Murder_Inc
Star
Star

To sa načakáme, že 2015 :/
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tak zakončenie hodné oskara, man it was really deep.
Nechcem preháňať ale asi naj čo som zo serálov doteraz videl, vážne pecka.
Nie je to mäsiar Hannibal, ani Dexter, je to proste True Detective. Tak zase o rok kemosabe ;)
Murder_Inc
Star
Star

Bez spojlerov ťažko opísať záverečnú časť...v podvedomí som si prial, aby séria nekončila...posledná časť dala bodku za vynikajúcou sériou. 8. časť mala všetko za celú sériu - akciu, drámu, napätie, prvky detektívky a emócie na konci. Rust a jeho filozofické dúmanie a myšlienky sú nezabudnuteľné a nechcem veriť, že je koniec. Druhá séria ešte nie je potvrdená, ale aj keby bola, s novou sériou by mali prísť nové hlavné postavy a nový príbeh. Nový príbeh by som prežil, ale Cohla mi neberte :/ Pozor na môj spojler pod príspevkom, prezrádza všetko :D
Spoiler
Ja som vedel, že v tom bude ten zohavený školník, ktorého vypočúvali a Cohl to aj spomenul na konci...len som nevedel, či priamo on je exekútorom
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Celkovo to bolo vyborne, aj ked skor by som povedal, ze sa to priklana k drame ako detektivke. Ako detektivka sa mi viac pacilo The Killing.

Murder_Inc:
Spoiler
Oni ho vypocuvali? Vsak on tam len raz sekal travu, ale hned odtial isli prec.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pascal: presne tak, na detektivku mi True Detective pripadalo trochu neprehladne a obcas som sa v dokazoch stracal. Ostatne veci (hlavne atmosfera) boli zvladnute vyborne.
Spoiler
A hlavne preto, ze v TD bol vrah znamy uz dlhsie pred koncom, je to u mna z pohladu detektivky nizsie ako The Killing, ktory ostava neprekonany. To vsak nic nemeni na tom, ze TD je velmi dobry serial.
Budem si to musiet pozriet este raz niekde od 4.-5. dielu aby som si zrovnal vsetky fakty, lebo momentalne si ani presne nespominam ako sa dostali na spravnu stopu. Zda sa mi, ze podstatne fakty boli obcas iba spomenute v ramci nejakeho dialogu.
Murder_Inc
Star
Star

Pascalwb:
Spoiler
Bolo to v 3. časti a nedalo sa to považovať za vyšetrovanie, niekoľko otázok mu položil Cohle, ale vtedy mal bradu a nebolo mu vidieť jazvy po tvári. Ale na konci 7. časti som si už bol na 99% istý, ale to asi viacerí.
Cross
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Cross »

Tento seriál prišiel ku mne veľmi rýchlo a po pár týždňoch je aj po ňom, teda po prvej sérii. Fakt dobre spracovaný seriál, od výberu hlavných postáv, ku zvuku, kamere a hlavne scenáru. Dávam kľudne aj 9/10 tomuto seriálu. Kto nevidel, musí vidieť. HBO robí fakt kvalitné seriály :) See you in 2015?
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Posledna epizoda bola skvela, da sa povedat, ze zlaty klinec celej serie. Tesim sa na pokracovanie len skoda, ze az 2015. Jeden z najlepsich serialov co som sledoval, ktory si drzal svoju kvalitu v kazdej epizode.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

Matthew McConaughey podava v poslednom case skvele herecke vykony,serial vyborny,tesim sa na pokracovanie
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

tak som si teda pozrel tolko ospevovany True detective... herci fajn, atmosfera super, mysteriozno (?) super, dej super, ale dialogy otravne filozoficke a to ukrutne pomale tempo! tolko krat som sa prichytil, ze robim xy inych veci, ze to az pekne nebolo... 80%
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Ja som si to tiez kukol minuly tyzden a mal som to pozrete asi za 2 dni. Uplne super, takmer nic tomu nemozem vytknut, atmosfera snad este hustejsia ako v Hannibalovi.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

dalsia super vec od HBO ..uz sa tesim na 2 seriu :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Totálna pecka. Jediné mínus to, že rôzne dôkazy a vyšetrovanie boli pomerne zložité a človek sa v tom strácal, teda aspoň ja - ale nenechal som sa tým ovplyvniť a unášal som sa dejom.

Inak tento formát môže byť veľmi zaujímavý a opakovať sa viackrát - teda vždy nový dej, noví herci. Síce, po takom návyku na skvelé postavy to bude ťažké, ale myslím si, že tvorcovia seriálu sa s tým dokážu vysporiadať a po druhej sérii sa bude spomínať zas na iné postavy. V druhej sérii by sa mohli objaviť Colin Farrell (čo je perfektný herec) a Taylor Kitsch, uvažuje sa ale aj o ženských hlavných postavách.

Nejaké nejasnosti v spoileri.
Spoiler
Nie sú mi však jasné niektoré veci: celá tá vec okolo vplyvných ľudí, cez ktorých sa to akože nemalo dostať von - proste som čakal niekoho vysoko postaveného, nie nejakého rednecka. Plus, načo bola tá úvodná rituálna vražda, keď bola vlastne jediná a x iných bolo obyčajných, resp. len zmiznutia? Alebo mi to len uniklo? Alebo vlastne táto vec zostala nevyjasnená, vzhľadom aj na ponosovanie sa Rusta na nemocničnom lôžku..? A kto bol ten starec pripútaný na konci v tej šope? Tiež mi to hlava nebrala..
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Spoiler
lebo ti bohati ludia su rovnake bestie ako bol on a radi sa zabavali znasilnovanim a vrazdenim deti. Ten starec bol jeho otec.
hughito
Redeemer
Redeemer

Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak do druhej serie su potvrdeni Vince Vaughn a Colin Farrell: https://www.facebook.com/TrueDetective/ ... 2516031091
Ani neviem co si mam o tom mysliet, Vince je v podstate komedialny herec a Colin od toho tiez nema daleko, aj ked ma za sebou uz vaznejsie role, ale vzdy to bolo aspon s primesou cierneho humoru. Bude zaujimave sledovat ci si serial aj napriek ich tvaram udrzi temnu atmosferu z prvej serie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Farrell komediálny herec? S ním som spokojný. Hentoho nepoznám.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Priamo nie, ale casto hra typkov s vtipnym nadhladom alebo vo filmoch s nadychom cierneho humoru - In Bruges, Dead man down, Cassandra's Dream, Horrible Bosses ale aj Tigerland. Preto ho mam zafixovaneho ako vyborneho, ale vtipneho herca a preto mi do True Detective nesedi.
A Vince je typicky hrdina priemernych komedii tocenych podla jednoduchych sablon: http://www.csfd.cz/tvurce/2012-vince-vaughn/
Napísať odpoveď