príspevok na vykonávanie SZČ

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rastr
Light Expert
Light Expert

príspevok na vykonávanie SZČ

Príspevok od používateľa rastr »

Zdravím, minulý týždeň som absolvoval na ÚPVSaR prípravu na začatie vykonávania SZČ. O týždeň by som chcel podať žiadosť na príspevok na SZČ a chcel by som sa opýtať pár vecí,či mi tu niekto nevie poradiť...

1. bolo mi povedané,že pokiaľ budem mať nejakú prevádzkareň,tak je potrebné dať ako prílohu k p. zámeru zmluvu o priestoroch (aby bola preukázateľná reálnosť zámeru)...obch. centrum kde budem mať prevádzkareň ešte nie je dostavané, ale mám zmluvu o budúcej zmluve o nájme - no podpísal ju otec na svoju firmu (s tým,že zmluvu podpíšem ja keď už budem mať svoju firmu). Neviem teraz či budú robiť problémy,že tá zmluva je na otcovu firmu - viete mi poradiť?

2. v zámere je treba určiť na čo peniaze použijem, chcel by som ich použiť na nájom a zdrav. odvody...musím minúť tých 60% príspevku v ten prvý rok alebo môžem peniaze čo mi zvýšia po prvom roku použiť spolu s tými 40% čo mi prídu po roku podnikana?

3. keď v kalkulácii nákladov napíšem na čo ich miniem tak mi zvýši 25,01€, musím tam presne uviesť na čo tých pár € použijem? mám to nejak takto:

Hradené z príspevku

4x mesačný nájom (4x737,54€) 2950,16€
5x zdravotné odvody (5x56,35€) 281,75€
Kancelárske potreby 25,01€
SPOLU 3256,92€

ak by sa tu našiel niekto kto príspevok obdržal alebo niekto kto by mi vedel poradiť bol by som vďačný za odpovede....
ferdinand19
Medium Expert
Medium Expert

Re: príspevok na vykonávanie SZČ

Príspevok od používateľa ferdinand19 »

Kancelarske potreby si z prispevku kupit nemozes to by malo byt povedane na priprave. Treba daco ine. 60 % musis minut za prva rok
rastr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rastr »

takže musím za prvý rok minúť presne 1954,15 €? na príprave hovorili,že to môžme použiť aj na nájomné aj na odvody...ako teda vypočítam presnú sumu to neviem
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...v každom okrese je to inak a ako tak pozerám tak sa to ešte mení aj z roka na rok...preto ti odporúčam kontaktovať príslušný UPSVaR...
Napísať odpoveď