phpbb spoplatnenie registracie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
petko117
Medium Star
Medium Star

phpbb spoplatnenie registracie

Príspevok od používateľa petko117 »

Chcel by som sa Vas opytat ohladom spoplatnenia registracie novych uzivatelov do phpbb fora.
Neviem ale ake su moznosti, cez sms to moc nechcem, pretoze sa zbytocne na tom nabali niekto.
Mne nejde o to nabalovat sa, cena by bola iba euro, ale to je jedno.
Neviem ale nie tak aby sa musel kazdy prihlasit do IB a zadavat mnoho udajov,
Chcel by som nieco ako ma stercentury.sk ,kde by sa zadavalo cislo karty bankovej, moje cislo uctu by bolo automaticky tam vpisane, ze by napr po registracii mu hned otvorilo nejaku stranku, presmerovalo ho napr. na http://www.mojweb.sk/platba + aby ak si este neaktivoval ucet zaplatenim aby ho to nikam nepustilo na stranke, nieco ako ze ked zaplati tak ho to automaticky pusti dalej do fora a ja ako admin nemusel aktivovat ucet.
V skratke spoplatnenie registracie co najjednoduchsim sposobom pre ostatnych s tym aby sa dalsie strany na tom nenabalovali.
Zrejme ziadny phpbb mod na to nieje, tak nejaky script? Napr niektory poskytovatelia hostingov to tak maju v ich acp panely, ich udaje prednastavene, moje cislo uctu sa zada a je to.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: phpbb spoplatnenie registracie

Príspevok od používateľa audiotrack »

na platby kartou musíš byť právnicka osoba. Inak povedané firma alebo podnikateľ. Ak si súkromník, tak je najjednoduchšie práve cez tie sms. Tam nemusíš nič riešiť. Ďalšie možnosti sú paypal, internet banking a podobne, ale pri všetkých ostantých okrem sms zaťažuješ aj užívateľa (musí mať danú službu, musí s ňou vedieť pracovať, musí tú platbu zadať) a aj seba (musíš to ručne spárovať). Dá sa aj automaticky, ale to musíš mať zase podnikateľský účet aby si mal prístup k api
petko117
Medium Star
Medium Star

tak to spustim cez sms, este nikdy som to nerobil tak mi doporucte nieco, ako to vlastne funguje? mozem nastavovat aj dlzku povolenia? Napr ze kazdy pol rok si musia ucet predlzit? Kazdy rok? Nejaku stranku cez ktoru by som to mohol spustit? Taku ktora ma neoklame a taku ktora vyplati pomerne slusne percento z danej sumy.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

to je iba služba. Ako si to naprogramuješ je už na tebe. Ak si tam zakomponuješ časové povolenia, budeš ich tam mať. Jediné čo ti tie brány spravia je to, že ak bola platba úspešna, pošlú ti kod. Ak nebola úspešna, nepošlú. A na základe toho či ti ten kod príde alebo nepríde vieš či zaplatil alebo nezaplatil. Volanie ich api a teda aj prijímanie kodu je väčšinou cez curl alebo inou metodou, ktorá je neverejná aby to nemohol užívateľ zneužiť. Takže na implementovanie takej brány musíš vedieť aj programovať. Väčšinou to nie je nič zložité, a poskytnú ti kompletný návod a referenčnú príručku, no ty to máš skomplikované tým, že je to phpbb ktoré je same o sebe dosť zložité a upraviť ho nebude najjednoduchšie.

a platba ti príde na konci mesiaca, už s odrátanou províziou. Alebo druhá možnosť že ti príde keď nazbieraš aspoň XY euro. Záleží u koho si tú službu zakúpiš.
petko117
Medium Star
Medium Star

A zakazdym beriem 30% z ceny?
Rozmyslal som ze to urobim na pozvanky a do toho zakomponujem to spoplatnenie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem kolko percent ti skutocne pride, to zalezi od spolocnosti aku si vyberies a ich cennika
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ak si dobre pamätám, tak tam záleží od toho ako často si to chceš nechať vyplácať. Presné percentá si zisti u danej spoločnosti.
Ale všeobecne, čím častejšie si to chceš nechať vyplácať, tým viac si nechávajú.
Napísať odpoveď