Leto v UK. Prida sa niekto ?
-
print_name
Medium Expert
Leto v UK. Prida sa niekto ?
Chcel by som ist na leto do UK, trosku si zarobit, spoznat krajinu, no hlavne vypadnut z domu. Nechcem ale ist sam, nikdy som nikde takto nebol tak radsej by som tam isiel s niekym, s nejakym Slovakom alebo Cechom, nech nie som na vsetko sam. Pracu by som bral v podstate akukolvek, ale nieco v interieroch, v nejakom sklade, v hoteli, v kuchyni a podobne.
Najde sa niekto, kto by sa chcel pridat ? Alebo niekto kto tiez planuje ist a mozem sa ku vam pridat ja ?
Najde sa niekto, kto by sa chcel pridat ? Alebo niekto kto tiez planuje ist a mozem sa ku vam pridat ja ?
Re: Leto v UK. Prida sa niekto ?
trochu OT ale: nechel by si radšej skúsiť USA?
-
print_name
Medium Expert
Uvažoval som aj nad tým, ale je to príliš drahé pre mňa. WAT vyjde aj na 1500 - 2000€ a jediná lacnejšia možnosť je kemp v USA. No ten nechcem, lebo mám určité zdravotné problémy, ktoré by ma príliš obmedzovali ak by som bol neustále niekde v prírode po dobu 2-3 mesiacov a tak by som si to vôbec neužil. A radšej by som bol niekde kúsok bližšie 
Ja tiež chcem ísť toto leto do Anglicka, a zvažujem vycestovať cez agentúru studentagency, konkrétne pobyt "Ubytovanie a asistenčné služby v Manchestri"
Nie je to ani až tak drahé, ponúkajú dve možnosti ubytovania, lepšie a aj trošku skromnejšie, jediná nevýhoda, že si prácu hľadáš sám, čiže trochu aj risk, ale dajú ti tipy kde hľadať a tiež ti poradia ako hľadať
vyzerá to celkom fajn
-
ktozesomja
Medium Star
ja chcem ist tiez v lete niekde do zahranicia aj s kamosom. Ale nemame este vybratu krajinu a chceme ist len max na 2 mesiace. Ja by som najradsej isiel do britanie, kvoli anglictine. Ale oplati sa nieco take ako je to od Student Agency ? Zaplatis kadejake poplatky a nezozenu ti ani pracu ? Neoplati sa potom ist len tak, na vlastnu päst bez agentury ?
na 2 mesiace sa ti to financne neoplati
-
ktozesomja
Medium Star
stacilo by mi keby sa mi vratilo to, co by som do toho dal ... myslis, ze by sa nevratilo ? Nepotrebujem zarobit. Alebo ked budem v minuse nejakych 100€ to by mi tiez nevadilo.
Hej, tam sa naučíš akurát tak po poľsky. A nie, cez agentúru by som nešiel, 4 hodiny denne budeš robiť na nich. Skôr cez nejakého známeho. Ak pôjdeš na tie dva mesiace, možno budeš v jemnom pluse, závisí od toho, či a do akej miery sa dokážeš uskromniť.ktozesomja napísal:Ja by som najradsej isiel do britanie, kvoli anglictine.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
tak tak, v anglicku sa viac gada ako speakuje
ináč na vlastnú päsť to tiež nie je nič moc, vždy treba vybaviť povolenie/ zaregistrovať sa na daňovom, teda ak nechceš pracovať na čierno, hľadať bývanie tiež nie je med a nehovoriac o práci, ktorá by bola blízko bývania bo auto tam asi mať nebudeš.
ináč do leta máš čas, skús hodiť do googlu cesi a slováci v anglicku/británií, isto majú stránku, tam niekoho nájsť, možno bude niekto ponúkať ubytovanie etc.
ináč na vlastnú päsť to tiež nie je nič moc, vždy treba vybaviť povolenie/ zaregistrovať sa na daňovom, teda ak nechceš pracovať na čierno, hľadať bývanie tiež nie je med a nehovoriac o práci, ktorá by bola blízko bývania bo auto tam asi mať nebudeš.
ináč do leta máš čas, skús hodiť do googlu cesi a slováci v anglicku/británií, isto majú stránku, tam niekoho nájsť, možno bude niekto ponúkať ubytovanie etc.
-
ktozesomja
Medium Star
je taka stranka, ze pohyby.co.uk .. o nej viem, ale zatial som tam nic take nenasiel
A toto je kus problem, ze ked si zozeniem nejake ubytovanie tak neviem ci sa mi podari v blizkosti zohnat pracu.
A nevadi, ze je tam vela poliakov, hlavne mi ide o to aby som nebol doma
To povolenie sa kde vybavuje ? A co vsetko treba vlastne vybavit aby som nepracoval nacierno ?
A toto je kus problem, ze ked si zozeniem nejake ubytovanie tak neviem ci sa mi podari v blizkosti zohnat pracu.
A nevadi, ze je tam vela poliakov, hlavne mi ide o to aby som nebol doma
To povolenie sa kde vybavuje ? A co vsetko treba vlastne vybavit aby som nepracoval nacierno ?
s ubytkom je problem najmensi. myslim, ze kazde vacsie mesto ma FB skupinu, ktora sluzi len na hladanie byvanie. alebo pouzit inzertny portal gumtree. a aj cesko-slovenske komunita dokaze byt napomocna.
potrebujes NationalInsuranceNumber (NINo), ale to sa da vybavit len v UK, podla miesta pobytu.
netusim ako je to dole na juhu, ale pre sever by som sa preventivne ucil spanielsky, taliansky alebo mandarinsku cinstinu
potrebujes NationalInsuranceNumber (NINo), ale to sa da vybavit len v UK, podla miesta pobytu.
netusim ako je to dole na juhu, ale pre sever by som sa preventivne ucil spanielsky, taliansky alebo mandarinsku cinstinu
-
ktozesomja
Medium Star
a to NIN treba mat urcite vybavene skor ako si budem zhanat pracu ? Na nete som sa docital, ze:
"Britský zamestnávateľ vás nemôže odmietnuť zamestnať len preto, že ešte nemáte NI číslo. Takýto postup je pre britských zamestnávateľov nelegálny. Ak ešte nemáte NI číslo, zamestnávateľ bude namiesto NI čísla používať dátum vášho narodenia."
"Britský zamestnávateľ vás nemôže odmietnuť zamestnať len preto, že ešte nemáte NI číslo. Takýto postup je pre britských zamestnávateľov nelegálny. Ak ešte nemáte NI číslo, zamestnávateľ bude namiesto NI čísla používať dátum vášho narodenia."
Postup by mal byt: priletis, objednas sa na Jobcentre pre nin a hladas pracu. Najdes pracu skor ako budes mat pohovor k ninu, povies to zamestnavatelovi. V opacnom pripade dostanes do ruk temporary papier a ten uz pouzivas kym ti nepride postou realne nin