Rozbiehanie
-
realmadrid22
Novice
Rozbiehanie
čaute vodiči. moj problem spočiva v tom, že sa mi auto (fabia combi 1.4, 55kW, benzín) strašne pomaly rozbieha. Nakoľko ešte nie som super vodič, je možné že technika rozbiehania nie je z mojej strany uplne zvladnuta. Aj ked skúšku v autoškole som robil na diesli, tam to auto uplne inak reagovalo a nemal som problémy s rozbehom. Zatial čo s mojim autom sa mi podarí dakedy urobiť trapas na križovatke so zhasnutym motorom. Viem že asi spojku občas puštam rychlejšie, ale inak sa to ani nedá, lebo na slušný rozbeh by som ju musel púštať asi 5 sekund čo je dost dlha doba. Chcem sa len spýtať, či je to ozaj len moje nezvladnute rozbiehanie, alebo by v tom mohol byť aj nejaký technický problém. Lebo fakt mám velmi dlhý záber spojky. vďaka za odpovede. 
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozbiehanie
...spojka sa dá púšťať aj rýchlo, ale chce to viac plynu...
Fabie majú citlivú spojku, chce to sa s tým viac "pohrať" ako s dieslovou spojkou. Zájdi niekedy v noci na prázdne parkovisko a trénuj, všetko je to vec zvyku.
-
vladenko007
VIP
Alebo nemáš v svojom okolí niekoho skúseného, ktorý si sadne za volant a povie ti či je chyba v tebe alebo napríklad v spojke?
Chce to tréning a cit.. každé auto má totiž inú spojku, ktorá zaberá v iných pozíciách. Jednoducho sa asi musíš na svojom aute naučiť, kedy a ako púšťať spojku pri akom plyne.
Ak ju púšťaš pomalšie, resp. skôr pridáš plyn, motor Ti vybehne do vyšších otáčok a krúti sa naprázdno bez väčšieho rozbehu.. ak máš málo plynu a skoro púšťaš spojku, motor sa začne dusiť. Musíš si nájsť zlatú strednú cestu. Treba len jazdiť a skúšať.
Ale ako bolo písané vyššie, môžeš sa opýtať aj niekoho skúsenejšieho, nech sa na to pozrie, či je všetko v poriadku.
Ak ju púšťaš pomalšie, resp. skôr pridáš plyn, motor Ti vybehne do vyšších otáčok a krúti sa naprázdno bez väčšieho rozbehu.. ak máš málo plynu a skoro púšťaš spojku, motor sa začne dusiť. Musíš si nájsť zlatú strednú cestu. Treba len jazdiť a skúšať.
Ale ako bolo písané vyššie, môžeš sa opýtať aj niekoho skúsenejšieho, nech sa na to pozrie, či je všetko v poriadku.
-
realmadrid22
Novice
Diki moc za rady 
tam spojka nebude problem, ale medzikus.. len si musis zvyknut na auto.. naftove motory maju citelne vyssi krutak ako benziny. Skus sa napriklad pohnut bez plynu len na spojke na naftaku a na banzine... benzin bude skapinat a diesel si zatapka a pojde akoby sa nic nedialo... a tym padom, logicky, na benzinaku potrebujes pri rozbiehani pridat vacsi plyn ako na nafte..
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ako bolo spomenute, Fabky maju citlivy rozbeh a potrebuju jemnu nohu na spojke.
Este davno, ked som robil autoskolu, tam bola Fabka na plyn (uz nepamatam, ci 1.2 alebo 1.4) a na parkovisku som testoval, na ktorom prevode je mozne rozbehnut auto len spojkou. Dostal som sa na 4.ku
5.ty prevod uz vyzadoval pridat plyn, inak to skapalo, lebo 100m parkovisko nestacilo pomalemu pustaniu spojky svojou dlzkou a vypalovat spojku stvrt minuty uz rovnako nema zmysel
Rovnako odporucam si to natrenovat a zzit sa so zariadenim - zapamatat si polohu nohy na pedali, kedy zacina prvotny zaber spojky a naucit sa v tom momente jemne pravou nohou pridat plyn. (opacny postup - najprv plyn a potom spojku vedie k vreskotu motora naprazdno) Nasledne lahko pustat spojku a rozbeh bude plynuly, bez skakania a bez zdochynania.
Do Rapida HTP uz v Shade namontovali ficuru, ze pri pustani spojky a rozbehu RJ kontroluje otacky a sama pridava plyn, pokial je to nutne na zabezpecenie plynuleho rozbehu.
Este davno, ked som robil autoskolu, tam bola Fabka na plyn (uz nepamatam, ci 1.2 alebo 1.4) a na parkovisku som testoval, na ktorom prevode je mozne rozbehnut auto len spojkou. Dostal som sa na 4.ku
Rovnako odporucam si to natrenovat a zzit sa so zariadenim - zapamatat si polohu nohy na pedali, kedy zacina prvotny zaber spojky a naucit sa v tom momente jemne pravou nohou pridat plyn. (opacny postup - najprv plyn a potom spojku vedie k vreskotu motora naprazdno) Nasledne lahko pustat spojku a rozbeh bude plynuly, bez skakania a bez zdochynania.
Do Rapida HTP uz v Shade namontovali ficuru, ze pri pustani spojky a rozbehu RJ kontroluje otacky a sama pridava plyn, pokial je to nutne na zabezpecenie plynuleho rozbehu.