Zdravim. Chcem si spravit osobny web kde planujem pridavat nejake svoje "programatorske" vytvory (kód + zopár slov k tomu), mozno tam budem davat aj svoje fotografie, no proste taka volnejsia tema o mne. Moj ciel je vytvorit si nieco ako portfolio.
No a otazka znie. Aku domenu zvolit? Ide mi o koncovku. Nazov bude Meno a prve pismeno z priezviska kedže ho mam dost dlhe. Rozhodujem sa medzi:
menop.sk
menop.net
menop.name
menop.eu
menop.info
Co by ste poradili? Alebo podla coho sa rozhodnut?
Vyber TLD domeny
-
yoggy
Re: Vyber TLD domeny
ja by som si osobne dal priezvisko.com, pokiaľ nebude voľné tak môže byť aj sk. email si potom dáš [email protected]/com
Čo sa Tebe páči.. ja osobne mám dve domény.. priezvisko.sk a prezývka.net
Ak chceš veci riešiť iba v rámci Slovenska, asi choď do .sk, ak chceš aj mimo slovenska, môžeš ísť do .eu, prípadne .net. Doména .name a .info je podľa mňa dosť dlhá, tie by som si ja osobne kúpil iba ako druhú, tretiu, ak by som nechcel, aby mi ich niekto obsadil.

Ak chceš veci riešiť iba v rámci Slovenska, asi choď do .sk, ak chceš aj mimo slovenska, môžeš ísť do .eu, prípadne .net. Doména .name a .info je podľa mňa dosť dlhá, tie by som si ja osobne kúpil iba ako druhú, tretiu, ak by som nechcel, aby mi ich niekto obsadil.
Name a info by som si nedal, uprednostnil by som sk, net, com alebo popripade eu.