Nokia X - rada modelov Nokia s Androidom
Nokia X - rada modelov Nokia s Androidom
Takže, ako už iste nohí viete, Nokia predstavila na MWC v Barcelone rovno tri modely Nokia, ktoré bežia na Androide. Konkrétne Nokia X, Nokia X+ a Nokia XL.
Všetko sú to low-end modely, pričom cena vyjde na približne 89-109€ podľa modelu. Uhlopriečka sa v závislosti od modelu nachádza na 4-5".
Nejedná sa však o čistý Android, ale o drastickú nadstavbu, podobne, ako spravil Amazon. Systém sa na oko skôr podobá WP, s funkcionalitou a možnosťami Androidu. Nenachádzajú sa tu služby Googlu, tzn. ani Google Play Store - namiesto toho sa tu bude nachádzať vlastný obchod s aplikáciami - čo je na jednej strane výhoda - totiž budete mať istotu, že dané aplikácie na telefóne skutočne fungovať budú. Nokia tvrdí, že s jemnou úpravou od vývojárov bude možné rozbehnúť na Nokia X telefónoch každú Android aplikáciu (pokiaľ to bude dovoľovať výkon, samozrejme).
Viac informácií v jednotlivých článkoch:
gadgets.ndtv.com
Mobilmania
Svet-IT
GSMarena
A podobne...
Čo na to hovoríte?
Ja si myslím, že by tieto modely mohli mať úspech, no určite si ich nekúpim. Na druhú stranu, verím, že do jedného až dvoch rokov budú ohlasené naozajstné high-end modely, s kvalitami Nokie a najmä jej fotoaparátov a rovnakými kvalitami (možno trošku čistejšieho) Androidu. Treba dúfať.
Všetko sú to low-end modely, pričom cena vyjde na približne 89-109€ podľa modelu. Uhlopriečka sa v závislosti od modelu nachádza na 4-5".
Nejedná sa však o čistý Android, ale o drastickú nadstavbu, podobne, ako spravil Amazon. Systém sa na oko skôr podobá WP, s funkcionalitou a možnosťami Androidu. Nenachádzajú sa tu služby Googlu, tzn. ani Google Play Store - namiesto toho sa tu bude nachádzať vlastný obchod s aplikáciami - čo je na jednej strane výhoda - totiž budete mať istotu, že dané aplikácie na telefóne skutočne fungovať budú. Nokia tvrdí, že s jemnou úpravou od vývojárov bude možné rozbehnúť na Nokia X telefónoch každú Android aplikáciu (pokiaľ to bude dovoľovať výkon, samozrejme).
Viac informácií v jednotlivých článkoch:
gadgets.ndtv.com
Mobilmania
Svet-IT
GSMarena
A podobne...
Čo na to hovoríte?
Ja si myslím, že by tieto modely mohli mať úspech, no určite si ich nekúpim. Na druhú stranu, verím, že do jedného až dvoch rokov budú ohlasené naozajstné high-end modely, s kvalitami Nokie a najmä jej fotoaparátov a rovnakými kvalitami (možno trošku čistejšieho) Androidu. Treba dúfať.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nokia X - rada modelov Nokia s Androidom
toto môže mať tak úspech u teenagerov, ktorým rodičia nebudú ochotní kúpiť nič drahšie. Vyzerá to hnusne, ako lego a modifikovaný android spolu so slabým výkonom je kombinácia akurát tak na volanie a sms. Ako smartfon nepoužiteľné. Skôr to vidím (hlavne tá xl varianta) ako experimentovanie nokie, ktorá si uvedomila, že uberať s WP cestou nie je najšťastnejšie, tak skúsili nadhodiť niečo s androidom či bude záujem. Ale každý kto aspoň trošku vidí do mobilov sa tomu určite vyhne
inak celkovo štýl nokie, ktorá už pri lumii a teraz pri týchto ukázala že sa neboja nápadného designu sa mi hnusí. Také farebné lego kocky, to je fakt pre mládež. Neviem si predstaviť že by nejaký manažér alebo dospelý 45 ročný človek vytiahol z vrecka ten červený, zelený alebo žltý hračkársky telefon. Čierna a biela ešte dajme tomu, to sú také univerzálne nenápadné farby
inak celkovo štýl nokie, ktorá už pri lumii a teraz pri týchto ukázala že sa neboja nápadného designu sa mi hnusí. Také farebné lego kocky, to je fakt pre mládež. Neviem si predstaviť že by nejaký manažér alebo dospelý 45 ročný človek vytiahol z vrecka ten červený, zelený alebo žltý hračkársky telefon. Čierna a biela ešte dajme tomu, to sú také univerzálne nenápadné farby
-
vladenko007
VIP
Nokia X, Nokia X+, Nokia XL [MWC 2014]
Verím, že je to len prvý krok a do konca roka predstavia aj nejaký mainstream s "neosekaným" androidom.
Ešte otázne je, či bude možné do týchto strojčekov dať aj čistý android (samozrejme nejakou neoficiálnou metódou).
Ešte otázne je, či bude možné do týchto strojčekov dať aj čistý android (samozrejme nejakou neoficiálnou metódou).
-
audiotrack
VIP
brm napísal:...
Nokia tvrdí, že s jemnou úpravou od vývojárov bude možné rozbehnúť na Nokia X telefónoch každú Android aplikáciu (pokiaľ to bude dovoľovať výkon, samozrejme).
no dalo sa cakat, ze tie nokiacke androidy budu vyzerat takto. prostredie je hrozne, taky zlepenec androidu + wp. skor sa mali zamerat na otvorenost wp a viac pocuvat ludi co chcu. zacinat s androidom v roku 2014, ked ostatne znacky uz maju rokmi vyladene prostredia 
audio.. ale tú aplikáciu bude musieť upraviť vývojár.. ja som myslel, že či sa do toho stroja bude dať flashnúť iná romka s google službami a google play. Tak v podstate majiteľ telefónu nebude musieť čakať, kým jeho obľúbená aplikácia bude vývojárom upravená a sprístupnená v ich vlastnom obchode s aplikáciami. Chápem, že náročnejšie aplikácie a hry sa tam nespustia, ale nie všetky aplikácie sú náročné na výkon hw. A ak Google Play stačí toľkým mobilom s Androidom, prečo by s ním mali mať problém Nokie? ..prečo si musia riešiť opäť svoj vlastný "shop"?

Ale je pravda, že tento telefón bude určený skôr nenáročným užívateľom, ktorí potrebujú hlavne telefonovať, prípadne napísať sms, pozrieť si obrázok a tak.
Ale je pravda, že tento telefón bude určený skôr nenáročným užívateľom, ktorí potrebujú hlavne telefonovať, prípadne napísať sms, pozrieť si obrázok a tak.
Súhlasím s vami, v tomto prípade to fakt vyzerá ako hračkárske telefóny z Dráčika, a fakt to vidím len ako experiment, respektíve, prvý krôčik smerovaný týmto smerom. Na druhú stranu, tie ceny sú fakt dobré - v tej cenovej relácií nájdete asi len low-end čínu, a tu by som radšej veril Nokii - ale nechcem predbiehať.
Inak, audio: Videl si napríklad takú žltú Lumiu 1020 naživo? Mal som pri nej všeliaké pocity, ale rozhodne nie "tínedžerský mobil". Pôsobí neskutočne prémiovo, a aj napriek farbe elegantne. Lacnejšie Lumie v žltej farbe vyzerajú - ako hovoríš - všeliako. V základe som zástanca čiernych telefónov, dokonca aj biele mi vadia, ale tá 1020, to bolo niečo.
Inak, audio: Videl si napríklad takú žltú Lumiu 1020 naživo? Mal som pri nej všeliaké pocity, ale rozhodne nie "tínedžerský mobil". Pôsobí neskutočne prémiovo, a aj napriek farbe elegantne. Lacnejšie Lumie v žltej farbe vyzerajú - ako hovoríš - všeliako. V základe som zástanca čiernych telefónov, dokonca aj biele mi vadia, ale tá 1020, to bolo niečo.
toto vyzera fakt ze "skusime, dajak sa rozbehnut musime", nemyslim si ze si to najde velke uplatnenie, dokonca ani u "skolakov" lebo ich odradi ta nadstavba a po dalsie, vzdy sa najde nieco lepsie v rovnakej cene s normalnym Androidom, vid napr. Trend
-
guess.whoo
Redeemer
tak tak..ako som cital tak samotni recenzenti na mieste potvrdili, ze bez doinstalovanych aplikacii je system zasekany a pomaly. samozrejme, ze to nokia casom bude chciet doladit. Otazne vsak je, ci im na to zvysia prostriedky lebo tohto sa vela nepreda
CheZteR.. zase podľa mňa školáci veľmi nedostanú na výber.. operátor bude mať na mobil super akciu, tak si ho tatko alebo mamka zoberú a dieťaťu ho dajú k narodeninám alebo na vianoce, že aký skvelý darček pre nich majú. A ak by toto mal byť môj prvý mobil, tak skáčem od radosti po plafón.. 
-
audiotrack
VIP
a prečo by mal na to operátor robiť super akciu? To je záležitosť nokie či to dokáže operátorom predať, alebo jej to oserú že nemajú o to záujembrm napísal:CheZteR.. zase podľa mňa školáci veľmi nedostanú na výber.. operátor bude mať na mobil super akciu, tak si ho tatko alebo mamka zoberú a dieťaťu ho dajú k narodeninám alebo na vianoce, že aký skvelý darček pre nich majú. A ak by toto mal byť môj prvý mobil, tak skáčem od radosti po plafón..
S tou cenou by som pochybnosti nemal.
A školáci ak by sa za takýto telefón sťažovali, tak by som im to oplieskal o hlavu. Ja som mal dlhé roky Siemens A35, a závidel som bratovu Motorolu, lebo tam mal hry.
A školáci ak by sa za takýto telefón sťažovali, tak by som im to oplieskal o hlavu. Ja som mal dlhé roky Siemens A35, a závidel som bratovu Motorolu, lebo tam mal hry.
hensym lenze ked si vezmes ake mobily su dnes, tak ta nokia je porovnatelna so siemensom v tvojej dobe 
dnes dostavaju deti miesto lega samsung tablety a na taku zaprdenu nokiu sa mozu uz skolaci na druhom stupni akurat tak ... 
mulatt: Áno ale mobily za 99€?
No schválne, moc konkurencie tam nemá. Trošku drahšia je údajne podarená Moto G, no predsa len, je to o slabú stovečku viac.
-
guess.whoo
Redeemer
radsej dam o 30e viac na L5 alebo spominany Trend Plus
-
vladenko007
VIP
Nokie X už mají čistý Android a skóre v AnTuTu
http://www.mobilmania.cz/nokie-x-uz-maj ... fault.aspx
http://www.mobilmania.cz/nokie-x-uz-maj ... fault.aspx
Teda, musím zložiť klobúk a povedať, že na 89 eurový telefón je to viac ako úctyhodné. (nemyslím AnTuTu skóre (to sa dalo čakať), ale na-oko plynulosť z toho videa)
Zaujímavosť: Nokia na Twitteri pogratulovala vývojárom za to, čo sa im s Nokiou X podarilo, a dodala, že Nokia je veľkým fanúšikom XDA, a celkovo ne-oem vývoja. XDA sa v novinke poďakovalo Nokii a dodalo, že ostatní výrobcovia by si mali brať príklad.
To sú také detaily, ktoré ak si všímate, tak sa vám pomyselný rebríček obľúbených výrobcov posunie.
Zaujímavosť: Nokia na Twitteri pogratulovala vývojárom za to, čo sa im s Nokiou X podarilo, a dodala, že Nokia je veľkým fanúšikom XDA, a celkovo ne-oem vývoja. XDA sa v novinke poďakovalo Nokii a dodalo, že ostatní výrobcovia by si mali brať príklad.
S tym cistym androidom sa mi to paci, ta rychlost po zahlteni systemu appkami ale ina ako v pripade ostatnych lowend androidov nebude.