Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
uz som to tu pisal a napisem znovu: vies co mi vadi na cirkevnikoch? nie tomu comu verite, lebo to je vasa osobna vec a ludia robia aj horsie veci, ale to ze sa snazite obmedzovat druhych ludi okolo seba aj ked ti vyznavaju iny svetovy nazor.A este tu svoju snahu halite do zavoja "svatosti" ved konate v mene Boha"- a vtom ste nebezpecni. Pokial nemate prilis svetskej moci tak ste ako barankovia ale akonahle ste ju v minulosti dostali tak z toho nebolo nic dobre. Preto je jednou z mojich zivotnych priorit poukazovanie na temnu stranku crikvi a nabozenstva ako takeho. Prvym krokom bolo ze som pri scitani ludu nahlasil ze som bez vyznania a dufam ze tak urobilo co najviac ludi ktori si zelaju pokrok. A co splietas zase s majetkami a bezdomovcami? preco zahovaras a odbocujes z temy, ze by neboli argumenty? a potom ta perla ze "citis Boha", to je uz diagnoza ako vysita. Preco nezostanes v kute a tam si zi zo svojim Bohom ktori ta robi stastnym,ale preco tie nezmysli zase nanucujes druhym? zavri sa do klastora tam budes medzi podobnymi a mozete si zit v uplnej spokojnosti, preco si to uz davno neurobil? nie, ty teraz budes mezi ludmi roztrubovat ze hlasas bozie slovo a ze mas patent na rozum a ostatni by ti mali verit, ale to je diagnoza, aj ked si to asi neuvedomujes.
-
Jozef Koval
Medium Star
Vieš ak tu ty popieraš Boha ja o ňom môžem hlásať. Je to niekde zakázané hovoriť o Bohu? No zatiaľ nie ale o chvíľu to určite zakázané bude lebo satan rozvrátil celý svet doslova ho ovládol a o chvíľu bude určite za vyslovenie Boha trest smrti. Ako vieš aký by kto bol keby sa dostal ku moci? Ja sa ku moci nepotrebujem ani by som nechcel dostať lebo kto sa povyšuje bude ponížený. A áno v cirkvi boli nebezpeční ľudia ale ako v každej skupine a spoločenstve aj v cirkvi sa nájdu zlí ľudia ale nechápem prečo keď sa na svete stane nejaké zlo hneď každý viní Boha. Boh do nás na zemi nezasahuje on nás bude súdiť až po smrti. A ak považuješ Boha za diagnózu tak si ju s radosťou priznávam. Tak mi tu prosím ťa nezakazuj písať o Bohu to že mi to zakazuješ je nebezpečné lebo keby si bol pri moci ty tak by si určite pozabíjal všetkých kresťanov alebo by si ich dal na nejaký ostrov.gogo956 napísal:uz som to tu pisal a napisem znovu: vies co mi vadi na cirkevnikoch? nie tomu comu verite, lebo to je vasa osobna vec a ludia robia aj horsie veci, ale to ze sa snazite obmedzovat druhych ludi okolo seba aj ked ti vyznavaju iny svetovy nazor.A este tu svoju snahu halite do zavoja "svatosti" ved konate v mene Boha"- a vtom ste nebezpecni. Pokial nemate prilis svetskej moci tak ste ako barankovia ale akonahle ste ju v minulosti dostali tak z toho nebolo nic dobre. Preto je jednou z mojich zivotnych priorit poukazovanie na temnu stranku crikvi a nabozenstva ako takeho. Prvym krokom bolo ze som pri scitani ludu nahlasil ze som bez vyznania a dufam ze tak urobilo co najviac ludi ktori si zelaju pokrok. A co splietas zase s majetkami a bezdomovcami? preco zahovaras a odbocujes z temy, ze by neboli argumenty? a potom ta perla ze "citis Boha", to je uz diagnoza ako vysita. Preco nezostanes v kute a tam si zi zo svojim Bohom ktori ta robi stastnym,ale preco tie nezmysli zase nanucujes druhym? zavri sa do klastora tam budes medzi podobnymi a mozete si zit v uplnej spokojnosti, preco si to uz davno neurobil? nie, ty teraz budes mezi ludmi roztrubovat ze hlasas bozie slovo a ze mas patent na rozum a ostatni by ti mali verit, ale to je diagnoza, aj ked si to asi neuvedomujes.
nikto Ti nezakazuje rozpravat o tom co povazujes za zaujimave. Ale cirkev sa snazi pretlacat svoje nazory aj do politiky a zakonov to uz v poriadku nie je- to je ten kozusok baranka. Nestarajte sa o potraty ani, o to kedy mozu byt obchody otvorene a kedy nie a najlepsie do nicoho. V ramci svojej komunity si zite ako uznate za rozumne. Akonahleby ste ziskali vplyv na politiku tak by ste sa zo svojimi stredovekymi dogmami poznacili vsetko.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Nejaký zdroj, ktorí vedci? Či sa pýtam zbytočne ako vždy?Jozef Koval napísal:Bolo už toľko neveriacich ľudí dokonca vedcov ktorí si mysleli toto čo ty a kvôli klinickej smrti sa obrátili lebo uvideli Boha ale to je vám zbytočne písať.
A tí ľudia videli "niečo", nanajvýš boha ale určite nie Boha. Lebo ak by niekto naozaj videl toho legendárneho, biblického Boha, tak by sa mu asi poriadne zhnusil.
Jozef Koval napísal:Kvôli takým ako ste vy svet skončí.
Takže čo? Som zmätený. Asi idem hľadať Boha, nech mi to vysvetlí.Jozef Koval napísal:Nepovedal som priamo že kvôli tebe ale kvôli bezbožným ľudom čo zosmiešňujú Boha a odhovárajú od neho iných.
Ako inak. Agresia voči iným názorom, dogmatický prístup, totalita ako vyšitá.Jozef Koval napísal:Ale pre toho, kto by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora.
Že si si tak strašne istý, že my do toho pekla pôjdeme a ty nie. Čo ak je práve užívanie si života merítkom toho, ako si vážime toho krátkeho času a zárukou, že vydržíme nekonečný život?Jozef Koval napísal:Čo z toho že si tu užiješ pár rokov a v pekle budeš trpieť naveky?
Keby si bol pri moci ty, tak by si čo robil? Uzákonil povinné nedeľné omše a náboženskú výchovu na školách? Všetkých neveriacich by si poslal na ostrov? Tie tvoje vyfabulované konštrukty si nechaj pre tých, čo uveria každej chobotine.
dufam ze to raz na Slovensku bude ako v skandinavii,kde do kostoloch prakticky nikto nechodi. Velka cast z nich sa zrusila,urobili sa z nich sklady alebo cokolvek co sluzi ludom napr aj diskoteky. A napriek tomu su tam ludia na seba urcite lepsi ako u nas aj kriminalita mensia, ani ziadna katastrofa ich ako trest nepostihla. holt, severske krajiny vzdy boli vyvojovo ovela dalej ako zbytok Europy.. A hlavne dufam ze sa niekedy dozijem odluky cirkvi od statu, neviem preco by som mal zo svojich dani podporovat nejake pochybne potmehudstvo.
-
Jozef Koval
Medium Star
Ale pre toho, kto by pohoršil jedného z týchto maličkých, čo veria vo mňa, bolo by lepšie, keby mu zavesili mlynský kameň na krk a hodili ho do mora.94jakub napísal:Nejaký zdroj, ktorí vedci? Či sa pýtam zbytočne ako vždy?
A tí ľudia videli "niečo", nanajvýš boha ale určite nie Boha. Lebo ak by niekto naozaj videl toho legendárneho, biblického Boha, tak by sa mu asi poriadne zhnusil.
Takže čo? Som zmätený. Asi idem hľadať Boha, nech mi to vysvetlí.
Ako inak. Agresia voči iným názorom, dogmatický prístup, totalita ako vyšitá.
Že si si tak strašne istý, že my do toho pekla pôjdeme a ty nie. Čo ak je práve užívanie si života merítkom toho, ako si vážime toho krátkeho času a zárukou, že vydržíme nekonečný život?
Keby si bol pri moci ty, tak by si čo robil? Uzákonil povinné nedeľné omše a náboženskú výchovu na školách? Všetkých neveriacich by si poslal na ostrov? Tie tvoje vyfabulované konštrukty si nechaj pre tých, čo uveria každej chobotine.
Ako inak. Agresia voči iným názorom, dogmatický prístup, totalita ako vyšitá.
Ja si nie som istý že pôjdem do neba o tom rozhodne Boh. A ako viem že tam pôjdeš ty? Neviem o tom tiež rozhodne Boh ale ako oponuješ Ježišovým slovám lebo ten úryvok čo si naňho napísal že je to dogmatický postup a totalita sú Ježišove slová z biblie a kto si ty že posudzuješ Božie slová? Kto si že sa miešaš do Boha a hovoríš že sú jeho slová nesprávne? A keby som bol pri moci čo by som nechcel ale hypoteticky nikoho by som do ničoho nenútil ale určite by som nezlegalizoval napr. homosexuálne svadby a už duplom by som nedovolil aby si homosexuáli adoptovali deti. Tým nehovorím že homosexuálov odsudzujem to určite nie ale také niečo je choré a proti Bohu prírode a morálke a takéto správanie by malo byť v spoločnosti neakceptovateľné. Pred pár rokmi keby si povedal niekomu kto je pri moci že chceš zlegalizovať svadby homosexuálov tak by ťa asi zmlátili dneska je to už všade normálna vec. A tu je morálny úpadok ľudstva a homosexuáli sú len začiatok bude to stokrát horšie lebo dneska už morálka nikomu nič nehovorí. A ešte by som určite šíril evanielijum ale len pre tých čo by chceli lebo viera sa nedá nikomu nanútiť. Potom by som určite vyčleňoval peniaze pre chudobných a áno vidíš dobre pomáhal by som chudobným. A ešte áno uzákonil by som náboženskú výchovu v školách ale boli by aj normálne školy a ak by sa študenti rozhodli že chcú ísť do normálnej školy tak by išli.
A ak chceš zdroj klinickej smrti tak sa o to začni zaujímať a nájdi si to na nete. Je tam toho dosť.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 21:32)
Neboj sa o chvíľu tak bude na celom svete lebo satan už teraz odvrátil kopu ľudí od Boha a bude v tom pokračovať až kým viera nebude trestný čin. Ani si neuvedomuješ čo hovoríš ale raz nato prídeš ale už bude neskoro to je všetko.gogo956 napísal:dufam ze to raz na Slovensku bude ako v skandinavii,kde do kostoloch prakticky nikto nechodi. Velka cast z nich sa zrusila,urobili sa z nich sklady alebo cokolvek co sluzi ludom napr aj diskoteky. A napriek tomu su tam ludia na seba urcite lepsi ako u nas aj kriminalita mensia, ani ziadna katastrofa ich ako trest nepostihla. holt, severske krajiny vzdy boli vyvojovo ovela dalej ako zbytok Europy.. A hlavne dufam ze sa niekedy dozijem odluky cirkvi od statu, neviem preco by som mal zo svojich dani podporovat nejake pochybne potmehudstvo.
Jozef Koval
z Tvojich prispevkov predpokladam ze ty homosexualne orientovany nie si- tak ale potom nechapem co sa do toho pleties, odkial beries to legitimne pravo tu rozhodovat o tom ze je nieco proti "Bohu prírode a morálke"/inac velmi zaujimave ako dokazes dat do
kopy 3uplne rozne veci/. co je Teba do tych ludi? Ta nekonecna otazka homosexuality ktora sa stale omiela v cirkevnych kruchoch je iba znamkou vlastnych potlacenych homosexualnych obsesii. Nikto sa tym furt nezaobera iba cirkevni zastupcovia ktori ziju na kope s inymi chlapmi-no nie je to zaujimave? Vatikan-oddeleni chlapi-zeny. Rehole,klastory-to iste.Apostoli-to iste. svata trojica-otec -syn-duch-detto. Sami chlapi na kope,samozrejme kazdemu je jasne o co ide, tak aspon ako taku obranu maju ze najviac zo vsetkych proti homosexualite vystupuju.
Koval prosim Ta vysvetli mi preco nemohli byt medzi apostolmi aj zeny? Nebolo to nahodou len preto ze sa to tej parte tak nejako nehodilo? /este som si spomenul na takych tych typickych mladych knazov s upistanym hlasom ktori posobia ako cisty *****/
z Tvojich prispevkov predpokladam ze ty homosexualne orientovany nie si- tak ale potom nechapem co sa do toho pleties, odkial beries to legitimne pravo tu rozhodovat o tom ze je nieco proti "Bohu prírode a morálke"/inac velmi zaujimave ako dokazes dat do
Koval prosim Ta vysvetli mi preco nemohli byt medzi apostolmi aj zeny? Nebolo to nahodou len preto ze sa to tej parte tak nejako nehodilo? /este som si spomenul na takych tych typickych mladych knazov s upistanym hlasom ktori posobia ako cisty *****/
-
94jakub
Guru wannabe
Keby si pred 500 rokmi niekomu povedal, že Vesmír je nekonečný, tak by ťa upálili. Danú osobu si určite dokážeš nájsť na nete.
Toľko k tvojmu výlevu o homosexuáloch.
Tak prečo si tu tak statočne tvrdil, čo by robil gogo, keby bol pri moci? Ako vieš, že by pri nej chcel byť? Viem odpoveď. Sú to len tvoje výmysly, sám si odpovedáš vymyslenými odpoveďami na tvoje otázky.Jozef Koval napísal:A keby som bol pri moci čo by som nechcel
Nie, chcem aby so podložil tvoje tvrdenie, že mnoho vedcov sa obrátilo k Bohu vďaka klinickej smrti.Jozef Koval napísal:A ak chceš zdroj klinickej smrti tak sa o to začni zaujímať a nájdi si to na nete. Je tam toho dosť.
Neposudzujem, konštatujem fakty, ktoré sa ti očividne nepáčia ale to je tvoj problém. Môžeš donekonečna omieľať, že Stalin bol milým človekom a pomáhal ľuďom ale nič to nezmení na tom, že bol krutým diktátorom. Netvrdím, že sú nesprávne ale ak sú správne, tak nás B..niekto ochraňuj pred takým Bohom.Jozef Koval napísal:Neviem o tom tiež rozhodne Boh ale ako oponuješ Ježišovým slovám lebo ten úryvok čo si naňho napísal že je to dogmatický postup a totalita sú Ježišove slová z biblie a kto si ty že posudzuješ Božie slová? Kto si že sa miešaš do Boha a hovoríš že sú jeho slová nesprávne?
Samozrejme chce veľmi neohrabane použiť argument o near-death experience, naneštastie (pre neho) je to úplne zbytočné z viacerých dôvodov... napr:94jakub napísal:Nie, chcem aby so podložil tvoje tvrdenie, že mnoho vedcov sa obrátilo k Bohu vďaka klinickej smrti.
1.) NDE sú rôzne, niekto pri nich vidí anjelov a uverí v boha, niekto niečo iné - nedávno som videl rozhovor s jednou tetou, ktorá pri NDE videla postavy zo Star Treku. Znamená to snáď, že sú skutočné? Podvedomie jednoducho pospája obrazy ktoré pozná, podobne ako pri snívaní. Keby toho vášho kresťanského boha uvidel niekto, kto o ňom v živote nepočul, dalo by sa o tom začať diskutovať (a pravdepodobne použiť Humeovu britvu a tým diskusiu aj skončiť
2.) Aj keby sa zo mňa, setha82 a Richarda Dawkinsa hneď zajtra ráno stali hlboko oddaní veriaci, na pravde to absolútne nič nemení a nič to nedokazuje.
-
Jozef Koval
Medium Star
Medzi apoštolmi bola žena Mária Magdaléna lebo jej Ježiš odpustil hriechy a ona sa rozhodla že ho bude nasledovať. A okrem apoštolov za Ježišom chodili veľké zástupy ľudí medzi ktorými boli muži ženy aj deti. A myslíš si že pre apoštolov neboli ženy pokušenie? Lenže oni sa rozhodli slúžiť Bohu a tak ženám odolali. A to že tu porovnávaš svätú trojicu je trochu choré. Neviem či som ťa pochopil správne ale pokiaľ naznačuješ že svätá trojica má niečo spoločné s homosexualitou tak je to fakt choré. Lebo svätá trojica otec syn a duch svätý sú ako keby jedna osoba. A myslieť si že Boh je homosexuál nato neexistujú správne slová ktoré by opísali aké je toto prirovnanie diabolské choré a zvrátené. A po svätej trojici je Mária Ježišova matka takže je tam aj žena. Už v modlite sa hovorí na Máriu požehnaná si medzi ženami.gogo956 napísal:Jozef Koval
z Tvojich prispevkov predpokladam ze ty homosexualne orientovany nie si- tak ale potom nechapem co sa do toho pleties, odkial beries to legitimne pravo tu rozhodovat o tom ze je nieco proti "Bohu prírode a morálke"/inac velmi zaujimave ako dokazes dat dokopy 3uplne rozne veci/. co je Teba do tych ludi? Ta nekonecna otazka homosexuality ktora sa stale omiela v cirkevnych kruchoch je iba znamkou vlastnych potlacenych homosexualnych obsesii. Nikto sa tym furt nezaobera iba cirkevni zastupcovia ktori ziju na kope s inymi chlapmi-no nie je to zaujimave? Vatikan-oddeleni chlapi-zeny. Rehole,klastory-to iste.Apostoli-to iste. svata trojica-otec -syn-duch-detto. Sami chlapi na kope,samozrejme kazdemu je jasne o co ide, tak aspon ako taku obranu maju ze najviac zo vsetkych proti homosexualite vystupuju.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 22:49)
To hovorí človek čo napísal že sa rozprával s padlým anjelom.Steju napísal:
Samozrejme chce veľmi neohrabane použiť argument o near-death experience, naneštastie (pre neho) je to úplne zbytočné z viacerých dôvodov... napr:
1.) NDE sú rôzne, niekto pri nich vidí anjelov a uverí v boha, niekto niečo iné - nedávno som videl rozhovor s jednou tetou, ktorá pri NDE videla postavy zo Star Treku. Znamená to snáď, že sú skutočné? Podvedomie jednoducho pospája obrazy ktoré pozná, podobne ako pri snívaní. Keby toho vášho kresťanského boha uvidel niekto, kto o ňom v živote nepočul, dalo by sa o tom začať diskutovať (a pravdepodobne použiť Humeovu britvu a tým diskusiu aj skončiť)
2.) Aj keby sa zo mňa, setha82 a Richarda Dawkinsa hneď zajtra ráno stali hlboko oddaní veriaci, na pravde to absolútne nič nemení a nič to nedokazuje.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2014, 22:56)
Ok nechaj to tak nebudem sa tu s tebou o tom baviť lebo si presvedčený o svojej pravde a nie si ochotný ani pripustiť Božiu existenciu. Dalo by sa o tom diskutovať do nekonečna a bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu veď raz uvidíš kto mal pravdu už za krátky čas lebo život zbehne ako voda. Užívaj si život lebo zbehne ani sa nenazdáš a s takým prístupom sa potom budeš už len trápiť prečo si tu mal také názory.94jakub napísal:Keby si pred 500 rokmi niekomu povedal, že Vesmír je nekonečný, tak by ťa upálili. Danú osobu si určite dokážeš nájsť na nete.
Tak prečo si tu tak statočne tvrdil, čo by robil gogo, keby bol pri moci? Ako vieš, že by pri nej chcel byť? Viem odpoveď. Sú to len tvoje výmysly, sám si odpovedáš vymyslenými odpoveďami na tvoje otázky.
Nie, chcem aby so podložil tvoje tvrdenie, že mnoho vedcov sa obrátilo k Bohu vďaka klinickej smrti.
Neposudzujem, konštatujem fakty, ktoré sa ti očividne nepáčia ale to je tvoj problém. Môžeš donekonečna omieľať, že Stalin bol milým človekom a pomáhal ľuďom ale nič to nezmení na tom, že bol krutým diktátorom. Netvrdím, že sú nesprávne ale ak sú správne, tak nás B..niekto ochraňuj pred takým Bohom.
si ty ochotný pripustiť boziu neexistenciu?Jozef Koval napísal:Nie si ochotný ani pripustiť Božiu existenciu.
-
Jozef Koval
Medium Star
Nie lebo ja som o Bohu prevedčeny a žiadne satanské pokušenia mi ho nevyvrátia. Prepáč že reagujem takto ale tak to cítim. Lebo všetko čo chce človeka zviesť od Boha pochádza od diabla. Možno ti prídem ako fanatik no tak to nieje len milujem Boha a viem v čo verím a nevzdal by som sa ho ani keby som mal umrieť. Už neskutočne veľa krát som sa v Bohu utvrdil keď vislišal moje modlitby.beardie napísal:si ty ochotný pripustiť boziu neexistenciu?
Takže aj ty si len presvedčený o svojej pravde. Prečo sa potom stáváš tak extrémisticky, keď ostatní robia len to isté čo ty, iba otočené o 180 stupňov?
-
Jozef Koval
Medium Star
Ja nie som extrémisticky len nerád vidím keď niekto uráža Boha lebo väčšina týchto ľudí si prečíta pár blbostí z ktovie akých pohanských zdrojov a ide tu o ňom niečo písať a keď dačo také vidím tak cítim povinnosť ho tu obhajovať veď tu sú asi všetci neveriaci a niekto by mal napísať aj iný pohľad na Boha (napr. z biblie) než tie pohanské blbosti ktoré sú akurát od diabla. Títo ľudia si ani neuvedomujú čo robia keď na Boha nadávajú a niekto by ich z toho satanského klamu mal vyviesť aby aj oni mali šancu na večný život.beardie napísal:Takže aj ty si len presvedčený o svojej pravde. Prečo sa potom stáváš tak extrémisticky, keď ostatní robia len to isté čo ty, iba otočené o 180 stupňov?
Jozef Koval
V Otcenasi sa v poslednej stati skutocne modliaci obracia na Jezisovu matku. Ale z historickeho hladiska
bola tato cast vlozena az velmi neskoro, volne spievana sa uvadza sa asi od 8st. ,nariadena synodou od cca 13.st. Tiez netreba zabudat na to ze Mariansky kult je uznavany iba v katolickej vetve krestanstva ale uz nie v ostatnych.
A zase zahovaras a pises ine ako je tema:ja som hovoril o apostoloch a ty si vytiahol Mariu Magdalenu ktora bola iba jednou zo zastupu a naviac este "hriesnica". Mam pocit ze logika Ti az tak vela nehovori, skor nejake tie "pocity" a "presvedcenia" ktore sice maju iba velmi pochybny realny zaklad ale to nevadi,hlavne ze nam to dava prijemny pocit ze?
V Otcenasi sa v poslednej stati skutocne modliaci obracia na Jezisovu matku. Ale z historickeho hladiska
bola tato cast vlozena az velmi neskoro, volne spievana sa uvadza sa asi od 8st. ,nariadena synodou od cca 13.st. Tiez netreba zabudat na to ze Mariansky kult je uznavany iba v katolickej vetve krestanstva ale uz nie v ostatnych.
A zase zahovaras a pises ine ako je tema:ja som hovoril o apostoloch a ty si vytiahol Mariu Magdalenu ktora bola iba jednou zo zastupu a naviac este "hriesnica". Mam pocit ze logika Ti az tak vela nehovori, skor nejake tie "pocity" a "presvedcenia" ktore sice maju iba velmi pochybny realny zaklad ale to nevadi,hlavne ze nam to dava prijemny pocit ze?
-
Jozef Koval
Medium Star
V otčenáši? Ty si otče náš asi nikdy nevidel ale napíšem ti ho: Otče náš ktorý si na nebesiach posväť sa meno tvoje príď kráľovstvo tvoje buď vôľa tvoja ako v nebi tak i na zemi chlieb náš každodenný daj nám dnes a odpusť nám naše viny ako i my odpúšťame svojím vinníkom a neuveď nás do pokušenia ale zbav nás zlého. Toto je otčenáš kde tu vidíš časť o panne Márii? Na Máriu sa sústreďuje modlitba zdravas Mária. Kde chodíš na tie kraviny o storočiach a podobne? Vlastne ma to ani veľmi nezaujíma. Otče náš vymyslel Ježiš keď sa ho ľudia pýtali ako sa majú modliť. A Mária Magdaléna nebola len v ich zástupe bola niečo ako jedna z nich. A áno zmier sa s tým že boha nejde dokázať hmotne ale Boha môže človek len cítiť počuješ dobre cítiť. Boh sa nám dokazuje vo veľa zázrakoch čo už urobil a veľa iných veciach lenže človek ako ty zázrakom neverí tak aký chceš potom dôkaz?gogo956 napísal:Jozef Koval
-
Andi_Cibula
Addict
Mne sa zas nelúbi že urážaš Satana. Kto si vôbec myslíš že si ?
kto si ty, ze urcujes inym ludom, aby zili podla tvojho svetonazoru?Jozef Koval napísal:Ja nie som extrémisticky len nerád vidím keď niekto uráža Boha lebo väčšina týchto ľudí si prečíta pár blbostí z ktovie akých pohanských zdrojov a ide tu o ňom niečo písať a keď dačo také vidím tak cítim povinnosť ho tu obhajovať veď tu sú asi všetci neveriaci a niekto by mal napísať aj iný pohľad na Boha (napr. z biblie) než tie pohanské blbosti ktoré sú akurát od diabla. Títo ľudia si ani neuvedomujú čo robia keď na Boha nadávajú a niekto by ich z toho satanského klamu mal vyviesť aby aj oni mali šancu na večný život.
kto si ty, ze spochybnujes volu Boha, ked jeho vedomost je nekonecna, ze nie si schopny ju pochopit?
kto si ty, ze spochybnujes Bozi umysel?
pre ateistov je nadavanie na Boha to iste co nadavanie na jezibabu, tvoje obhajoby na tom nic nezmenia
-
Jozef Koval
Medium Star
Ja spochybňujem vôľu Boha? Keď je spochybňovanie šírenie jeho slova tak potom to máš v hlave riadne popletené a dobre už nenapíšem ani slovo je to zbytočné verte si tým svojim nezmyslom a nadávajte na jedinú bytosť ktorá vás môže zachrániť od večného pekelného ohňa. Skončil sombeardie napísal:kto si ty, ze urcujes inym ludom, aby zili podla tvojho svetonazoru?
kto si ty, ze spochybnujes volu Boha, ked jeho vedomost je nekonecna, ze nie si schopny ju pochopit?
kto si ty, ze spochybnujes Bozi umysel?
pre ateistov je nadavanie na Boha to iste co nadavanie na jezibabu, tvoje obhajoby na tom nic nezmenia
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2014, 10:10)
Nikto nechaj tak uctievaj si ďalej satana keby si vedel čo robíš sám by si sa zmlátil od toho aký si hlúpy. Keď uctievaš satana to je to isté ako keby si uctieval zvráteného serioveho vraha ktorý by ťa pred zabitím ešte dlho mučil.Andi_Cibula napísal:Mne sa zas nelúbi že urážaš Satana. Kto si vôbec myslíš že si ?
-
audiotrack
VIP
počkaj počkaj, nebol to náhodou Boh ktorý zoslal potopu a zabil tisíce nevinných? Kto zoslal 7 božích rán na ľudstvo, v koho mene boli vedené križiacke výpravy a podobne? Aj ty uctievaš sériového vrahaJozef Koval napísal: .... Keď uctievaš satana to je to isté ako keby si uctieval zvráteného serioveho vraha ktorý ktorý by ťa pred zabitím ešte dlho mučil.
Inak neviem prečo si hneď myslíš že uctievame satana. Proste na žiadne tieto rozprávkové bytosti neveríme. Neuctievame ani jedného ani druhého. To že niekto neverí v Boha neznamená že musí veriť v satana. Práve naopak, satanovu existenciu potvrdzujú iba tí čo veria v boha. Pre nás ateistov neexistuje ani jedno ani druhé. Sú to len výplody fantázie ktoré vznikli k zastrašovaniu ľudstva