Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa beardie »

Jozef Koval napísal:
Ja spochybňujem vôľu Boha?
samozrejme. Ty Boží plán nepoznáš. Kto si, že vo všetkej svojej malosti konas proti Bohu a jeho vôli ?

P. S. Boh zabil podľa Biblie výrazne viac ludi ako Satan
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

audiotrack napísal: počkaj počkaj, nebol to náhodou Boh ktorý zoslal potopu a zabil tisíce nevinných? Kto zoslal 7 božích rán na ľudstvo, v koho mene boli vedené križiacke výpravy a podobne? Aj ty uctievaš sériového vraha :)

Inak neviem prečo si hneď myslíš že uctievame satana. Proste na žiadne tieto rozprávkové bytosti neveríme. Neuctievame ani jedného ani druhého. To že niekto neverí v Boha neznamená že musí veriť v satana. Práve naopak, satanovu existenciu potvrdzujú iba tí čo veria v boha. Pre nás ateistov neexistuje ani jedno ani druhé. Sú to len výplody fantázie ktoré vznikli k zastrašovaniu ľudstva
Boh poslal potopu na ľudstvo lebo bolo nezvratne skazené podobne ako teraz len vtedy možno ešte trochu viac. A to že neuznávate ani jednu bytosť je vaša vec ale po smrti ideš buď do neba alebo pekla či už tomu veríš alebo nie veď raz sa o tom presvedčíš. Satan chce aby v neho ľudia neverili a ak v neho neveria tak klame v duchu našepkáva myšlienky o tom aký je Boh zlý a že je to hlúpy výmysel. Satan je veľmi inteligentný manipulátor je oveľa inteligentnejší ako ľudia a má každého jedného z nás prečítaného do bodky a presne vie aké slabiny má človek pre hriech a zameriava sa hlavne na slabiny lebo tam človek nemá bez Boha šancu odolať. Satan a jeho padlí anjeli nás nenávidia lebo nesúhlasili s Bohom že máme byť my ľudia rovnocenní s anjelmi. Satan a jeho padlí anjeli chceli aby sme boli len akýsi sluhovia čo bi im slúžili. Musí mu byť až smiešno aké je ľahké manipulovať s ľuďmi.

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2014, 10:55)
beardie napísal:samozrejme. Ty Boží plán nepoznáš. Kto si, že vo všetkej svojej malosti konas proti Bohu a jeho vôli ?

P. S. Boh zabil podľa Biblie výrazne viac ludi ako Satan
Ja sa do Božích plánov nemiešam len šírim evanielijum miešate sa vi neveriaci lebo hovoríte o jeho rozhodnutiach že sú nesprávne.
A čo sa týka že Boh zabil viac ľudí ako satan poznáš výrok Pán Boh dal Pán Boh vzal? Prečítaj si vyššie čo som napísal.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jozef Koval
Ja som si myslel že máš fakt dobrý matroš, ale ty perlíš v hoc ktorú dennú alebo nočnú hodinu.
Toto je už ozaj diagnóza.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

vladenko007 napísal:Jozef Koval
Ja som si myslel že máš fakt dobrý matroš, ale ty perlíš v hoc ktorú dennú alebo nočnú hodinu.
Toto je už ozaj diagnóza.
Ok perlím ak je Boh diagnóza tak sa k nej s radosťou priznávam. Pre teba znamená perlenie niečo čomu nerozumieš a ani si to nechceš priznať. Veď uvidíš kto perlil užívaj život maj sa.
beardie
Redeemer
Redeemer

A to že neuznávate ani jednu bytosť je vaša vec ale po smrti ideš buď do neba alebo pekla či už tomu veríš alebo nie veď raz sa o tom presvedčíš.
sice to tvrdis ty a tebe podobni, to ale neznamena, ze je to pravda
Ja sa do Božích plánov nemiešam len šírim evanielijum miešate sa vi neveriaci lebo hovoríte o jeho rozhodnutiach že sú nesprávne.
nie, ty to stale nechapes, ateisti maju 'jeho' rozhodnutia u riti, kedze neveria, ze nejaky 'on' existuje :)
nehovoriac o tvojom extremne agresivnom style...
A čo sa týka že Boh zabil viac ľudí ako satan poznáš výrok Pán Boh dal Pán Boh vzal?
takze Boh zabijat moze a Satan nie? len preto, ze Boh ludi stvoril? tymto to chces ospravedlnit? tie obrovske genocidy?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

beardie napísal:sice to tvrdis ty a tebe podobni, to ale neznamena, ze je to pravda

Ok nemusíš tomu veriť pravda sa raz ukáže a potom to pochopíš.

nie, ty to stale nechapes, ateisti maju 'jeho' rozhodnutia u riti, kedze neveria, ze nejaky 'on' existuje :)
nehovoriac o tvojom extremne agresivnom style...

Z čoho si vyčítal že som agresívny? Nikde nenadávam ani nehreším. Agresívni ste skôr vy lebo ja som tu sám veriaci a vy na mňa všetci útočíte ale nevadí.

takze Boh zabijat moze a Satan nie? len preto, ze Boh ludi stvoril? tymto to chces ospravedlnit? tie obrovske genocidy?
Píšem to už ani neviem po koľký krát Boh do nás nezasahuje on súdi až po smrti.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:
Píšem to už ani neviem po koľký krát Boh do nás nezasahuje on súdi až po smrti.
... až po smrti ktorú ti spôsobí. Alebo kto rozhoduje o tom, kedy a ako zomrieme keď on do nás nezasahuje? A keď do nás nezasahuje, načo sa modlíte za uzdravenie toho a tamtoho a podobné prosby k bohu, keď dobre vieš že do nás nezasahuje a teda ťa ani nevypočuje? Okrem toho v takej motlidbe ideš proti jeho vôli, lebo predsa keď si chce niekoho "povolať k sebe" tak mu v tom nemáš čo brániť a prosiť ho aby si to rozmyslel.

A to sa dá aplikovať aj na jeho neomylnosť - ak si chce niekoho zobrať k sebe, tak ponechanie ho na tomto svete by znamenalo že pôvodna jeho myšlienka nebola správna (alebo jeho rozhodnutie nechať ho živého nebolo správne). Akákoľvek zmena dokonalého riešenia musí byť zmena k horšiemu, takže buď je omylný, alebo sú modlitby hlúposť. Tak ako to teda je? Či to uzavreme tak, že neodpovieš, vyhneš sa odpovedi a povieš že to zo mňa hovorí satan, ten je veľmi inteligentý a prešibaný?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal: ... až po smrti ktorú ti spôsobí. Alebo kto rozhoduje o tom, kedy a ako zomrieme keď on do nás nezasahuje? A keď do nás nezasahuje, načo sa modlíte za uzdravenie toho a tamtoho a podobné prosby k bohu, keď dobre vieš že do nás nezasahuje a teda ťa ani nevypočuje? Okrem toho v takej motlidbe ideš proti jeho vôli, lebo predsa keď si chce niekoho "povolať k sebe" tak mu v tom nemáš čo brániť a prosiť ho aby si to rozmyslel.

A to sa dá aplikovať aj na jeho neomylnosť - ak si chce niekoho zobrať k sebe, tak ponechanie ho na tomto svete by znamenalo že pôvodna jeho myšlienka nebola správna (alebo jeho rozhodnutie nechať ho živého nebolo správne). Akákoľvek zmena dokonalého riešenia musí byť zmena k horšiemu, takže buď je omylný, alebo sú modlitby hlúposť. Tak ako to teda je? Či to uzavreme tak, že neodpovieš, vyhneš sa odpovedi a povieš že to zo mňa hovorí satan, ten je veľmi inteligentý a prešibaný?
Po smrti ktorú mi spôsobí? Toto na zemi sa nedá volať pravý život pravý život nastane až po smrti. Smrť je len akýsi prechod do iného pravého a večného sveta takže Boh nás nezabíja on nás len povoláva k sebe. Smrť si spôsobí človek ak neverí Bohu a odsudzuje ho aj jeho rozhodnutia vtedy sa človek odsudzuje na smrť lebo bude naveky horieť pre svoju pýchu v neuhasiteľných plameňoch. A či ti to príde len ako obyčajné strašenie alebo rozprávka je už tvoja vec. Ak si taký zaslepený sám sebou že o Bohu nechceš ani počuť potom si si už vybral smrť lebo duša bez Boha je mŕtva a odsúdená trpieť naveky. A áno všeličo je možné vymodliť lebo ak veľmi Boha prosíme aby nás alebo niekoho iného napríklad uzdravil z ťažkej choroby Boh sa nad nami zľutuje pre jeho veľkú lásku a milosrdenstvo.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Ok nechaj to tak nebudem sa tu s tebou o tom baviť lebo si presvedčený o svojej pravde a nie si ochotný ani pripustiť Božiu existenciu.
Jozef Koval napísal:Nie lebo ja som o Bohu prevedčeny a žiadne satanské pokušenia mi ho nevyvrátia.
Nemám k tomu, čo viac dodať. Si zaslepený ignorant.
Jozef Koval napísal:Boh poslal potopu na ľudstvo lebo bolo nezvratne skazené podobne ako teraz len vtedy možno ešte trochu viac.
Jozef Koval napísal:Píšem to už ani neviem po koľký krát Boh do nás nezasahuje on súdi až po smrti.
K tomu staršia debata, kde sme rozoberali, prečo Boh nezničí Satana, keď má na to moc. Očividne mu nie je cudzie zabíjať milióny ľudí za to, že sú zlí ale Satana zabiť nechce. Znova to svedčí len o tom, že Boh nechce zabrániť ľudskému utrpeniu.

Na posledných dvoch stranách si sa tak zamotal do svojich myšlienok, že už ani sám nevieš, čo tvrdíš.

//1000
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:
Po smrti ktorú mi spôsobí? Toto na zemi sa nedá volať pravý život pravý život nastane až po smrti. Smrť je len akýsi prechod do iného pravého a večného sveta takže Boh nás nezabíja on nás len povoláva k sebe...
Takže ak tomu správne rozumiem, tu len prežívame a skutočný život nás čaka až po smrti. Je teda v našom záujme čím skôr umrieť, lebo tu iba trpíme a po smrti sa budeme mať dobre. Samozrejme sa ale nemôžme zabiť sami, lebo to je hriech ktorý ťa pošle do pekla. Ale ak ma niekto zavraždí, spravil mi vlastne satan prostredníctvom toho vraha službu. Ušetril ma trápenia na tomto svete a poslal ma k Bohu do neba. Čiže satan je vlastne taký panbožkov služobník, ktorý pomáha jeho ovečkám aby tu nemuseli na tomto svete trpieť až do staroby, ale vďaka nemu sa tam môžme dostať skratkou.

94jakub: už vieš odpoveď prečo boh nezničí satana? Lebo satan mu pomáha. Máš to ako harry a voldemort, frodo a ohyzd... Jeden bez druhého sú iba polka knižky. Nudnej knižky. Kde je dobro, musí byť zlo. Inak by to bola nuda. Všetci by sme išli do neba. Apokalypsa na zemi, všetci tlieskajú, happyend, titulky a dicaprio zase bez oscara. Takto to proste nejde :)
Celé kresťanstvo vzniklo pre manipuláciu ľudstva. Ži tak, ako ti diktujú a bude ti dobre, pôjdeš do neba. Nenaletel si na ich kecy? Tak použijú druhú taktiku - zastrašovanie. Sprav hento a tamto a budeš sa smažiť v pekle. Motivácia a strach. Dve najúčinnejšie metody manipulácie.

... inak.. keď je Boh neomylný a milosrdný, prečo nás sem posiela na tento svet trpieť? Nie je lepšie riešenie rovno si nechať duše po svojom boku, kde ich nemôže satan pokúšať? :roll:
vladenko007
VIP
VIP

Jozef Koval namiesto blbých rečí by si mal dnes isť do kostola. Je popolcová streda. Moja mama už bola a má krížik na čele z popola. Nenechaj aby sme si mysleli že ty máš na mozgu. Tak keď si taký veriaci tak choď. Nie tu trepeš blbosti a vedieš reči ktoré nie sú moc hodné veriacého človeka.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:Takže ak tomu správne rozumiem, tu len prežívame a skutočný život nás čaka až po smrti. Je teda v našom záujme čím skôr umrieť, lebo tu iba trpíme a po smrti sa budeme mať dobre. Samozrejme sa ale nemôžme zabiť sami, lebo to je hriech ktorý ťa pošle do pekla. Ale ak ma niekto zavraždí, spravil mi vlastne satan prostredníctvom toho vraha službu. Ušetril ma trápenia na tomto svete a poslal ma k Bohu do neba. Čiže satan je vlastne taký panbožkov služobník, ktorý pomáha jeho ovečkám aby tu nemuseli na tomto svete trpieť až do staroby, ale vďaka nemu sa tam môžme dostať skratkou.

94jakub: už vieš odpoveď prečo boh nezničí satana? Lebo satan mu pomáha. Máš to ako harry a voldemort, frodo a ohyzd... Jeden bez druhého sú iba polka knižky. Nudnej knižky. Kde je dobro, musí byť zlo. Inak by to bola nuda. Všetci by sme išli do neba. Apokalypsa na zemi, všetci tlieskajú, happyend, titulky a dicaprio zase bez oscara. Takto to proste nejde :)

... inak.. keď je Boh neomylný a milosrdný, prečo nás sem posiela na tento svet trpieť? Nie je lepšie riešenie rovno si nechať duše po svojom boku, kde ich nemôže satan pokúšať? :roll:
Zaujímavé ako si to úplne prekrútil stavím sa že si to ani nedočítal. Ty si len vybral časť ktorá tebe pasuje aby si ju úplne prekrútil. My sme na zemi nato aby sme žili podľa Božích prikázaní šírili dobro a evanielijum dokiaľ si nás Boh k sebe nepovolá taký príklad svätý František z Assisi. Ale toto správanie je kvôli pokušenie od satana na zemi skoro nemožné. Boh zámerne necháva satana aby nás pokúšal aby videl kto sa prikloní k nemu a kto k satanovi. Som zvedavý ako to zase prekrútiš o 180 stupňov.

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2014, 14:21)
vladenko007 napísal:Jozef Koval namiesto blbých rečí by si mal dnes isť do kostola. Je popolcová streda. Moja mama už bola a má krížik na čele z popola. Nenachaj aby sme si mysleli že ty máš na mozgu. Tak keď si taký veriaci tak choď. Nie tu trepeš blbosti a vedieš reči ktoré nie sú moc hodné veriacého človeka.
Neboj sa aj ja pôjdem a aké reči sú podľa teba hodné veriaceho človeka? Popierať Boha?
vladenko007
VIP
VIP

Určite nepovažujem za vhodné reči ako že Eminem sa spolčil z diablom a podobne.
Keď si veriaci tak by si mal vedieť alebo veriť že tvoj BOH raz bude všetkých súdiť. A ty nie si hoden aby si niekoho súdil. Na druhú stranu mi môžme mi sme neveriaci.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval: ja som nič neprekrútil, ja iba vyvodzujem logicke závery z toho čo napíšeš. A ja nemôžem za to, že ty píšeš hlody. Tak nech to zhrniem:

1) Boh je milosrdný. Život na zemi je utrpenie, po smrti príde vykúpenie. Boh nás sem posiela aby nás otestoval či sme hodní jeho královstva. Z toho vyplýva že buď nie je život utrpenie alebo nie je milosrdný
2) Satan je zlý. Boh nás testuje či nás satan zlomí na svoju stranu alebo sme hodní jeho královstva. Z toho vyplýva že Boh potrebuje satanovu pomoc, lebo sám nás otestovať nedokáže/nevie/nechce/čokoľvek
3) Boh je všemocný. Boh nezasahuje do našich životov, bude nás súdiť po smrti. Z toho vyplýva že o jeho všemocnosti nemáte ako vedieť, keď do našich životov nezasahuje. Alebo ak o jeho všemocnosti viete (zázraky na základe ktorých boli bahoslavení pápeži a pod.) tak potom zasahuje do našich životov.

modré je všeobecne známi fakt kresťanstva, ktorý je nespochybniteľný
zelené sú tvoje slová. Možno nie doslova, ale určite nie nijak upravené či pozmenené
červené sú dôsledky čo vyplývajú zo zeleného a modrého
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:Jozef Koval: ja som nič neprekrútil, ja iba vyvodzujem logicke závery z toho čo napíšeš. A ja nemôžem za to, že ty píšeš hlody. Tak nech to zhrniem:

1) Boh je milosrdný. Život na zemi je utrpenie, po smrti príde vykúpenie. Boh nás sem posiela aby nás otestoval či sme hodní jeho královstva. Z toho vyplýva že buď nie je život utrpenie alebo nie je milosrdný
2) Satan je zlý. Boh nás testuje či nás satan zlomí na svoju stranu alebo sme hodní jeho královstva. Z toho vyplýva že Boh potrebuje satanovu pomoc, lebo sám nás otestovať nedokáže/nevie/nechce/čokoľvek
3) Boh je všemocný. Boh nezasahuje do našich životov, bude nás súdiť po smrti. Z toho vyplýva že o jeho všemocnosti nemáte ako vedieť, keď do našich životov nezasahuje. Alebo ak o jeho všemocnosti viete (zázraky na základe ktorých boli bahoslavení pápeži a pod.) tak potom zasahuje do našich životov.

modré je všeobecne známi fakt kresťanstva, ktorý je nespochybniteľný
zelené sú tvoje slová. Možno nie doslova, ale určite nie nijak upravené či pozmenené
červené sú dôsledky čo vyplývajú zo zeleného a modrého
Ok keď to tak cítiš ja sa vzdávam s vami to nemá zmysel majte sa možno vás časom osvieti Boh.

//autoeditácia príspevku (05 Mar 2014, 15:02)
vladenko007 napísal:Určite nepovažujem za vhodné reči ako že Eminem sa spolčil z diablom a podobne.
Keď si veriaci tak by si mal vedieť alebo veriť že tvoj BOH raz bude všetkých súdiť. A ty nie si hoden aby si niekoho súdil. Na druhú stranu mi môžme mi sme neveriaci.
Čo sa týka eminema to som len konštatoval čo on sám povedal. A ja nikoho nesúdim neviem ako si nato prišiel ani ma to už nezaujíma maj sa
beardie
Redeemer
Redeemer

cau :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jozef Koval

viem ze si to myslel cele v dobrom,ale od zaciatku si mohol vediet ze sa debata nikam konstruktivne neposunie,nakolko cirkevna nauka nevychadza zo ziadnych dokazov ale iba z viery. My co sme tu sa snazime javom porozumiet na zaklade racionalneho posudenia,preto iba tazko mozme akceptovat veci ktore nemaju realny podklad. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Koval, a ty sa nebojíš, že nepôjdeš do neba? Nebol táto téma iba boží test, či zotrváš a si neba hoden? Takto to vzdať, no nenachádzam slov :)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:Koval, a ty sa nebojíš, že nepôjdeš do neba? Nebol táto téma iba boží test, či zotrváš a si neba hoden? Takto to vzdať, no nenachádzam slov :)
Ja som nič nevzdal len nemá zmysel písať o Bohu s takými ako ty.
beardie
Redeemer
Redeemer

on nie je hoden byt obrateny na spravnu vieru?
Napísať odpoveď