Znechutená predavačka v obchode
-
halabaster
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Znechutená predavačka v obchode
Čaute, po dlhom čase som došiel na fórum a musím sa posťažovať a vyrozprávať nad dnešným zážitkom.
Išiel som do obchodu keď už je po tej výplate, že si kúpim letné handry na seba. Prešiel som pár obchodov u nás v Nitre, pobehal som Mlyny, Centro a tak. Normálne som mal pocit že v každom treťom obchode sú predavačky znechutené, unudené, odmerané, bez záujmu o zákazníka. V jednej predajni sa pýtam predavačky na veľkosť nohavíc, že či mi neporadí veľkosť, strih a tá mi drzo povedala: Tu máte číslovanie, na lístočku máte veľkosť, cenu a tam je zrkadlo. Nezmohol som sa ani na plané ďakujem. Bol som v nemom úžase.
V druhýkrát ma nasrala v kvetinárstve čo som bol kupovať kyticu pre sestru k narodeninám. Pýtam sa či by mi neporadila veľkú a peknú kyticu, že je to k narodeninám pre sestru, že má rada takú a onakú farbu a či by mi vedela niečo poradiť a spraviť kyticu, že môže byť kľudne aj za 50 eur. A tá drzaňa na to, že ona nevie čo sa mojej sestre páči, že nech si vyberiem aké chcem kvety, čím to chcem ozdobiť a ona mi to spraví. Tak jej hovorím, že ona ako kvetinárka bude lepšie vedieť čo sa hodí, čo ľudia kupujú a čo nekupovať. Nechcel som kupovať ruže ozdobene tromi zelenými rastlinkami zabalené v alobale, chcem som niečo iné, niečo netradičné. Ešte som bol ja ten zlý že som nevedel hneď povedať čo mi má dať a ako to má spraviť.
Nie zbytočne sa hovorí, že náš zákazník, náš pán.......... Len toľko som chcel, aspoň som sa vyventiloval po tom všetkom.
Išiel som do obchodu keď už je po tej výplate, že si kúpim letné handry na seba. Prešiel som pár obchodov u nás v Nitre, pobehal som Mlyny, Centro a tak. Normálne som mal pocit že v každom treťom obchode sú predavačky znechutené, unudené, odmerané, bez záujmu o zákazníka. V jednej predajni sa pýtam predavačky na veľkosť nohavíc, že či mi neporadí veľkosť, strih a tá mi drzo povedala: Tu máte číslovanie, na lístočku máte veľkosť, cenu a tam je zrkadlo. Nezmohol som sa ani na plané ďakujem. Bol som v nemom úžase.
V druhýkrát ma nasrala v kvetinárstve čo som bol kupovať kyticu pre sestru k narodeninám. Pýtam sa či by mi neporadila veľkú a peknú kyticu, že je to k narodeninám pre sestru, že má rada takú a onakú farbu a či by mi vedela niečo poradiť a spraviť kyticu, že môže byť kľudne aj za 50 eur. A tá drzaňa na to, že ona nevie čo sa mojej sestre páči, že nech si vyberiem aké chcem kvety, čím to chcem ozdobiť a ona mi to spraví. Tak jej hovorím, že ona ako kvetinárka bude lepšie vedieť čo sa hodí, čo ľudia kupujú a čo nekupovať. Nechcel som kupovať ruže ozdobene tromi zelenými rastlinkami zabalené v alobale, chcem som niečo iné, niečo netradičné. Ešte som bol ja ten zlý že som nevedel hneď povedať čo mi má dať a ako to má spraviť.
Nie zbytočne sa hovorí, že náš zákazník, náš pán.......... Len toľko som chcel, aspoň som sa vyventiloval po tom všetkom.
Re: Znechutená predavačka v obchode
Ohladom tych handier sa moc necudujem. Staci si zistit kolko tie predavacky zarabaju + casty problem s pridr...m vedenim a zahada vyriesena.
To kvetinarstvo bolo co zas? U nas v Ba na Mileticke su uplne opacne skusenosti s kvetinarkami. Tie ti spravia a vymyslia hocico a skacu okolo teba jak salene. Lenze oni sami su sebe panom a o tom to je.
To kvetinarstvo bolo co zas? U nas v Ba na Mileticke su uplne opacne skusenosti s kvetinarkami. Tie ti spravia a vymyslia hocico a skacu okolo teba jak salene. Lenze oni sami su sebe panom a o tom to je.
-
Digital
Guru
mala si sa lepšie učiť ty špina zdutá.... ale nie, tak vieš ked to celý deň stojí, nemá si to kde sadnúť, dostane 300 euri, čo sa čuduješ. Samozrejme nájdu sa výnimky.
Kazda minca ma dve strany. Ked sa ta nekto opyta tu na fore na relativnu banalitu a vsetci ho odkazuju na google. Len s rozdielom ze na zakaznika byt pripraveny a vedet predychat lebo vies ze dalsie kvetinarstvo je na 2. Poschodi, co zas ma predavacka vies kde ked ma smiesnych 300 ci preda alebo nepreda
-
Andi_Cibula
Addict
Nerozumiem tej snahe (alebo nemám empatiu alebo čo) pliest do toho stále nízke platy. Kto alebo čo ma legitimuje správať sa k zákazníkom ako blbec keď mám mizernú plácu ?
Riešenie - opustiť prevádzku a navštíviť inú, kde sú ochotnejší.
Riešenie - opustiť prevádzku a navštíviť inú, kde sú ochotnejší.
Nemaju motivaciu + ich to uz proste nebavi.
-
hojko
Site Admin
Preco mam pocit, ze sa vsetci v tejto teme budu ohanat platom, ci uz minimalnou mzdou alebo 400 eurami??? To mozme mozem potom plat zvalit na vsetko - uroven policajtov, kvalita skolstva, ochota v zdravotnictve atd..., doslova uplne na vsetky povolania s vynimkou par povolani.
Vezmem si teraz smetiarov, asi moc nezarabaju a hla, ked je doma vela smeti, najma ked sa robi okolo zahrady atd..., tak je to na jeden smetiak a aj 10 vriec s odpadom. A pytam sa ich, ze ci to vyvezu, ci to nalozia a povedali, ze ano, ze ziadny problem. A pritom to robit nemuseli. Tak dostal chlapik 5 eur na pivo za to, ze tych 10 vriec travy, rozny odpad, atd... nahadzal do smetiarskeho auta, pekne podakoval a bolo. A to som mu pri otazke, ze ci to odvezie nepovedal, ze dostane na pivo..., ale ked som videl tu ochotu, tak preco nie.
Vezmem si teraz smetiarov, asi moc nezarabaju a hla, ked je doma vela smeti, najma ked sa robi okolo zahrady atd..., tak je to na jeden smetiak a aj 10 vriec s odpadom. A pytam sa ich, ze ci to vyvezu, ci to nalozia a povedali, ze ano, ze ziadny problem. A pritom to robit nemuseli. Tak dostal chlapik 5 eur na pivo za to, ze tych 10 vriec travy, rozny odpad, atd... nahadzal do smetiarskeho auta, pekne podakoval a bolo. A to som mu pri otazke, ze ci to odvezie nepovedal, ze dostane na pivo..., ale ked som videl tu ochotu, tak preco nie.
ono je to tasi tak pol na pol,o osobnom pristupe a aj o peniazoch. Ked ta predavacka dostane na konci mesiaca asi tolko kolko da za zivotne naklady a skoro nic nemoze usetrit,nema ziadnu perspektivu vyraznejsieho postupu ani nic podobne,tak ju to musi dost frustrovat co sa prejavuje nasledne aj k jej pristupu k zakaznikom. Riesenim je do takych obchodov uz nechodit. Aprpo niekto tu spominal Mileticku v Ba a musim tiez potvrdit ze su kvetinarky velmi ochotne,velka ponuka kazdy den vratane vikendov a pod. Lenze ono je to aj o tej konkurencii, v takej Nitre obchodov zo sportovym oblecenim ci kvetinarstvami az tak vela nebude ako vo vacsom meste a tym padom nie je ani taky tlak na nizsie ceny ani ochotu. Znovu sa potvrdzuje to, co mi tu mnohi vycitaju, ked odporucam ludom aby sa odstahovali do Ba, alebo rovno do zahranicia,pretoze tam je vzdy viacej moznosti po kazdej stranke a hlavne uplne ine karierne moznosti.
-
mirak2
Hardcore addict
niekde som cital blog chlapca, ktory studuje v Australii a tam, ked sa predavacka v obchode neusmieva, ludia si myslia, ze jej niekto zomrel alebo sa nieco stalo... rovnako popisoval v blogu, ze su hladove doliny a Australcania nechapali, ze ked sa da zohnat praca vo vacsom meste mozno do 100-200km tak preco hniju v dierach, v Australii nemaju problem sa za pracou presunut aj tisicky kilometrov... je to aj v mentalite
Plat je jedna vec, no vezmi si, ze predavacka oblecenia, hlavne teda v obchodnom centre, ma kvantum prace. Vykladat oblecenie, odkladat po "panoch zakaznikoch" ktori ho castokrat nechaju v skusobnych kabinkach, zrovnavat prehrabane regaly a toto cely den dookola. Tymto sa ich nezastavam, lebo je to ich praca a ak chcu predat, musia sa k tomu stavat inak. Im ako zamestnancom je to asi jedno, ked ta odbila a pritom ani nevedela kto si. To ju mohlo stat miesto, pripadne premie, keby to oznamis zamestnavatelovi. Skoc niekde k sukromnikovi do butiku a uvidis ten rozdiel v ochote. Ked som si bol naposledy kupovat nohavice, tak som to riskol s malym obchodom, kde zena (majitelka) mala vychytane strihy, vedela mi odporucit a behala namiesto mna k stojanom vymenit velkost, alebo strih. Ochotne. A budem tam kupovat castejsie. Lebo vie, ze zije z predaja. Viac predas=...
To vždy závisí od ľudí.
Kamarátka pracuje v jednom športovom obchode (v Nitre) a dokáže zarobiť aj 600eur (ale asi to závisí od obchodu), ale sú platení od toho, koľko predajú, takže tam keď človek vojde, vždy k tebe niekto príde a spýta sa ťa, či nepotrebuješ s niečim pomôcť. Zas na druhej strane, keď som kupovala turistickú obuv v inom obchode, tak si tam predavačka ešte aj telefonovala.
V tom obchode s riflami si možno narazil na nejakú brigádničku (dosť študentov takto brigáduje v obchodoch popri VŠ, čo je hlavne vidieť v tescu, keď sa človek niečo spýta, a nikto mu nevie poradiť), ktorá sa v tom možno nevyznala. Alebo mohla byť unavená, človek to na druhej strane aj chápe, stáť 12 hodín na nohách (veď v obchodných centrách tak robia na krátky a dlhý týždeň), alebo ju niekto mohol už predtým vytočiť, mohla byť chorá atd...
Ja som zažila taký vrchol "profesionality", keď sa sestra vydávala a šli sme kaderníčke. Počas toho, ako sestre robila účes, mala handsfree, celý čas telefonovala (to ešte nie je to najhoršie), avšak hovorila vety ako "mladá, ešte nevie, do čoho ide..." (o sestre). Už sme k nej viac nezašli.
Chápem, že ty si ako zákazník čakal príjemnejší prístup. Skús sa nabudúce na predavačku pekne usmiať či zažartovať, možno bude hneď milšia a ochotnejšia poradiť
Kamarátka pracuje v jednom športovom obchode (v Nitre) a dokáže zarobiť aj 600eur (ale asi to závisí od obchodu), ale sú platení od toho, koľko predajú, takže tam keď človek vojde, vždy k tebe niekto príde a spýta sa ťa, či nepotrebuješ s niečim pomôcť. Zas na druhej strane, keď som kupovala turistickú obuv v inom obchode, tak si tam predavačka ešte aj telefonovala.
V tom obchode s riflami si možno narazil na nejakú brigádničku (dosť študentov takto brigáduje v obchodoch popri VŠ, čo je hlavne vidieť v tescu, keď sa človek niečo spýta, a nikto mu nevie poradiť), ktorá sa v tom možno nevyznala. Alebo mohla byť unavená, človek to na druhej strane aj chápe, stáť 12 hodín na nohách (veď v obchodných centrách tak robia na krátky a dlhý týždeň), alebo ju niekto mohol už predtým vytočiť, mohla byť chorá atd...
Ja som zažila taký vrchol "profesionality", keď sa sestra vydávala a šli sme kaderníčke. Počas toho, ako sestre robila účes, mala handsfree, celý čas telefonovala (to ešte nie je to najhoršie), avšak hovorila vety ako "mladá, ešte nevie, do čoho ide..." (o sestre). Už sme k nej viac nezašli.
Chápem, že ty si ako zákazník čakal príjemnejší prístup. Skús sa nabudúce na predavačku pekne usmiať či zažartovať, možno bude hneď milšia a ochotnejšia poradiť
podla mna to bola cista neochota, a co ze zaraba malo? naco tam je? aby poradila...halabaster napísal: V jednej predajni sa pýtam predavačky na veľkosť nohavíc, že či mi neporadí veľkosť, strih a tá mi drzo povedala: Tu máte číslovanie, na lístočku máte veľkosť, cenu a tam je zrkadlo.
robim v elektre a tiez by som mohol zakaznikovi na otazku ci mu neporadim povedat, viete citat? na cenovkach mate parametre, porovnajte si to...ale nepoviem, lebo som tam na to, aby som poradil...
-
jorg22
Medium Professional
CheZteR: Neviem ci to mozes porovnavat so sebou. Ked si predstavim pracu v elektre tak ked zamestnanec vie poradit a podrobne o vyrobku rozpravat tak vacsina ludi si pomysli kolko toho vie a aky je vzdelany. Urcitym sposobom si ho vazia. Ale ked ti poradi predavacka nohavic tak to nema taku hodnotu. Do handier sa vyzna kazdy co si sam nakupuje. To by musela byt modna navrharka aby si jej rady vazili, lebo kazdy ma iny vkus.
Praca v elektre moze cloveka bavit ale praca s handrami nebavi takmer nikoho. To je akoby sme hovorili o motivacii cinskych deti, ktore tie handri siju.
Praca v elektre moze cloveka bavit ale praca s handrami nebavi takmer nikoho. To je akoby sme hovorili o motivacii cinskych deti, ktore tie handri siju.
-
Soviet
Darca
Netreba ich vsetky hadzat do jedneho vreca. Mne sa naposledy stalo, ze som si kupoval dake boty v takomto nakupnom centre a jednak mi zena poradila a vyznala sa a ovsem spominala na ktore dostavaju reklamacie a na ktore nie a este mi aj poskytla vlastnu 10% zlavu 
Ale veru vidim casto znechutene, no necudujem sa im. Najhorsia je praca s ludmi. Ked jej tam za den pride 20 demotivovanych ludi a vybiju si to nenapadnym sposobom nanej, tak sa netreba cudovat, ze aj ona potom je taka.
Ale veru vidim casto znechutene, no necudujem sa im. Najhorsia je praca s ludmi. Ked jej tam za den pride 20 demotivovanych ludi a vybiju si to nenapadnym sposobom nanej, tak sa netreba cudovat, ze aj ona potom je taka.
-
Grim
Darca
...možno keby sa viac snažili, tak by bol aj obrat väčší a viac by zarobili...zákazníkov stratia a potom nie že nebudú mať väčšie platy, ale nebudú mať žiadne platy, keď prevádzka krachne...ja som tiež nedávno nakupoval...žemle...najskôr som skúsil potraviny, čo som mal najbližšie...predavačka ma pri vstupe ani nepozdravila a to mohla, pretože tam nikto nebol a fakt nemala čo robiť...z každého tovaru po dva kusy a vyzeralo to všelijak, ale bolo mi blbé odísť s prázdnymi rukami, tak som si tie dve osušené žemle kúpil...nablokovala to, zaplatil som, poďakoval, pozdravil...a ona nič...už som chápal, prečo tam nikto nebol a prečo tam majú vždy len pár kusov...načo mať viac, keď sa ani dva kusy za celý deň nepredajú? Ale predavačky sú zrejme spokojné...aspoň sa moc nenarobia...ešte som skúsil jedny malé potraviny, v rodinnom dome, kde očividne predavačka je aj majiteľka...žemle síce nemala, ale ochotná bola, že by mi tam tie želme snáď aj spravila...ponúkla mi rožky a ešte mi aj povedala, prečo tie žemle nemá...vraj sa to moc nepredávalo a keďže má malý obchod, tak tam nemôže mať všetko...
...v NR Tescu pri kruhovom objazde som bol v kaviarni...tam som si zase sadol k špinavému stolu, tak som musel čašníčku poprosiť, či by to neutrela a ten hnusný špinavý reklamný leták aby odniesla...potom mi doniesla zázvorový čaj v obitej šálke s obschnutým citrónom...toto už nie je o ochote, ale čistá drzosť...obité šálky sa mali dávno vyhodiť a to ani neviem, odkiaľ vyhrabala ten obschnutý citrón, pretože to vyzeralo, že to má minimálne 1 deň nakrájané vopred...a to už bol sobotný večer, zo včerajšieho dňa musela mať všetky sušeničky už dávno minuté...alebo to vždy prinesie a čaká, či to ten zákazník toleruje...keď nie, tak to odnesie a prinesie to zas niekomu inému...kaviarní je všade plno, takže ak sa takéto niečo stane, nie je problém ísť inde...
...v NR Tescu pri kruhovom objazde som bol v kaviarni...tam som si zase sadol k špinavému stolu, tak som musel čašníčku poprosiť, či by to neutrela a ten hnusný špinavý reklamný leták aby odniesla...potom mi doniesla zázvorový čaj v obitej šálke s obschnutým citrónom...toto už nie je o ochote, ale čistá drzosť...obité šálky sa mali dávno vyhodiť a to ani neviem, odkiaľ vyhrabala ten obschnutý citrón, pretože to vyzeralo, že to má minimálne 1 deň nakrájané vopred...a to už bol sobotný večer, zo včerajšieho dňa musela mať všetky sušeničky už dávno minuté...alebo to vždy prinesie a čaká, či to ten zákazník toleruje...keď nie, tak to odnesie a prinesie to zas niekomu inému...kaviarní je všade plno, takže ak sa takéto niečo stane, nie je problém ísť inde...
To je o hodnote cloveka, preto robi co robi a sedi kde sedi lebo prave koli svojmu pristupu asi nedobehla na svoj vlak. Ja som od 15r na cerpacej stanici tahal denne / nocne-nacierno- aby som si nasetril na vodicak, prve auto a vsetky tie skore radosti co zivot prinasa a i ked to bola robota o hovne, 13 hodin stat a celit stovkam arogantnych ludi popritom dokladat kvanta tovaru lebo kde sa da najrychlejsie nakupit a obsluhovat autoumyvarku, vysavac, kompresor, denne riesit problemy ludi ktorym vadilo ze jeho pistol smrdela od benzinu a on ide na schodzku a ja som kok*t a takto celu strednu 4 roky castokrat z nocnej rano do skoly viem co to je za pocit ale napriek tomu som si vzdy vykusal dieru do huby a urobil som co bolo potrebne napriek tomu ze som mal na to odlisny nazor, nikoho som nikdy neuctivo neod**al. Pre info, placa na paske bolo zivotne minimum +50€ "premie" na ruku.
A pointa? Myslim si ze ked je clovek huzevnaty a cielavedomy ma na vzdy navrch.
A pointa? Myslim si ze ked je clovek huzevnaty a cielavedomy ma na vzdy navrch.
-
yoggy
a ako to dopadlo? vypil, zaplatil alebo si sa bol "sťažovať"?Grim napísal: ...v NR Tescu pri kruhovom objazde som bol v kaviarni...tam som si zase sadol k špinavému stolu, tak som musel čašníčku poprosiť, či by to neutrela a ten hnusný špinavý reklamný leták aby odniesla...potom mi doniesla zázvorový čaj v obitej šálke s obschnutým citrónom...toto už nie je o ochote, ale čistá drzosť...obité šálky sa mali dávno vyhodiť a to ani neviem, odkiaľ vyhrabala ten obschnutý citrón, pretože to vyzeralo, že to má minimálne 1 deň nakrájané vopred...a to už bol sobotný večer, zo včerajšieho dňa musela mať všetky sušeničky už dávno minuté...alebo to vždy prinesie a čaká, či to ten zákazník toleruje...keď nie, tak to odnesie a prinesie to zas niekomu inému...kaviarní je všade plno, takže ak sa takéto niečo stane, nie je problém ísť inde...
-
xH4wK
V kazdej praci ak ma clovek rozum a nejake 'soft skilly' (zalezi na zamestnani) tak vie zarobit
ako bolo povedane pri tych predavackach ... ked je predavacka pasivna a nevrela tak nic nezarobi lebo to tam zakaznika nelaka a neudrzi.. to znamena maly obrat a koniec koncov maly plat
Ak je predavacka ochotna, mila, poradi atd.. zakaznik si nieco kupi a vie, ze v danom obchode sa k nemu spravala predavacka slusne a vrati sa .. a ked sa takych zakaznikov nazbiera tak je aj obrat aj na vyssie platy
Samozrejme, co sa tyka platov tak zalezi na vedeni, pretoze moze byt obrat aky chce ale ked sef jednoducho nezvysi plat a necha si vsetko pre seba tak s tym clovek moc nenarobi, jedine sa dostat do vedenia
Treba pochopit, ze ak clovek pracuje do urovne svojho platu tak mu ho nikdy nezvysia
Ak je predavacka ochotna, mila, poradi atd.. zakaznik si nieco kupi a vie, ze v danom obchode sa k nemu spravala predavacka slusne a vrati sa .. a ked sa takych zakaznikov nazbiera tak je aj obrat aj na vyssie platy
Samozrejme, co sa tyka platov tak zalezi na vedeni, pretoze moze byt obrat aky chce ale ked sef jednoducho nezvysi plat a necha si vsetko pre seba tak s tym clovek moc nenarobi, jedine sa dostat do vedenia
Treba pochopit, ze ak clovek pracuje do urovne svojho platu tak mu ho nikdy nezvysia
-
Grim
Darca
...poprosil som ju o čerstvý citrón a tú šálku som už radšej ani nekomentoval...
Veru. Napr.moju mamku vysmarili z roboty - optika. Z 10 predavaciek mala najlepsie trzby s velkou rezervou. Sefa si proste nevyberiesxH4wK napísal:Samozrejme, co sa tyka platov tak zalezi na vedeni, pretoze moze byt obrat aky chce ale ked sef jednoducho nezvysi plat a necha si vsetko pre seba tak s tym clovek moc nenarobi, jedine sa dostat do vedenia