Osamelosť, samota
Re: Osamelosť, samota
ja s tebou skocim na brko 
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
hoď sem fotku a možno budeš prekvapená koľko kamošov z Blavy si tu nájdeš 
-
Soviet
Darca
Normalne dievca posielat k psychologovi? Aspon netrepte. Vie o "probleme", tak snad sa take scitane dievca dokaze uvedomit a nakopnut a vyriesit to. Uz len to, ze si je toho vedoma je velka vec prenu.
"Kamosov" aneb nadrzanych semenomdohlavyudierajucich chalanov.PhYs0c napísal:hoď sem fotku a možno budeš prekvapená koľko kamošov z Blavy si tu nájdeš
-
PhYs0c
King
samozrejme, že to bol sarkazmus.. a ako vravíš, vyzerá to byť úplne normálne dievča podľa vyjadrovania, dokonca ešte normálnejšie ako tie, ktoré takýto problém nemajú
-
t0m4s3
Admin
Ake je to jednoduche, staci si to uvedomit a vyriesit to. Preto maju psychlogovia a psychiatri plne cakarne.Soviet napísal:Normalne dievca posielat k psychologovi? Aspon netrepte. Vie o "probleme", tak snad sa take scitane dievca dokaze uvedomit a nakopnut a vyriesit to. Uz len to, ze si je toho vedoma je velka vec prenu.
"Kamosov" aneb nadrzanych semenomdohlavyudierajucich chalanov.
-
Soviet
Darca
A povacsine psychologovia aj pomozu ze?
Kamos raz bol za psychologom, lebo sa dostal po rozchode do stavu beznadeje a vravel, ze nikdy viac. Taky vyplach mozgu mu zato nestoji. Musel si sam uvedomit, ze co vlastne chce atd a ako to mieni riesit. Takze, ked vies, co je s tebou zle, tak psycholog ti akurat tak velke H pomoze.
To, ze su plne cakarne je uz o inom. Nemozem zato, ze ludia si nevedia svoje veci riesit sami a dufaju, ze ich pan psycholog dakymi tabletkami a pohadkami vylieci.
Kamos raz bol za psychologom, lebo sa dostal po rozchode do stavu beznadeje a vravel, ze nikdy viac. Taky vyplach mozgu mu zato nestoji. Musel si sam uvedomit, ze co vlastne chce atd a ako to mieni riesit. Takze, ked vies, co je s tebou zle, tak psycholog ti akurat tak velke H pomoze.
To, ze su plne cakarne je uz o inom. Nemozem zato, ze ludia si nevedia svoje veci riesit sami a dufaju, ze ich pan psycholog dakymi tabletkami a pohadkami vylieci.
-
t0m4s3
Admin
Rozmyslam, ci vobec vies aky je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom, lebo pouzit slova psycholog a tabletky v jednej vete mi moc nedava zmysel. Robis si obrazok na zaklade jednej negativnej skusenosti? Psycholog je profesia ako kazda ina. Ked chces opravit auto, ano mozes ist za Janom z hornej dolnej, ktory ti to stlcie kladivom a pozvara ako ked zvaral tanky v ZTS, alebo mozes ist do autorizovaneho servisu. Volba je na tebe.
-
Soviet
Darca
Nechodim po psychologoch, tak mi je sum a fuk ci predpisuju a nepredpisuju lieky. Teraz citam, ze to moze len psychiater, dobre vediet. Ale ako vravim vyssie, mozes chodit aj milion rokov k psychologovi, no kym si neuvedomis sam co vlastne chces a kde je problem, tak ti to moze byt prd platne. Preto mi pride rozumnej dievcine odporucat psychologa trochu prestrelene, ked vie co chce, kde je problem, len potrebuje nakopnut. K tomu psycholog mi pride extremna varianta.
-
t0m4s3
Admin
A to je problem, ze vela ludi si mysli, ze psycholog je "prilis extremna varianta", resp. sa za to dokonca hanbia. Netvrdim, ze je to vseliek a pomoze vzdy, ale rozhodne je to moznost. K doktorovi tiez nemusis chodit, mozes si ist natrhat skorocelu na luku a nikto nepise, ze doktor je "prilis extremna varianta". Je evidentne, ze ona ma velky problem, preto navsteva psychologa je na mieste.
-
Soviet
Darca
Mne to ako velky problem nepride. Dneska mas vela ludi, co sa vyhyba spolocnosti, alebo ju nevyhladava z viacerych dovodov. Niektori tak zostanu po cely zivot a nevadi im to. Su spokojni. Tu je to hlavny rozdiel to, ze si to zacala uvedomovat a asi tym, ze starne zistuje, ze by uvitala nejaku tu spolocnost.
Naco sa hned hrnut k psychologovi? Vsak ma rodicov, mozno surodencov, ktory ju blizsie poznaju a isto jej ako prvotny krok mozu pomoct. To je jedna z veci, preco beriem psychologa ako extremne riesenie, ked clovek sa vzdy moze pokusit najst najprv pomoc a porozumenie medzi znamymi. Ked to nepomoze, pripadne sa na cloveka vykaslu, tak potom nemam nic proti psychologovi.
Ale nato tu mame malo info o dotycnej, aby sme velke zavery robili.
Naco sa hned hrnut k psychologovi? Vsak ma rodicov, mozno surodencov, ktory ju blizsie poznaju a isto jej ako prvotny krok mozu pomoct. To je jedna z veci, preco beriem psychologa ako extremne riesenie, ked clovek sa vzdy moze pokusit najst najprv pomoc a porozumenie medzi znamymi. Ked to nepomoze, pripadne sa na cloveka vykaslu, tak potom nemam nic proti psychologovi.
Ale nato tu mame malo info o dotycnej, aby sme velke zavery robili.
-
javatar
Hardcore addict
nemyslim, ze ma velky problem - len mi pripada ako introvert ktory neuspokojuje svoje socialne potreby (ktore su uz z definicie introverta nizke ale stale tam nejake su)
a v tomto pripade by som siel za odbornikom az ked si problem nebude vediet vyriesit sama
a v tomto pripade by som siel za odbornikom az ked si problem nebude vediet vyriesit sama
Proti návšteve psychológa nemám absolútne nič. Však netreba očakávať, že problém vyrieši, ale môže pomôcť, môže nakopnúť a rôznymi záhadnými metódami poodhaliť pacientovi nepoznané zákutia jeho podvedomia.. hej no je to tým deficitom, keďže som bola celý život sama a mám teraz potrebu mať spriaznenú dušu, stretávať sa s niekým.
Prístup rodičov je taký, že oni mi nevedia pomôcť a bodka. Ale to chápem, oni mi nemôžu hľadať priateľov. Prístup súrodenca je, že jeho to to nezaujíma. A známych nemám žiadnych. Okej, asi som sa len potrebovala vykecať. Keď bude po škole, začnem riešiť nejaké aktivity a prácu
Prístup rodičov je taký, že oni mi nevedia pomôcť a bodka. Ale to chápem, oni mi nemôžu hľadať priateľov. Prístup súrodenca je, že jeho to to nezaujíma. A známych nemám žiadnych. Okej, asi som sa len potrebovala vykecať. Keď bude po škole, začnem riešiť nejaké aktivity a prácu
a preco nejdes niekam so spoluziakmi?
-
t0m4s3
Admin
Sovietovi a javatarovi to ako velky problem nepride, myslim, ze jej posledny post jasne ukazal, ze ma problem a to velky.
dvojbodka - co ti brani riesis priatelov uz teraz?
dvojbodka - co ti brani riesis priatelov uz teraz?
-
vonjose
Expert
Problémy určite neodkladaj na neskôr. Začni to riešiť hneď.
pise, ze ma pred statnicami. vela ludia sa zameriava len na pisanie zaverecnej prace a ucenie sa.t0m4s3 napísal: dvojbodka - co ti brani riesis priatelov uz teraz?
ja som mal stastie na partiu, ktorou sme chodievali kazdy vecer pocas pisanie a aj v prvych fazach ucenia sa neutralizovat kofein, guaranu a to vsetko cim sme sa pchali pocas dna, pivom, aby sme vobec nieco naspali. ale to by asi viac chcelo byvat na intraku a mat tych kamaratov uz skor...
Poznam to dobre, nie je to dobry pocit, ked je clovek na vsetky svoje starosti ale aj radosti sam. Pred par rokmi som si povedal, ze vyuzijem kazdu prilezitost, ktora by mi mohla priniest priatelov, a stalo sa, uplnou nahodou
Mas svoje zaujmy, to je super, vela ludi nema absolutne ziadne zaujmy a nemaju sa od coho odrazit. Napr. bicyklovanie, je to idealny sposob zoznamenia sa, ked clovek chce. V BA je silna komunita bajkerov, ktori velmi radi uvidia vo svojich radoch dalsiu babu, ak chces poskytnem kontakt 
Ahoj Dvojbodka,
keďže tak rada čítaš psychologické články, tak ti na inšpiráciu vypíšem niečo, čo sa mi dostalo do rúk a mohlo by ťa to inšpirovať (teda, vypíšem len to, čo si myslím, že by ťa mohlo zaujať; keďže si nie som úplne istá tým, ako vznikol tvoj problém). Len to dám do spoilerov, nech si to rozlikne, kto chce, aby som nevytvorila nekonečný príspevok (dúfam, že mi medzitým nepadne chrome 3 razy, lebo ma porazí). Dúfam, že to nebude pre nikoho ako vymývanie mozgu (s čím sa stretol Sovietov kamarát). Nie je to nič v zmysle "mysli pozitívne a všetko ti padne k nohám". Nie je to návod na život a kto nechce, nech nečíta. Je to len pre inšpiráciu
V podstate sú to veci, ktoré ľudia vedia, len si niekedy neuvedomujú, a ak má niekto slabú chvíľku, môže mu to padnúť vhod.
Skúste to inak (niečo o zmene z časopisu Moja psychológia, 1/2014)
Ak chceš lietať, skoč (na stránke positivelypositive.com bývajú vcelku dobré články. Najmä, tie príbehy zo života)
A ešte zopár myšlienok z knihy Awareness (Bdelosť) od Anthonyho de Mella
A ešte niečo z druhej knihy od A. de Mella- Cesty k láske
Nie sú to moje myšlienky, preto som tam vždy uviedla, skadiaľ to je. Hádam aj takto rozkúskované to má hlavu a pätu.
keďže tak rada čítaš psychologické články, tak ti na inšpiráciu vypíšem niečo, čo sa mi dostalo do rúk a mohlo by ťa to inšpirovať (teda, vypíšem len to, čo si myslím, že by ťa mohlo zaujať; keďže si nie som úplne istá tým, ako vznikol tvoj problém). Len to dám do spoilerov, nech si to rozlikne, kto chce, aby som nevytvorila nekonečný príspevok (dúfam, že mi medzitým nepadne chrome 3 razy, lebo ma porazí). Dúfam, že to nebude pre nikoho ako vymývanie mozgu (s čím sa stretol Sovietov kamarát). Nie je to nič v zmysle "mysli pozitívne a všetko ti padne k nohám". Nie je to návod na život a kto nechce, nech nečíta. Je to len pre inšpiráciu
Skúste to inak (niečo o zmene z časopisu Moja psychológia, 1/2014)
Spoiler
Ľudia často hľadajú príčinu svojich problémov inde- prečo sa im nedarí. A pritom by stačilo použiť zdravý sedliacky rozum (niečo urobiť a skúsiť, či to zaberie). Neexistuje jediný spôsob, ktorý vyhovuje všetkým, preto je účinnejšie vybrať si, z každej možnosti to, čo nám najlepšie vyhovuje
Zmena je možná len vtedy, ak sa budeme plne akceptovať v súčasnosti a nebudeme pred ňou utekať. Aby sa človek vyvíjal, stačí začať viac experimentovať, aby sa zmena stala našou prirodzenou súčasťou.
Meniť čokoľvek v živote je tak trochu proti ľudskej prirodzenosti. Každý živý tvor má rád stabilné prostredie. Niečo zmeniť súvisí s umením riskovať, a je normálne, že robíme chyby.
Nie všetko sa dá naplánovať a nie všetko vedie k lepším zajtrajškom. Dôverujte si v tom, že zvládnete všetko, čo príde. Zmena sa nedá dopodrobna naplánovať, je to dlhodobý proces.
Experimentujte a skúste robiť veci inak, než doposiaľ. Možno napokon zistíte, že žiadna zmena ani nie je nutná. Človek sa môže zásadne zmeniť, avšak nezmení náturu a temperament. Ale môže sa ju naučiť lepšie využiť.
Čo vás môže brzdiť:
- strach zo zmeny a neistota
- predstava, že komplexná zmena je bezbolestný proces. Oddeľte falošné predstavy od realistického uvažovania a zvážte cenu, ktorú ste ochotní zaplatiť a benefity, ktoré môžete získať
- ak ste v hĺbke duše predstavení, že si nezaslúžite nič lepšie, alebo že zmena nie je možná, môžete prešlapovať na mieste naveky
- čím viac sa niekedy snažíme zmeniť a stať sa niekým iným, tým viac zostávame zaseknutí. Treba najprv prijať to, čo je a neutekať pred tým, aby sme sa posunuli ďalej
- nie vždy musí ísť o radikálnu zmenu, možno stačí drobný krok
- treba nájsť rovnováhu medzi rozumovými a pocitovými zložkami- vedieť rozlíšiť, kedy bojovať a kedy nechať veci len tak a nasledovať to, čo príde
Zmena je možná len vtedy, ak sa budeme plne akceptovať v súčasnosti a nebudeme pred ňou utekať. Aby sa človek vyvíjal, stačí začať viac experimentovať, aby sa zmena stala našou prirodzenou súčasťou.
Meniť čokoľvek v živote je tak trochu proti ľudskej prirodzenosti. Každý živý tvor má rád stabilné prostredie. Niečo zmeniť súvisí s umením riskovať, a je normálne, že robíme chyby.
Nie všetko sa dá naplánovať a nie všetko vedie k lepším zajtrajškom. Dôverujte si v tom, že zvládnete všetko, čo príde. Zmena sa nedá dopodrobna naplánovať, je to dlhodobý proces.
Experimentujte a skúste robiť veci inak, než doposiaľ. Možno napokon zistíte, že žiadna zmena ani nie je nutná. Človek sa môže zásadne zmeniť, avšak nezmení náturu a temperament. Ale môže sa ju naučiť lepšie využiť.
Čo vás môže brzdiť:
- strach zo zmeny a neistota
- predstava, že komplexná zmena je bezbolestný proces. Oddeľte falošné predstavy od realistického uvažovania a zvážte cenu, ktorú ste ochotní zaplatiť a benefity, ktoré môžete získať
- ak ste v hĺbke duše predstavení, že si nezaslúžite nič lepšie, alebo že zmena nie je možná, môžete prešlapovať na mieste naveky
- čím viac sa niekedy snažíme zmeniť a stať sa niekým iným, tým viac zostávame zaseknutí. Treba najprv prijať to, čo je a neutekať pred tým, aby sme sa posunuli ďalej
- nie vždy musí ísť o radikálnu zmenu, možno stačí drobný krok
- treba nájsť rovnováhu medzi rozumovými a pocitovými zložkami- vedieť rozlíšiť, kedy bojovať a kedy nechať veci len tak a nasledovať to, čo príde
Spoiler
Na začiatku je pekný citát (nechám ho v origináli, snáď nie je náročný na preloženie): "When we walk to the edge of all the light, we have and take a step into the darkness of the unknown, we must believe that one of two things happen. There will be something solid for us to stand on or we will be taught to fly" (P.Overton)
Preložím časť (alebo sa pokúsim) tak, ako to autorka píše o sebe: ... Nikdy som si nemyslela, že vkročením do neznáma, môže vzísť niečo dobré. Neznáme sa mi zdalo strašidelné. Preto som si okolo seba vybudovala hradby na ochranu. V zovretí strachu som si neuvedomovala, že vkročiť do neznáma mi umožní lietať... Začala som byť bádateľom- skúmala som neznáme. Neznámym sa stalo pre mňa miesto zraniteľnosti. Ponúkla som svoju dôveru Vesmíru s vedomím, že všetko bude v poriadku. Že som v bezpečí. Keď sa seba pýtam "kto som", už si nevynucujem odpovede. Nechám, nech prídu samé. Veci, ktoré som sa bála začať, sa začali diať prirodzene- vytvorila som si hranice, ukončila nezdravé vzťahy a dovolila milujúcim vzťahom vstúpiť do môjho života. I learned to fly.
Preložím časť (alebo sa pokúsim) tak, ako to autorka píše o sebe: ... Nikdy som si nemyslela, že vkročením do neznáma, môže vzísť niečo dobré. Neznáme sa mi zdalo strašidelné. Preto som si okolo seba vybudovala hradby na ochranu. V zovretí strachu som si neuvedomovala, že vkročiť do neznáma mi umožní lietať... Začala som byť bádateľom- skúmala som neznáme. Neznámym sa stalo pre mňa miesto zraniteľnosti. Ponúkla som svoju dôveru Vesmíru s vedomím, že všetko bude v poriadku. Že som v bezpečí. Keď sa seba pýtam "kto som", už si nevynucujem odpovede. Nechám, nech prídu samé. Veci, ktoré som sa bála začať, sa začali diať prirodzene- vytvorila som si hranice, ukončila nezdravé vzťahy a dovolila milujúcim vzťahom vstúpiť do môjho života. I learned to fly.
A ešte zopár myšlienok z knihy Awareness (Bdelosť) od Anthonyho de Mella
Spoiler
Toto mám tiež v angličtine, ale nejak to skúsim zoštylizovať:
- ak niečo zapierame/zriekame sa/bojujeme s niečím, sme s tým zviazaní navždy. Musíme "prijať" svojich démonov. Ak s niečím bojujeme, dávame tomu silu.
- niektorí sa preberú (on používa pojem "waking up") až vtedy, keď si niečím bolestivým prejdú. Dá sa učiť aj počúvaním, ale treba sa odnaučiť, čo sme sa učili a vedieť počúvať bez toho, aby sme len chceli potvrdiť to, čo si myslíme. Ľudia neradi počujú niečo nové, najmä, ak to znamená, že sa mýlili. Treba mať otvorenú myseľ, byť ochotný čeliť svojím presvedčeniam.- - - ak chce človek vidieť do ľudí, musí najprv vidieť do seba a zbaviť sa zbytočných predstáv o partnerovi. Ak začnete vidieť reálne, nebudete sklamaní. Prestaňte vidieť ľudí v "iných farbách" než sú. Ak chceme "vidieť", nesmieme mať predsudky.
- ak nás prepadnú negatívne pocity, prestaneme veci vnímať z nadhľadu. Keď cítime smútok, hnev.. bojujeme s týmito pocitmi, získavajú nad nami moc. Ak sa s nimi stotožníme, to tiež nie je dobre. Môžeme ich ale "preskúmať" a nechať ísť preč.
Ak sa chceme negatívnych pocitov zbaviť, musíme si ich uvedomiť. Neidentifikujte sa s tými pocitmi. Namiesto "mám depresiu" si povedzte "je to depresívne", ako to prišlo, tak to aj odíde. Ľudia často míňajú energiu, lebo chcú meniť všetko a všetkých (keď narazíme do stola, nie je na vine stôl. Ani počasie neovplyvníme. Ale je na nás, ako sa na to pozrieme)
- človek by sa nemal stotožňovať s "nálepkami", ktoré vám dávajú iní ľudia
- šťastie je prirodzený stav, aj deti sú šťastné "pre nič", kým ich neskazí spoločnosť a kultúra.
Pekne tu píše o tom, že by sme sa mali na svet vedieť pozrieť očami dieťaťa, všetko akoby sme videli prvýkrát, pretože ani voda v rieke nie je stále tá istá, aj príroda sa mení.... " How sad if we pass throught life and never see it with the eyes of a child- with formless wonder of the child."
- nemáme hľadať zmysel života, pretože "life only makes sense when you percieve it as mystery"
- užívajte si jednoduché veci: "Slow down and taste and smell and hear, and let your senses come alive. If you want a royal road to mysticism, sit down quietly and listen to all the sounds around you- don´t focus on any one sound, try to hear them all".
- ak niečo zapierame/zriekame sa/bojujeme s niečím, sme s tým zviazaní navždy. Musíme "prijať" svojich démonov. Ak s niečím bojujeme, dávame tomu silu.
- niektorí sa preberú (on používa pojem "waking up") až vtedy, keď si niečím bolestivým prejdú. Dá sa učiť aj počúvaním, ale treba sa odnaučiť, čo sme sa učili a vedieť počúvať bez toho, aby sme len chceli potvrdiť to, čo si myslíme. Ľudia neradi počujú niečo nové, najmä, ak to znamená, že sa mýlili. Treba mať otvorenú myseľ, byť ochotný čeliť svojím presvedčeniam.- - - ak chce človek vidieť do ľudí, musí najprv vidieť do seba a zbaviť sa zbytočných predstáv o partnerovi. Ak začnete vidieť reálne, nebudete sklamaní. Prestaňte vidieť ľudí v "iných farbách" než sú. Ak chceme "vidieť", nesmieme mať predsudky.
- ak nás prepadnú negatívne pocity, prestaneme veci vnímať z nadhľadu. Keď cítime smútok, hnev.. bojujeme s týmito pocitmi, získavajú nad nami moc. Ak sa s nimi stotožníme, to tiež nie je dobre. Môžeme ich ale "preskúmať" a nechať ísť preč.
Ak sa chceme negatívnych pocitov zbaviť, musíme si ich uvedomiť. Neidentifikujte sa s tými pocitmi. Namiesto "mám depresiu" si povedzte "je to depresívne", ako to prišlo, tak to aj odíde. Ľudia často míňajú energiu, lebo chcú meniť všetko a všetkých (keď narazíme do stola, nie je na vine stôl. Ani počasie neovplyvníme. Ale je na nás, ako sa na to pozrieme)
- človek by sa nemal stotožňovať s "nálepkami", ktoré vám dávajú iní ľudia
- šťastie je prirodzený stav, aj deti sú šťastné "pre nič", kým ich neskazí spoločnosť a kultúra.
Pekne tu píše o tom, že by sme sa mali na svet vedieť pozrieť očami dieťaťa, všetko akoby sme videli prvýkrát, pretože ani voda v rieke nie je stále tá istá, aj príroda sa mení.... " How sad if we pass throught life and never see it with the eyes of a child- with formless wonder of the child."
- nemáme hľadať zmysel života, pretože "life only makes sense when you percieve it as mystery"
- užívajte si jednoduché veci: "Slow down and taste and smell and hear, and let your senses come alive. If you want a royal road to mysticism, sit down quietly and listen to all the sounds around you- don´t focus on any one sound, try to hear them all".
A ešte niečo z druhej knihy od A. de Mella- Cesty k láske
Spoiler
- najprv tam spomína, ako sme naučení lipnúť na niečom. A ak človek na niečom lipne (je závislý od toho), tak sa bojí, že to stratí. Ak sa nám nedarí poskladať svet podľa našich predstáv, sme plní úzkosti, stresu, napätia. Ak nás prepadne žiarlivosť, nie je to preto, že by nám niekto mohol vziať to, od čoho sme závislí? A keď sme nešťastní, je to preto, že život nám nedáva to, bez čoho, ako sme sa naučili veriť, nemôžeme byť šťastní.
- ak na niekom lipneme, nedávame mu lásku, ale reťaz, ku ktorej sme my aj on pripútaní. Láska existuje len v slobode. Človek, ktorý skutočne miluje, si želá pre druhého len dobro.
- žiadna osoba či vec nemá tú moc urobiť z nás ľudí šťastných či nešťastných, o tom rozhodujeme my. Ak na niečom priveľmi lipneme, stratíme to.
- len ak vidíte ľudí takých, akí skutočne sú, len vtedy ich môžete milovať. Inak milujete len svoju predstavu o nich.Vidieť je tá najnáročnejšia úloha. Vo "videní" vám bránia predsudky, nálepky (ktoré ľuďom dávate, či na základe náboženstva, profesie, oblečenia...) a lipnutie.
- ak na niekom lipneme, nedávame mu lásku, ale reťaz, ku ktorej sme my aj on pripútaní. Láska existuje len v slobode. Človek, ktorý skutočne miluje, si želá pre druhého len dobro.
- žiadna osoba či vec nemá tú moc urobiť z nás ľudí šťastných či nešťastných, o tom rozhodujeme my. Ak na niečom priveľmi lipneme, stratíme to.
- len ak vidíte ľudí takých, akí skutočne sú, len vtedy ich môžete milovať. Inak milujete len svoju predstavu o nich.Vidieť je tá najnáročnejšia úloha. Vo "videní" vám bránia predsudky, nálepky (ktoré ľuďom dávate, či na základe náboženstva, profesie, oblečenia...) a lipnutie.
Nie sú to moje myšlienky, preto som tam vždy uviedla, skadiaľ to je. Hádam aj takto rozkúskované to má hlavu a pätu.
Ja som tiež prakticky stále sám a zvykol som si, mam jedného kamoša s ktorým chodím sem tam von, lebo aj tak mi to pracovne nevychádza, takže rátam, že sám celý život, ešteže ľudia sú takí adaptabilný :_)
Keď som začal čítať tuto tému, pýtal som sa sám seba kedy som ju založil, kedže si nato vôbec nespomínam.
Úplne ako ja.
Aspoň viem že je niekto skoro ako ja. Ja osobne som si nato zvykol ani ma to neťahá (nemám záujem) do barov, na diskotéky a podobné miesta. Ani do kina nechodím, mám radšej divadlo. Kamoši s ktorými som kedysi chodieval von sa rozhodli, že budu chodiť von po večeroch (v noci) a ja o to nemám záujem, tak buď idem von sám alebo s jedným kamošom (spolužiakom) ktorý tiež nemá o takéto veci záujem. U mňa je skôr problém rozprávať sa s cudzími ľudmi. Ak vidím niekoho prvý krát nepoviem skoro nič, slová zo mňa treba ťahať. No po čase ak už daného človeka lepšie poznám, samozrejme nieje to s každým, tak sa s nim rozprávam úplne v pohode, ak sa rozprávame o niečom čo ma zaujíma tak rozprávam až veľa. Som aj dosť hanblivý, takže to k tomu dopomáha. No zistil som, že je to tak iba keď je fyzicky pri mne, vidím ho. Ak volám napríklad cez skype, že iba voláme a nevidím ho, tak rozprávam úplne bez problémov aj keď ho vôbec nepoznám. Ako som už pisal, už som si zvykol a zatiaľ mi to tak aj vyhovuje, nesťažujem sa.