Internet bez viazanosti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
realmadrid22
Novice
Novice

Internet bez viazanosti

Príspevok od používateľa realmadrid22 »

Zdravím ľudia. Tento mesiac mi končí viazanosť na internet a tuto zmluvu nechcem predlžiť. Je to preto, lebo v septembri idem na výšku do Brna a u mna doma by na dalsich 24 mesiacov bol internet uplne zbytočný. Na druhej strane ale potrebujem nejaký internet na toto medziobdobie (marec-september). Nepoznáte nejaký internet bez viazanosti (resp. len na tých par mesiacov) a za prijatelnú cenu?? Vopred ďakujem za odpovede :)
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: INTERNET BEZ VIAZANOSTI

Príspevok od používateľa beardie »

kde?
witkoo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa witkoo »

Internet bez viazanosti ti dá ktorýkoľvek provider, len je to za vyšší mesačný poplatok.
realmadrid22
Novice
Novice

čiže v podstate možem prist do t-comu (kedže tento net mám od nich a mám k nemu aj router,aby som neplatil za dalsi) a možem požiadať o internet bez viazanosti? myslíte si že sa mi mesačný poplatok zmestí do cca 25€? Dikes za odpovede :D
PROCHY 603
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Internet bez viazanosti

Príspevok od používateľa PROCHY 603 »

:shock: :lol: :smt007

A CO TAK NAPISAT ODKIAL SI-OKRES???
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A musíš tú zmluvu predĺžiť alebo zrušiť? Vyprší Ti viazanosť.. vyprší Ti tým aj zmluva? Nemôžeš Internet používať za rovnakých podmienok aj ďalej, kým to Ty nezrušíš? Pozri si zmluvné podmienky. V UPC by Ti určite navýšili cenu, ale možno v Telekome sú normálnejší.. či?

A ešte keby si dal svoju lokalitu, možno by Ti niekto poradil miestneho lacnejšieho providera, ale o to asi nestojíš, keď nechceš povedať.. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mal som podobny problem (UPC) ale kedze kamos tam davnejsie robil na callcentre tak mi poradil ze sa to da obist. Neviem presne co to bol presne za dovod ale proste kvoli stahovaniu som mohol zrusit zmluvu v priebehu viazanosti.
realmadrid22
Novice
Novice

Som z okresu Pezinok, Bratislavsky kraj (keby niečo :D ).no v podstate viazanosť mi končí teraz a s nou aj zmluva. Mal by som ešte 1 otazku, nakolko som v tychto veciach uplne neschopny, dal by sa použiť modem z T-comu na zapojenie internetu aj od ineho providera, alebo potrebujem ten ich?. Lebo čo som si pozeral, su to nehorazne pálky za tie modemy a podobne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Palky su to ked to beres od providera. V obchode do moze byt kludne o polovicu menej.
Ak mas DSL a budes mat znova DSL (od ineho prividera) tak modem nemusis menit.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Čo máš na mysli pod tým že modem? Len tú čiernu krabičku ktorá má jeden LAN výstup na PC? Alebo Je to router z ADSL modemom?
Sú 4 možnošti ktoré môžeš mať ak máš provajdera Telekom.

1. možnosť: Máš modem napríklad Glitel GT-318 a pomocou neho pripájaš jeden PC

2. možnosť: Máš modem napríklad Glitel GT-318 z ktorého vedie LAN kábel do wifi routra, a odtiaľ buď káblom do PC alebo pomocou WIFI pripájaš notebook a mobil.

3. možnosť: Máš Wifi router z ADSL modemom a pomocou neho pripájaš káblom PC alebo cez wifi notebook a mobil.

4. možnosť asi nie ale predsa ak tak máš napríklad EchoLife HG850 a za ním klasický Wifi router.

Zariadenie 1 a 3 môžeš použiť u iného provajdera, ak ti poskytne internet cez linky, ktoré použiva telekom. Napríklad Slovanet.

Zariadenie 2 wifi router bez ADSL (nie modem Gliter) môžeš použiť aj u iného operátora.
Neviem či som ťa viac nepomotal ako pomohol. :)

zas ma predbehol :D :D
PROCHY 603
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa PROCHY 603 »

Zavolaj do isperu oni maju internet bez viazanosti.

LINK: http://www.isper.sk/cennik/ :psssst: :smt033
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

wladas napísal:Mal som podobny problem (UPC) ale kedze kamos tam davnejsie robil na callcentre tak mi poradil ze sa to da obist. Neviem presne co to bol presne za dovod ale proste kvoli stahovaniu som mohol zrusit zmluvu v priebehu viazanosti.
Kde si bol pred rokom, keď som riešil podobný problém? Potreboval som zrušiť o 8 mesiacov skôr zmluvu - dôvod sťahovanie a dlhodobá hospitalizácia v nemocnici, ale UPC to odmietol a obohatil sa o 176EUR!!! :(
Napísať odpoveď