Zdravá voda - Filtračná kanvica
Re: Zdravá voda - Filtračná kanvica
mne odratali z 15,90 este aj 2 eura za 4 filtre
Super, ušetril si neuveritelné prachy, za to si možeš kupiť jednu spinku. a aky maš typ filtra inak? Tie na širku, alebo na vyšku?
Inak nechapem relevanciu tvojich prispevkov. Si taky dilinko, že nechceš ani povedať, ktorá to je predajna. Tak si nechaj to tvoje tajomstvo a bud doležitý ako rezeň vo vani.
Inak nechapem relevanciu tvojich prispevkov. Si taky dilinko, že nechceš ani povedať, ktorá to je predajna. Tak si nechaj to tvoje tajomstvo a bud doležitý ako rezeň vo vani.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Makovnik: ak máš správne elektródy a roztok predelíš membránou, tak to pôjde
Kedysi dávno sa robilo niečo podobné a volali to "živá a mŕtva" voda.
-
Makovnik
Medium Professional
Elektrody mozu byt ake chcu, vysledkom je stale vodik a kyslik; ale zaujima ma, ako sa dosiahne, ze tecie z kohutika zasadita voda s pH 11, co je mimochodom uz slusna zasada, ktora by sa ani pit nemala.
Presne tak, filtračna kanvica tieto zasady prefiltruje. Ten kto nadava na filtračnu kanvicu ešte neskusil.
-
anyway
Light Star
Pri elektrolyze vody u anody vznika zasadita zona (zgrupuju sa ti tam OH- ionty cez coulombicke interakcie), ktora sa da zaiste odizolovat. Ak neveris, zostav si jednoduchu elektrolyticku aparaturu (napr. baterka a ceruzky), zozen si nejaky bezne dostupny acidobazicky indikator (napr. lakmus), ktory viditelne meni farbu v rozsahu pH 7- a kusok vyssie, pridaj ho do vody a pozoruj ako sa v oblasti anody meni zafarbenie a zasni.Makovnik napísal:Elektrody mozu byt ake chcu, vysledkom je stale vodik a kyslik; ale zaujima ma, ako sa dosiahne, ze tecie z kohutika zasadita voda s pH 11, co je mimochodom uz slusna zasada, ktora by sa ani pit nemala.
Rozmyslam nad kupou filtracnej kanvice, aj ked trocha ma odradza tento clanok, kde tvrdia, ze sice kanvica odfiltruje tazke kovy, ale na druhej strane zvysuje obsah hlinika vo vode: http://www.reverznaosmoza.sk/test-filtracnych-kanvic/
Najmenej ho podla tej stranky zvysuju filtre Mavea. Tak som trochu googlil a jedine na amazone a ebay som nasiel znacku Mavea, ale tieto kanvice Mavea a kanvice Brita vyzeraju identicky, aj maju rovnake pomenovanie. Aj filtre su Brita Maxtra a Mavea Maxtra. Nestretli ste sa s tym nahodou niekto, ci to je identicke ? Vygooglil som len tolko, ze Brita v roku 2008 prisla do severnej ameriky pod znackou Mavea. Ale ci su tie produkty totozne alebo nie ? Ako to zistim ?
Mavea Elemaris: http://www.amazon.com/gp/product/B002U5 ... hen&sr=1-2
Brita Elemaris: http://www.ebay.com/itm/BRITA-Elemaris- ... SwMmBVlRhK
Najmenej ho podla tej stranky zvysuju filtre Mavea. Tak som trochu googlil a jedine na amazone a ebay som nasiel znacku Mavea, ale tieto kanvice Mavea a kanvice Brita vyzeraju identicky, aj maju rovnake pomenovanie. Aj filtre su Brita Maxtra a Mavea Maxtra. Nestretli ste sa s tym nahodou niekto, ci to je identicke ? Vygooglil som len tolko, ze Brita v roku 2008 prisla do severnej ameriky pod znackou Mavea. Ale ci su tie produkty totozne alebo nie ? Ako to zistim ?
Mavea Elemaris: http://www.amazon.com/gp/product/B002U5 ... hen&sr=1-2
Brita Elemaris: http://www.ebay.com/itm/BRITA-Elemaris- ... SwMmBVlRhK
To mas tak, kazda liska svoj chvost chvali. Nebudem chvalit uhlikove filtre, ked sa zivim predajom reverzu .. 
Presne to iste aj mna napadlo. Keby boli aspon serioznejsi, tak tam daju nejaky oficialny vystup - spravu, studiu...odkial zobrali tie data (kludne aj na nejakom externom linku). Ak udaje preberaju, tak maju mat jasne napisane odkial, aby si citatel mohol preverit spravnost tychto udajov, ako aj pouzitych vyskumnych metod. Ak si davali oni skumat v nejakej laborke pouzite filtracne kanvice, tak by nemal byt problem zverejnit oficialnu spravu. Ale kde nic, tu nic...
To aj ja si viem nieco taketo doma napisat a potom si povymyslat data, ako mi to vyhovuje s tym, ze ludia, ked sa nechcete otravit, tak kupujte odomna reverznu osmozu.Test filtračných kanvíc na vodu prebiehal v laboratóriu na ICP-MS zariadeniach. Zariadenia ICP-MS použité pre zistenie prvkov sú presnejšie a citlivejšie než bežne používané ICP-OES. Laboratórium má certifikát ISO 17025.
Ako casto prosim vas menite filtre v kanvici?
-
guess.whoo
Redeemer
podľa signalizácie + 1 týždeň...
btw ako sa repasuju tie filtre?
btw ako sa repasuju tie filtre?
repasuju? myslel som, ze ich treba vzdy komplet vymenit.
-
guess.whoo
Redeemer
áno treba ich vymeniť, ale niektoré firmy vykupujú staré a dávajú zľavy na nove. staré potom repasuju a predávajú ako "nové"
to je dovolene? nemali by pri predaji aspon niekde uviest, ze to nie su cisto nove filtre?
guess.whoo a keby si to asi signalizuje? Som este nepocul ze su aj signalizacne kanvice.
Ja menim po 2 mesiacoch.
Ja menim po 2 mesiacoch.
Na Brite to normalne ukazuje lehotu 4 tyzdne, najprv som myslel, ze to nejako meria kolko vody cez to pretecie, ale uz som asi predbehol svojhu dobu a to by bolo prilis hightech
Po tyzdni to vzdy odoberie jednu palicku az pokial nezacne blikat, ked uz tam nie je ziadna palicka...
A ano, viem ze niektore firmy tie naplne vykupuju ale nepocul som este o tom, ze by ich niekto repasoval a aj ked som si od takychto predajcov kupoval naplne, tak vzdy to bolo normalne originalne balenie, neviem ako by to falsovali... Ti predajcovia maju zmluvu s vyrobcom Brita kanvic a ked im pride tovar, tak zaroven si od nich berie pouzite naplne, co im davaju zakaznici. Ma potom za to nejaku zlavu aj ten predajca a nakoniec aj zakaznik, plus sa firma propaguje tym, aka je ekologicka...
A ano, viem ze niektore firmy tie naplne vykupuju ale nepocul som este o tom, ze by ich niekto repasoval a aj ked som si od takychto predajcov kupoval naplne, tak vzdy to bolo normalne originalne balenie, neviem ako by to falsovali... Ti predajcovia maju zmluvu s vyrobcom Brita kanvic a ked im pride tovar, tak zaroven si od nich berie pouzite naplne, co im davaju zakaznici. Ma potom za to nejaku zlavu aj ten predajca a nakoniec aj zakaznik, plus sa firma propaguje tym, aka je ekologicka...
tak ked to je len tak, ze tie pouzite sa odovzdavaju spat a nepredavaju ich znova nejak vymenene tak ok. Co stoja tie filtre? Lebo rozmyslal som aj nad zmakcenim vody v celom dome, cize nie len na pitie prostrednictvom zmakcovacov vody, nasiel som na porovnanie clanok s nakladmi pri zmakcovacoch: //reklama vymazana bude to zrejme viac ako pri kanvici no na druhej strane by uz nebola tvrda voda v celom dome. Co by ste skor odporucali?
-
hojko
Site Admin
raddo: Neni ti trapne, ze mas registracny mail z internetoveho obchodu, ktory sa zaobera filtrovanim a zmakcovacmi vody, ale hras tu divadielko a davas tu otazky co stoja filtre??? Odkaz som ti vymazal a este raz, tak vymazem rovno aj teba.
Ale efektivna reklama. Ja som uz tu stranku prelistoval
a to uz mam doma zmakcovac. A ten dokaze byt aj lacnejsi na udrzbu nez Brita. Ale porovnavat Britu s makcovacom nieje najlepsie. Brita zachytava viac bordelu.
pardon, nevedel som, ze obycajny clanok je brany ako reklama, chcel som to len porovnat tak som to uviedol, prislo mi to vhodne kedze si myslim, ze vacsina vlastnikov filtracnych kanvic o zmakcovacoch vela vediet nebude s vynimkou ako je wladas.