Ziarovky H7 65W
Ziarovky H7 65W
Zdravim,
dnes som narazil na ziarovky od Osramu s nazvom Off-Road, link napriklad tu: http://www.ebay.com/itm/NEW-OSRAM-H7-65 ... 2c77409440
Docital som sa, ze zvysena wattaz nijak vyrazne neovplyvni najma teplo vydavane ziarovkou a teda nehrozi roztopenie ci ine poskodenie reflektorov. Avsak dokaze vyprodukovat cca 2100lm, co je oproti 1500lm "najlepsich" halogeniek dost rozdiel. Co myslite, oplati sa ich vyskusat alebo je to somarina? A co na to zeleni? Nebude to prilis napadne / oslnujuce?
dnes som narazil na ziarovky od Osramu s nazvom Off-Road, link napriklad tu: http://www.ebay.com/itm/NEW-OSRAM-H7-65 ... 2c77409440
Docital som sa, ze zvysena wattaz nijak vyrazne neovplyvni najma teplo vydavane ziarovkou a teda nehrozi roztopenie ci ine poskodenie reflektorov. Avsak dokaze vyprodukovat cca 2100lm, co je oproti 1500lm "najlepsich" halogeniek dost rozdiel. Co myslite, oplati sa ich vyskusat alebo je to somarina? A co na to zeleni? Nebude to prilis napadne / oslnujuce?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ziarovky H7 65W
7 rokov mam v dialkovych najlacnejsie 120W ziarovky, stale drzia a kablom ani parabolam to neprekaza
cez STK by si ale nepresiel a policajti Ti za to tiez mozu zobrat papiere...
-
Stoporko
VIP
Ratzi: prečo by mu mohli vziať papiere? Ak by boli tie žiarovky homologizované?
-
RATZINGER666
Darca
nemozu byt u nas homologizovane, ak maju viac ako 55W
to ma aky zmysel ze nemozu byt homologizovane nad 55W ? nejak v tom nevidim logiku
Tak mne sa jedna o stretavacky. Ide o to, ze tam mam sosovku a ak chcem, aby to svietilo poriadne, musim tam mat nieco silne. Na xenony sa necitim. Zatial som objednal osram night breaker unlimited, ktory slubuje o 110% viac svetla. Dnes ich nahodim na auto a uvidim.
-
RATZINGER666
Darca
wladas: ...akoze nedava logiku? aby si tam ludia nepchali 200W ziarovky a neoslepovali ostatnych... to, co dokazu vydat vyrobcovia z 55W je uz len na nich...
mfa: dobry vyber, dufam, ze tato posledna verzia uz vydrzi dlhsie ako 10 000km...
mfa: dobry vyber, dufam, ze tato posledna verzia uz vydrzi dlhsie ako 10 000km...
Keby museli byt homologizovane tak to uz samozrejme logiku ma. Ale nie opacne 
-
RATZINGER666
Darca
asi sa nerozumieme... podla vyhlasky musia mat max. 55W, inak ich nie je mozne pouzit...
Jasne uz chapem. Len si to troska zmatocne napisal. Nehomologizovane sa samozrejme nemozu pouzivat a viac nez 55W su automaticky u nas nehomolizovane.
No NB unlimited som nahodil, svietia fakt lepsie, ale zeby az o 110%? No tazko povedat, lebo som ich skusal len na dvore a nebola este 100% tma, uvidi sa pri najblizsej nocnej jazde.
Len dufam, ze aspon pol roka - rok vydrzia.
(Len pre zaujimavost: NB plus H4, ktore som pouzival na starom aute, vydrzali vyse 2 a pol roka, resp. este stale drzia, iba sa s autom uz nejazdi, uctyhodne
)
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2014, 3:01)
Tak prve nocne skusenosti za mnou. Svietia lepsie, vskutku o dost lepsie. Pravdupovediac som ale cakal viac. Zda sa mi, ze sviatia stale menej, ako Felicia s NB+. Hold sosovky su sosovky, chce to xenony.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2014, 21:40)
Keby som si dal 100W H7 do stretavaciek bol by to velky problem z hladiska tepla a poskodenia paraboly (resp. sosovky)?
(Len pre zaujimavost: NB plus H4, ktore som pouzival na starom aute, vydrzali vyse 2 a pol roka, resp. este stale drzia, iba sa s autom uz nejazdi, uctyhodne
//autoeditácia príspevku (04 Jan 2014, 3:01)
Tak prve nocne skusenosti za mnou. Svietia lepsie, vskutku o dost lepsie. Pravdupovediac som ale cakal viac. Zda sa mi, ze sviatia stale menej, ako Felicia s NB+. Hold sosovky su sosovky, chce to xenony.
//autoeditácia príspevku (06 Mar 2014, 21:40)
Co to mas za auto, ake tam maju ist ziarovky a ake tam davas? Tipujem, ze tam maju byt klasicke 55W a ty mas, ako spominas, 120W. Je ten rozdiel velmi vyrazny? Co mas v stretavackach? Ci tam su xenony?RATZINGER666 napísal:7 rokov mam v dialkovych najlacnejsie 120W ziarovky, stale drzia a kablom ani parabolam to neprekazacez STK by si ale nepresiel a policajti Ti za to tiez mozu zobrat papiere...
Keby som si dal 100W H7 do stretavaciek bol by to velky problem z hladiska tepla a poskodenia paraboly (resp. sosovky)?
-
PROCHY 603
Zablokovaný
mfa: Zaklad je napisat ake mas auto!!!!
Urcite mas spalenu parabolu za sosovkou preto ti to svieti zle!!!
Moj typ je vw grup -pasat.
Urcite mas spalenu parabolu za sosovkou preto ti to svieti zle!!!
Moj typ je vw grup -pasat.
Pri mojom modeli auta je vraj slaba ucinnost svetiel normalovy jav. (mozno nejake zle konstrukcne riesenie)
Preto rozmyslam co najsilnejsie tam mozem dat, aby to dobre svietilo a zaroven nic neposkodilo.
Preto rozmyslam co najsilnejsie tam mozem dat, aby to dobre svietilo a zaroven nic neposkodilo.
-
RATZINGER666
Darca
ake mam auta je irelevantne, takisto to, "ake ziarovky tam maju ist"... podla zakona nic cez 55W mat nemozes... spalenu parabolu nemam ani na jednom aute... a po novom pouzivam 100W aj do stretavaciek, do dialkovych mam 120W...
Myslis, ze nejake lacne 100W budu svietit / svietia lepsie ako NB Unlimited 55W?
Ale do dialkovych si dam asi aj ja nejake 120W alebo co sa bude dat zohnat... Tie sa predsalen tak dlho / casto nepouzivaju, ako stretavacky, ktore mi idu vzdy, ked ide auto.
Ale do dialkovych si dam asi aj ja nejake 120W alebo co sa bude dat zohnat... Tie sa predsalen tak dlho / casto nepouzivaju, ako stretavacky, ktore mi idu vzdy, ked ide auto.
-
RATZINGER666
Darca
myslim, ze ano, budu...
riad sa tym, ze ak Ti niekto bude blikat aj s vypnutymi dialkovymi, mas ich vymenit... a napis, ake mas auto, nech viem, aka tam je parabola...
riad sa tym, ze ak Ti niekto bude blikat aj s vypnutymi dialkovymi, mas ich vymenit... a napis, ake mas auto, nech viem, aka tam je parabola...