ročná kontrola LPG
ročná kontrola LPG
Dočítal som sa, že zákon 578/2006 Z. z. už nedovoľuje kontrolovať ročnú kontrolu LPG zariadení a chcel by so sa spýtať či nevie niekto z vás presný § tohoto zákona aby som si to vytlačil a mal pre istotu v aute.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: ročná kontrola LPG
veď si si napísal presne číslo zákona, tak to je taký problem ho hodiť do googla a nájsť si presné znenie?
Ja som dal vyhľadať LPG v ňom a nič také som tam nenašiel
Ja som dal vyhľadať LPG v ňom a nič také som tam nenašiel
- Prílohy
-
- 578_2006.pdf
- (803.22 KiB) 67 stiahnutí
Re: ročná kontrola LPG
Zanikla povinnost podstupit tejto kontrole pre prevadzkovatelov vozidiel s LPG, tu dnes supluje TK. Kontrolovat to nikto nezakazuje, no kedze ju nemusis mat, tak nie si povinny sa nou preukazat, aj keby to po tebe niekto ziadal.
Dalsia vec je, ze to nebolo v 2006, ale neskor, kedy nastala tato zmena, cize hladaj iny zakon/vyhlasku. Niekedy v roku 2009 to mohlo byt zmenene.
// Este som zabudol - Ak mas v protokole o montazi LPG systemu vyslovene uvedene, ze sa rocnej kontrole musis podrobit, tak by si tak mal robit. V praxi by to malo potom vyzerat tak, ze protokol o kontrole predlozis pri TK, kedze protokol o montazi nemusis se sebou vlacit, tak organ nema odkial vediet, ze by si take nieco mal mat /zakon to uz neprikazuje, na ten sa mozes odvolat a dalej to nikto riesit nebude/. Nepoznam vsak v sucasnosti montovany system, ktory by to vyzadoval. To sa zrejme tyka starsich sytemov montovanych v case, ked to bolo plosne povinne a tieto to mali v protokole o montazi spomenute.
Dalsia vec je, ze to nebolo v 2006, ale neskor, kedy nastala tato zmena, cize hladaj iny zakon/vyhlasku. Niekedy v roku 2009 to mohlo byt zmenene.
// Este som zabudol - Ak mas v protokole o montazi LPG systemu vyslovene uvedene, ze sa rocnej kontrole musis podrobit, tak by si tak mal robit. V praxi by to malo potom vyzerat tak, ze protokol o kontrole predlozis pri TK, kedze protokol o montazi nemusis se sebou vlacit, tak organ nema odkial vediet, ze by si take nieco mal mat /zakon to uz neprikazuje, na ten sa mozes odvolat a dalej to nikto riesit nebude/. Nepoznam vsak v sucasnosti montovany system, ktory by to vyzadoval. To sa zrejme tyka starsich sytemov montovanych v case, ked to bolo plosne povinne a tieto to mali v protokole o montazi spomenute.