Lenovo Ideapad Z580 teploty

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Lenovo Ideapad Z580 teploty

Príspevok od používateľa jurdzi »

Zdravim osadenstvo,
pri zatazi dosahuje ntb teploty 93-94°C (teploty sa tykaju aj procesora aj grafiky). Je to vysoka hodnota? Mal by som to zacat riesit ? Mam Lenovo Ideapad Z580 , procesor je i5 3210M Ivy Bridge a grafika nVidia GT630M, este som zabudol ze teplota vyskoci na 90+ uz po cca 15 minutach hrania.

Vopred dakujem za vsetky odpovede :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Lenovo Ideapad Z580 teploty

Príspevok od používateľa hrban »

Hej je to vysoka teplota. Najlepsie je rozobrat, zlozit chladic, precistit rebra, prepastovat a nahodit. Pozri na youtube ako sa to robi.
Daj hladat lenovo idealpad dissasembly
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak som otvoril ntb a ked som videl ten chladic tak mi ostalo do placu - plne prachu. Pozeral som tie disassembly instruktaze ale zrovna pre moj model by som musel rozoberat skoro vsetko a kedze si na to netrufam tak som to len velmi jemne prebehol vysavacom :D teploty klesli na hodnoty 70-75°C celzia, co sa mi zda az nemozne ale celkovo aj na dotyk je to znesitelnejsie... :) kazdopadne dakujem za radu, pekny den
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Takto usadený prach ide z vysavačom niekedy dosť blbo odsať. Najlepšie je na to stlačený vzduch. Teda nie odsať ale vyfúknuť. Dá sa kúpiť stlačený vzduch v spreji.

http://www.alza.sk/gembird-stlaceny-vzd ... 520359.htm
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

I tak je nahlepsie rozobrat ale ten vzduch je tiez efektivny
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

jurdzi: pri 94°C sa mi starý asus vypínal preventívne. Teraz mám Z580 ako ty a ten chladič je otrasný, denno denne zanesený a neskutočne hlučný pri akomkoľvek nastavení. (veľké sklamanie z tohoto stroja + v servise to nevedia odstrániť... banda poliakov)

Problém s teplotami však nemám.
Odporúčam ti používať Dedusting V Thermal manažmente, ktorá to aspoň trocha prefúkne.

Predpokladám, že ho máš v záruke... ak ho nepotrebuješ pošli ho do servisu.

//odporúčam ti oskenovať HDD cez HD Tune. Sú strašne kazové, menil som už 2 v priebehu 9 mesiacov.
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mne sa praveze zda, ze je ten chladic vcelku tichy :-) Kazdopadne vcera boli po 6 hodinovej LAN party peaky 83°C, co povazujem za celkom uspesne. S tymi hdd je to pravda, niekedy sa mi zda ze je spomaleny celkovo uz len ked browsujem priecinky v PC, ale inac som celkom spokojny... Dedusting som pouzival ale moc to nepomahalo, tak som musel prejst k niecomu radikalnejsiemu :-)

Je tu este jedna vec, nainstaloval som si HD Tune a vyskakuje mi calibration retry count warning (obr). Ak mam byt uprimny tak nemam absolutne sajnu co to znamena, skusal som aj googlit ale povacsine sa to tykalo externych HDD. Je to nejaka serioznejsia zavada ? Pocitac je v zaruke este tri mesiace ale momentalne si nemozem dovolit posielat ho do servisu nakolko je semester v plnom prude...

Vopred vdaka za postrehy :)
Prílohy
calibration retry count.PNG
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

V tom prípade máš celkom šťastie na dobrý kus. Ten môj je neskutočný, načo je tam možnosť nastavenia otáčok keď nefunguje a nb si robí podľa seba pri najslabšom nastavení výkonu. (už som to tu rozoberal aj v inej téme)

+ nedávno som si pozrel video ako ho borec rozobral, ten fan je proste otrasný a otrasne umiestnený.

Dnes si zahrám a schválne pozriem teploty. Ale s prehrievaním som sa nestretol vôbec..
Janko.Kral
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Janko.Kral »

tak ti treba ked kupujes mainstream notebooky pre gamerov a na multimedia ideapady. od lenova jedine thinkpad
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

presne rovnaky typ ntb a presne rovnaka chyba HDD, ked som im volal ci staci poslat disk na reklamaciu tak tvrdili ze treba cely pc skoda ...
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

No ja neviem co to mate za kusy, Z580 som kupoval v decembri 2012, 3/4 roka 2013 som ho krasne pouzival, ziadne prehrievanie ani nahodou, tichy chod. Menil som len dvdrom za ssd, a zvysoval ram,co nema az taky vplyv na zataz teploty. Byt vami skusil by som reklamovat, mozno fakt len vadne kusy
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Daedalus: to, že je to vadný kus som zistil neskoro a riešiť to bude za 2 mesiace jak im ho pošlem znova do servisu tretíkrát ak to neodstránia. Mám pocit, že väčšina série určenej pre svk bola fakt vadná.
V mojom prípade prehrievanie nehrozí, ale tá hlučnosť je na facku. Povedz mi tvoj názor na fan po používaní a prípadne na funkciu Super silent - či je fakt nepočuteľný v tom prípade.

A je jasné, že si nemal problém s diskom keď si ho zamenil za SSD. (Inak sa mi páči to uchytenie hdd, fakt dobré)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

No ale pozor, ja som tam povodny disk taktiez nechal a permanentne pouzival. Cize ssd slapalo len na system a ine softy, data sa tahali z klasickeho hdd. Book uz nemam predal som ho, ale aj pri zatazi par hodin vkuse sa mi nezdalo ze by isiel vzlietnut. K super silent ti nenapisem asi nic, lebo popravde netusim voc go. A book som nekupoval na slovensku.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mal si možnosť nastaviť si otáčky fanu, teraz to vyzerá ako keby si ten book ani nemal.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Nuz, ja pouzivam kompy na pracu nie zabavu. Uz mi doplo, asi si myslel to prepinanie tych par modov nad klavesnicou, super silent bol zrejme ten prvy z lava, vtedy si o kompe ani len nevedel ze ide, pozuvanie dlhodobo v tom ci onom nastavenom mode som neskusal.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Druhý zľava, ale ok. Čo myslíš že ja na ňom nonstop hrám? Notas mám len preto, že trávim drvivú väčšinu času na intráku.
Napísať odpoveď