Alergie - všeobecná diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rainbow
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Alergie - všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa rainbow »

Ahojte, pomaly nám íde jar, termíny u alergologičky sa plnia a mňa objednala až na polku apríla. Trpíte nejakou alergiou? Sú tu témy alergia na orechy, antiperspiranty, trávu ale nič všeobecné. Na čo ste alergický, a ako sa vaša alergia prejavuje? Aká alergia je podľa vás najhoršia?
Ja som alergická na žihlavu. Po poprhlení sa celá vysypem aj na miestach kde som sa nepoprhlila, niekedy mi až teplota vystúpi. Našťastie je to dosť výrazna rastlina, tak sa tomu dá celkom úspešne vyhýbať. Výhodou je že je to kontaktná alergia, nie ako peľ či prach že ľudia soplia a kýchajú prakticky vkuse. Veľmi zlé alergie musia byť napríklad celiakia či laktozova intolerancia ak sa to dá za alergie rátať.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Alergie - všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa PhYs0c »

u mňa je to ten peľ a prach :) alerid, to celkom úspešne tlmí, vyhovuje mi vlhké prostredie, pri mori atď je mi super bez používania liekov, z kontaktných mám na nejaké chemikálie, napr. sa mi vyhádžu ruky, pri umývaní riadu a použití nejakej jari, ale nie pri všetkých niektoré mi nevadia takže si kupujem len tie čo mám odskúšané, mal som na citrusy, kakao a med (nwm už presne ktoré druhy, ale mohol som jesť iba jeden)
ale tieto alergie sa mi nejak vyriešili vekom, už som to písal v inej téme tuším, (téma o alergii tu už je) že som sa prejedol pomarančov, dva dni som bol vyhádzaný a tvárou mi prebehli všetky možné farby ako pri otrave, ale odvtedy som v pohode :) inak existuje nejaká liečba, nespomeniem si presne jak sa to volá nad ktorou rozmýšľam, ale na slovensku sa stal prípad, kedy chlapec z toho ostal na vozíku
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pel, roztoce, prach, niektore kvety+stromy+travy. Ockovanie mam za sebou, z liekov Alerid alebo Zodac (maju rovnaku latku) a teraz som dostal aj kvapky do oci a nosa, aby som sa vyhol sopleniu a slzeniu oci okolo maja, ked to vsetko najviac prepukne.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Z vlastnej skúsenosti intolerancia laktózy nie je nič zlé - syry, jogurty, ... sa možu jesť, pretože obsahujú baktérie, ktoré laktózu rozkladajú, čiže ty ich v čreve mať nemusíš. Problem solved.

PhYs0c: Volá sa to alergénová imunoterapia.

Ja mám problém s tým, že som stále unavený a mám upchatý nos. Nepomáha ani Aerius/Rupaffin/Fixit... Možno to bude tými roztočmi :D
heker
Redeemer
Redeemer

Aerius nepomahal ani mna, aj dve tabletky som si mohol dat a efekt nulovy. A tak mam predpisany recept na Zodac/Alerid a krasa, do pol hodiny ulava, ak zacnem byt opuchnuty.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

paragon, nie toto je biorezonančná terapia..až to teda neni to isté
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som alerigicky na pele,travy a prach. Kedysi som lieky braval,teraz uz niekolko rokov vobec nie, ani v sezone. Priznaky uspesne potlacam prirodnymi bioflavonoidmi,hlavne quercetinom 3x 500mg/den. Co som cital skusenosti inych ludi,tak to funguje iba na niektore alergie a iba lahsie formy. Ale nieco to urcite robi,lebo predtym som lieky v sezone brat musel,inac som neustale cely den slzil a tieklo z nosa,teraz to mam iba minimalne.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Nestretol sa niekto s mojím problémom? Ja lieky vysadiť nemožem. Vždy keď to spravím, tak začnem kýchať, sopliť,... To by sa dalo prežiť, ale po nejakej dobe vždy dostanem zápal dutín.

Okrem toho mi alergologička hovorila, že sa mi nejaka trubica v nose upcháva, resp. že sa nafukuje, a tak tlačí na kosti lebky. Že tabletky vysadiť nemožem, lebo že by ma potom strašne bolela hlava...
heker
Redeemer
Redeemer

Aky mas problem? Mas chronicky zapal, uzivas dlhodobo lieky a tam asi inej pomoci niet.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Neviem, nikto ma neinformoval, že by som mal chronický zápal dutín. Pýtal som sa na to aj krčného, ten sa k tomu nejako nevyjadroval. Z roentgenoveho snimku zistil, že mám nejakú cystu, ale že to je nepodstatné. A mám jesť občas kalobu s imunoglukanom, ak chcem byť menej často chorý.

BTW antihistaminiká 3. radu užívam od možno 6ich rokov, ale rád by som sa tých liekov nejako zbavil, je to hnus.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Paragon

nemas vybocenu nosovu priehradku?
Paragon
Medium Star
Medium Star

To áno.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Choď na septoplastiku, zážitok nevábny, ale výsledok perfektný, určite by si dohľadal môj príspevok zpred 7 rokov. :)
Napísať odpoveď