Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

beardie napísal:on nie je hoden byt obrateny na spravnu vieru?
Samozrejme že je každý je hoden veriť v Boha aj najhorší hriešnik keď úprimne oľutuje čo urobil Boh mu s radosťou odpustí a bude z neho šťastný že sa rozhodol pre neho.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak mu ukaz tie bozie milosti, o ktorych nevie, mozno mu to pomoze
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

o čom je teda spoveď, keď stačí úprimne oľutovať?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cize cely "zivot" budem zit v hriechu a pred "smrtou" staci uprimne olutovat a budem si uzivat nebesky posmrtny zivot? No tak to je parada!
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:o čom je teda spoveď, keď stačí úprimne oľutovať?
Spoveď je o tom že vyznáš svoje hriechy priznáš sa k ním a oľutuješ ich a Boh ti odpustí všetko čo tam povieš ale samozrejme to človek musí úprimne ľutovať a uvedomiť si že svojimi hriechmi urazil Boha a nie len hovoriť a mysľou byť úplne inde.

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2014, 12:45)
beardie napísal:tak mu ukaz tie bozie milosti, o ktorych nevie, mozno mu to pomoze
Čo ti k tomu poviem ak sa zaujímaš o Boha prečítaj si poriadne bibliu ale nie tak že čítaš a všetko ti vypadne treba sa nad tým aj zamýšľať. Stačí nový zákon je to aj na internete tam sú odpovede ktoré potrebuje človek vedieť. A ak to nestačí treba navštíviť nejakého múdreho a ochotného kňaza ktorý ti odpovie na tvoje otázky.
http://biblia.sk/index.php?akc=biblia_sk&hl_kniha=mat

Odporúčam ešte túto stránku aj tam sa človek veľa dozvie
http://www.kristus.sk

//autoeditácia príspevku (06 Mar 2014, 12:51)
t0m4s3 napísal:Cize cely "zivot" budem zit v hriechu a pred "smrtou" staci uprimne olutovat a budem si uzivat nebesky posmrtny zivot? No tak to je parada!
Nie to čo si napísal je spoliehanie sa na Božiu milosť a to je veľmi ťažký hriech. Človek by sa mal snažiť aspoň trochu žiť podľa desatora. 2 najdôležitejšie prikázania sú Milovať budeš pána svojho Boha celým svojim srdcom celou svojou dušou a celou svojou mysľou a druhé najdôležitejšie prikázanie je Miluj svojho blížneho ako seba samého tým nehovorím že ostatné nie sú dôležité ale Ježiš povedal že tieto 2 sú najdôležitejšie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co ked su to hriechy len podla Boha, ale nie podla rozumu?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal:... treba sa nad tým aj zamýšľať. .
Práveže netreba. Lebo ak sa začneš nad tým zamýšlať, nájdeš tam plno hlúposti. Nejako si asi nepostrehol, že len v samotnej biblii je vyše 400 miest kde si sama protirečí. V inej téme som pár príkladov uviedol: http://www.hojko.com/post2024857.html?h ... D#p2024857
Jozef Koval napísal:Človek by sa mal snažiť aspoň trochu žiť podľa desatora. 2 najdôležitejšie prikázania sú Milovať budeš pána svojho Boha celým svojim srdcom celou svojou dušou a celou svojou mysľou a druhé najdôležitejšie prikázanie je Miluj svojho blížneho ako seba samého tým nehovorím že ostatné nie sú dôležité ale Ježiš povedal že tieto 2 sú najdôležitejšie.
Veď podľa desatora (asi okrem toho prvého) sa riadi kopec ľudí, aj ateistov, aj budhistov aj hocijakých iných. Ja tiež nekradnem, neklamem, nezabíjam, nepodvádzam svoju ženu a neviem čo je ešte v desatore. A vieš dať nejaký konkrétny zdroj, citáciu z biblie kde ježiš povedal že tieto dve sú najdôležitejšie? Lebo pokiaľ viem, desatoro nedal ľuďom ježiš, ale boh ich dal mojžišovi dáááááávno pred ježišom
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Samozrejme že je každý je hoden veriť v Boha aj najhorší hriešnik keď úprimne oľutuje čo urobil Boh mu s radosťou odpustí a bude z neho šťastný že sa rozhodol pre neho.
Mal by si používať čiarky. :) Ja som to prečítal ako:
aj najhorší hriešnik, keď úprimne oľutuje, čo urobil Boh, mu s radosťou odpustí
Jozef Koval napísal:Čo ti k tomu poviem ak sa zaujímaš o Boha prečítaj si poriadne bibliu ale nie tak že čítaš a všetko ti vypadne treba sa nad tým aj zamýšľať.
A ak sa zaujímaš svet okolo teba, tak nebudeš čítať Bibliu a inú beletriu ale trochu inteligentnejšie a logickejšie veci. Môžeš začať matematikou a fyzikou. Možno potom pochopíš, prečo tí s logickým uvažovaním neberú Bibliu ako relevantnú.
Už tu bolo nekonečne veľa citátov z Biblie, ktoré si absolútne protirečia.
Jozef Koval napísal:Nie to čo si napísal je spoliehanie sa na Božiu milosť a to je veľmi ťažký hriech. Človek by sa mal snažiť aspoň trochu žiť podľa desatora.
Mnoho krát tu už padlo, že aj ten najhorší masový vrah, keď na konci života oľutuje, tak pôjde do neba. Prečo tvrdíš opak? Neveríš učeniu cirkvi? Budeš upálený na hranici.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

audiotrack napísal:Veď podľa desatora (asi okrem toho prvého) sa riadi kopec ľudí, aj ateistov, aj budhistov aj hocijakých iných. Ja tiež nekradnem, neklamem, nezabíjam, nepodvádzam svoju ženu a neviem čo je ešte v desatore. A vieš dať nejaký konkrétny zdroj, citáciu z biblie kde ježiš povedal že tieto dve sú najdôležitejšie? Lebo pokiaľ viem, desatoro nedal ľuďom ježiš, ale boh ich dal mojžišovi dáááááávno pred ježišom
http://www.katechizmus.sk/?action=getk&kid=2949
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

čiže tie dve (prvé a druhé) im dal ježiš? Takže mojžiš dostal iba 8 božích prikázaní?
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

nie, nie
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Mal by si používať čiarky. :) Ja som to prečítal ako:
A ak sa zaujímaš svet okolo teba, tak nebudeš čítať Bibliu a inú beletriu ale trochu inteligentnejšie a logickejšie veci. Môžeš začať matematikou a fyzikou. Možno potom pochopíš, prečo tí s logickým uvažovaním neberú Bibliu ako relevantnú.
Už tu bolo nekonečne veľa citátov z Biblie, ktoré si absolútne protirečia.
Mnoho krát tu už padlo, že aj ten najhorší masový vrah, keď na konci života oľutuje, tak pôjde do neba. Prečo tvrdíš opak? Neveríš učeniu cirkvi? Budeš upálený na hranici.
Netvrdím opak ale je iné ak niekto kto o bohu nevedel a pred smrťou sa spamätal a je iné ak o tom vieš a povieš si že ti to Boh aj tak odpustí.

A čo sa týka matematiky a fyziky aj veľmi múdri ľudia veria v Boha to ako vysvetlíš?

Citáty z biblie si protirečia? daj aspoň tri príklady

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2014, 19:58)
audiotrack napísal: čiže tie dve (prvé a druhé) im dal ježiš? Takže mojžiš dostal iba 8 božích prikázaní?
Mojžiš dostal prikázania od Boha nový zákon ustanovil Ježiš. Já niekedy tie vaše tvrdenia neveriacich nechápem katastrofa ako sa hocijako snažíte vyvracať Boha niekedy už ani neviete čo tárate ale napíšete to aby ste Boha potupili alebo zosmiešnili.

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2014, 20:10)
audiotrack napísal:Práveže netreba. Lebo ak sa začneš nad tým zamýšlať, nájdeš tam plno hlúposti. Nejako si asi nepostrehol, že len v samotnej biblii je vyše 400 miest kde si sama protirečí. V inej téme som pár príkladov uviedol: http://www.hojko.com/post2024857.html?h ... D#p2024857

Veď podľa desatora (asi okrem toho prvého) sa riadi kopec ľudí, aj ateistov, aj budhistov aj hocijakých iných. Ja tiež nekradnem, neklamem, nezabíjam, nepodvádzam svoju ženu a neviem čo je ešte v desatore. A vieš dať nejaký konkrétny zdroj, citáciu z biblie kde ježiš povedal že tieto dve sú najdôležitejšie? Lebo pokiaľ viem, desatoro nedal ľuďom ježiš, ale boh ich dal mojžišovi dáááááávno pred ježišom
takže k tvojím citaciam:

"Nech nikto nehovorí v pokúšaní: Boh ma pokúša. Veď Boha nemožno pokúšať na zlé, a ani On nepokúša nikoho."
(List Jakuba 1:13)
Ale:
Citácia:
"Po týchto udalostiach skúšal Boh Abraháma...Vtedy On riekol: Vezmi svojho syna, svojho jediného syna Izáka, ktorého miluješ ... a obetuj ho tam ako spaľovanú obeť na vrchu, o ktorom ti poviem."
(Prvá kniha Mojžišova 22:1-2)

Boh nepokúšal ale skúšal či mu Abrahám veri natoľko že mu obetuje svojho syna. Je rozdiel medzi pokúšaním a skúškou.

==
Citácia:
"Boha nikto nikdy nevidel."
(Evanjelium podľa Jána 1:18)
Citácia:
"Nebudeš môcť vidieť moju tvár, lebo človek ma neuvidí, ak má ostať nažive."
(Druhá kniha Mojžišova 33:20)
Citácia:
"Nie že by niekto bol videl Otca, jedine Ten, kto je od boha, videl Otca."
(Evanjelium podľa Jána 6:46)
Ale:
Citácia:
"Videl som Boha tvárou v tvár a ostal som nažive."
(Prvá kniha Mojžišova 32:31)

Mojžiš Boha nevidel Boh sa mu zjavil v podobe ohňa tým že povedal tvárou v tvár to myslel symbolicky.

Citácia:
"Hospodin hovoril s Mojžišom tvárou v tvár, ako sa človek rozpráva so svojím priateľom."
(Druhá kniha Mojžišova 33:11)

To isté ako vyššie.

Citácia:
"V roku, keď zomrel kráľ Uzijá, videl som Pána sedieť na vysokom a vyvýšenom tróne a okraje jeho rúcha naplňovali chrám."
(Izaiáš 6:1)
Citácia:
"Len z chýru som počul o Tebe; ale teraz Ťa moje oko videlo."
(Kniha Jóbova 42:5)

===
Citácia:
"Ajhľa, ja som Hospodin každého tela. Či je pre mňa niečo nemožného?"
(Jeremiáš 32:26)
Citácia:
"Ježiš sa zahľadel na nich a odpovedal: U ľudí je to nemožné, ale u Bohu je všetko možné."
(Evanjelium podľa Matúša 19:26)
Ale:
Citácia:
"Hospodin bol s Júdom, a ten zaujal pohorie; obyvateľov údolia však nemohol vyhnať, lebo mali železné vozy."
(Kniha Sudcov 1:19)
alebo v desatoro sa píše že nezabiješ, no biblia ma na to iný názor:
Citácia:
"Celý zbor ho vyviedol von za tábor; ukameňovali ho, a zomrel, ako Hospodin prikázal Mojžišovi."
(Štvrtá kniha Mojžišova 15:36)

Ty kokso kedy už pochopíš že toto je starý zákon nový ustanovil Ježiš.

Citácia:
"... mečom padnú, ich nemluvňatá budú rozdrvené a ich tehotné ženy budú rozpárené."
(Ozeáš 14:1)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Čo sa týka boha ja ho nezosmiešňujem.
Určite si nerobím srandu z niečoho čo neexistuje.
Taktiež nevyvraciam niečo čo neexistuje.
To skôr veriaci sa snažia nám dokázať že existuje. Ale nikto ho nikdy nevidel. Takže to máte ťažké.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jozef Koval

podla teologie vytvoril vesmir a vsetky javy v nom sam Boh. To znamena ze on je pricinou toho ze niekto je vysoky,iny nizky.Existuju zeny a muzi,zvierata,rastliny,kamene. Takze stvoril aj sexualitu ktoru vraj ale mame potlacat -ale v tom je rozpor. A to sme este neskoncili-teraz nieco co ta potesi-ten Tvoj Boh stvoril aj homosexualov,pedofilov,zoofilov atd. Nie je to zvlastne ze stvoril veci proti ktorym jeho veriaci bojuju?
Pozorne cakam na Tvoje vysvetlenie:)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

gogo956 napísal:Jozef Koval

podla teologie vytvoril vesmir a vsetky javy v nom sam Boh. To znamena ze on je pricinou toho ze niekto je vysoky,iny nizky.Existuju zeny a muzi,zvierata,rastliny,kamene. Takze stvoril aj sexualitu ktoru vraj ale mame potlacat -ale v tom je rozpor. A to sme este neskoncili-teraz nieco co ta potesi-ten Tvoj Boh stvoril aj homosexualov,pedofilov,zoofilov atd. Nie je to zvlastne ze stvoril veci proti ktorym jeho veriaci bojuju?
Pozorne cakam na Tvoje vysvetlenie:)
Áno to je pravda Boh nám dal sex ako dar ale využívať by sa mal len v manželstve a s mierou. Nie tak ako sex pozná dnešný svet to už urobili ľudia Boha z toho neviň. Boh určite nestvoril homosexuálov a ďalšie zverstvá. Boh stvoril mužov a ženy. To že je niekto homosexuál ako keby odporoval a nebol spokojný s tým ako ho Boh stvoril. A tu ide proti Bohu lenže zato môže pokúšanie od diabla. Kedy už pochopíš že Boh nás tu stvoril a dal nám slobodnú vôľu aby sme sa sami rozhodli ako chceme. Boh chce aby sme žili podľa neho ale je tu aj diabol ktorí nás od Boha odvracia zákerne nám klame a my mu veríme.

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2014, 20:51)
vladenko007 napísal:Čo sa týka boha ja ho nezosmiešňujem.
Určite si nerobím srandu z niečoho čo neexistuje.
Taktiež nevyvraciam niečo čo neexistuje.
To skôr veriaci sa snažia nám dokázať že existuje. Ale nikto ho nikdy nevidel. Takže to máte ťažké.
Ó áno? Nikto ho nikdy nevidel. To je tvoj problém že si maloverný a potrebuješ dôkazy tak tu nehovor že neexistuje lebo tak ako ho ja nemôžem dokázať ty ho nemôžeš vyvrátiť (vedecky). Aj počas Ježišovho života si farizeji žiadali od Ježiša dôkazy o tom že je mesiáš ale on im žiadne dôkazy nedal lebo boli maloverní ale svojim apoštolom všetko vysvetlil a robil pred nimi zázraky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jozef Koval

dakujem za odpoved.Sice sa mi velmi logicka nezda ale urcita ma nejake svoje vnutorne čaro ktoremu zatial nerozumiem.
Takze ak som to spravne pochopil,tak podla Teba sa ludia slobodne rozhoduju ako nasmeruju svoju sexualitu. Tym padom tvrdis ze homosexualita nie je vrodena ale iba osobnou volbou jednotlivca.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Prestaň tárať, homosexualita nie je chyba ľudí, ale Boha. On nás stvoril, a niektorých asi teda stvoril zle. Nie je to osobná voľba že sa niekto rozhodne že bude bu*erant. Ver mi, že takí ľudia to majú v živote veľmi ťažké, a určite nepodstupujú všetok ten výsmech, diskrimináciu a šikanu dobrovolne. Je to vrodená vada. Sú dokonca vedecky dokázané prípady, kedy sa pozorovala homosexualita aj pri zvieratách. A tie rozhodne nepokúša diabol, tie sa chovajú pudmi tak ako ich boh stvoril.

manželstvo je kapitola sama o sebe, k tomu sa snáď ani netreba vyjadrovať.

a prečo by sme my mali dokazovať neexistenciu boha? Ty dokáž jeho existenciu keď chceš aby sme verili. Už som to raz písal, že takto svet nefunguje. Ja si teda vymyslím že viem lietať, a poďte ma uznávať. A nebudem nič dokazovať. Ty mi dokáž že lietať neviem. Nedokazuje sa neexistencia. Ak si niečo vymyslíš, dokáž existenciu toho inak je to stále len výmysel
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:Prestaň tárať, homosexualita nie je chyba ľudí, ale Boha. On nás stvoril, a niektorých asi teda stvoril zle. Nie je to osobná voľba že sa niekto rozhodne že bude bu*erant. Ver mi, že takí ľudia to majú v živote veľmi ťažké, a určite nepodstupujú všetok ten výsmech, diskrimináciu a šikanu dobrovolne. Je to vrodená vada. Sú dokonca vedecky dokázané prípady, kedy sa pozorovala homosexualita aj pri zvieratách. A tie rozhodne nepokúša diabol, tie sa chovajú pudmi tak ako ich boh stvoril.

manželstvo je kapitola sama o sebe, k tomu sa snáď ani netreba vyjadrovať.

a prečo by sme my mali dokazovať neexistenciu boha? Ty dokáž jeho existenciu keď chceš aby sme verili. Už som to raz písal, že takto svet nefunguje. Ja si teda vymyslím že viem lietať, a poďte ma uznávať. A nebudem nič dokazovať. Ty mi dokáž že lietať neviem. Nedokazuje sa neexistencia. Ak si niečo vymyslíš, dokáž existenciu toho inak je to stále len výmysel
Lenže toto som si nevymyslel ja ty génius toto tu je už tisíce rokov od čias Abraháma a Boh sa stále dokazuje rôznymi zázrakmi ktoré ale tak zaslepený človek ako ty neuvidí.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Máš pravdu ty si si to nevymyslel. Vymyslel to nejaký človek/skupina ľudí pred cca 2000 rokmi a ty teraz tomu slepo veríš.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mne je jedno kto si to vymyslel. Nikto to zatial nedokázal, takže to na tom nič nemení.
...Aj moji predkovia vedeli lietať, celý môj rod už niekoľko tisíc rokov lieta ;)
Napísať odpoveď