tvorba e shopu
tvorba e shopu
caute potrebujem poradit s tvorbou e shopu.chcem zacat predavat tovar cez e shop,
1 musim si overit ci je volna a potom prenajat domenu
2 potom vytvorit a prenajat si web pomocou poskytovatela to je jednoduche a lacne oproti vytvoreniu webu cez profi studio prilis drahe
3 tento hotovy web mozem priradit ku mojej domene?
4 platim za dve veci- prenajom domeny a webu ziadne ine poplatky?
5 co sa stane ked mi skonci doba prenajmu bud domeny, alebo webu,na ako dlho je najlepsie si ich prenajat ?
6 moze sa stat ze domena po termine prenajmu nebude volna respektive mi ju prenajimacia firma kupi a bude pozadovat vyssiu sumu?
7 mam ako najomca nejake pravo ako prvy si predlzit prenajom
1 musim si overit ci je volna a potom prenajat domenu
2 potom vytvorit a prenajat si web pomocou poskytovatela to je jednoduche a lacne oproti vytvoreniu webu cez profi studio prilis drahe
3 tento hotovy web mozem priradit ku mojej domene?
4 platim za dve veci- prenajom domeny a webu ziadne ine poplatky?
5 co sa stane ked mi skonci doba prenajmu bud domeny, alebo webu,na ako dlho je najlepsie si ich prenajat ?
6 moze sa stat ze domena po termine prenajmu nebude volna respektive mi ju prenajimacia firma kupi a bude pozadovat vyssiu sumu?
7 mam ako najomca nejake pravo ako prvy si predlzit prenajom
Re: tvorba e shopu
1 áno
2 napríklad tak, ak poznáš takú firmu.. ale sú aj iné možnosti (napr. si kúpiš hosting a na neho si nahodíš nejaký voľne dostupný eshop - závisí od Tvojich schopností a možností)
3 áno, doménu by Ti mali priradiť k Tvojmu eshopu - závisí od firmy, ktorú si vyberieš v bode 2 (prípadne k Tvojmu hostingu, závisí od bodu 2)
4 v podstate áno - závisí od obchodných podmienok (prípadne za hosting, závisí od bodu 2)
5 pred ukončením obdobia Ťa pravdepodobne vyzvú, že Ti končí platnosť a mal by si zaplatiť na ďalšie obdobie (zvyčajne je to rok)
6 áno, ak si si nepredĺžil doménu, po vypršaní doby je tým pádom doména voľná a môže ju kúpiť hocikto, kto o ňu prejaví záujem. Ak by si potom opäť chcel tú doménu, musel by si ju kúpiť od nového majiteľa. Ten samozrejme môže dať cenu podľa svojho uváženia.
7 ak zaplatíš pred vypršaním platnosti, nemusíš sa ničoho báť
2 napríklad tak, ak poznáš takú firmu.. ale sú aj iné možnosti (napr. si kúpiš hosting a na neho si nahodíš nejaký voľne dostupný eshop - závisí od Tvojich schopností a možností)
3 áno, doménu by Ti mali priradiť k Tvojmu eshopu - závisí od firmy, ktorú si vyberieš v bode 2 (prípadne k Tvojmu hostingu, závisí od bodu 2)
4 v podstate áno - závisí od obchodných podmienok (prípadne za hosting, závisí od bodu 2)
5 pred ukončením obdobia Ťa pravdepodobne vyzvú, že Ti končí platnosť a mal by si zaplatiť na ďalšie obdobie (zvyčajne je to rok)
6 áno, ak si si nepredĺžil doménu, po vypršaní doby je tým pádom doména voľná a môže ju kúpiť hocikto, kto o ňu prejaví záujem. Ak by si potom opäť chcel tú doménu, musel by si ju kúpiť od nového majiteľa. Ten samozrejme môže dať cenu podľa svojho uváženia.
7 ak zaplatíš pred vypršaním platnosti, nemusíš sa ničoho báť
dakujem pomohol si .ak by si mohol doporucit nejaky web hosting tak ktory?.odpoved bude asi cez sukromnu spravu kvoli reklame
Ja mám dobré skúsenosti s websupport.sk ..nie sú najlacnejší (ale ani predražení), ale sú promptní a v mnohých veciach vedia rýchlo pômocť a vyriešiť ich.
Najskôr sa však rozhodni, aký eshop chceš mať, či si ho vytvoríš sám cez nejaký voľne dostupný systém, alebo využiješ služby nejakej spoločnosti, ktorá sa venuje eshopom. Možno oni Ti k Tvojmu eshopu už rovno zaregistrujú aj doménu podľa Tvojho výberu, takže budeš mať všetko v jednej cene a v jednom balíku.
Najskôr sa však rozhodni, aký eshop chceš mať, či si ho vytvoríš sám cez nejaký voľne dostupný systém, alebo využiješ služby nejakej spoločnosti, ktorá sa venuje eshopom. Možno oni Ti k Tvojmu eshopu už rovno zaregistrujú aj doménu podľa Tvojho výberu, takže budeš mať všetko v jednej cene a v jednom balíku.
ked si chcem kupit domenu tak co znamenaju na konci tie skratky ako .com,eu,us ...atd.nebudem s tym mat problem ked predavam na slovensku a je tam ina koncovka pretoze cenovo je tam znacny rozdiel
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ak chceš pôsobiť dôveryhodne, tak si kúp .sk...
to je jediny rozdiel?
-
yoggy
každá krajinu má svoju vlastnú TLD dómenu:
Slovensko = .sk
Česká Rep. = .cz
Poľsko = .pl
USA = .us
...
...
potom existujú medzinárodne dómeny:
.eu = spoločná dómena pre všetky krajiny v EÚ
.com = medzinárodna dómena, znamená COMMERCIAL = Komerčný
.org = -||-, znamená ORGANISATION = Organizácia
...
...
na Slovensku je najdôveryhodnejšia dómena .sk, kedže je to národna dómena a ľudia na istotu vedia že niečo kupujú zo slovenska (*výnimky) , kedže sa u nás ešte tak nepresadila .eu alebo .com, ale napr. v USA je dôveryhodnejšia dómena .com ako ich národna .us
nemal by si s tým mať žiadny problém, je to len dómena, neviem o akom cenovom rozdiele hovoríš, medzi nimi je max rozdiel 10€, čo je na rok zanedbateľná suma
Slovensko = .sk
Česká Rep. = .cz
Poľsko = .pl
USA = .us
...
...
potom existujú medzinárodne dómeny:
.eu = spoločná dómena pre všetky krajiny v EÚ
.com = medzinárodna dómena, znamená COMMERCIAL = Komerčný
.org = -||-, znamená ORGANISATION = Organizácia
...
...
na Slovensku je najdôveryhodnejšia dómena .sk, kedže je to národna dómena a ľudia na istotu vedia že niečo kupujú zo slovenska (*výnimky) , kedže sa u nás ešte tak nepresadila .eu alebo .com, ale napr. v USA je dôveryhodnejšia dómena .com ako ich národna .us
nemal by si s tým mať žiadny problém, je to len dómena, neviem o akom cenovom rozdiele hovoríš, medzi nimi je max rozdiel 10€, čo je na rok zanedbateľná suma
Niekoľkým potencionálnym zákazníkom daj na výber, do ktorého eshopu by skôr šli nakúpiť:
www.ciliar.sk
www.ciliar.com
www.ciliar.eu
www.ciliar.net
www.ciliar.pl
www.ciliar.name
www.ciliar.sexy
..atď.. https://www.websupport.sk/domeny
Ja by skôr šiel do .sk
www.ciliar.sk
www.ciliar.com
www.ciliar.eu
www.ciliar.net
www.ciliar.pl
www.ciliar.name
www.ciliar.sexy
..atď.. https://www.websupport.sk/domeny
Ja by skôr šiel do .sk
Čaute tiež som rozmyslal nad eshopom a je lepšie si kúpiť svoj vlastný hosting alebo to nechať na firme čo prenajíma eshop? a koľko približne MB by som potreboval na hosting kde budem mať asi 50 produktov?