Zakryvanie ust pri smiechu, preco?
Zakryvanie ust pri smiechu, preco?
Vsimol som si u kamarata, ze si stale zakryva usta pri smiechu. Nechapem preco to robi. Zuby ma normalne, ale dokonca aj ked nieco hovori, tak si dava ruku pred usta. A toto nie je len pri kamaratovi, dokonca aj v televizii som si to neraz vsimol. Co maju ludia komplex z toho, ze maju velke usta, velke zuby alebo co?
Re: Zakryvanie ust pri smiech, preco?
To napadlo aj mna. Ale vsetkym? 
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Je to možné, mal som spolužiaka, ktorému strašne smrdelu z huby, výsmech typu "kto si prdol?, nikto, martin si vydýchol", a odvtedy si zakrýva dlaňou hubu.
My sme mali tiez takeho v triede. Dnes studuje stomatologiu 
-
mirak2
Hardcore addict
v prvom by som povedal, ze ma hrozne zuby a nechce ich ukazovat
Re: Zakryvanie ust pri smiechu, preco?
Väčšina ľudí určite kvôli zubom. Ak hovoríš, že ich má normálne, tak neviem. Nejaký obyčajný zlozvyk.
Podľa neverbálnej komunikácie, ak si dáva niekto ruku pred ústa, tak buď klame, alebo s niečim nesúhlasí.
Ale mne sa zdá, že nás to v detstve učili nesmiať sa "na plné ústa" a zakryť si ich ako pri zívaní.
A nemusí človeku ani smrdieť z úst. Len je tak naučený. Už to síce nerobievam (pri tom smiechu), ale tiež som to dlho robila.
Ale mne sa zdá, že nás to v detstve učili nesmiať sa "na plné ústa" a zakryť si ich ako pri zívaní.
A nemusí človeku ani smrdieť z úst. Len je tak naučený. Už to síce nerobievam (pri tom smiechu), ale tiež som to dlho robila.
japonske zeny si casto zakryvaju usta jednou rukou, ked sa chichocu...robia to ked su v spolocnosti, je to znamkou slusnosti, zdvorilosti...je to kulturno-socialne podmienene...no na druhej strane, maju v Japonsku extremne zlu stomatologicku zdravotnu starostlivost a v priemere maju Japonci horsie zuby ako ludia z krajin tretieho sveta...
ak ta zaujima preco to ten kamos stale robi, tak sa ho na to opytaj...
ak ta zaujima preco to ten kamos stale robi, tak sa ho na to opytaj...
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
kým neprestal úplne rozprávať a učiť sa kvôli tomu znakovú reč, tak by som to tak tragicky nevidel 
-
ktozesomja
Medium Star
Možno niekedy v minulosti mal problémy so zápachom z úst, alebo mal škaredé zuby a ten zvyk, zakrývať si ústa, mu ostal dodnes.