Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Jozef Koval
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa Jozef Koval »

LuksKE napísal:Máš pravdu ty si si to nevymyslel. Vymyslel to nejaký človek/skupina ľudí pred cca 2000 rokmi a ty teraz tomu slepo veríš.
2000 rokmi? Pred 2012 rokmi sa ešte len Ježiš za nás obetoval na kríži. Abrahám tu bol dávno pred Ježišom. A neverím tomu len ja ale cca miliarda ľudí na celom svete a niektorí z nich sú aj úspešní múdri a bohatý ľudia. A ver mi že miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam.

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2014, 21:24)
audiotrack napísal:mne je jedno kto si to vymyslel. Nikto to zatial nedokázal, takže to na tom nič nemení.
...Aj moji predkovia vedeli lietať, celý môj rod už niekoľko tisíc rokov lieta ;)
Ok s tebou už nieje o čom choď si radšej zalietať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hinduistov je tiez cca 1miliarda a veria na roznych bohov napr s hlavou slona a pod.
Tak teraz neviem kto ma pravdu. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jozef Koval napísal:
... A neverím tomu len ja ale cca miliarda ľudí na celom svete a niektorí z nich sú aj úspešní múdri a bohatý ľudia. A ver mi že miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam.
To je krásne, argumentovať že niektorí veriaci kresťania sú bohatí. Hlavne keď kresťanstvo učí životu v pokore a chudobe

mimochodom, india má 1,2 miliardy a uctievajú kravy tak argument že hádam by miliarda ľudí neverila blbosti je dosť slabý :psssst:
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

audiotrack napísal:To je krásne, argumentovať že niektorí veriaci kresťania sú bohatí. Hlavne keď kresťanstvo učí životu v pokore a chudobe

mimochodom, india má 1,2 miliardy a uctievajú kravy tak argument že hádam by miliarda ľudí neverila blbosti je dosť slabý :psssst:
vypočuj si toto možno tu nájdeš odpovede na niečo

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2014, 14:43)
gogo956 napísal:Hinduistov je tiez cca 1miliarda a veria na roznych bohov napr s hlavou slona a pod.
Tak teraz neviem kto ma pravdu. :)
Počuj vidím že chceš hľadať pravdu a zato ťa uznávam vypočuj si toto

Hovorí tam veľmi múdri kňaz počúvaj jeho učenia určite tam nájdeš veľa odpovedí.

//autoeditácia príspevku (08 Mar 2014, 14:57)
Potom niečo pre vás neveriacich

a ešte čo sa týka cirkvi

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Jozef Koval napísal:2000 rokmi? Pred 2012 rokmi sa ešte len Ježiš za nás obetoval na kríži. Abrahám tu bol dávno pred Ježišom. A neverím tomu len ja ale cca miliarda ľudí na celom svete a niektorí z nich sú aj úspešní múdri a bohatý ľudia. A ver mi že miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam.
Argument poď ma z boku. Čiže ak úspešní, múdri a bohatí ľudia veria v niečo tak je to zárukou pravosti? Či ak v to verí veľký počet ľudí tak to dokazuje pravosť? Lebo "miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam" :D ...verila a aj verí a to je smutné.
Sám si príkladom toho, akým sprostostiam a bludom dokáže človek uveriť, pri svojej zaslepenosti, nevzdelanosti, slabým chvíľkam, psychickej labilite, indoktrinácií a podobne. A to sa netýka len náboženstva.

A ešte na margo počtu. Ak si vymyslím teraz náboženstvo ružového slona s modrým chobotom, budem hlásať, že to on nás stvoril, nás a tento vesmír, že tým modrým chobotom do nás vdýchol život, napíšem nejakú knihu a podarí sa mi na svoju stranu naverbovať miliardu ľudí, tak to ako bude dokazovať pravosť môjho náboženstva. Veď predsa "miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam". Logika ušla kam?
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal: Argument poď ma z boku. Čiže ak úspešní, múdri a bohatí ľudia veria v niečo tak je to zárukou pravosti? Či ak v to verí veľký počet ľudí tak to dokazuje pravosť? Lebo "miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam" :D ...verila a aj verí a to je smutné.
Sám si príkladom toho, akým sprostostiam a bludom dokáže človek uveriť, pri svojej zaslepenosti, nevzdelanosti, slabým chvíľkam, psychickej labilite, indoktrinácií a podobne. A to sa netýka len náboženstva.

A ešte na margo počtu. Ak si vymyslím teraz náboženstvo ružového slona s modrým chobotom, budem hlásať, že to on nás stvoril, nás a tento vesmír, že tým modrým chobotom do nás vdýchol život, napíšem nejakú knihu a podarí sa mi na svoju stranu naverbovať miliardu ľudí, tak to ako bude dokazovať pravosť môjho náboženstva. Veď predsa "miliarda ľudí by neverila hocijakým sprostostiam". Logika ušla kam?
Presne tak ako si opísal vznikajú sekty a mne to je jedno ver si čomu chceš uctievaj si aj sám seba veď po smrti sa uvidí kto mal pravdu budeš veľmi prekvapený.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Jozef Koval napísal:Presne tak ako si opísal vznikajú sekty a mne to je jedno ver si čomu chceš uctievaj si aj sám seba veď po smrti sa uvidí kto mal pravdu budeš veľmi prekvapený.
Konečne si to pochopil. Aj kresťanstvo vzniklo tak isto. Takže je to len prerastená sekta. Nič viac.
Jozef Koval napísal:A čo sa týka matematiky a fyziky aj veľmi múdri ľudia veria v Boha to ako vysvetlíš?

Citáty z biblie si protirečia? daj aspoň tri príklady
Ktorí múdri ľudia veria v Boha, keď už tu chceš po nás príklady?
A tu máš cez 400 príkladov (príliš veľké do prílohy):
http://sciencebasedlife.files.wordpress ... roject.png
Jozef Koval napísal: "Videl som Boha tvárou v tvár a ostal som nažive."
(Prvá kniha Mojžišova 32:31)

Mojžiš Boha nevidel Boh sa mu zjavil v podobe ohňa tým že povedal tvárou v tvár to myslel symbolicky.

"Hospodin hovoril s Mojžišom tvárou v tvár, ako sa človek rozpráva so svojím priateľom."
(Druhá kniha Mojžišova 33:11)

To isté ako vyššie.
Kde v tej druhej vete vidíš symbolizmus? Nedaj sa vysmiať, tá veta je zrozumiteľne napísaná a žiadny symbolizmus v nej nie je. Ani tvoj obmedzený rozum ti nedovolí prijať tento rozpor a tak útechu hľadáš v symbolizme.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Konečne si to pochopil. Aj kresťanstvo vzniklo tak isto. Takže je to len prerastená sekta. Nič viac.

Ktorí múdri ľudia veria v Boha, keď už tu chceš po nás príklady?
A tu máš cez 400 príkladov (príliš veľké do prílohy):
http://sciencebasedlife.files.wordpress ... roject.png

Kde v tej druhej vete vidíš symbolizmus? Nedaj sa vysmiať, tá veta je zrozumiteľne napísaná a žiadny symbolizmus v nej nie je. Ani tvoj obmedzený rozum ti nedovolí prijať tento rozpor a tak útechu hľadáš v symbolizme.
Jasnačka pán dokonalý. Keby si lepšie čítal bibliu videl by si že Boh sa zjavil Mojžišovy v podobe ohňa. Vy ateisti sa dakde uctievate zato kto vytiahne na Boha väčšiu urážku že?
mLuks
Addict
Addict

Jozef Koval napísal:Presne tak ako si opísal vznikajú sekty a mne to je jedno ver si čomu chceš uctievaj si aj sám seba veď po smrti sa uvidí kto mal pravdu budeš veľmi prekvapený.
Nebudem. Pocit prekvapenia vytvára mozog na základe vonkajších vnemov (dá sa to tak opísať). A keďže po smrti mozog prestane fungovať, tak nič nebudeme vnímať ani pociťovať. :)

Prečo si vlastne nechceš pripustiť, že smrťou sa všetko končí? Bojíš sa smrti? Bojíš sa, že tvoj život je len týchto cca 80 rokov a ďalej nič? Preto hľadáš takúto nádej posmrtného života ako únik z reality, ktorá je krutá? Nevieš sa s tým zmieriť? Trápi ťa to, desí ťa to, že sme tu len tak krátko vzhľadom na vek planéty. Preto náboženstvo, viera, posmrtný život, nebo, peklo. Strach...je vo veľa prípadoch dôvod viery a dôvod prečo človek so sebou nechá manipulovať. Aj keď si to veľa veriacich pred sebou nepripustí ale je to tak. Strach dokáže divy.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

My ateisti vo volnom case nikoho neuctievame, iba si tak zijeme :-)
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal: Nebudem. Pocit prekvapenia vytvára mozog na základe vonkajších vnemov (dá sa to tak opísať). A keďže po smrti mozog prestane fungovať, tak nič nebudeme vnímať ani pociťovať. :)

Prečo si vlastne nechceš pripustiť, že smrťou sa všetko končí? Bojíš sa smrti? Bojíš sa, že tvoj život je len týchto cca 80 rokov a ďalej nič? Preto hľadáš takúto nádej posmrtného života ako únik z reality, ktorá je krutá? Nevieš sa s tým zmieriť? Trápi ťa to, desí ťa to, že sme tu len tak krátko vzhľadom na vek planéty. Preto náboženstvo, viera, posmrtný život, nebo, peklo. Strach...je vo veľa prípadoch dôvod viery a dôvod prečo človek so sebou nechá manipulovať. Aj keď si to veľa veriacich pred sebou nepripustí ale je to tak. Strach dokáže divy.
Ja sa práveže smrti vôbec nebojím len pred ňou mám rešpekt. Nebojím sa lebo viem že hneď keď posledný krát vydýchnem život pokračuje len na oveľa lepšom mieste alebo na horšom ale to už závisí od života ľudí.

A áno mozog prestane fungovať ale my máme dušu ktorá z nás vyjde a tam všetko vnímaš tak ako tu len tam už nemôžeš umrieť.

Slaboch si ty lebo sa bojíš priznať existenciu Boha. Bojíš sa že by si mohol skončiť v pekle tak to radšej celé poprieš aby si sa tým nezapodieval a nemusel sa toho báť ale či sa ti to páči alebo nie všetci sa postavíme pred Boha aj kresťania aj ateisti aj budhisti všetci.
mLuks
Addict
Addict

Ja sa práveže smrti vôbec nebojím len pred ňou mám rešpekt. Nebojím sa lebo viem že hneď keď posledný krát vydýchnem život pokračuje len na oveľa lepšom mieste alebo na horšom ale to už závisí od života ľudí.
Máš rešpekt? To si prebral teraz od toho Kuffu, čo? A z čoho pramení ten tvoj rešpekt? Len sa hráš so slovíčkami, tak ako tvoj Kuffa. To môžem aj ja povedať, že nemám strach skočiť ku tigrovi do klietky, ja mám len rešpekt pred tigrom. Mám rešpškt pred tigrom lebo sa bojím, že ma zožerie, tak ako ty máš rešpekt pred smrťou lebo sa bojíš, že ňou sa všetko končí, že?

A áno mozog prestane fungovať ale my máme dušu ktorá z nás vyjde a tam všetko vnímaš tak ako tu len tam už nemôžeš umrieť.
A kde sa tá duša nachádza v tele teraz, keď človek žije. Vnímaš vďaka mozgu, kedy to pochopíš? Nebude mozog, nebude vnímanie. A tam už nemôžem umrieť...Načo mi to bude? Čo tam budem večnosť robiť?

Slaboch si ty lebo sa bojíš priznať existenciu Boha. Bojíš sa že by si mohol skončiť v pekle tak to radšej celé poprieš aby si sa tým nezapodieval a nemusel sa toho báť ale či sa ti to páči alebo nie všetci sa postavíme pred Boha aj kresťania aj ateisti aj budhisti všetci.

Od kedy sa slabosť človeka prejavuje tým, že verí v seba, v svoje činy a rozhodnutia a že vie, že len on môže svoj život spraviť lepším a hodnotnejším? Žiadne riekanky to za neho neurobia. Nie je slabý náhodou ten, čo ku svojmu prežitiu potrebuje imaginárneho kamaráta a potrebuje dogmi a pravidlá aby žil lepšie, lebo bez nich by bol asi len ako opica v zoo?

A pekla sa nebojím, lebo nič ako neho, peklo neexistuje. A aj keď hej tak tam budem mať kamarátov a budú tam všetky neresti tohto sveta, chlast, ženy, hazard a podobne...keď si to neužívam teraz tak aspoň po smrti budem :D ...a tiež tam bude aj ten guláš čo budeš miešať ty, ak sa nevyspovedáš z toho, že si použil slovo hovno dve strany dozadu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Jozef Koval napísal:

Niekto slavny na to povedal: Nebojim sa smrti, bl som miliony rokvov mrtvy pred tym ako som sa narodil a nebolo to az take hrozne.
Jozef Koval
Medium Star
Medium Star

LuksKE napísal:Ja sa práveže smrti vôbec nebojím len pred ňou mám rešpekt. Nebojím sa lebo viem že hneď keď posledný krát vydýchnem život pokračuje len na oveľa lepšom mieste alebo na horšom ale to už závisí od života ľudí.
Máš rešpekt? To si prebral teraz od toho Kuffu, čo? A z čoho pramení ten tvoj rešpekt? Len sa hráš so slovíčkami, tak ako tvoj Kuffa. To môžem aj ja povedať, že nemám strach skočiť ku tigrovi do klietky, ja mám len rešpekt pred tigrom. Mám rešpškt pred tigrom lebo sa bojím, že ma zožerie, tak ako ty máš rešpekt pred smrťou lebo sa bojíš, že ňou sa všetko končí, že?

A kde sa tá duša nachádza v tele teraz, keď človek žije. Vnímaš vďaka mozgu, kedy to pochopíš? Nebude mozog, nebude vnímanie. A tam už nemôžem umrieť...Načo mi to bude? Čo tam budem večnosť robiť?

Od kedy sa slabosť človeka prejavuje tým, že verí v seba, v svoje činy a rozhodnutia a že vie, že len on môže svoj život spraviť lepším a hodnotnejším? Žiadne riekanky to za neho neurobia. Nie je slabý náhodou ten, čo ku svojmu prežitiu potrebuje imaginárneho kamaráta a potrebuje dogmi a pravidlá aby žil lepšie, lebo bez nich by bol asi len ako opica v zoo?

A pekla sa nebojím, lebo nič ako neho, peklo neexistuje. A aj keď hej tak tam budem mať kamarátov a budú tam všetky neresti tohto sveta, chlast, ženy, hazard a podobne...keď si to neužívam teraz tak aspoň po smrti budem :D ...a tiež tam bude aj ten guláš čo budeš miešať ty, ak sa nevyspovedáš z toho, že si použil slovo hovno dve strany dozadu.
K tomu nemám čo dodať si stratený prípad.
mLuks
Addict
Addict

Došli ti argumenty tak ja som stratený prípad? Ty sa radšej strať z tejto témy.
Máš 18, si sfanatizovaný, zaslepený, na špičku nosa si nevidíš, že tam môže sedieť iný pohľad na svet, splietaš bludy potom sa v nich zamoceš, keď si sem prišiel, tak si nás (ateistov) nazval debilmi ...ale ja som stratený prípad. Gratulujem ti.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Jozef Koval napísal: Jasnačka pán dokonalý. Keby si lepšie čítal bibliu videl by si že Boh sa zjavil Mojžišovy v podobe ohňa. Vy ateisti sa dakde uctievate zato kto vytiahne na Boha väčšiu urážku že?
Omáčky ale nič k veci.
Jozef Koval napísal:Slaboch si ty lebo sa bojíš priznať existenciu Boha. Bojíš sa že by si mohol skončiť v pekle tak to radšej celé poprieš aby si sa tým nezapodieval a nemusel sa toho báť ale či sa ti to páči alebo nie všetci sa postavíme pred Boha aj kresťania aj ateisti aj budhisti všetci.
Práve naopak. My nemáme strach z pekla ani zo smrti(teda poniektorí) ani z Boha lebo neexistuje.

Všetky tvoje myšlienky sú len elektrina, žiadna duša. Stačí dať elektródy na správne miesto a hocikto ti môže s osobnosťou, myšlienkami, zmyslami robiť, čo sa mu zachce.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

zdravim .. mam pocit ze sm vam uz chybal ... :D
94jakub
Stačí dať elektródy na správne miesto a hocikto ti môže s osobnosťou, myšlienkami, zmyslami robiť, čo sa mu zachce....tak toto je uz trochu moc sci-fi...
LuksKE
.. pridavam sa si strateny pripad ..tebe uz pomoze jedine Boh :D....
A aj keď hej tak tam budem mať kamarátov a budú tam všetky neresti tohto sveta, chlast, ženy, hazard a podobne..si na velkom omyle ... podstata duse je Boh, lebo z neho vzisla ... ked clovek zomrie bude sa chciet k nemu vratit ... lebo uz nebude klamana telom ... ked sa bude moct bude nekonecne stastna (nebo) ak nebude sa moct bude nekonecne nestastna (vecne muky peklo).. po smrti budes len ty a boh ... nic viac ... ale len teraz mas sancu rozhodnut ako to dopadne ...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Keď myslíš...len aby si nebol prekvapený. Stačí vedieť správne stimulovať nervové bunky.
Vyrábajú sa protézy, ktoré po pripojení na nervový systém umožnia človeku hmatovú odozvu, dokonca už sú aj umelé "oči", pomocou ktorých môže slepý človek vidieť. Tiež sa liečia zavedením elektród do mozgu rôzne choroby, od Parkinsonovej choroby až po depresie a anorexiu.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

strapaty toto
si na velkom omyle ... podstata duse je Boh, lebo z neho vzisla ... ked clovek zomrie bude sa chciet k nemu vratit ... lebo uz nebude klamana telom ... ked sa bude moct bude nekonecne stastna (nebo) ak nebude sa moct bude nekonecne nestastna (vecne muky peklo).. po smrti budes len ty a boh ... nic viac ... ale len teraz mas sancu rozhodnut ako to dopadne ...
sa mi zdá viac sci-fi ako čo napísal 94jakub

Ozaj dnes som bol zas z maminou v kostole a farár tam kázal niečo o pôste a že ježiš držal kdesik na púšti či kde pôst 40 dni. No a veriaci teraz tiež držia pôst. Jakože načo to je dobré?? Aj moja mamina jak fanatik nechcela mi v stredu usmažiť šnicle. :D :D No čert to ber nejaký pôst. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Takú mamu by som nechcel.
Napísať odpoveď