Sluchadla cca 20e
Sluchadla cca 20e
Caute, vedeli by ste mi poradit nejake slusne over-ear sluchadla za cca tych 20€? Momentalne mam Maxell Retro a zvukovo mi vyhovuju ale ak ich mam dlhsie na hlave tak ma hrozne bolia usi. Da sa kupit nieco podobne, alebo mozno aj trochu lepsie v tejto cene? Hlavne nech su vacsie ako tie Maxelly a pohodlnejsie. Diky.
Re: Sluchadla cca 20e
Ja som z maxelliek po nejakom diskutovaní s Ryanom prešiel na Superlux HD-662 (a som maximalne spokojný príjdu mi pohodlnejšie ako maxelky majú váčšiu mušlu.) poprípade mi odporúčal ešte otvorené slúchadlá HD 330 ku ktorým mi ale odporučil aj lepšiu zvukovku na vybudenie.
A su dost vacsie? A ake su zvukovo? Lepsie ako Maxelly alebo na rovnako? Uvital by som aj trochu viac bassov ako na tych Maxelloch. Na tie 662 bude stacit integrovana zvukovka? Zvladne ich napr. aj clip+, popr. mobil?
-
Ryan Giggs
VIP
Superluxy su veľke, domace cirkumauralne (okolo ucha) sluchadla, Maxelly suprauralne prenosne. Takže ano su väčšie. Aj zvukovo lepšie, aj keď porovnavať prenosne a domace sluchadla nema valny vyznam.
Inak na Maxelly sa daju nasadiť aj ine, väčšie naušniky resp. da sa zmierniť pritlak roztiahnutim (napr. nasadzovať ich pri nepouživani na knihy.
Inak na Maxelly sa daju nasadiť aj ine, väčšie naušniky resp. da sa zmierniť pritlak roztiahnutim (napr. nasadzovať ich pri nepouživani na knihy.
A maju Superlux aj nejake suprauralne prenosne? Nevedel som ze tie Maxelly su prenosne, myslel som si len ze su take male lebo snad kazdy co ich ma tak to spominal.
To sa mi zda ze som pozeral ale tie co na to sedia boli za nejakych 10 ci kolko €, takze sa mi to neoplatilo kupovat lebo za sluchadla samotne som dal tolko. A aj na na knihy som ich daval, a stale na noc ich mam cez repro takze su stale roztiahnute, keby neboli take male nausniky tak je to v pohode, lebo teraz sa mi tam nevojde cele ucho a dost to tlaci.
A co este HD-681? Viem ze tie su polootvorene ale aky to ma vplyv na zvuk? + Ktomu tam su este F, B a nejake aj ine pismenka tak sa mi to cele pletie. Skor by som chcel asi B, alebo bez pismena. Aby neboli zase same vysky a ziadne basy, radsej basovejsi zvuk.
Nasiel som este aj Superlux HD-681 Evo ale tie na SK asi nepredavaju co je skoda.
A este co by si povedal na Philips O'Neill Bend SHO4200WG? Tieto ale asi skor na von.
To sa mi zda ze som pozeral ale tie co na to sedia boli za nejakych 10 ci kolko €, takze sa mi to neoplatilo kupovat lebo za sluchadla samotne som dal tolko. A aj na na knihy som ich daval, a stale na noc ich mam cez repro takze su stale roztiahnute, keby neboli take male nausniky tak je to v pohode, lebo teraz sa mi tam nevojde cele ucho a dost to tlaci.
A co este HD-681? Viem ze tie su polootvorene ale aky to ma vplyv na zvuk? + Ktomu tam su este F, B a nejake aj ine pismenka tak sa mi to cele pletie. Skor by som chcel asi B, alebo bez pismena. Aby neboli zase same vysky a ziadne basy, radsej basovejsi zvuk.
Nasiel som este aj Superlux HD-681 Evo ale tie na SK asi nepredavaju co je skoda.
A este co by si povedal na Philips O'Neill Bend SHO4200WG? Tieto ale asi skor na von.
-
Ryan Giggs
VIP
Superlux robi aj supraauralne ale ci sa daju kupit aj u nas neviem.
Otvorenost/uzavretost konstrukcie sa na zvuku samo ze prejavuje. Zalezi len ci potrebujes izolovat alebo nie.
Otvorenost/uzavretost konstrukcie sa na zvuku samo ze prejavuje. Zalezi len ci potrebujes izolovat alebo nie.
Nepotrebujem, hlavne mi ide o lepsi zvuk.
-
Ryan Giggs
VIP
V tom pripade uvažuj o niečom otvorenom.
Kľudne tie 681 alebo 668. Idealne HD 330, tie su ale naročnejšie na zdroj tak to s integrovanou nemusi byť uplne košer.
Kľudne tie 681 alebo 668. Idealne HD 330, tie su ale naročnejšie na zdroj tak to s integrovanou nemusi byť uplne košer.
Su otvorene resp. polootvorene lepsie aj v niecom inom oproti uzavretym nez len vo zvuku?
A medzi 681 a 668 radsej ktore? 668 vyzeraju uplne rovnako az na ten most, vyzera to pohodlnejsie. 330 vyzeraju este lepsie ale neviem ci by sa mi kvoli tomu oplatilo kupovat zvukovku, popr. nejaky zosilovac. Obcas by som ich mozno chcel pouzit aj s prehravacom/mobilom.
A este ze ktore z tych 681/668 by som mal zobrat? F, B ci bez pismena? Neviem teraz pri ktorych to spominali ze maju prilis ostre vysky, takze radsej nieco prirodzene a aby to malo aj basy ked treba. Napr. u tych 381 co mam tak obcas ked som ich pocuval zo zaciatku, sa mi zdalo ze su tie vysky prilis silne a musel som si stale upravovat hlasitost na nizsiu a potom zase hore atd.
Co sa tyka hudby to som zabudol spomenut ale hlavne rock, pop, indie, obcas nejaky jazz a dnb. Inak asi nikde sa nedaju vyskusat nie?
A este jedna vec, dal by sa na ne nejak pripevnit mikrofon?
A medzi 681 a 668 radsej ktore? 668 vyzeraju uplne rovnako az na ten most, vyzera to pohodlnejsie. 330 vyzeraju este lepsie ale neviem ci by sa mi kvoli tomu oplatilo kupovat zvukovku, popr. nejaky zosilovac. Obcas by som ich mozno chcel pouzit aj s prehravacom/mobilom.
A este ze ktore z tych 681/668 by som mal zobrat? F, B ci bez pismena? Neviem teraz pri ktorych to spominali ze maju prilis ostre vysky, takze radsej nieco prirodzene a aby to malo aj basy ked treba. Napr. u tych 381 co mam tak obcas ked som ich pocuval zo zaciatku, sa mi zdalo ze su tie vysky prilis silne a musel som si stale upravovat hlasitost na nizsiu a potom zase hore atd.
Co sa tyka hudby to som zabudol spomenut ale hlavne rock, pop, indie, obcas nejaky jazz a dnb. Inak asi nikde sa nedaju vyskusat nie?
A este jedna vec, dal by sa na ne nejak pripevnit mikrofon?
-
Ryan Giggs
VIP
Tie rozdiely mas popisane v tomto produktliste: http://www.superlux.com.tw/upload/funct ... _tw_en.pdf
Rozdiel medzi otvorenymi a uzavretymi je vo zvuku a v izolacii.
Mikrofon sa da pouzit napr. so stipcom a pripnut na kabel sluchadiel. Alebo s aj nalepovacie ako napr. Modmic a podobne.
Rozdiel medzi otvorenymi a uzavretymi je vo zvuku a v izolacii.
Mikrofon sa da pouzit napr. so stipcom a pripnut na kabel sluchadiel. Alebo s aj nalepovacie ako napr. Modmic a podobne.
No snazim sa aj podla toho co tam maju popisane rozhodnut ale netusim, pri vsetkych je skoro to iste a vsetky on stage, first row aj in hall vyzeraju dobre 
A polootvorene je taky stred? Ze budu menej prepustat zvuk ale zase aj vacsi priestor?
Modmic je dost drahy na to, staci mi nieco lacne ale to budem musiet asi inak vymysliet.
668 maju ten pripojovaci kabel ale inak neviem co ine.
Teraz len neviem ze ktore pismeno, ako vravim tak podla toho co tam citam sa tazko rozhoduje, niekde mas ze deep bass potom zase rich bass tak neviem. Skusim este nieco pohladat.
A polootvorene je taky stred? Ze budu menej prepustat zvuk ale zase aj vacsi priestor?
Modmic je dost drahy na to, staci mi nieco lacne ale to budem musiet asi inak vymysliet.
668 maju ten pripojovaci kabel ale inak neviem co ine.
Teraz len neviem ze ktore pismeno, ako vravim tak podla toho co tam citam sa tazko rozhoduje, niekde mas ze deep bass potom zase rich bass tak neviem. Skusim este nieco pohladat.
-
Ryan Giggs
VIP
Nemusi to byt nutne modmic, to som uviedol ako priklad. Da sa to riesit aj lacnejsie. Nazov polootvorene je skor len marketingovy, ono sa to sprava ako otvorene sluchadla.
Rich bass znamena ze je tam viac basov v zmysle mnozstva. Deep, ze to nie je az take basove, ale basy idu hlbsie.
Rich bass znamena ze je tam viac basov v zmysle mnozstva. Deep, ze to nie je az take basove, ale basy idu hlbsie.
Nejaky iny nepoznas nahodou? Prechadzal som tu temy, a este aj pozeram a nejaky zalman tam si odporucal tak ak nebude nic lepsie tak kupim asi ten a bude.
AHa no to mi tiez mohlo dojst, ja len ze to maju tak vseobecne by som povedal, lebo vsetko z toho znie dobre, aspon podla popisu.
Ty by si ktore vzal?
AHa no to mi tiez mohlo dojst, ja len ze to maju tak vseobecne by som povedal, lebo vsetko z toho znie dobre, aspon podla popisu.
Ty by si ktore vzal?
-
Ryan Giggs
VIP
To zalezi na hudobnych zanroch a vkuse aky charakter ti vyhovuje.JAa preferujem co najpresnejsi zvuk.
Zanre som pisal vyssie, hlavne rock, pop, nejake variacie rock-punk-pop, indie, obcas nejaky jazz alebo nieco basovejsie - dnb. Takze v podstate take zivsie zanre, gitary, bicie, vokaly. Kapely napr. blink, Led Zeppelin a im podobne. Aby to bolo take priestorovejsie, ze si to dokazem predstavit ako keby som ich pocuval na koncerte 
Charakter taky vyvazeny, nechcel aby mi to len skriekalo alebo len dunilo, a basy sa mi pacia aj na maxelloch, cize ak budu take, popr. aj trosku lepsie tak je to v pohode, cize nepotrebujem cisto basove.
Inak pouzival by som ich aj na hry, ale to pouzivam aj tieto Maxelly a staci takze to je v pohode.
Podla toho by si odporucil ktore?
Charakter taky vyvazeny, nechcel aby mi to len skriekalo alebo len dunilo, a basy sa mi pacia aj na maxelloch, cize ak budu take, popr. aj trosku lepsie tak je to v pohode, cize nepotrebujem cisto basove.
Inak pouzival by som ich aj na hry, ale to pouzivam aj tieto Maxelly a staci takze to je v pohode.
Podla toho by si odporucil ktore?
-
Ryan Giggs
VIP
Vezmi tie bez pismena.
Cital som nejake dalsie temy a vyzera to tak ze bez pismena su tie najbasovejsie, B su balanced teda menej basove a neviem v com este vyvazene, ale bolo by dobre asi aj keby tie vysky, lebo pri cistych 681 tie vysky casto spominaju, ale skor asi ako minus nez vyhodu. No a F skor na taky cisty zvuk, alebo studiove pouzitie, ked to nema velmi skreslovat? No neviem, aspon tak som to pochopil.
Dost casto kde si vyberali aj medzi 681 tak nakoniec skoncili pri 668 (B) ale tie som si vsimol ze maju 56ohm impedanciu, co neni extra rozdiel ale pri integrovanej by to mohlo mat nejaky vplyv. Ale sranda ze clip+ by nemal mat problem, niekto tak pisal
Takze stale neviem teraz, ci B alebo bez
Dost casto kde si vyberali aj medzi 681 tak nakoniec skoncili pri 668 (B) ale tie som si vsimol ze maju 56ohm impedanciu, co neni extra rozdiel ale pri integrovanej by to mohlo mat nejaky vplyv. Ale sranda ze clip+ by nemal mat problem, niekto tak pisal
Takze stale neviem teraz, ci B alebo bez
-
Ryan Giggs
VIP
Impedancia ti sama o sebe vela nepovie. Kazdopadne tych 56 ohmov nema byt preco problem ani pre integrovanu, ani pre Clip.
Myslim ze to s tymi verziami zbytocne prezivas a spekulujes. Tie rozdiely su kozmeticke, na urovni nuancii. Zistis ich len pri nejakom dokladnejsom porovnani, nie je to tak ze po nasadeni na usi hned vies ktore mas. Navyse nejaky zvukovy charakter ma aj kazde zariadenie, nielen sluchadla. Takze pokial to nepripojis k tomu istemu ako recenzent, tak vysledok moze byt iny.
Myslim ze to s tymi verziami zbytocne prezivas a spekulujes. Tie rozdiely su kozmeticke, na urovni nuancii. Zistis ich len pri nejakom dokladnejsom porovnani, nie je to tak ze po nasadeni na usi hned vies ktore mas. Navyse nejaky zvukovy charakter ma aj kazde zariadenie, nielen sluchadla. Takze pokial to nepripojis k tomu istemu ako recenzent, tak vysledok moze byt iny.
Mas pravdu, teraz sa uz len rozhodujem ci 681 alebo 668
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2014, 19:33)
Prosim ta, vedel by si mi este na rychlo povedat aky je zvukovy rozdiel v tych 668? Ak to nebude velky rozdiel, popr. su na iny styl tak pojdem do 681 a klasickych cervenych ako si poradil, vdaka za pomoc
//autoeditácia príspevku (11 Mar 2014, 19:33)
Prosim ta, vedel by si mi este na rychlo povedat aky je zvukovy rozdiel v tych 668? Ak to nebude velky rozdiel, popr. su na iny styl tak pojdem do 681 a klasickych cervenych ako si poradil, vdaka za pomoc
-
Ryan Giggs
VIP
Rozdiely u verzii 668 su rovnake ako u verzii 681.