Piskanie kov na kov

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Piskanie kov na kov

Príspevok od používateľa hrban »

Zdravim, co moze piskat ? Ide o to, ze ked je koleso pod vahou tak piska. Je to pocut len pri otvorenom okne cize to nie je az taky hluk. A piska to len ked odbacam a idem rychlejsie (50+). Neviem zistit ci to ide z predu alebo zozadu. Raz sa mi zda ze to robi predok raz zas zadok. Co ine to moze byt okrem brzd a loziska? Resp mozu to byt brzdy? Normalne su brzdy ticho, ci brzdim prudko alebo dobrzdujem, su ticho.
vladenko007
VIP
VIP

Re: Piskanie kov na kov

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Podľa mňa rezonuje suché ložisko. Preto až pri vyššej rýchlosti.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nepovedal by som, ze suche lozisko, ale len lozisko. Mohlo sa poskodit. Treba to dat na zdvihak a potocit kolesami, pokyvat, ved mechanik to rychlo odhali.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na bývalom aute som mal podobný problém. Tiež bolo od určitej rýchlosti počuť jemný piskot, ako keď sa o seba trie kov. Kotúče boli horúce, takže som hľadal chybu v brzdách. Mal som zaseknutú brzdu, takže sa platnička celkom neoddeľovala od kotúča. Mal som seknuté jedno "vodítko" alebo ako sa to volá.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Prave mi je divne ze to nepiska furt ale iba ked pri vyssich rychlostiach odbacam. Ked idem rovno aj 130 tak je to ticho. Ale ked trosku prudsie prejdem z pruhu do pruhu tak uz pocut. Na zdvihaku som nic nepostrehol.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Najskor to bude lozisko v naboji.Bude sa to zosilnovat cim dalej tym viac,a budes mat vyssiu sancu zistit,ktore loisko huci.
Ono je to dost klamlive,pretoze zvuk sa prenasa,,,raz si myslis,ze to je prave predne,a zas lave predne a nakoniec zistis,ze je to niektore zo zadnych,alebo opacne.
Je to este len v pociatocnom stadiu,takze je tazsie to zistit zdvihnutim vozu a roztocenim kolies.Zvlast tazsie to ide na hnacej naprave,kedze tam sa kola netocia lahko.
Taktiez sa to da zistit pokyvanim kolies,ale bude tazke zistit to niekym,kto sa nevyzna.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Njn prave rozmyslam ak je to lozisko tak to nechat tak kym to nebude piskat aj za rovnej jazdy a potom to bude iste ktore to je. Len idem s autom do servisu buduci tyzden som myslel ze by sa mohli mrknut aj na to piskanie ale tak tazko to je teraz zistit ktore to je a ked tocim kolesom na zdvihaku tak nic a nic. A hlavne skusali sme to na parkovisku ze kolega stal vonku a ja som jazdil ale ani tak nic nebolo pocut.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

ou,tak to pocut nic ani nemohol.
Je to pocut iba vnutri :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Jak som písal na začiatku. Ak nie sú vzájomné odvaľujúce sa plochy dostatočne oddelené od seba vrstvou maziva, nastáva suché trenie a opotrebovanie. Pritom dochádza na povrchu
obežných dráh k silnému namáhaniu materiálu. Je to sprevádzané rezonáciou.
Samozrejme to môže byť spôsobené aj opotrebením nielen slabým mazaním.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak by suchala rucna brzda alebo platnicka o kotuc, tak po jazde staci prilozit ruku ku kotucu a bude citit velke teplo a taktiez smrad.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja osobne by som sa zameral na tie brzdy.. lozisko v naboji som este nepocul piskat a mam taky pocit, ze ani nikdy nebudem...
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

nj,az teraz pozeram ze pise
hrban napísal: Je to pocut len pri otvorenom okne
Tak to tie loziska zrejme nebudu.
Inak slovo "piska" je u ludi vseobecny pojem,,,u niekoho je to piskanie,u niekoho hucanie.
Lozisko sa prejavuje hucanim vo voze.
Rychlostou meni intenzitu,prejazdami zakrut takisto.
Pripomina zvuk ako lietadlo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

práve tak, ako keď začínajú pískať brzdy keď už je platnička vydratá, len slabšie. Ale platničky sú v pohode a kotúče boli menené pred pol/ trištvrte rokom.
A príde mi divné, že by pískali brzdy a ešte k tomu nie pri brzdení ale pri odbáčaní. V podstate to píska, keď váha vozidla a hybná sila vykrivuhe kolená.

//autoeditácia príspevku (09 Mar 2014, 16:58)
hojo, brzdy sú horúce ale tak ako vždy po jazde, čiže nie vriace a žiaden ten typický smrad platničiek
Teoreticky, môže to byť ručná bubnová ? nepoužíval som ju cca 2 roky ale teraz parkujem skopca tak som začal, žeby ostávala zaseknutá ? Ale to nevysvetľuje to pískanie len pri odbáčaní.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Mne na predchádzajúcom auto pískala ručná. Bolo to len pri odbočovaní doprava, niečo tam ostalo visieť a pískalo to aj ďalej. Prišiel som nato tak, že keď to začalo pískať zatiahol som ručnú o jeden zub hore a piskanie prestalo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Skusim dik za tip

//autoeditácia príspevku (10 Mar 2014, 16:32)
njn chcel som to dnes skúsiť cestou z práca, ale vonku bolo pekne (18°C) a nech som sa snažil rezať kruháče a zákruty akokoľvek rýchlo nepísklo to ani raz. Ale dnes ráno pri 2°C to pískalo ešte, Čosi sa tam zasekáva, a asi to teda budú brzdy. Uvidím zajtra ráno keď bude chladnejšie a vlhko.

//autoeditácia príspevku (11 Mar 2014, 20:48)
ok je to ručná, takže zas budem asi parkovať inak a nebudem ju používať a kdesi v strede jari sa na to mrknem teraz je ešte zima na to aby som sa v tom vŕtal.
Napísať odpoveď