C# Zadeklarovanie
C# Zadeklarovanie
Ahoj chcel by som sa opýtať že napríklad v jednom buttone zadeklarujem napr double x,y,z; y=10; atď no a výsledok je z= y+x a do lablu vypisem a teraz by som chcel aby v druhom tlacitko ked kliknem tak aby mi tiez vypisalo do druheho lablu z = x+y z prveho tlacitka lenze nejde to pretoze v drum nemam zadeklarovane x,y,z ako ich zadeklarovat pre cely form ? či nejaka ina rada ďakujem.
Re: C# Zadeklarovanie
Ach boze.. interpunkciu ste este nepreberali?
Urob nejaku globalnu premennu z, do ktorej budes v prvom tlacitku pisat a v druhom citat.
Urob nejaku globalnu premennu z, do ktorej budes v prvom tlacitku pisat a v druhom citat.
Hurá na globálne premenné! Snáď v C# 5.0...Pnr napísal:Urob nejaku globalnu premennu z, do ktorej budes v prvom tlacitku pisat a v druhom citat.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Globalne premnne su zlo.
Ted_Mosby co takto sa naucit zaklady c# a objektovo orientovaneho programovania? Napriklad si zistit co je to vlastnost triedy.
Ted_Mosby co takto sa naucit zaklady c# a objektovo orientovaneho programovania? Napriklad si zistit co je to vlastnost triedy.
Preco su globalne premenne zlo ? O.o
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Pretoze ignoruju zapuzdrenost, siahas do kodu, kde nemas co robit. A nik to nezaruci, ze dakde inde neni pouzita tvoja globalna premena, ktoru ti zmenia. Potom je v kode taky gulas ze az.
Nehovoriac o tom, ze to velmi znizuje citatelnost kodu.
Nehovoriac o tom, ze to velmi znizuje citatelnost kodu.
No mas to dajake pomylene. Pocul si o modifikatore private?
Pnr, máš na mysli privátnu globálnu premennú? 
Kód: Vybrať všetko
class trieda{
private int cislo;
void button1onclick(){
cislo=42;
}
void button2onclick(){
zobraz(cislo);
}
}
Pre celú triedu? A čo statické metódy?
Toto globálna premenná nie je, za globálnu premennú sa dajú v prípade Javy považovať len (verejné) statické členy.
Toto globálna premenná nie je, za globálnu premennú sa dajú v prípade Javy považovať len (verejné) statické členy.
Tak to máš pomýlené ty. Premenná cislo sa volá členská premenná, pretože je súčasťou nejakej triedy. To plne rešpektuje zapuzdrenie - zapuzdrenie do triedy.
Globálne premenné sú premenné, ktoré sú platné v celom programe. Takže niečo ako (syntax nerieš, je to syntax jazyka BX, ktorý som práve vymyslel len pre ilustráciu)
Ďalej platí to, čo píše harrison
Globálne premenné sú premenné, ktoré sú platné v celom programe. Takže niečo ako
Kód: Vybrať všetko
int g_var;
int main()
{
g_var = 10;
}
class A
{
constructor() { g_var = 5; }
};
Ďalej platí to, čo píše harrison
No tak to som zatial este nikdy nevidel.
bx teda main co si napisal je tiez nejaky globalny?
bx teda main co si napisal je tiez nejaky globalny?
Main je funkcia.
Ty máš asi skúsenosti len s naklikanými okienkami a písanie do vygenerovaného kódu, čo?
Ty máš asi skúsenosti len s naklikanými okienkami a písanie do vygenerovaného kódu, čo?
Hej, ja len zavolam do googlu co chcem a mi poslu kod. 
Tak nabudúce nechaj zodpovedať otázku niekým z Googlu.
Na svoju obranu poviem len, ze som javista a v jave take zverstva nemame.
Teraz aj chapem harrison314 myslel tym, ze to je zle.
V C# som robil par veci ale nikdy som nepouzil globalnu premennu ako si dal priklad ty. Ak je dobre navrhnuty projekt tak to tam podla mna nema co robit.
Teraz aj chapem harrison314 myslel tym, ze to je zle.
V C# som robil par veci ale nikdy som nepouzil globalnu premennu ako si dal priklad ty. Ak je dobre navrhnuty projekt tak to tam podla mna nema co robit.
To je jedno čo si, ja som sa snažil vyviesť ťa z omylu, pretože názvoslovie je v programovaní dôležité. Ak by si nabudúce niekomu poradil globálnu premennú, mohlo to dopadnúť blbo... (a nie práve tu na fóre, ale trebárs v práci apod.)