Any idea? Ď.
Ako umyť okná
Ako umyť okná
Vie mi niekto poradiť ako vyčistiť takéto stopy na oknách? Neviem od čoho to je, ale predpokladám, že po daždi, po umývaní a pod. Skúšal som na to už kadejakú alchýmiu, počnúc obyčajnou švédskou utierkou a čistou vodou, technickým liehom, čističom na okná Sonax až po Tempo pastu. Ak by niečo z toho pomohlo, tak nepíšem tento príspevok
.
Any idea? Ď.
Any idea? Ď.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako umyť okná
...možno je to vodný kameň, tak skús ocot...
-
tacosi
Moderátor
Mne sa robia taketo flaky vtedyked umyjem auto a necham to vyschnut samo.
Ostava mi to aj na farbe,takze hned ako ho umyjem ho utieram jelenicou,ale na oknach to je este trochu vidno
Ostava mi to aj na farbe,takze hned ako ho umyjem ho utieram jelenicou,ale na oknach to je este trochu vidno
Lenže to po umytí, ak uschne samovoľne potom ide jednoducho dole, no toto ani za svätého.
Grim - pravdepodobne si sa trafil, to isté mi povedali aj v umyvárke, takže som bol kúpiť v drogérii nejaký prípravok na odstránenie vodného kameňa a idem to skúsiť. Je to práca ako za trest...
Grim - pravdepodobne si sa trafil, to isté mi povedali aj v umyvárke, takže som bol kúpiť v drogérii nejaký prípravok na odstránenie vodného kameňa a idem to skúsiť. Je to práca ako za trest...
-
tacosi
Moderátor
No najviac mi to ostava,ked umyvam tu doma,kde mame mäkku vodu,cize zelezitu
Ocot je na kameň fajn, ale čo gumové tesnenia (a plechy)? Tie sa s octom nemusia....a nikdy to neurobíš aby neprišli do styku.
Toho sa nejak nebojím, keď sa trošku obtriem octovou handrou tesnenia. Väčší problém je, že už som skúšal aj ten ocot a nepohol som sa (resp. ak, tak len minimálne). Skúšal som to drhnúť pár minút - možno by to chcelo viac, ale v tom prípade by som pri všetkých oknách strávil dva dni. Skúsim navštíviť ešte jednu vychýrenú umyvárku a uvidím, ako pochodím tam... Dúfam, že to pre nich bude rutina.
Clin s alkoholom + novy cas?
Ak je to vodny kamen tak clin mu nepomoze... Ja som to drhol novinami a octom... a dost dlho 
za skusku nic neda.. noviny su zazracna vec 
Na zazraty vodny kamen je najlepsi Pulirapid, predava aj s rozprasovacom. Je to dost agresivne, ale ucinne, no na okne auta som ho este neskusal 
Skúsim. Dnes som bol aj v umývarke u Barilu a ten tiež veľmi nevedel čo s tým. Jedine raz sa s tým stretol a vtedy to brúsil a leštil leštičkou. Bol som aj v Hornet autosklo - tam tiež ani chýru, ani slychu.
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2014, 10:49)
Oživím tému - verím, že to niekoho bude zaujímať. Ako som vyššie spomínal, skúšal som kadečo (od klasických čističov na okná rôznych značiek, cez technický lieh, riedidlo, Tempo pastu, ocot, Fixinelu, Pullirapid), no nakoniec pomohla zelená 3M pasta. Mohol som si to spraviť aj sám, ale za dvacku mi to vyleštili leštičkou v umyvárke Aquareina.
//autoeditácia príspevku (29 Jún 2014, 10:49)
Oživím tému - verím, že to niekoho bude zaujímať. Ako som vyššie spomínal, skúšal som kadečo (od klasických čističov na okná rôznych značiek, cez technický lieh, riedidlo, Tempo pastu, ocot, Fixinelu, Pullirapid), no nakoniec pomohla zelená 3M pasta. Mohol som si to spraviť aj sám, ale za dvacku mi to vyleštili leštičkou v umyvárke Aquareina.
Vsak je to lestiaca brusna pasta, nie? Tym ti okna lestili?
Áno a pomohlo, nebolo to ani extra pracné.