Oplatí sa NOKIA 515?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Brito
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Oplatí sa NOKIA 515?

Príspevok od používateľa Brito »

Zdravím,
už viac ako 2 roky používam Nokiu C5-00. V podstate s ňou iba telefonujem, občas SMS a veľmi zriedka nejaká fotka či rádio. Je staršia, ale plne funkčná. Viete ako je to s paušálmi. Každe dva roky začneme poškuľovať po novom mobile. Chcem iba klasický mobil a nič ma neoslovilo, tak som mal pokoj. Lenže potom prišla Nokia 515. Fakt sa mi páči, ale v Orange za ňu chcú 70 - 90€! To nie je málo. Takže mám otázku: - Ak odhliadneme od toho, že je novšia a krajšia, z technologického a užívateľského hľadiska je o toľko lepšia, že sa oplatí investovať 70€?
Snažil som sa ich porovnať a podľa mňa sú si podobné. Jediné čom nerozumiem je operačný systém. Aký je rozdiel medzi Symbian S60, 3rd Edition, Feature Pack 2 (Nokia C5) a Series 40 (Nokia 515)? Ďalšie výhody a nevýhody? Šli by ste do takejto výmeny?
Vďaka za odpovede.
brm
Darca
Darca

Re: Oplatí sa NOKIA 515?

Príspevok od používateľa brm »

Telefóny sú si dosť podobné, avšak 515 je skôr smerom dolu, aj keď je o nejaký ten rok novší. Ale na telefonovanie, sms, rádio a fotenie to je úplne jedno.. ak potrebuješ nový mobil a páči sa Ti, vezmi si ho.. ak nie, máš v podstate to isté aj na starom.

Rozdiel v OS.. na S60ke si mohol aj inštalovať nejaké programy, na S40 sa to myslím nedá, resp. počet ponúkaných programov je naozaj mizivý.. vlastne celá platforma Symbian je dnes už mŕtva, takže už je naozaj jedno, či S40 alebo S60..... na tých mobiloch sa aj tak dá už iba telefonovať, smskovať, fotiť, počúvať rádio a ako-tak surfovať.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3122

:)
Brito
Medium Expert
Medium Expert

Dakujem. Podobne som uvažoval aj ja, ale potreboval som si potvrdiť, že sú to vyhodené prachy, kedže starý mobil je plne funkčný. :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ale zas ta 515 ma potencial vydrzat velmi dlho vzhladom na jej konstrukciu. je tiez dost mala co mnohym vyhovuje, takze je to na tebe
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, ale kým mu drží C5ka, tak 515ka môže zlacnieť a potom vydrží ešte dlhšie.. :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

jasnacka, to je samozrejme ;-)
Brito
Medium Expert
Medium Expert

Všetci traja máme rovnaký názor a je rozhodnuté. Ďakujem. :-)
Napísať odpoveď