zarobok v zahranici

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
panzer
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: zarobok v zahranici

Príspevok od používateľa panzer »

to je tak neurčito napisane, to znamena že aky mam očakavat zarobok?
aj ma celkom zaujima či je ta ponukana praca samozrejma vec, alebo je tu aj možnost neštastneho predčasneho prichodu domov...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

tá je vždy, bohužiaľ

Nie raz idem písať, že príst do UK cez SK agentúru znamená zhruba toto:
1. 350€ - zaplatíš na SK, následne SK agentúra predá tvoje údaje nejakej spriatelenej agentúre v UK
2. na letisku ťa vyzdvihne akožezástupca už tej UK agentúry, zavezie ťa na ubytku, možno ťa hneď skasíruje aj za zálohu na bývanie 200 Ł / os.
3. prídeš do agentúry, tam ťa skasírujú ďalší poplatok, môžeš čakať opäť 200 Ł. Zrejme ti vybavia niečo ako pohovor niekde, aby sa nepovedalo, kde budeš s 200 podobnými chudákmi vyplnovať prije.....ný dotazník

Si ľahší o cca 1000€, sám v cudzej krajine, bez práce a s nájmom na krku...
Vitaj v UK, imigrant.
panzer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa panzer »

jedine čo mi ostava je smutne prijat realitu, po tych veciach čo som si dnes prečital tam ani nemam chut ist... našla by sa nejaka ina a hlavne spolahliva možnost zarobku?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Asi jedine známosť, alebo šikovnosť kombinovaná so skúseným sparing partnerom a šťastím. (Stále hovorím o tom zahraničí)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

potrebujes stastie. to je jedine. v Edine so mnou byvali v byte ludia, ktori si pracu nasli do dvoch tyzdnov od kedy zacali hladat. len ja som ju hladal dlhe mesiace. takze bud stastie, lebo vela penazi na prezitie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Pani, zabudate na to najdôležitejšie - nejaké schopnosti
samozrejme, zalezi, ci planujete ist vykladat tovar v sklade, alebo robit aj nieco s pridanou hodnotou...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Preto som napísal "šikovnosť" - tým som tak nejak zhruba myslel šikovnosť/skúsenosť/referencie/prax/schopnosti.
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Preco sa vsetci tlacia do UK za pracou. Priatelka sezonne pracovala v Londyne 3 leta po sebe a vravi ze kazdym rokom to je horsie.
Ti ktori si hladate pracu na stalo/dlhodobejsie co tak skusit niektore z nemeckych logistickych centier amazonu (po nemecku ich je tusim 6).
Mam stym skusenost z minuleho leta nakolko som si hladal nieco na prazdniny v Nemecku a proste v blizkosti jedneho amazonu som mal moznost ubytka zadarmo, novych ludi beru takmer stale, vyberove konanie je raz mesacne minimalne.
Najskor sa staci v klude zaregistrovat na internete a oni poslu mail kedy treba dojst na pohovor. Nemusite vediet ani ceknut po nemecky aj dotaznik aj pohovor aj skusku (elementarna logika, a schopnost pocitat kocky na obrazku) mozete absolvovat i po anglicky. Hned v den pohovoru vam povedia ci vas beru alebo neberu a odkedy mozete nastupit. Cez leto ponukali 1600 EUR Brutto za klasickych 40 hodin tyzdenne.
A samozrejme treba podotknut ze zivotne naklady su podstatne nizsie ako napr. v Londyne., nakolko sa tieto centra nachadzaju v blizkosti mensich miest tak sa da realne zohnat 1izbak za 350eur mesacne, a pokial sa clovek uskromni i za menej. Do nakladov si treba priratat cestovanie do prace nakolko si nepamatam zeby spominali ze maju firemne busy alebo tak a na pohovore sa pytaju ze ci chcete s niekym konkretnym rovnake sichty kvoli doprave. (ista cast nakladov na cestu sa da zosadit zo zakladu dane ale to uz su detaily)

// Co sa samostatnej naplne prace tyka a pracovnej atmosfery nemam sajnu, nakolko ma nemohli zamestnat na len 3 mesiace, no keby som bol ochotny podpisat na rok tak som mohol nastupit nasledujuci den dokonca i s lepsim platom nakolko som absolvoval este dobrovolnu PC-skusku (avsak ta uz je 50/50 nemecky a anglicky, a vyzaduje dost odborne jazykove znalosti).
Co sa tyka papierov potrebnych pre pracu v nemecku neviem povedat, ale staci poguglit
jackb
Redeemer
Redeemer

Netreba sa pchat do Londyna :) amazon ma dve centra aj v Skotsku. Jedno hned za mostom severne od Edinu a jedno na zapad od Glasgow. Je to daleko na dochadzanie z miest, takze najom za izbu pojde okolo 200 libier. A plat menej ako 6.31£ dat nemozu... Takze kto chce, tak do Glasgow. Edin kd krasny, ale roboty niet
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

To mi pripomenulo moje časy... Všetci v MCR pindali, že nie je robota, že treba ísť do Liverpoolu a všetci z Liverpoolu pindali, že treba ísť do MCR. Podľa mňa rozdiel medi Edinburghom a Glasgowom bude minimálny, rovnako ako to bolo v Liv-MCR.
jackb
Redeemer
Redeemer

v Glasgow zije viac ludi, je priemyselnejsi... priamo pri Edine nemas realne ziadne sklady. Livingston ci Dunfermline su na hodinu cesty a nemas tam ani agenturu, ktora by brala do skladov a priemyslu. treba ist za nou bud na juh, alebo do Glasgow
aj ked teda za priemyslom v Skotsku treba ist do Aberdeenu. denne aj 16 ponuk na pracu v sklade pride na mail. a to len z jednej profesnej stranky...

//beardie, len nie vzdy je jednoduche robit "pridanu hodnotu". myslel som, ze mi diplom a skusenosti s GIS pomozu si rychlo najst dobru pracu. na muklovske CVcka som aspon obcas dostal odpoved. na profi ani tuk...
beardie
Redeemer
Redeemer

nuz, u nas budu brat 10+ ludi, ktori musia mat VS v akomkolvek odbore a musia byt max 2 roky po skonceni, staci vediet po anglicky, 25k+ v hrubom
v podobnych firmach je to takmer to iste

v Brne pre absolventa mi to pride ako pekna suma

kazdemu, co sa mu paci a podla chuti...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

to ked skoncil vysku a ma +3 roky praxe tak ho nezoberu ? :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Na hentie pozície nie, lebo sú určené pre absolventov, pre ktorých to bude prvá poriadna praca. Ak má skúsenosti a prax, tak sa hodí do iných timov
jackb
Redeemer
Redeemer

No vediet o tom, tak sa nehrabem do Skotska. Len by som potreboval istotu, ze mi do telefonu na zakoktavanie nepovie HR puca za neviem anglicky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Posli mi CV, pozrem sa na to
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

napisem moju skusenost z Norska ..

som tu uz vyse mesiaca, predavam jedlo v muzeu, naokolo su este asi 4 dalsie muzea takze v 99% pripadoch staci anglictina. Kolegovia samozrejme poliaci, jeden tu ma brata takze to ma lahsie, ma unho ubytko zadarmo, druhy sem isiel na vlastnu past pred 3 mesiacmi a chce tu ostat, ten druhy sem chodi len na prazdniny. Ja som mal celkom stastie ze som tu pracu dostal, lebo klasicky na nu caka uz 20 poliakov. Praca neni nijak fyzicky narocna, robim bud 9, 8 alebo 7 hodin denne. 130 korun na hodinu, niektore dni ked je burka, tak mame 5 zakaznikov za den a aj to su soferi autobusov. Ubytovanie tu mam zadarmo, mestsku dopravu mi plati zamestnavatel, stravu mam v robote zadarmo.
Podla mna celkom dobra prazdninova brigada, s tym ze mi bolo povedane ze buduce prazdniny ak sa bude dat, tak mozem prist znovu.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Kurňa, dúfam, že tam je všetko aspoň 5-krát drahšie ako u nás, lebo ináč mi nejde do hlavy to, ako by mohli ponúkať takú mzdu "obyčajnému" predavačovi :-D

Mimochodom keď som bol pred pár týždňami vo Švajčiarsku, tak ma zarazila jedna vec. Všimol som si ceny v McDonald's, ktoré boli zhruba 2x vyššie ako u nás. Predpokladám, že u nás zarába predavač max. 400 - 500 eur, ale neverím, že tam dávajú tým predavačom len 1000 eur, ak by som to bral pomerovo k cenám, ktoré tam majú. Priemerný plat sa v Zurichu pohybuje okolo 4000 - 5000 eur (5000 - 6000 CHF), takže si myslím, že v McDonald's môžu mať tí predavači cca. 2000 eur. Otázka je, kde sa tam tie prachy berú? :-D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

keby len 5x :lol:

tu bigmac menu stoji 89/109nok, co je 10,50€/12,95€

kebyze si tu mam sam platit ubytko, stravu, cestovanie, tak by som pravdepodobne vyzil, ale nemal by som taky zisk ako teraz
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ak sa bavíme o potravinách, tak niektoré sú 5-krát drahšie, niektoré len o čosi. Ak sa človek trocha zorientuje a naučí sa vyberať tie ich značky typu náš Clever a pod. (akurát, že tam sú kvalitné aj tie "lacné"), tak to nie je až také katastrofálne.
Napísať odpoveď