Pridelenie IP
Pridelenie IP
Ahojte, zaplatil som si verejnú ip ,kt. bola pridelená na moj router poskytovateľ mi povedal, že mi pridelil IP YYY.YYY.YYY.Y ale keď si zistím svoju IP pomocou what is my ip ale bola tam neverejná IP, mám nejako nastaviť router ? aby som tam mal tu verejnu ?
Re: Pridelenie IP
Na whatismyip ti nemohlo ukazat neverejnu adresu. Ukazalo ti urcite verejnu, ak nebola rovnaka ako ti napisal provider, tak ho kontaktuj s tymto problemom.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
K comu potrebujes verejnu ip ??? Předpokládám ze k hre alebo nejakej inej aplikacii. Tak skus naforwardovat porty k danej hre/aplikacii a otestuj.
Nie nie chcem rozbehnúť nejaké služby, popr. hry to je jedno teraz, porty naforwardovať viem, len nechápem prečo mám pridelenú IP 195.168.xxx.2 (what is my ip) a nie túto verejnú 195.168.207.xxx , nemôže to byť preto, že mi verejnú priradili k routru ? alebo spravili niekde chybu ?
-
hrban
Addict
akú IP máš na vo WAN nastaveniach routeru ?
každopádne tvoja vonkajšia IP je tá IP, čo ti ukázalo vo whatsmyIP, naforwarduj si porty a skús čosi vytvoriť, nejaký server, alebo čokoľvek len narýchlo a či sa bude dať zvonku pripojiť, je možné, že sa adresa prekladá viacej krát pokým prejde až k tvojej adrese routra, ale ak je nasmerované z tej verejnej IP všetko na IP tvojeho routera tak ti to bude fungovať a nemusíš sa trápiť prečo sú IP adresy rozdielne.
každopádne tvoja vonkajšia IP je tá IP, čo ti ukázalo vo whatsmyIP, naforwarduj si porty a skús čosi vytvoriť, nejaký server, alebo čokoľvek len narýchlo a či sa bude dať zvonku pripojiť, je možné, že sa adresa prekladá viacej krát pokým prejde až k tvojej adrese routra, ale ak je nasmerované z tej verejnej IP všetko na IP tvojeho routera tak ti to bude fungovať a nemusíš sa trápiť prečo sú IP adresy rozdielne.
OK skúsim niečo na rýchlo vytvoriť a poviem Vám či mi to šlo. Kde sa to nachádza? našiel som toto http://uloz.to/xjn5igtg/wan-png
-
hrban
Addict
no hej, ty máš tých prekladov adries asi viac, bo router má IP 192.168.10.18 ak dobre vidim, čiže ešte musí byť ďalši router niekde pred tebou a ten má asi tú verejnú IP.
Takže, keď vytvorím server mám hľadať s IP tou verejnou alebo tou kt. vidím na What is my ip ?
Skutocna verejna IP je ta, ktora sa ti ukaze na What my ip.
Zapol som server 195.168.209.2:7777 Gta:SAMP na skúšku a vidno ho ako off, firewall som celkom vypol
-
hrban
Addict
podľa checku je ten port zatvorený, isto si ho nasmeroval v tvojom routri ?
GTA ma bezat na 192.168.2.101 ci co to mas za IP. To teda nastavujes v konfiguracii GTA servera.
Však ale to má ísť z lokálky do routra kde sa to ďalej preloží na verejnú ip nie ? Keď ja Vám dám verejnú tak sa dostanete pomocou presmerovania až ku mne .. správne to chápem ??? a keďže nieje dostupný port 7777, tak nie niečo podľa mňa s tým presmerovaním lebo routri ho mám forwardnutý...
-
hrban
Addict
no to sa pýtam, či si ho aj ty povoľoval vo vlastnom routeri, zvyšok by mal spraviť provider,
takže ešte raz, isto máš správne vo svojom routeri nastavené to presmerovanie portu správne ? poprípade skúsil si aj reset routra bo niekedy to proste nejde bez resetu.
takže ešte raz, isto máš správne vo svojom routeri nastavené to presmerovanie portu správne ? poprípade skúsil si aj reset routra bo niekedy to proste nejde bez resetu.
Jednoducho povedane IP adresa, ktoru ti ukaze hocikde na web strankach, musi byt taka ista aku vidis v nastaveniach routera vo WAN sekcii. Ak to tak nie je, nemas verejnu IP.
Nepises ako sa pripajas na net, mas RJ-45 zasuvku v byte? Alebo ides cez DSL?
Ak mas medzi svojim routerom a providerom este nejake zariadenie, napr DSL modem, kablovy modem, tak potom ten modem ma verejnu IP a standardne ju neprenasa na zariadenia za sebou, vtedy v nom treba zapnut DMZ (demilitarized zone) a tam dat IP, ktoru vidis na druhom routeri ako WAN IP (je to IP, ktoru prideli prve zariadenie druhemu).
Ak to tak je, treba v prvom zariadeni najst DHCP reservation, dat tam MAC adresu druheho zariadenia, a pridelit nejaku lokalnu IP adresu, aby to DMZ fungovalo vzdy korektne.
Nepises ako sa pripajas na net, mas RJ-45 zasuvku v byte? Alebo ides cez DSL?
Ak mas medzi svojim routerom a providerom este nejake zariadenie, napr DSL modem, kablovy modem, tak potom ten modem ma verejnu IP a standardne ju neprenasa na zariadenia za sebou, vtedy v nom treba zapnut DMZ (demilitarized zone) a tam dat IP, ktoru vidis na druhom routeri ako WAN IP (je to IP, ktoru prideli prve zariadenie druhemu).
Ak to tak je, treba v prvom zariadeni najst DHCP reservation, dat tam MAC adresu druheho zariadenia, a pridelit nejaku lokalnu IP adresu, aby to DMZ fungovalo vzdy korektne.
normálne krútená dvojlinka, router a anténa pravdepodobne sa pripája na ďalší modem na kostole, Toto je správa od poskytovateľa:
Verejna IP je smerovana na 192.168.10.18, co by mal byt spominany router a je to ip 195.168.207.xxx, tak co mam teraz spravit ??
Verejna IP je smerovana na 192.168.10.18, co by mal byt spominany router a je to ip 195.168.207.xxx, tak co mam teraz spravit ??
-
hrban
Addict
to čo píšeš je práve to čo by mal u neho spraviť provider, keďže pravdepodobne iba on má prístup (login) do zariadenia s verejnou IP, podľa toho screenu čo poslal hore, na routeri nemá verejnú a pred ním je ešte jeden router. ale k nemu nemá prístup.
Najlepšie by bolo popísať ako máš robený net,
proste stručný opis, napr.: na streche je nejaká krabička, z nej ide kábel do môjho routera a odtiaľ mám wifi, etc
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 21:32)
takže podľa tej správy on to urobil,
ty potrebuješ z tvojho routera nasmerovať už len tie porty na tvoj PC
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 21:36)
skús otvoriť port 61090, len pre skúšku jeden z týchto vyššich čísiel
Najlepšie by bolo popísať ako máš robený net,
proste stručný opis, napr.: na streche je nejaká krabička, z nej ide kábel do môjho routera a odtiaľ mám wifi, etc
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 21:32)
takže podľa tej správy on to urobil,
ty potrebuješ z tvojho routera nasmerovať už len tie porty na tvoj PC
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2014, 21:36)
skús otvoriť port 61090, len pre skúšku jeden z týchto vyššich čísiel
na streche je len antená, adaptér PoE z ktoreho ide kabel do WAN (router), dalej su uz len pocitace v dome, no dobre tak ako mam nasmerovat tie porty do mojho pc ?
-> port som otvoril
-> port som otvoril
Stale si este neskontroloval ci ma router na WANke pridelenu tvoju realnu verejnu IP.