Photoshop - transform scale - ako zistit

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Photoshop - transform scale - ako zistit

Príspevok od používateľa Forsaken »

takze vec sa ma takto:

mal som .png, to som transformoval (scale) neviem kolko krat a hlavne neviem o kolko percent za kazdym...

a problem je ten ze teraz mam ine .png a potrebujem ho zmenit na presne rovnaku velkost ako to prve.

teoria je vsak taka ze x% z y% a potom este z% sa nerovna ich suctu...takze da sa to dako zistit ako som to zmensil ?
lekoklatik
VIP
VIP

Re: Photoshop - transform scale - ako zistit

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Osobne o tom dost pochybujem.

Ja by som to robil pracne a to tak, ze by som si teda otvoril uz upraveny obrazok a hodil ho do originalneho obrazku a proste by som to trafil.
Pomoct ti moze napriklad urcita cast obrazku, proste take ktora ma dobre zachytne body, ako su nejake rohy, alebo nieco specificke coho by si sa mohol drzat pri takomto pracnom scalovani no a tu cast by som si "crop-ol" a ten originalny obrazok by som si teda hodil do viditelnej priehladnosti a proste by som ten vysek triafal. No a pred tym nez to samozrejme ulozis si pozries o kolko pixelov si to zmensil, pripadne si cely proces nahraj do actions a mas.
Ta akcia bude samozrejme spravne fungovat pri inych obrazkoch len vtedy, ak originaly tych obrazkov budu mat identicku velkost.

Snad je to zrozumitelne ^_^

Proste neviem o takej funkcii, netvrdim ze neexistuje.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

no to je celkom problem...
pretoze PS dopocitava pixle v zavislosti nastavenej interpolacie... a teda ked to zmensujem stale mi to dopocita inak... pokial to nezmensim presne tym istym postupom aky tie predtym...

no nic, kazdopadne dik za odpoved... budem musiet daco vymysliet.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ked tu velkost nastavis presne podla uz zmensenej predlohy tak az po potvrdeni vyberu pozicie (enter) ti prepocita. A ked si to este budes nahravat ako akciu tak je to pouzitelne.
Posli ten obrazok, ja sa s tym skusim pohrat.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Škoda že si to nerobil cez Zoner. Ten si robí kópiu každého obrázka. Takže keď niečo upravíš a zmeníš a uložiš, tak org. obrázok ma niekde uložený a dá sa k nemu vrátit.
Napísať odpoveď