Prepojenie php a javascriptu...

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

Prepojenie php a javascriptu...

Príspevok od používateľa buchticka221 »

js

Kód: Vybrať všetko

<form name="counter"><input type="text" size="8"
name="d2"></form>
<script language="javascript">
var seconds=20 ;
document.counter.d2.value='20' ;

function display(){
   if(seconds > -1){
       document.counter.d2.value=seconds--;
       setTimeout("display()",1000) ;
   } else location.href="index.php";
}
display();
</script>
odpocet casu... po 20s za stránka refreshne...

location.href="index.php";
dá sa pred location.href... (presmerovanie) vlozit php kod trebars na zapisovanie

$homepage = file_get_contents('http://www.example.com/');
echo $homepage;
Thank you
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prepojenie php a javascriptu...

Príspevok od používateľa audiotrack »

dá, ale vykoná sa hneď ako sa vykreslí stránka a nie po 20 sekundách. Ak to chceš po tých 20 sekundách, vlož to do index.php a zabezpeč, aby sa to nevykonalo pri priamom prístupe na index.php ale iba cez prechod z tej stránky (pomocou referalu a/alebo ešte lepšie pomocou nejakého hashu)
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:dá, ale vykoná sa hneď ako sa vykreslí stránka a nie po 20 sekundách. Ak to chceš po tých 20 sekundách, vlož to do index.php a zabezpeč, aby sa to nevykonalo pri priamom prístupe na index.php ale iba cez prechod z tej stránky (pomocou referalu a/alebo ešte lepšie pomocou nejakého hashu)
neda po 20sekundach?
aha takze urcite sa tam nebude dat vlozit ani session?

$_SESSION['blabla'] = $_POST[blablabla];
a potom overenie ci je session... a tam bude php kod...

if(isset($_SESSION['blabla'])){
Takze ak sa to neda takto... nemam ponatia ako to spravit tak ako si my napisal ty... :-)

A prečo sa tam nedá vložiť session keď sa po 20sekundach refreshne stranka?
Diky audio..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

myslím že ja som to jasne napísal, a ty si to úplne inak preformuloval. Session si vlož, nikto ti v tom nebráni. Ja len píšem že ak to dáš do toho súboru kde je ten javascript, tak sa to session nastaví hneď a nie po 20 sekundách (a teda celý coundown stráca zmysel). Ale ťažko radiť konštruktívne riešenia ako to spraviť keď neviem o čo ti ide
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

ide mi o to ze po 20sekundach potrebujem vykonat php script... a moja otazka znela ci sa da po uplinuti 20sek. vykonat nejaky php scipt...

tvoja odpoved pochopil som to tak ze tento javascript dam do index.php zabespecim ho a do trebars blbost.php dam php script... a javascript zmenim location.href="blbost.php"... a ten referal alebo hash(ci co to je) je javascript? alebo php? a ked je to Javascript to sa uz da spravit tak ze po 20sek. sa mi to referalne alebo hashne...
Ak si to myslel inak tak som ta asi nepochopil... :smt017
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

skoro správne.

1) javascript bude na stránke index.php, a po 20 sekundách presmeruje na blbost.php
2) na blbost.php bude php kod, ktorý chceš vykonať. Keďže sa sem dostalo po 20 sekundách, tak sa vykonal po 20 sekundách
3) treba zabezpečiť nie index.php alebo blbost.php aby keď tam niekto príde priamo (a nie presmerovaním z index.php) sa to php nevykonalo

referal je hodnota v hlavičke, ktorá hovorí z ktorej stránky na danú stránku užívateľ prešiel. Takže ak je prázdny, vieš že prišiel priamo a kod nevykonáš. Ak je tam stránka www.tvojadomena.sk/index.php tak vieš že bol presmerovaný. Referal sa ale dá meniť, preto som navrhol použiť nejaký hash - index.php vygeneruje nejakú hodnotu a uloží do session, blbost.php overí či je v session hodnota vygenerovaná indexom. Tá hodnota by mala byť optimálne taká, aby si v nej mal zakomponovaný čas (inak to iba hovorí o tom, že bol na indexe ale nie o tom, že tam bol 20 sekúnd)
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:skoro správne.

1) javascript bude na stránke index.php, a po 20 sekundách presmeruje na blbost.php
2) na blbost.php bude php kod, ktorý chceš vykonať. Keďže sa sem dostalo po 20 sekundách, tak sa vykonal po 20 sekundách
3) treba zabezpečiť nie index.php alebo blbost.php aby keď tam niekto príde priamo (a nie presmerovaním z index.php) sa to php nevykonalo

referal je hodnota v hlavičke, ktorá hovorí z ktorej stránky na danú stránku užívateľ prešiel. Takže ak je prázdny, vieš že prišiel priamo a kod nevykonáš. Ak je tam stránka http://www.tvojadomena.sk/index.php tak vieš že bol presmerovaný. Referal sa ale dá meniť, preto som navrhol použiť nejaký hash - index.php vygeneruje nejakú hodnotu a uloží do session, blbost.php overí či je v session hodnota vygenerovaná indexom. Tá hodnota by mala byť optimálne taká, aby si v nej mal zakomponovaný čas (inak to iba hovorí o tom, že bol na indexe ale nie o tom, že tam bol 20 sekúnd)
noo tak to by to slo pozrem sa na to avsak ma napadla este jedna myslienka cez javascript sa da spravit session? nieco som nasiel ale neviem ci je to funkcne...

<script type="text/javascript" >
{
Session["controlID"] ="This is my session";
}
</script> 
a myslim to tak či sa dá ak sa teda dá spraviť cez javu session ci sa potom da overit pomocou php ci je vytvorený session a to napr.
if(isset($_SESSION['controlID'])){

Ak nie tak vyskusam tvoj napad... Ďakujem
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie, nedá
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

audiotrack napísal:nie, nedá
lepsie to bude takto... lenze to neviem rozchodit... po tych 20sek. sa zobrazi tlacidlo Submit po kliknuti sa mi vykona prikaz ktory je dole pomozes? diky... Takto to bude ovela lepsie a jednoduchsie...

<form name="counter"><input type="text" size="8"
name="d2"><input type="button" name="btn" id="btn" value="submit" style="display:none"/></form>
<script language="javascript">
var seconds=2 ;
document.counter.d2.value='2' ;

function display(){
   if(seconds > -1){
       document.counter.d2.value=seconds--;
       setTimeout("display()",1000) ;
   } else document.getElementById('btn').style.display="block";
}
display();
</script>

<?php
if(isset($_POST['btn'])){
echo "bla";
}
?>
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pointa ostáva rovnaká, len nepresmeruješ automaticky ale kliknutím, a nie na druhý ale ten istý súbor. Ale problémy ktoré boli načrtnuté tym neriešiš, a stále platí to čo bolo napísané skôr
Napísať odpoveď