Reproduktory do 200 €
Re: Reproduktory do 200 €
pri studiovkach bez subu budes lutovat. Na Tvojom mieste by som jednoznacne isiel do Z906 http://www.alza.sk/logitech-z906-d226021.htm maju super vykon a su vhodne na tanecnu hudbu hlavne Dnb, tiez su super aj na filmy a hry +dekoder dolbydigital.
5.1 je veľa, nemám si to kde rozložiť v izbe a myslím že to je aj zbytočné, 2.1 by mi úplne stačilo a bolo by to aj o niečo lacnejšie
Radit 5.1 ked chce stereo je uplne odveci.
radit studiovky BX5 D2 na DNB je uplne odveci
Radit studentovi profi zostavu je odveci.
nevedel som ze je student bez prijmu.Tie z960 sice su 5.1 ale pre ten styl co pocuva maju vhodny zvuk a velky vykon,resp moze skusit ine Pc repraky 2.1. A to co som mu ponukal nebola ani zdaleka profi zostava.
Mne osobne by sa urcite viacej pacil zvuk z nejakych monitorov,napr aj tych BX5 D2,len sa podla mna nehodia na tanecnu hudbu a podobne styly.
Mne osobne by sa urcite viacej pacil zvuk z nejakych monitorov,napr aj tych BX5 D2,len sa podla mna nehodia na tanecnu hudbu a podobne styly.
-
Ryan Giggs
VIP
Že sa študiovky nehodia na DNB je samozrejme kolosalny nezmysel. Neviem odkiaľ ten mytus berieš.
Ryan Giggs
pocul som hudbu z viacerych typov monitorov /jedny som aj vlastnil/ a mali nevyraznu basovu zlozku- a DNB je zalozeny na basovej linke, takze asi to vhodne velmi nebude. Monitory uz zo svojej podstaty maju mali basovy reprak a malu ozvucnicu, takze nikdy nezhraju spodne pasma kvalitne-je to proti fyzikalnym zakonom. Jasne, da sa to umelo "prebudit" ale ma to od kvalitneho zvuku daleko. Nemam nic proti monitorom, na niektore hudobne styly pri nizkej hlasitosti su urcite ze dobre.
citujem t testu k tym M-Audio BX5 D2:
"
The lack of deep bass extension makes any small speaker of this type less useful as a main monitor for mixing dance music, but for general pop, rock or acoustic work, they should do the job nicely."
http://www.soundonsound.com/sos/feb12/a ... bx5-d2.htm
neviem co ine sa dalo cakat od repraciku ktory vazi 5kg komplet aj zo vstavanym zosikom
pocul som hudbu z viacerych typov monitorov /jedny som aj vlastnil/ a mali nevyraznu basovu zlozku- a DNB je zalozeny na basovej linke, takze asi to vhodne velmi nebude. Monitory uz zo svojej podstaty maju mali basovy reprak a malu ozvucnicu, takze nikdy nezhraju spodne pasma kvalitne-je to proti fyzikalnym zakonom. Jasne, da sa to umelo "prebudit" ale ma to od kvalitneho zvuku daleko. Nemam nic proti monitorom, na niektore hudobne styly pri nizkej hlasitosti su urcite ze dobre.
citujem t testu k tym M-Audio BX5 D2:
"
The lack of deep bass extension makes any small speaker of this type less useful as a main monitor for mixing dance music, but for general pop, rock or acoustic work, they should do the job nicely."
http://www.soundonsound.com/sos/feb12/a ... bx5-d2.htm
neviem co ine sa dalo cakat od repraciku ktory vazi 5kg komplet aj zo vstavanym zosikom
-
Ryan Giggs
VIP
To ze ty (alebo ktokolvek) mas vkus ze potrebujes aby to dunelo neznamena ze to nie je vhodne. To je problem tvoj, nie problem reproduktorov. Ano, bas nepojde tak hlboko ako u subu, ale bude podstatne, podstatne kvalitnejsi. A nie naopak ako pises. To je blud. Velkost ozvucnice nijako s kvalitou nesuvisi.
A mimochodom, na com sa myslis tvori hudba, vratane dnb? Nie, na 2.1 ani 5.1 to nie je.
A mimochodom, na com sa myslis tvori hudba, vratane dnb? Nie, na 2.1 ani 5.1 to nie je.
Ozvucnica s kvalitou zvuku celkom urcite suvisi, jej tuhost a velkost ma priamy vplyv na zvuk to je bez debaty. V malej ozvucnici neurobis kvalitny a plny bas ani keby si sa na hlavu postavil,uz len kvoli tomu ze tam mozes umiestnit iba basak s malym priemerom. Monitory mavaju kvalitnejsi zvuk ako lacne zostavy 2.1 ale neozvucia ti miestnost. Studiovy monitor je na "nearfield" pocuvanie,nemozes ho umiestnit tak daleko ako normalne repro-nema na to vykon. Na pocuvanie DNB je lacna verzia 2.1 dostatocna,pretoze tam nejde o kvalitu /lebo v takom druhu hudby ziadna ani nie je/ ale hlavne o vyraznu basovu linku. Drviva vecsina lacnych studioviek je nepouzitelna na normalne pocuvanie,pretoze maju nizky vykon. Nehovorim ze hraju zle,ale k jeho stylu sa nehodia a bude z nich sklamany lebo su slabe.. /aprpo neviem co tu tahas nejake "dunenie" ked som o niecom takom vobec nehovoril/
-
Ryan Giggs
VIP
S tou ozvucnicou je to sice tteoreticka pravda ale tu je rec o 200 eurach za 2.1 ci 5.1 system a tam o ziadnej kvalite byt rec nemoze. Nerozhoduje velkost, ale kvalita implementacie a spracovania. Vacsia ozvucnica sama osebe neznamena lepsi zvuk.
Ze nemaju monitory vykon je pekna blbost. Nijako sa nelisia vykonom od normalnych stereo reprakov. Len vyzaruju trosku inak.
A to ze dnb nema kvalitu je blbost este vacsia, bas ma nejaku hlbku, konturu, dozvuk atd. Detto aj ostatne zvuky. To je jedna vec. Vec druha, ked to udajne nema kvalitu tak preco mu radis repro za 200? Zadunia mu dostatocne nekvalitne aj 2.1 za 50 ci 100 eur a este aj dost usetri. Nejak to cele nedava logiku.
Ze nemaju monitory vykon je pekna blbost. Nijako sa nelisia vykonom od normalnych stereo reprakov. Len vyzaruju trosku inak.
A to ze dnb nema kvalitu je blbost este vacsia, bas ma nejaku hlbku, konturu, dozvuk atd. Detto aj ostatne zvuky. To je jedna vec. Vec druha, ked to udajne nema kvalitu tak preco mu radis repro za 200? Zadunia mu dostatocne nekvalitne aj 2.1 za 50 ci 100 eur a este aj dost usetri. Nejak to cele nedava logiku.
mne islo aj o to, ze pri zostave 5.1 alebo 2.1 ziska pridanu hodnotu v tom, ze taketo repro sa hodi aj na hry a filmy,takze by mali sirsie vyuzitie. Dnb samozrejme nejaku tu kvalitu ma, ale ked to porovnavam s inymi stylmi, tak v podstate nema /Deep Purple a symf orcherster a pod/ tanecna hudba je uplny umelecky spodok co sa delenia hud. stylov tyka /to nie je urazka sam som kedysi sem tam aj taku pocuval/. Ale cela debata straca zmysel, lebo ako si naznacil, v tej cenovej kategorii to bude prast ako uhod. Najlepsie by bolo keby autor temy si vypocul nazivo studiovky aj nejaku 2.1 pc zostavu a podla svojho ucha sa rozhodol co mu viac vyhovuje. Ja osobne by som postupoval na jeho miest tak, ze by som zobral studiovky s tym ze neskor keby som si nasetril tak by som k nim pripojil kvalitny aktivny sub. Kvalita by sa posunula niekde uplne inde a ked clovek dalej posetri tak neskor moze povodne studiovky predat a kupit zosik+kvalitne regalovky a sub uz bude mat. Je to vlastne neustale progres za lepsim zvukom. Takze ok, pokial mu budu monitory vyhovovat,co si myslim ze mozno nie, tak to nie je zly napad. 
-
Ryan Giggs
VIP
Ono aj samotny dnb vznika niekde v studiu tiez len na nejakych monitoroch. Takze to je urcita referencia ako to ma zniet. Tak to autor zamyslal a tak to ma zniet. To ze niekto potrebuje aby to dunelo, to je len modny vystrelok a nie vec nutnosti ci vhodnosti.
Urcite by som tanecnu hudbu nedaval na nejake pomyselne dno, aj tam clovek oceni kvalitny zvuk. Pevny, presny bas, detaily, separaciu zvukov atd. Takze celkom jedno z coho sa to pocuva to nie je. Teda pre niekoho kto hlada nejaku kvalitu. Leno potom sa to kludne moze postavit do stadia ze stac nieco za 30- 50 eur, ved to bude tiez duniet.
Urcite by som tanecnu hudbu nedaval na nejake pomyselne dno, aj tam clovek oceni kvalitny zvuk. Pevny, presny bas, detaily, separaciu zvukov atd. Takze celkom jedno z coho sa to pocuva to nie je. Teda pre niekoho kto hlada nejaku kvalitu. Leno potom sa to kludne moze postavit do stadia ze stac nieco za 30- 50 eur, ved to bude tiez duniet.
kedysi Dnb o kvalite nebolo, teraz už ale určite je .. vypočul som si 2.1 v cenovej hladine 100€, a bas sa mi zdal dunivý a taký ťažkopádny, pomalý, áno bol výrazný ale skôr by som uvítal niečo dynamickejšie, a keď už sme pritom mne úplne stačí ozvučiť moju izbu, a nie celý byt, čiže štúdiovky sú pre mňa jasná voľba .. plus do budúcnosti možno poriadny subák, ale to by som už s cenou šiel vyššie .. podľa mňa aj 2.0 sú schopné podať dobrý bas http://www.thomann.de/gb/esi_near_08_classic.htm
vzdy je to o tom s cim to clovek porovnava a aku ma skusenost. Ked som si kupil velmi davno svoje prve drevotrieskove
aktivne stereo repro k pc za 90€ tak som bol nadseny a uplne spokojny. Lebo dovtedy som nic lepsie velmi nepocul.Neskor ale zacne byt clovek stale narocnejsi a pocuje chyby tam kde ich predtym nepocul. Ak si nakloneny studiovkam tak do nich urcite chod,je to dobra volba,snad Ti budu vyhovovat.
vitaj v hifi svete, aj ked v lowendRobertom napísal:a bas sa mi zdal dunivý a taký ťažkopádny, pomalý, áno bol výrazný ale skôr by som uvítal niečo dynamickejšie,
je mi ľúto že viac € do toho vraziť nemôžem .. verdikt budú asi tie ESI, aj keď som našiel toto http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... er-b1030a/ a pri histórii cien môžem vidieť, že to mohla byť vynikajúca kúpa pomer cena/výkon, jedine že by som čakal kedy znova spadne ich cena
-
Ryan Giggs
VIP
Tie Esi maju vyhodu 8" basaku, takze toto ti aj viac zaduni.
len sa trocha obávam, že keď ich budem mať niečo cez pol metra od hlavy, tak že tie basy budú príliš (môj stôl nie je taký veľký a izba je 3,5x3,7 metra)
-
Ryan Giggs
VIP
Nemalo by to nijako vadiť. To su nierfield monitory, určene hlavne na blizky odposluch.
Ešte taka poznamka, na take repro už by to chcelo uvažovať (aspoň do buducna) anj nad nejakym lepšim zdrojom (ak teda nemaš) ako je integrovana karta.
Ešte taka poznamka, na take repro už by to chcelo uvažovať (aspoň do buducna) anj nad nejakym lepšim zdrojom (ak teda nemaš) ako je integrovana karta.