Reproduktory do 200 €
Re: Reproduktory do 200 €
určite, najprv repráky, ktoré sú myslím prvoradé, a potom zvukovku, nejaké si mi už posielal
Alebo postaci aj DAC.
aký je v tom rozdiel?
-
Ryan Giggs
VIP
Technicky ziadny.
a vedeli by ste poradiť nejaký DAC?
do tých 100€
do tých 100€
-
Ryan Giggs
VIP
Zaleži či to chceš čisto len pre tie repro, alebo oceniš aj kvalitny sluchadlovy vystup.
tak slúchadlový výstup by bol len bonus, ale keby to bolo oveľa drahšie tak úplne mi stačí bez toho
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 12:45)
niečo také?
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC6505144
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=bg489513
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 12:45)
niečo také?
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... abC6505144
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... p=bg489513
DAC bude logicky lacnejsi pri porovnatelnej vystupnej kvalite so zvukovou kartou.
Kazda zvukova karta ma DAC a jej vyuzitie je troska sirsie cize platis za pridane veci. Samotny DAC sluzi len ako sluchatkovy zosilnovat a zvycajne nema nic zvytocne navyse (ziadne ovladace, software a podobne).
Kazda zvukova karta ma DAC a jej vyuzitie je troska sirsie cize platis za pridane veci. Samotny DAC sluzi len ako sluchatkovy zosilnovat a zvycajne nema nic zvytocne navyse (ziadne ovladace, software a podobne).
to znamená že to je stavané na zosilenie sluchátok a nie reproduktorov? alebo ako to mám chápať? všade aj po weboch pozerám že sluchátkové zosilovače, a nerozumiem tomu či sa tam dajú pripojiť aj normálne bednewladas napísal:Samotny DAC sluzi len ako sluchatkovy zosilnovat
Lenze normalne bedne nezapojis cez jack ale potrebujes receiver.
Studiove aktivne monitory urcite niesu normalne bedne
Studiove aktivne monitory urcite niesu normalne bedne
sorry zle som sa vyjadril, v tejto oblasti som 17 ročný laik
samozrejme som myslel aktívne monitory 
-
Ryan Giggs
VIP
Samotny DAC je samotny DAC. So sluchadlovym zosilovacom to nema vobec nic spolocne.wladas napísal:Samotny DAC sluzi len ako sluchatkovy zosilnovat
ideme mi konkrétne o ten Fiio, pri ňom som si prečítal že to je slúchadlový zosilňovač http://www.alza.sk/fiio-e10-olympus-d419254.htmRyan Giggs napísal:Do 100 eur napr. Fiio E10, Audinst HUD-Mini, Audiotrack Prodigy Cube.
to ma trochu zmietlo .. čiže keď sa udáva pri DACe že to je slúchadlový zosilňovač, tak je vhodný aj pre reproduktory? lebo ako všimol som si že tam má jeden 3,5 výstup, ale skôr som si predstavoval že by mali byť výstupy dva, 2xRCA alebo 2xTRS a podobne
-
Ryan Giggs
VIP
Je tam napisane (aj ked dost hlupo) sluchadlovy zosilovac USB. Teda logicky musi mat aj nejaky DAC kedze sa to pripaja cez usb. A kazdy dac ma nejaky lineout (analogovy vystup). A ci je to jack, rca alebo cokolvek ine je jedno, vsetky su stereo a su plne kompatibilne a kvalitativne rovnocenne. Konkretne Fiio ma jack z cisto prozaickeho dovodu, rca by sa tam proste nevoslo.
DAC teda prevodnik digitalnych dat na analogovy zvuk je mala suciastka, ktoru ma kazde zariadenie s akymkolvek digitalnym vstupom resp. uloznym priestorom, co hraje. Teda dac je v kazdej zvukovke, mobile, tablete, plochom televizore, konzole, AVR, Dvd, BD CD, mp3 prehravaci, reprakoch ci sluchadlach ktore sa pripajaju cez usb atd. Teda vo vsetkom co je digitalne a z coho lezie zvuk.
Tie zariadenia typu Fiio E10 nie su nic ine ako externe zvukovky, len sa im tak nehovori lebo narozdiel od "pravych" zvukoviek nemaju analogovy vstup (napr. mikrofon) a dalsie funkcie ako priestorovy zvuk,atd. Vacsina z nich nie je urcena pre pouzitie vyhradne s pc, ale daju sa pouzit aj s inym zariadenim. Su funkcne jednoduchsie ale vacsinou o to viac to je to zamerane na kvalitu prevodnika a vystupu. Preto sa im hovori jednoducho DAC kedze to je ich hlavna funcia. Vyrabat zvuk z digitalnych dat. Niektore naviac este obsahuju sluchadlovy zosilovac.
Pokial nepotrebujes sluchatkac, su kvalitativne aj lepsie zariadenia ako Fiio.
DAC teda prevodnik digitalnych dat na analogovy zvuk je mala suciastka, ktoru ma kazde zariadenie s akymkolvek digitalnym vstupom resp. uloznym priestorom, co hraje. Teda dac je v kazdej zvukovke, mobile, tablete, plochom televizore, konzole, AVR, Dvd, BD CD, mp3 prehravaci, reprakoch ci sluchadlach ktore sa pripajaju cez usb atd. Teda vo vsetkom co je digitalne a z coho lezie zvuk.
Tie zariadenia typu Fiio E10 nie su nic ine ako externe zvukovky, len sa im tak nehovori lebo narozdiel od "pravych" zvukoviek nemaju analogovy vstup (napr. mikrofon) a dalsie funkcie ako priestorovy zvuk,atd. Vacsina z nich nie je urcena pre pouzitie vyhradne s pc, ale daju sa pouzit aj s inym zariadenim. Su funkcne jednoduchsie ale vacsinou o to viac to je to zamerane na kvalitu prevodnika a vystupu. Preto sa im hovori jednoducho DAC kedze to je ich hlavna funcia. Vyrabat zvuk z digitalnych dat. Niektore naviac este obsahuju sluchadlovy zosilovac.
Pokial nepotrebujes sluchatkac, su kvalitativne aj lepsie zariadenia ako Fiio.
ďakujem za objasnenie, už tomu chápem .. ako som už spomínal, prvoradá je pre mňa KVALITA, čiže sluchatkový zosilovač ani veľmi nie je potrebný .. radili mi aby som si kúpil toto http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1208663, lenže horšie to je s tým dovozom, bol by som rád keby si mi poradil niečo so slovenských stránok
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, tym že existuju aj lepšie zariadenia ako Fiio som myslel okrem ineho konkretne aj ten UD 110 DAC. Pripadne ODAC či niečo od HRT. Všetko ale zvonku. Sice HRT sa da kupiť aj tu, ale draho.
U nas je prave problem že ta ponuka takychto produktov je veľmi obmedzena. Najlepšie čo sa do 100 eur da kupiť je asi ten Audinst Mini.
U nas je prave problem že ta ponuka takychto produktov je veľmi obmedzena. Najlepšie čo sa do 100 eur da kupiť je asi ten Audinst Mini.
keď je u nás taký slabý výber, tak by som objednal aj mimo SR .. ale na dobierku jedine, nie platba vopred
medzistatna dobierka neexistuje ak sa nemylim
-
Ryan Giggs
VIP
Nikto ti to neposle tisice kilometrov s tym, ze si to mozno prevezmes. Takisto si neviem dost dobre predstavit ako by prebiehala platba ked cena je v nejakej cudzej mene. To co chces je hlupost.
Pokial to kupis od prevereneho predajcu tak ten nakup je neporovnatelne serioznejsi ako v ktoromkolvek shope u nas. Navyse platba cez paypal je viac nez bezpecna.
Pokial to kupis od prevereneho predajcu tak ten nakup je neporovnatelne serioznejsi ako v ktoromkolvek shope u nas. Navyse platba cez paypal je viac nez bezpecna.
PayPal nemám .. ale každopádne, potrebujem DAC v ktorom sa bude dať regulovať hlasitosť reproduktorov, myslel som že Audinst Mini týmto disponujú, no to je regulovanie len sluchátok, čiže neviem ešte čo vymyslím