Práca s .txt súborom (premeny)

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
buchticka221
Medium Expert
Medium Expert

Práca s .txt súborom (premeny)

Príspevok od používateľa buchticka221 »

Kód: Vybrať všetko

$blabla = 1;
$blabla2 = 5;
Ak vložím do .txt takéto dačo akým spôsobom môžem vypísať premennu $blabla mal by som nejaky script a tam by bolo
echo "$blabla Vaše číslo"; a v druhom scripte by bol vypis len tej 2 premennej...
A následne akým spôsobom by som mohol prepísať len premennu $blabla = 1; trebars na $blabla = 2; ale premenna $blabla2 = 5; by ostala taka aka je... thank y.. :nono:
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Práca s .txt súborom (premeny)

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak je v tom súbore naozaj len toto, tak ti ho stačí includnúť ( include('subor.txt'); ) a potom vypísať $blabla

prepísať jednu premennú už obnáša starosti, problémy, a zbytočnosti. Radšej by si mal pouvažovať nad lepšou štruktúrou toho súboru. Inak zmena jednej hodnoty znamená zapísať všetky hodnoty do "nového" súboru. Nedokážeš sa cielene dostať na riadok ktorý chceš ako keby to bola databáza, takže celý súbor bude treba kvôli jednému znaku prepísať. A to buď tak, že ho znova vytvoríš ak vieš všetky premenné (ak ich je zopár a máš ich všetky v pamäti a vieš to v programe vypísať naraz) alebo ho budeš sekvenčne prechádzať po riadkoch, overovať či je to tvoj riadok, ak hej tak zapíšeš upravený, ak nie tak prepíšeš pôvodný.
S-player
Light Star
Light Star

Re: Práca s .txt súborom (premeny)

Príspevok od používateľa S-player »

Celé to sejvovanie premennych do txt je pravdepodobne zly napad avsak ,ak to chces tak by som to uz riesil aspon za pomoci JSON. Pohladaj si o tom viac...
Napísať odpoveď