Skusenost s nakupom cez internet (stavebny material)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
muro
Amateur
Amateur

Skusenost s nakupom cez internet (stavebny material)

Príspevok od používateľa muro »

ake mate skusenosti s nakupmi cez net lebo ja zatial len dobre ale dostal som odporucanie nakupovat aj stavebny material no bojim sa ze sa popalim predsa to clovek nevydi a stoji to tolko penazi
Kupovali ste uz obkladacky, dvere, podlahy, vatu, cement a taketo veci cez net vraj je to omnoho lacnejsie ale ked to clovek nevidi kto vie co ti nabalia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Skusenost s nakupom cez internet

Príspevok od používateľa hojko »

Chces to kupovat cez e-shop stavebnej firmy alebo cez inzeraty z webov ako je bazos.sk a podobne???
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Predpokladám, že to chceš nakupovať cez eshop a nie bazoš.. v tomto prípade, ak si vyberieš eshop, ktorý má už nejaké kladné referencie (pozri napr. heureku), tak by som sa nebál toho, čo nabalia. Aj keď v mojom prípade by som mohol byť aj priamo v sklade a nerozoznal by som, či mi zabalili cement alebo nejaký obyčajný piesok.. heh!

Keby som si ja mal niečo také objednať, v prvom rade si pozriem, akým spôsobom doručujú tovar. Ak používajú bežných kuriérov alebo poštu, treba rátať s tým, že nemáš kontrolu nad prepravou a niekedy sa s balíkmi narába dosť tvrdo, takže ak si dáš poslať krehké obkladačky, neviem ako sa to skončí. Podľa mňa však takéto eshopy si budú zabezpečovať dopravu sami vlastnými vozidlami, keďže sa tu jedná o dosť ťažké a nadrozmerné náklady. Ale rozvoz asi bude obmedzený na určitú lokalitu, nepôjdu cez celé Slovensko s jedným vreckom cementu.

Na druhú stranu máš lepšiu cenu a tiež možnosť vrátenia tovaru do 7 dní - len opäť, vopred si prezisti, ako by si ten tovar vracal späť.

No neviem, niekedy je lepšie naozaj veci kupovať v kamennom obchode a nie za každú cenu použiť eshop.. ušetríš pár eúr, ale môžeš mať starosti navyše.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

cez net sme kupovali z vymenovaného iba dvere spolu s drevenými zárubňami, a nebol problém. Takéto veci ako cement a podobne by som ale kúpil asi v mercury markete alebo baumaxe, či iných stavebninách. Možno je to v eshope lacnejšie, ale zase dopravné ti to vyrovná. Z baumaxu si to odvezieš aj sám ak nejaký v meste máte. Dokonca baumax ti vezme nespotrebovaný tovar späť a vrátia peniaze, pokiaľ nie je rozbalený.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kupovat stavebny material v Baumaxe je absolutne neracionalne a nehospodarne, nakolko ceny oproti stavebninam su uplne ine. Ak do Baumaxu, tak jedine vecer, ked dojde jedno vrecko alebo cez vikend, ked to nie je kde kupit.
muro
Amateur
Amateur

baumax nepripada do uvahy ....maju tam sialene drahe veci a uctuju si za vsetko aj ked mozno maju kvalitny tovar ale Baumax urcite nie

ide mi hlavne o eshop pretoze casovo nestiham oblietat predajne stavebnin a ponuky niekedy zaslu a inokedy nie a tak si otvorim e- shop a vidim co tam maju
ale ako vravim mam strach ze to nebude to ono
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To je ako kupovat cez internet televizor, pracku ci pocitac. Aj tak je idealne si to pozriet, ak hovorime napriklad o zarubni, dverach, podlahach, minimalne si pozriet vzorku a potom v klude objednat z internetu.
muro
Amateur
Amateur

ide mi o material ktory si nemam akodoviest to su nejake prickovky vata ktora je velka daju sa aj pri takych veciach zhandľovať nejake zlavy???? ...som od narodenia kseftar tak to chcem vyuzit a usetrim nejake to €-čko na pivečko
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

skús zavolať do eshopu a spýtať sa. Je to individuálne. Záleží od veľkosti objednávky, od tovarov (aké sú nákupné ceny, takže akú maržu na nich majú a či môžu spustiť aby boli stále v zisku) a podobne. Ale z vlastnej skúsenosti viem, že aj pri eshopoch sa dá vyjednať zľava. Nečakaj ale nič horibilne, nie si na tržnici. Ak ti spustia 5% tak to je už úspech

neviem o koľko je baumax drahší, nikdy som takéto veci vo veľkom nekupoval. Ale keď sme napríklad kupovali podlahu, tak sme išli vrátiť dve balenia čo nám ostali. A ak si porovnám že inde by nám to nezobrali, tak by sme boli omnoho viac v strate ako keď kúpime trošku drahšie v baumaxe ale zvyšok odkúpia naspäť
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm napísal:Na druhú stranu máš lepšiu cenu a tiež možnosť vrátenia tovaru do 7 dní - len opäť, vopred si prezisti, ako by si ten tovar vracal späť.

No neviem, niekedy je lepšie naozaj veci kupovať v kamennom obchode a nie za každú cenu použiť eshop.. ušetríš pár eúr, ale môžeš mať starosti navyše.
7 dni je fajn, ale Hornbach aj Baumax ponukaju vratenie penazi do 30 dni. Cize si mozes zobrat napriklad 200 kg cementu a ked minies iba 100 kg, tak zvysok vratis a peniaze dostanes naspat. Overene to mam iba v Hornbachu, ale s Baumaxom by nemal byt problem.
Ak ma zakladatel temy moznost nakupit v Hornbachu (teda je z KE alebo BA :) ), tak to jednoznacne odporucam, maju lepsie ceny ako Baumax a omnoho lepsi pristup k zakaznikom.
muro
Amateur
Amateur

Re: Skusenost s nakupom cez internet (stavebny material)

do kosic to mam skokom horsie to bude s prevezením
najviac bude problem asi vratenie ak to nakupim cez eshop ...zrejme by to chcelo vyrobit tovar este pred uplynutim lehoty 7 dni ...no neviem ci dovtedy nebudem mat mozole a ci to vobec stihnem
jeden eshop sa mi pozdaval boli celkom prijatelny a urobili zlavicku na pivecko a dokonca aj na odvoz a mozno bude aj gratis
no ale z tym hornbachom ste ma nastartovali

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2014, 16:43)
tak vybavene a zariedení dovoz aj zlavička na pivecko bola ustretový možem len odporucat
http://www.lechstav.sk/stavebniny/beton ... kou-gratis
Napísať odpoveď