Ako sú na tom koncernové 2.0 tdi 140k/170k rv 2011+? Passat/Passat CC/Superb
Mám v tom zmätok. Viem, že PD-čka boli celé zle, ale 2011+ by to hádam mali byť v týchto modeloch všetko CR-ka. Ako sú na tom tie? Majú tiež nejaké časté vady? Príp. ktoré kódy motora sú OK, ktoré nie, atď. Tá 140ps je, predpokladám, o čosi spoľahlivejšia a taktiež by to malo mať nižšiu spotrebu.
Prípadne ako sú na tom aj Ford (Mondeo) 2.0 TDCi 140k / Opel (Insignia) 2.0 CDTI 130k resp. porovnanie navzájom? Tu nemám ani páru, ale väčšie obavy mám z Opla. Nemám o nich veľa naštudované, len mám takú predtuchu, že to s nimi nebude veľmi ružové (možno som len ovplyvnený kamarátovou Astrou H 1.7 CDTi 81kW, ktorú má od nova a je to jeden z najposlednejších kusov - bol s ňou dosť často v servise).
A potom ešte nejaké info o 1.6-ke tdi 105k, 2012/2013 - Golf/Leon/Octavia. Opäť to isté, či je viac kódov motora, pričom niektorý z nich nie je osvedčený, teda má časté nejaké vady a pod. Mám skúsenosť jedine s OII fl, ktorá mala asi 80 tis. a v noci vo Francúzsku mi na nej kľaklo EGR-ko

. Počul som o viacerých takýchto prípadoch, takže predpokladám, že toto môže byť jeden z pravdepodobných problémov.