Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa MFa »

guess.whoo napísal:okres stara lubovna, raz-dva krat za mesiac cesta do trencina, 3 ludia (jedno dieta 3 mesacne)
Skor 301 ale 1.6 VTi nie trojvalec 1.2. To je ako HTP.

vauxhall napísal:A co hovoríte na peugeot 407 alebo 607? :-)
407 v motorizacii 2.2 benzin je super volba co sa motora tyka, elektronika je na tom trosku slabsie. Alebo s vacsim najazdom 2.0HDi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

301 je low-cost a nikto sa netvári, že je to niečo iné. 207 je - možno sa mýlim - trieda, ktorá tvorí gro predaja Peugotu aspoň na europskych trhoch. 301 je nový model síce zo starých dielov, ale predsa nový, nevychytaný. 207 naväzuje na 206, veľké množstvá, muchy vychytané...
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

tak aaauto za moje mondejko 1000eur :D to racej rozoberem a predam vstreky cerpadlo a spojku a uz mam 1000ecok :D a som bol prekvapeny ze to netrvalo viac ako 2hodky, a ta akoze ich testovacia jazdia :D koniec to nemali sancu nic zistit aj keby neviem co asi 5km dokopy, ani retarder nevyskusali ani nic :D a to ze si nedali kryt motora dole ani nehovorim, ani zo spodu nepozreli :D ani sa nepytali co je pokazene co je robene :D potom krasa tam predavat sroty ktorym sa natlacia do napravy vazelina nech to tak neklepe :D
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Ahojte, kupujem buduci tyzden auto a potreboval by som zistit, ci je mozne ho prihlasit v okrese inom, ako je okres mojho trvaleho pobytu. Na nete je mnozstvo info o prehlasovani z okresu do okresu, ale nakolko povodny majitel je v BA, kde zijem aj ja (ale trvaly pobyt mam v NR), tak by som ho chcel prihlasit v BA. Bohuzial, TP si nemozem zmenit (majitelia podnajimaneho bytu to razne odmietli). Vdaka za info.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Podla mňa nie. Známy v lete 2013 kupoval auto a prihlásil ho v ZM okrese, lebo tam má trvalé bydlisko. Pritom už nejakú dobu žije v BA. Brat má tiež prihlásené auto v PK okrese a pri tom žije v NR kvôli zamestnaniu. Mal som v bývalom zamestnaní kolegu z Prahy a žil v BA. Auto mal na CZ značkách. Keď kupoval druhé, bolo registrované na jeho priateľku a bolo na ZA značkách, lebo jeho priateľka mala trvalý pobyt niekde v okrese ZA. Všetci spomenutý majú prihlásené auta v tom okrese, kde majú trvalý pobyt.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chceš chodiť domov na víkendy s bratislavskou ŠPZ? :)

Ja tak viem, že fyzické osoby môžu prihlásiť auto len v mieste svojho trvalého bydliska, ani keby si mal prechodné bydlisko, nemôžeš ho tam nahlásiť. Tiež kamarát trvalé bydlisko v KE a dlhoročný pobyt v BA a koľkokrát vymenil auto, stále mal košickú ŠPZ.

Jedine právnické osoby si môžu prihlásiť auto v inom okrese ako majú oficiálne sídlo, avšak v danom okrese musia mať nejakú prevádzku, ktorú by mali mať zapísanú v OR.. alebo tak nejak.

:)
Numline1
Light Professional
Light Professional

brm napísal:Chceš chodiť domov na víkendy s bratislavskou ŠPZ? :)

Ja tak viem, že fyzické osoby môžu prihlásiť auto len v mieste svojho trvalého bydliska, ani keby si mal prechodné bydlisko, nemôžeš ho tam nahlásiť. Tiež kamarát trvalé bydlisko v KE a dlhoročný pobyt v BA a koľkokrát vymenil auto, stále mal košickú ŠPZ.

Jedine právnické osoby si môžu prihlásiť auto v inom okrese ako majú oficiálne sídlo, avšak v danom okrese musia mať nejakú prevádzku, ktorú by mali mať zapísanú v OR.. alebo tak nejak.

:)
Dakujem za info obom :) Skusim zohnat bieleho kona (znameho, kamarata), ktory by bol ochotny mi poskytnut TP adresu, aspon pro-forma.

Na vikendy domov nechodim, nechodim skoro vobec :) Co je jeden z problemov, celkovo tykajuci sa vsetkeho, co musim chodit vybavovat do NR. Dalsi z dovodov je celkova mentalita BA vodicov (nikdy som nemal nic proti bratislavcanom). Je vidiet dost rapidne rozdiely v style jazdy, ked idu vedla cloveka s BA znackou a cloveka s nejakou cp znackou (vyssia agresivita). Preto by som to rad vyriesil takto.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Thommas napísal:Ratzi: limit mám do 2k, veľmi veľmi max 2.5K. A ako som písal, chcem malé, kombi ani náhodou.

Našiel som aj niečo takéto: http://auto.bazos.sk/inzerat/34329388/P ... HDi-XT.php alebo túto Aflu, aj keď z nej mám zmiešané pocity http://auto.bazos.sk/inzerat/33653236/A ... d-77kw.php
Nieco taketo by si nechcel?
http://peugeot-106.autobazar.eu/15-xnd-id4996375.html
Mas to tam aj celkom blizko
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Značku dostaneš len na trvalé bydlisko. Buď bude formálne majiteľ niekto iný, alebo sa musíš zmieriť s cépé-značkou. Zváž riziká/výhody takéhoto riešenia. Ak ide o lepšie auto, hockto vie byť sviňa a ľudia sa nezhodili za ďaleko menšie veci ako je poriadne auto.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak tak..urcite by som to kvoli takej blbosti neriskoval
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

presne tak,a ešte teraz zohnať kamaráta, ktorý na seba nechá napísať auto keď platí objektíva zodpovednosť.. :-)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

...prvé, čo ma napadlo, je že takýto ľudia potom plačú v správach.
Elemír
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Elemír »

smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Ako sú na tom koncernové 2.0 tdi 140k/170k rv 2011+? Passat/Passat CC/Superb
Mám v tom zmätok. Viem, že PD-čka boli celé zle, ale 2011+ by to hádam mali byť v týchto modeloch všetko CR-ka. Ako sú na tom tie? Majú tiež nejaké časté vady? Príp. ktoré kódy motora sú OK, ktoré nie, atď. Tá 140ps je, predpokladám, o čosi spoľahlivejšia a taktiež by to malo mať nižšiu spotrebu.

Prípadne ako sú na tom aj Ford (Mondeo) 2.0 TDCi 140k / Opel (Insignia) 2.0 CDTI 130k resp. porovnanie navzájom? Tu nemám ani páru, ale väčšie obavy mám z Opla. Nemám o nich veľa naštudované, len mám takú predtuchu, že to s nimi nebude veľmi ružové (možno som len ovplyvnený kamarátovou Astrou H 1.7 CDTi 81kW, ktorú má od nova a je to jeden z najposlednejších kusov - bol s ňou dosť často v servise).

A potom ešte nejaké info o 1.6-ke tdi 105k, 2012/2013 - Golf/Leon/Octavia. Opäť to isté, či je viac kódov motora, pričom niektorý z nich nie je osvedčený, teda má časté nejaké vady a pod. Mám skúsenosť jedine s OII fl, ktorá mala asi 80 tis. a v noci vo Francúzsku mi na nej kľaklo EGR-ko :D . Počul som o viacerých takýchto prípadoch, takže predpokladám, že toto môže byť jeden z pravdepodobných problémov.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Oktaviu 2011 140k tdi mam sluzobne - spotreba velmi dobra no neviem na tych 140k to ide akosi desivo zle neviem si zvyknut. Motor je kultivovany, tichy, brzdy citlive a povedzme do urciteho bodu ucinne, podvozok jednoduchy ale nie moc komfortny a pri urcitych typoch nerovnosti zo zadu lubi ist taky divny zvuk. Interier v pohode, na oktaviu by clovek cakal horsie, teda aspon v tej pred fl to bola hruza, hudba tam je na pocudovanie naozaj dobra od zakladu (neviem ci tam je nejake priplatkove audio ale asi nie no hra to velmi dobre). Saltpaka dobra, kratke drahy, nizka paka, da sa radit prakticky pohybom prstov z laktovky.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Koľko máš na nej nabehané? Mal si s ňou nejaký problém? Akú robíš spotrebu (konkrétne ma zaujíma čisto mesto a svižnejšie diaľničné tempo)?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

50 000km, problemy ziadne na zaruku sa menili kotuce ktore sa po zhrdzaveni nejak popraskali.
Spotreba dialnicne 130 okolo tych 5litrov, medzimesto aj mozno okolo 4, tam zalezi ci a kolko budes predbiehat. V meste to uz je okolo 7-8 litrov svizne dialnicne cca rovnako.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://audi-tt.autobazar.eu/18-t-quattro-id4441843.html

co na to hovorite,da sa take auto dlhodobo uservisovat bez toho aby clovek financne nevykrvacal?
ma dany motor nejaky zasadny problem?
Numline1
Light Professional
Light Professional

JCM01 napísal:presne tak,a ešte teraz zohnať kamaráta, ktorý na seba nechá napísať auto keď platí objektíva zodpovednosť.. :-)
Vdaka za rady. Cloveka som zohnal. Aby som upresnil situaciu: Neplanujem na niekoho registrovat auto, ale iba sa k niekomu zapisat s trvalym pobytom.

Tu sa ale naskyta dalsia otazka: Ak si zajtra vybavim trvale bydlisko v BA a budem bez obcianskeho preukazu (budem mat iba potvrdenie o trvalom pobyte), bude mozne takto napriklad uzatvorit PZP a registrovat auto? Alebo musim pockat najskor do piatku na urychlene vydanie OP?

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 10:07)
Okej, tak si sam odpoviem :) Udajne sa to da, aspon podla policajnej infolinky. Ked som sa pytal specifickeho policajta, tvrdil, ze nie. Uvidime dneska v praxi, drzte palce.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Napísať odpoveď