Ako povedat rodicom ... ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako povedat rodicom ... ?

Príspevok od používateľa Rubiki »

Rodičom už musí byť jasné že s vierou alebo cirkvou to nieje tak ako si predstavovali.
Ak máš len 15 tak púštať sa do boja je ťažké ale ja by som na tvojom mieste nečakal dlho, jedného dňa im to bude musieť dojsť že u teba to je inak. Jediné čo robíš je že si predĺžíš utrpenie ale ten boj ťa stále bude čakať.

Viera je iracionálna a preto ak sú tvoji rodičia extrémne veriaci(čo určite sú ak sú ochotní nútiť syna k vierovyznaniu) tak racionálnymi argumentami u nich neuspeješ alebo uspeješ ale len veľmi ťažko.
Skús im povedať že to že sa nachádzaš v kostole nemení tvoj pocit že tam byť nechceš a teda to nemá zmysel tam byť lebo všemohúci boh to aj tak vidí že si tam nasilu. Slobodu vierovyznania by som nespomínal, extrémne veriaci keď počuje frázu sloboda vierovyznania tak ho napadne že chceš ísť do inej cirkvi....
Pravidelne by som začínal otvárať túto tému s tým že by som sa im snažil vysvetliť že to nemá zmysel aby ťa tam ťahali lebo ty to bereš ako negatívnu skúsenosť, vždy sa pohádate a jediný výsledok je že ti cirkev ešte viac oddialia. Skús tvoje odmietanie cirkvi hodiť na ich neústavné naliehanie a nútenie a že jediné čo týmto neustálym naliehaním docielia je že v budúcnosti budeš kostoly obchádzať na kilometer.

Dopredu ti vravím že to bude ťažký boj a odporúčam ti vždy keď začnú kričať a rozčulovať sa kôli tomu okamžite ukončiť debatu s tým že sa s nimi nemieniš rozprávať ak chcú na teba kričať.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

15r je malo, mas smolika, musis pockat a pretrpiet to
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

TommyHot napísal: A kde im to prikazuje? :)

Stat prikazuje rodicom starat sa o nezaopatrene dieta. Ak sa nic nezmenilo tak to kludne moze byt aj 28 rokov ak dotycny skoncil v 26 rokoch skolu a nedokaze sa povedzme zamestnat a nijako sa o seba postarat.
nie je pravda.
zaopatrenost zakon bohuzial nedefinuje, judikatura ju vsak stanovila nasledovne : za zaopatreneho sa pokladas ked ukoncis pripravu na svoje buduce povolanie. teda je to individualne, ak nestudujes tak skor, ked si na VS tak neskor
Mani
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mani »

Rubiki napísal:Rodičom už musí byť jasné že s vierou alebo cirkvou to nieje tak ako si predstavovali.
Ak máš len 15 tak púštať sa do boja je ťažké ale ja by som na tvojom mieste nečakal dlho, jedného dňa im to bude musieť dojsť že u teba to je inak. Jediné čo robíš je že si predĺžíš utrpenie ale ten boj ťa stále bude čakať.

Viera je iracionálna a preto ak sú tvoji rodičia extrémne veriaci(čo určite sú ak sú ochotní nútiť syna k vierovyznaniu) tak racionálnymi argumentami u nich neuspeješ alebo uspeješ ale len veľmi ťažko.
Skús im povedať že to že sa nachádzaš v kostole nemení tvoj pocit že tam byť nechceš a teda to nemá zmysel tam byť lebo všemohúci boh to aj tak vidí že si tam nasilu. Slobodu vierovyznania by som nespomínal, extrémne veriaci keď počuje frázu sloboda vierovyznania tak ho napadne že chceš ísť do inej cirkvi....
Pravidelne by som začínal otvárať túto tému s tým že by som sa im snažil vysvetliť že to nemá zmysel aby ťa tam ťahali lebo ty to bereš ako negatívnu skúsenosť, vždy sa pohádate a jediný výsledok je že ti cirkev ešte viac oddialia. Skús tvoje odmietanie cirkvi hodiť na ich neústavné naliehanie a nútenie a že jediné čo týmto neustálym naliehaním docielia je že v budúcnosti budeš kostoly obchádzať na kilometer.

Dopredu ti vravím že to bude ťažký boj a odporúčam ti vždy keď začnú kričať a rozčulovať sa kôli tomu okamžite ukončiť debatu s tým že sa s nimi nemieniš rozprávať ak chcú na teba kričať.

Skusim sa s mamou porozpravat v klude a vysvetlim jej co to pre mna znamena, v co verim a aky mam nazor. Mama je predsa kludnejsia, otec by namna vyletel. Ale aj tak pochybujem ze to poriesim lebo uz som to x krat skusal a viem ako to dopadne. Nieze by som urazal svojich rodicov ale oni su uz vymyte mozgy, ze sa takto nechaju ovladat Cirkvou a jej pravidlami ... btw. ja ani v kostole nemozem sediet v lavici, vzdy musim ministovat :smt081

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2014, 22:27)
Takze znovu "ozivujem" tuto temu. Uz su to skoro 2 roky co som zakladal tuto temu. Teraz mam 17 a je to stale rovnake. Pri blahozelani k 17tke mi otec povedal ze uz to tak zbehlo ze mam 17 a ja mu na to ze ani sa nenazdas a bude 18... na to sa on namna pozrel a odpovedal ze nic sa menit nebude aj ked budes mat 18. Dost ma to "zdesilo". Stale je to v takom stave ze ked zacnem vykrykovat ze ja do kostola nejdem, momentalne to je tak ze musim ist aj na krizove cesty kedze je post a samozrejme mam s tym problem tak uz som mal pocit ze mi streli po pysku. Vzdy sa ohanaju ze zijem pod ich strechou a kym tu zit budem budem robit co mi oni povedia. Dalsia vec je ze ku kostolu ma stve aj to, ze mam 17 a mne davaju limit ked mam prist domov z vonku a to je osem az pol osmej. WTF ? Minule som prisiel o 10 a bol humbuk ze je to posledny krat tak som povedal ze to je len prvy krat a tak to bude pokracovat tak sa namna zhrozene pozrela mama.
bladeboy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bladeboy »

wow :D tak to je brutal :D :D ved im povedz ze si zachvilu dospely a nemozu ta takto obmedzovat, potom sa spakuj a odid prec, nehovor im kam ides, prespavaj u nekoho znameho kym sa nespamataju,... mali by sa spamatat :D hadam :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mal si ist na strednu niekde do prdele a mal by si pokoj.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Mal matku a fotra udať. Emócie bokom, takých ľudí by som rodinou nenazýval a tú adresu tiež za domov nepovažoval.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

A čo si myslia, že dosiahnu tým, že ťa budú nútiť chodiť do kostola? Keď ti to absolútne nič nedáva a je to teda pre teba iba stratený čas? Možno by som sa s nimi skúsi porozprávať a zameral na toto...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

S tou strednou to nevyšlo asi, tak vyjde z vysokou. ďaleko preč a domov raz za mesiac max. :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Mani: ja som sa s mamou celkom dost hadaval v tvojom veku a inspirovalo ma to len k tomu, aby som sa co najskor odstahoval z domu, co sa mi aj podarilo. Nasiel som si po mature pracu a siel som 25km od nich. Mozno nutene krestanstvo ta dozenie k tomu istemu. Po 2 rokoch som sa vratil domov (medzitym som chodil domov len na sviatky) a vsetko bolo inak. Uz roky byvam dalej od rodicov, ale vztah uz nikdy nesklzol do povodneho stavu..
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Mani: Tuším ti to tu už niekto písal (možno aj ja, neviem, je to stará téma). Rodičia sú poklad a treba si ich vážiť. Neznášam, keď sa niekto správa k rodičom drzo bezdôvodne, ale tvoji rodičia sú chorí pošahanci. Prosím, fakt sa neuraz, viem, že nadávať na rodinu by sa nemalo, ale toto je môj názor na nich. Ukáž im už konečne túto tému, stoj si za svojim, chodievaj von (preboha, v 17-ich do ôsmej? To som fakt ešte nevidel), a ak ti budú robiť problémy, prespávaj u kamarátov, nepýtaj sa, odíď bez opýtania. Ale najlepšie čo môžeš spraviť je, že prinesieš domov niekoho dostatočne starého, ideálne z rodiny, kto im to vyhovorí. Ak im ukážeš túto tému, kde sú poväčšine dospelí ľudia, tak sa možno spamätajú, ale pochybujem, lebo očividne sú zaslepení ako nikto. Ak by mi v 18-ke takto brali "slobodu", aj napriek tomu, že so mnou nie sú žiadne problémy a som slušný (usudzujem podľa tvojho písania), tak by som naozaj zvažoval riešiť to políciou. Určite to po stránke veci nepomôže, to aspoň to nakopne priamo ich.

Fakt mi je ťa ľúto, že toto musíš prežívať. Mal som kamaráta zo silno kresťanskej rodiny, ale on mal oproti tebe lážo plážo.

PS: Rodičia sa asi nezmenia, s tým sa treba zmieriť. Skôr maj motiváciu, že budeš vychovávať svoje deti ako človek, a nie ako zaslepenec, a tvoji rodičia/ich starkovci z toho budú mať pekné nervy. A to bude pekná pomsta za skazené detstvo. Ideálne, ak ich z princípu aspoň na oko vychováš ako neveriacich. :lol:

Ja som z kresťanskej rodiny (zdravo kresťanskej), mám krst, 1. sv. prijímanie, a brat má aj birmovku (ja nie), ale od cca 14 rokov nám v tomto rodičia nechávajú voľnú ruku. Ja som nechcel birmovku, nemal som. Brat chcel, mal. Obaja s bratom máme svoj názor na cirkev (nie vieru), a rodičia to rešpektujú (dokonca s časti súhlasia). Keby som začal uznávať Budhu, kľudne aj v 17, nemali by s tým problém.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hughito napísal:S tou strednou to nevyšlo asi, tak vyjde z vysokou. ďaleko preč a domov raz za mesiac max. :)
Toto. Proste sa zdekuješ a pôjdeš na školu dákam do paže.
Tie reči o udávaní a podobne...ťažko mi súdiť, mám úžasných rodičov (keď tak pozerám internety asi ako jeden z mála), ale toto nie sú žiadne vyslovene hrozivé veci, nebijú ho, netýrajú, nepribíjajú na kríž...jasné, že to serie, ale udať rodičov lebo sú bigotní katolíci? By sme udali polku východného slovenska... Mnohé z príspevkov tu sú také pubertálne výkriky vzdoru. Proste vydržať, ísť na školu preč a potom ten proces odpútania prebehne úplne sám, jednoducho po piatich rokoch mimo už ostaneš v meste kde si študoval a budeš mať svoj život aj bez toho aby si udával rodičov.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

len si treba uvedomiť, že niekto tú školu musí platiť. Takže si rodičov nepoštvi totálne proti sebe. A btw... pustia ťa vôbec na intrák na školu?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

volaj socialku lebo ak su zaslepeny respektive hlupy a ukazes im tuto temu stale sa nic nemeni normalne im doma povec: ak najblizsie budem niekam musiet ist volam socialku na vas dvoch
0800 191 222

:plus: pre teba ak ta otec udrie ze nechcs ist do kostola..

neni to hanba ze by si to takto riesil ze sa hanbis tam ist nemas sa zaco hanbit su na to urady ktore ti pomozu :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A čo akože sociálka v tomto spraví. Si snáď myslíš, že prídu a povedia: "Nie, chlapec nemusí ísť do kostola a môže ostať vonku do polnoci, lebo my sme sociálka a to je viac ako rodičia." Čo myslíš, že sociálka zmôže? Že oni sú nejakí panáci na nonstop linke a keď zavoláš, hneď sú u teba? Nie je plnoletý, stále za neho zodpovedajú rodičia. Akurát by si spravil ešte väčšie peklo doma.

japaja, toto, čo si napísal, sú presne "pubertálne výkriky vzdoru", ako napísal ColdRain. Neraď mu takéto somariny, prosím ťa.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

od coldraina som nic taketo nepocul a preco aspon rodicom nevyhorziet uradmi?

a co ineho doporucujes ked rodicom je*e?
pinco
Darca
Darca

Ale nechaj tak. Prečítaj si to po sebe. Rodičom sa vyhrážať úradmi?! Hm, super riešenie, naozaj.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

neodpovedal si ako inak..

este raz ako inak by si to riesil ked rodicia su zaslepeny..

//autoeditácia príspevku (19 Mar 2014, 13:40)
ked nejde po dobrom pojde po zlom...
pinco
Darca
Darca

Vôbec nechápeš následky, do čoho by sa dostal. Vidno, že si ešte mladý a sám by si nebol niečoho takého schopný.

Ako neplnoletý by nevyriešil nič. Možno by zavaril trochu rodičom, aj keď pochybujem, ale hlavne sebe, a to poriadne. To by mu neodpustili nikdy. A aj keď bude mať 18, tak čo spraví? Zavolá na nich políciu? To sa rovno môže zbaliť a ísť z domu. Síce by nebol ani prvý ani posledný, ale rozhodne to nie je u neho také zlé, aby to takto radikálne riešil. Radšej by som pretrpel chodenie do kostola a vychádzky do 8. Počkal si, kým doštudujem a potom šiel na výšku, alebo si našiel prácu a vyriešil bývanie.

Ešte raz, neraď mu hlúposti.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Vsetko tu uz bolo viacmenej povedane. S tym ze si pod ich strechou maju zial pravdu, tak skus este ten rok nejak vydrzat, a potom teda bud tu vysku alebo dakde robit a najst si vlastne byvanie ak sa ti podari. A najlepsou pomstou bude ak s rodicmi potom prerusis uplne vsetky kontakty, a ked budes mat deti tak tvoji rodicia mozu zabudnut na to ze niekedy uvidia svoje vnucata apod.
Napísať odpoveď