Reproduktory do 200 €

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Reproduktory do 200 €

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

V tom pripade ale odpada kazdy dac bez sluchatkaca. Lebo len tie maju potenciometer. A aj to nie kazdy z nich ma variabilny vystup. Takze ten vyber sa ti velmi, velmi zuzi, resp. budes musiet pouvazovat aj o niecom drahsom.
Kazdopadne hlasitost mozes predsa regulovat priamo v operacnom systeme, resp. v prehravaci.
Regulovatelny vystup ma do 100 eur len Prodigy resp. z Ciny Zero DAC (ako je na tom Surround HD ci U7 neviem). Potom az drahsie masiny. (uDac, Audinst MX1...).
Robertom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robertom »

ja myslím že beriem buď toto http://www.audigo.sk/Hi-Fi-komponenty/Z ... st-HUD-mx1
alebo http://www.alza.sk/nuforce-udac-2-silver-d417992.htm
cena nie je až taká vysoká .. btw repráky objednávam po dlhom rozhodovaní Presonus Eris 5, s tým miestom na 8'' som to bohužiaľ neporiešil
Ryan Giggs
VIP
VIP

Radšej Audinst. Ma viac možnosti použitia, daju sa sa tam aj meniť operaky, ma na prednom panely prepinač medzi sluchadlami a lineoutom.
Robertom
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robertom »

dobre, tak už je to komplet rozhodnuté .. Ryan, ďakujem za rady, a aj za dávku trpezlivosti :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Normalne by som pisal rovno SS Ryan Giggs ale kedze sme forum mozno aj iny si rad precita odpoved.
Chcel by som nejake obyvackove ozvucenie, tentokrat nehladam nic extra, ide o repro do panelaku takze ziadne prebasovane zostavy, pripojene to bude chciet byt k pc ale zaroven aj k tv (ako na to ? ). Cenova relacia, cim min tim lip :D ... no povedzme 150€.
Zostava moze byt 2 kanal resp. 2.1 ale aj 5.1 skor sa priklanam k 2 repro.
Dakujem :mafia:
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

V tej cene to bude ozaj len niečo také "diétne" . Pokiaľ chceš to naj za tie peniaze, poobzeraj sa po bazoši, po nejakom staršom integrovanom zosiku, napr. niečo od denonu a k tomu nejaké reproskrine, tiez z bazošu . Do 250-300€ (viem kus viac ako planujes, ale ver mi že sa oplatí) dostaneš pri vhodnom výbere a s kombinovaní, to naj čo môžeš pri tej cene dostať. Ak sa trafíš, dostanes sa ku kvalite kludne aj 1500eurovej zostave ktorá by Ťa vyšla v obchodoch.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Netvrdim ze nemas pravdu - nedaj boze...
Ja som skor limitovany susedmi, mam prenajaty byt v takom senior panelaku a akakolvek excesivne hlasita hudba je pruser. Na druhu stranu chrciaci notebook alebo chrciaci lcd panel tv neni zrovna moje orechove tak zhanam nieco co by sa dalo pouzit, nestalo vela (vzhladom na nenarocnost).
Aparaturu na normalny posluch mam v koci 8)
V podstate ani uvolnit stovku-dve naviac by nebolo likvidacne len sa mi zda zbytocne vrazat do studioviek co budu hrat max na 10-15%.

BTW!!!: spomenul som si ze mam doma tesla bedne co som robil s tatkom ked som mal 15rokov hralo to slusne no nemam k tomu zosik, mozno by mi stacil iba nejaky zosik, tak skuste ked tak podhodit cosi :smt020
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Stale sa bavime o kvalite, nie o sile.. Zostava ktorá hrá v klude na nízkej úrovni bude hrať určite krajšie ako zjapajuca menej výkonná zostava. Paradoxne slabším stereo systémom môžeš viac rušiť okolie ako výkonným, ktorý počúvaš s rozumom. Tie tesly by som určite skúsil
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tesly nemaju ale tweetre su to dost vysoko polozene stredove repraky, hraju skor od stredu hore ale vysky chybat budu tak kua neviem ci dolepit do toho este nejaky tweeter a vyhybku alebo co dpc. A v zosikoch sa vobec neorientujem ako vidis konkretne na toto nemam naroky, skor by som ocenil jedoduchy prepoj zdrojov (TV, PC, mp3).
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Už je len na Tebe akou cestou chceš ísť. . Ak chceš niečo pekné s veľa funkciami a s pohodlným prepojením (digitálnym), skusil by som nejake lacnejšie domáce kino AiO, prípadne nejaké aktívne repro k pc . Ak hudbu a v rámci rozpočtu najvyššiu kvalitu, tak to čo som napísal v prvom príspevku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Určite sa pod to podpišem. Nejaky bazarovy set zosilu (alebo AVR) a bedni. Zaleži ale ku koľkym zariadeniam to chceš pripojiť. Aktivne bedne maju väčšinou max 2 vstupy a aj to analogove, takže je to limitovane. Ak to chceš aj k TV, zaleži či ma analogovy vystup. Na to pozor.
Ak ti ale stačia 2 vstupy, tak napr. môžeš zvažiť aj tu toľko omieľane Microlaby 6C/7C. Na viac zariadeni už to bude chcieť zosil/AVR.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

2 vstupy a zrejme na 2 repraky...

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2014, 19:03)
http://elektro.bazos.sk/inzerat/3691043 ... 6C-New.php
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Pokial Ti to stačí nemáš čo riešiť. ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hegy napísal:2 vstupy a zrejme na 2 repraky...

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2014, 19:03)
http://elektro.bazos.sk/inzerat/3691043 ... 6C-New.php
-pokial chces iba pocuvat na tom spravy tak je to dobre riesenie. Pokial chces na tom pocuvat aspon trochu kvalitnejsie hudbu tak su nevhodne. Inac nechapem jednej veci: ludia su ochotni vrazat neuveritelne peniaze do hicjakych nezmyslov ale malokto je ochotny investovat do kvalitnej hifi ci hiend zostavy,pritom taky kvalitny zosik a bedne su investicou aj na niekolko desatroci..
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Každý hold nemá potrebu vrážať do hudby peniaze.. Niekto je viac náročný, niekto menej, niekto na to nemá, niekto to nepotrebuje ..
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:
-pokial chces iba pocuvat na tom spravy tak je to dobre riesenie. Pokial chces na tom pocuvat aspon trochu kvalitnejsie hudbu tak su nevhodne. Inac nechapem jednej veci: ludia su ochotni vrazat neuveritelne peniaze do hicjakych nezmyslov ale malokto je ochotny investovat do kvalitnej hifi ci hiend zostavy,pritom taky kvalitny zosik a bedne su investicou aj na niekolko desatroci..
ako som uz pisal, v aute mam navrazaneho okolo audia cez 25 nasobok tych repro, nejde vylozene o prachy (pochopitelne uspora potesi) ale to co vylozene nejdem vyuzivat zbytocne nenadhodnocujem
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hegy

hm to je fajn, az na to ze v aute nebudes mat nikdy dokonalu akustiku a za tie prachy co si dal do autoaudio si mohol mat doma super zostavu pomali na cely zivot s uplne inou kvalitou. :wink: zase mousim uznat zejednu vyhodu to ma,v aute si to clovek moze dat podstatne viacej nahlas ako doma,kvoli susedom.. apropo si myslim ze tie repro co si dal link budu mat bzuciace trafo-vyskusaj si ich predtym ako ich kupis.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

to je fajn ked byvam v panelaku kde ju nemozem poriadne pustit, zato na dlhych cestach si toho auto audia uzijem az az...
A preco by nebolo dobra akustika vsetko je korektne vytlmene ako ma byt, nevidim jedin dovod.
ako nejdem sa hadat ja len na to margo... ja osobne si dost potrpim na kvalite, ale zase zbytocne nebudem tlacit prachy do niecoho, coho potenciometer neprejde cez 20%, sameho by ma to sralo :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Hegy napísal:ja osobne si dost potrpim na kvalite,
Co ma tento fakt spolocne s nižšie uvedeným (o"potenciometry cez 20%") ? máme to chápať tak, že kvalitný zvuk = hlasný zvuk?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie nie nie.... neviem ako to vysvetlit, ked chcem POCUVAT hudbu akoze naozaj ju pocuvat, tak musi byt hlasno, ak chcem len nejaky sum do bytu, nieco miesto toho chrchlaku v TV a NB tak nepotrebujem nic extra, nebranim sa tomu, len spochybnujem ze to naozaj plnohodnotne vyuzijem.
Napísať odpoveď