auto neštartuje :/
-
[email protected]
Novice
auto neštartuje :/
jedná sa o Ford Fiesta Mk3(3tia rada) 1.4i....dnes ráno som šiel do školy a asi po 10 kilometroch mi začalo dusiť motor a potom nešlo naštartovať asi 10 minút...prešiel som asi 5 kilometrov, znova ho zadusilo a už sa nedá naštartovať... ak by mi niekto vedel poradiť v čom môže byť problém tak by som bol moc rád...
Re: auto neštartuje :/
vitaj na fore
z fleku ma napadaju sviecky, vstreky, mozno lambda?
z fleku ma napadaju sviecky, vstreky, mozno lambda?
Pamätám, keď som bol malý, toto nám robil starý Favorit pred 20 rokmi.. vtedy bolo na vine vodné čerpadlo.. alebo niečo také.. bol pozastavený prívod paliva, pretože niekde bolo plno vody. 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nepozoroval si únik paliva (kaluž za tebou a pod tebou?)
-
[email protected]
Novice
no v garáži som si nič nevšimol...len ked som otvoril kapotu po tom čo som zastavil, tak som pozeral či je voda a v nádobke nebola, len zasyčalo a nič... neviem či to môže byť chyba, ja sa v tom nevyznám...ale ve´d som aj dočapovával teraz po obede do nádrže...a nič
-
audiotrack
VIP
tak tie nádobky tam asi nie sú preto, aby sa vozili prázdne
Logicky že v nich niečo má byť. Ale v aute je viacero nádobiek, tak by si mohol byť konkrétnejší. Tipujem teda na chladiacu kvapalinu. Dolej a skús naštartovať. A ako prvé cesta do servisu že ti uniká niekde
Ke´d ti to dusilo motor, neukazovalo že sa prehrieva?
Ke´d ti to dusilo motor, neukazovalo že sa prehrieva?
-
[email protected]
Novice
šak ja viem.. ale hej... voda čo ide do chladiča asi nebola...môže to byť pproblém že sa motor prehreje a nepôjde naštartovať? neukazovalo..možno je zlý budík ale šak len toj mi ukazoval ešte včera dobre....tak nechápem
Ak nemá vodu v chladiči - nemyslím 2 deci pod minimom, ale reálne tam nemá vodu - tak do pár minút zničí motor.
-
hrban
Addict
Keby bolo velmi malo vody tak si snad vsimne paru... Ibaze by tam nebola vobec ziadna voda ale tomu neverim...
Pri chybajucej vode a dusiacom motore je velmi realne, ze mas prasknute tesnenie pod hlavou a voda ti tecie do vlacov. Ak si pozoroval okrem tychto priznakov aj biely dym z vyfuku, tak je to jasne. Otvor viecko dolievania oleja. Ak bude cele zasrate bielou emulziou, tak mas urcenu diagnozu. Otazkou teraz bude, ako to dostat do servisu, pretoze s tymto stavom neradno jazdit.
-
tacosi
Moderátor
No veru neradno,ked sa neda vobec nastartovat 
-
hrban
Addict
skôr si myslim, že nevidí hladinu vody cez tú zakalenú nádobku, ja s tým mám tiež problém na aute staršieho ročníka. Nech kukám ako kukám stále sa mi zdá, že je nádobka prázdna.
Btw k problému, i tak keby má málo vody alebo žiadnu tak ten efekt pary by tam bol keby motor vrie a to nevysvetľuje prečo auto neštartuje
A snáď takú prasklinu tam nemá, že by dusilo motor až do zhasnutia. Náš starý nissan sunny (88 ročník) jazdil 4 roky s prdnutou hlavou, olej vo vode a voda v oleji ... a nejak som to nepociťoval okrem spotreby oleja, vody a benzínu žiadne problémy, len raz za rok sa čistil chadič od oleja.
Problém by som hľadal na diagnostike, plus prívod paliva a vzduchu.
Btw k problému, i tak keby má málo vody alebo žiadnu tak ten efekt pary by tam bol keby motor vrie a to nevysvetľuje prečo auto neštartuje
A snáď takú prasklinu tam nemá, že by dusilo motor až do zhasnutia. Náš starý nissan sunny (88 ročník) jazdil 4 roky s prdnutou hlavou, olej vo vode a voda v oleji ... a nejak som to nepociťoval okrem spotreby oleja, vody a benzínu žiadne problémy, len raz za rok sa čistil chadič od oleja.
Problém by som hľadal na diagnostike, plus prívod paliva a vzduchu.
-
[email protected]
Novice
dnes keď som spravil brzdové potrubie sa stalo presne to č som si myslel.. motora som sa ani nedotkol ale ked som otočil klúčikom naštartoval...potom som šiel skúsiť brzdy.. hneď ako som zabrzdil motor pridusiilo a zhasol...deprimuje ma to
Evidentne s tym sam nic nespravis, tak to zanes nejakemu miestnemu garazmajstrovi, ktory ti na tak jednoduchom motore musi najst chybu do 10min a opravit do hodiny ak ma potrebny diel. Ak cakas, ze ti poradi niekto tu na fore tak sa snaz opisat problem co najlepsie, napis co si uz skusal, ako sa spravalo predtym, pocas, potom atd. Z informacii, co si napisal to moze byt x veci, ked ti napisem, ze je to moze byt tesnenie pod hlavou, pojdes ho hned vymenit?
-
[email protected]
Novice
takže... z indukčnej cievky ide normálne prúd...ale z rozdelovača už iskra nejde.. vymenil osm aj palec aj hlavu rozdelovvača a aj ten Hallov snímač...nejde jednoducho z rozdelovača iskra
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 12:29)
takže... z indukčnej cievky ide normálne prúd...ale z rozdelovača už iskra nejde.. vymenil osm aj palec aj hlavu rozdelovvača a aj ten Hallov snímač...nejde jednoducho z rozdelovača iskra
//autoeditácia príspevku (23 Mar 2014, 12:29)
-
audiotrack
VIP
bol si s tým už v servise?
Inak je zaujímavé že vieš premerať cievky, vieš vymeniť palec aj hlavu rozdelovača aj hallov snímač (ja dokonca ani neviem čo to je) ale nevedel si čo sa leje do nádržky ktorá je prázdna a či tam treba vôbec niečo mať
Inak je zaujímavé že vieš premerať cievky, vieš vymeniť palec aj hlavu rozdelovača aj hallov snímač (ja dokonca ani neviem čo to je) ale nevedel si čo sa leje do nádržky ktorá je prázdna a či tam treba vôbec niečo mať
Neviem si velmi predstavít ako si meral prud z indukcnej cievky. Ked sa do toho nevyznas, ako si pisal, mozno si len zmeral napatie na cievke, co este neznamena, ze je cievka dobra. Inak si davaj pozor, indukcna cievka generuje vysoke napatie, takze pri pokusoch s rozdelovacom ta moze kopnut, ale aspon zistis, ze ci je ta cievka dobra
Skontroluj si aj svieckove kable a hlavne kabel z cievky na rozdelovac.
-
[email protected]
Novice
No na cievkee musi byt na 15tke okolo 12,5V a na 1tke musi byt okolo 0,03-0, 3V...a mne nejakym sposobom odfajcilo inducku takze oba kable mali 12,5V...vymenil som cievku. Dalej kedze mi nerozhadzovalo iskru som pozrel do rozdelovaca a bol tam zly nejaky snímac.. Zrejme snimac otacok.. A tam je aj Hallov snimac samizda takze som to vymenil, nastavil rozdelovac a auto fakci
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 0:18)
No na cievkee musi byt na 15tke okolo 12,5V a na 1tke musi byt okolo 0,03-0, 3V...a mne nejakym sposobom odfajcilo inducku takze oba kable mali 12,5V...vymenil som cievku. Dalej kedze mi nerozhadzovalo iskru som pozrel do rozdelovaca a bol tam zly nejaky snímac.. Zrejme snimac otacok.. A tam je aj Hallov snimac samizda takze som to vymenil, nastavil rozdelovac a auto fakci
//autoeditácia príspevku (24 Mar 2014, 0:18)
S tym snimacom otacok to logiku ma. Ked starter toci motorom a riadiaca si mysli ze je stale 0 otacok tak rozdelovac je blokovany.