Modrá obrazovka smrti nového PC
Modrá obrazovka smrti nového PC
Ahojte hojkovci,
prejdem rovno k veci...
Teraz nedávno som si kúpil nový PC. Hneď prvý deň keď mi došiel, tak asi po 20 min. prvého zapnutia mi vyhodilo modrú obrazovku smrti (Blue Screen of Death). Hneď som volal predajcovi a riešila sa reklamácia a do 3 dní som mal doma PC, na ktorom boli vymenené všetky komponenty (grafika, hdd, ramky, procák, matičná). Bol som milo prekvapený, pretože mi došiel aj list s ospravedlnením a menšou pozornosťou od spoločnosti.
Všetko fungovalo výborne asi týždeň, až doteraz. Dnes zase 2x modrá obrazovka smrti... Volal som zase predajcovi a vraj sa s tým ešte nestretol... Pýtal sa ma či to nemôže byť nejakým crackom z hry, ale ja o tom silno pochybujem... Vraj mi ďalší týždeň zase pošle kuriéra a skúsi vymeniť zdroj a matičnú za inú. (kvôli tomu, aby som nebol cez víkend bez PC)
Dnes keď mi prvý krát vyhodilo tú modrú obrazovku smrti, tak som si len na internete prezeral stránky. Druhý krát sa mi to stalo pri hraní LoLka.
Stretli ste sa vy s niečím podobným?
prejdem rovno k veci...
Teraz nedávno som si kúpil nový PC. Hneď prvý deň keď mi došiel, tak asi po 20 min. prvého zapnutia mi vyhodilo modrú obrazovku smrti (Blue Screen of Death). Hneď som volal predajcovi a riešila sa reklamácia a do 3 dní som mal doma PC, na ktorom boli vymenené všetky komponenty (grafika, hdd, ramky, procák, matičná). Bol som milo prekvapený, pretože mi došiel aj list s ospravedlnením a menšou pozornosťou od spoločnosti.
Všetko fungovalo výborne asi týždeň, až doteraz. Dnes zase 2x modrá obrazovka smrti... Volal som zase predajcovi a vraj sa s tým ešte nestretol... Pýtal sa ma či to nemôže byť nejakým crackom z hry, ale ja o tom silno pochybujem... Vraj mi ďalší týždeň zase pošle kuriéra a skúsi vymeniť zdroj a matičnú za inú. (kvôli tomu, aby som nebol cez víkend bez PC)
Dnes keď mi prvý krát vyhodilo tú modrú obrazovku smrti, tak som si len na internete prezeral stránky. Druhý krát sa mi to stalo pri hraní LoLka.
Stretli ste sa vy s niečím podobným?
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Modrá obrazovka smrti nového PC
pochybujem ze koli bluescreenu pomenili vsetko
..skus opisat hlasku s toho bluescreenu budeme mudrejsi... myslim si ze len preinstalovali win a ked im to fungovalo tak ti to poslali naspat... popripade skus skontrolovat ramky ... hdd
-
hojko
Site Admin
Idealna by bola fotka, kedze na tej obrazovke je vypisana chybova hlaska pre ktoru doslo k zlyhaniu. Na zaklade toho sa da hladat problem. Tak ako sa radi v kazdej inej teme, poradim aj ja teraz. Pamate otestovat cez MemTest86, disk otestovat cez HD Tune Pro...
Tiez by bol dobry popis zostavy, nech sa je od coho odrazit.
Tiez by bol dobry popis zostavy, nech sa je od coho odrazit.
No tvrdil mi, že mi všetko vymenil... Teda minimálne grafiku mi určite vymenil, pretože som dostal znovu kupón na hry.
Takže zostava je nasledujúca:
1. CPU AMD Athlon X4 740 Trinity 4core (4x 3, 2GHz, 4MB) s frekvenciou turboboost až 3,7 GHZ!
2. RAM 8GB DDR3-1600MHz CL10 Kingston HyperX Black s chladičom pre stabilnejší PC
3. MSI FM2-A75MA-P33 s USB 3.0
4. HDD 1TB WD10EZEX 64MB SATAIII/ 600 7200rpm 2RZ
5. DVDRW/ RAM Samsung SH-224DB 24x SATA černá bulk
6. ASUS R7260X-DC2OC-1GD5 + Kupon s hrami
Chybová hláška:
Takže zostava je nasledujúca:
1. CPU AMD Athlon X4 740 Trinity 4core (4x 3, 2GHz, 4MB) s frekvenciou turboboost až 3,7 GHZ!
2. RAM 8GB DDR3-1600MHz CL10 Kingston HyperX Black s chladičom pre stabilnejší PC
3. MSI FM2-A75MA-P33 s USB 3.0
4. HDD 1TB WD10EZEX 64MB SATAIII/ 600 7200rpm 2RZ
5. DVDRW/ RAM Samsung SH-224DB 24x SATA černá bulk
6. ASUS R7260X-DC2OC-1GD5 + Kupon s hrami
Chybová hláška:
-
hojko
Site Admin
Nahraj sem ten subor z adresara Windows\Minidump - subor, ktory je na poslednom obrazku, ktory si sem pridal. Pekne ho zabal a priloz do prilohy.
No tých súborov je v tom adresári viac.
- Prílohy
-
- Minidump.rar
- (87.13 KiB) 28 stiahnutí
-
hojko
Site Admin
Problem hal.dll+12903 v kombinacii s ntoskrnl.exe+186513, dovod nie je uplne vysvetleny na nete. Vela ludi pisalo ohladom pamate, ale MemTest86 presiel vzdy bez problemov, nepomohla ani vymena zdroja. Udajne vela ludom sposobovalo problem napatie, ci to bolo napatie procesora alebo pamati. V tomto pripade by bolo dobre pozriet specifikaciu procesora a aj RAMky a zaroven sa pozriet do biosu na napatie, ktore je nastavene. Tiez som sa docital o pripade, ze boli pouzite rozdielne znacky RAMky, ale s rovnakymi parametrami a tie sposobovali tento problem.
Skus teraz pozriet napatie, pozriet sa ake mas RAMky a ci su rovnakej znacky a parametrov. Je to mozno pre niekoho hlupost, ale nic za to nedas a ak to moze pomoct...
Skus teraz pozriet napatie, pozriet sa ake mas RAMky a ci su rovnakej znacky a parametrov. Je to mozno pre niekoho hlupost, ale nic za to nedas a ak to moze pomoct...
Čaute, včera som si konečne poskladal PC. Všetko zatiaľ v pohode, ale teraz sa mi stala zaujímavá vec.
Zapol som si len tak hru Torchlight II (ani neviem vlastne prečo, vôbec to nehrám). A akonáhle som v nastavení hry zapol Vertikálnu synchronizáciu, tak hneď modrá obrazovka smrti... Prečo?
Kamarát mi povedal, že môže to byť tým, že tú hru nemám nainštalovanú (pretože mám stiahnutú už rovno nainštalovanú verziu, takže len spustím a hrám) a tým pádom nemá kde v registroch povoliť Vertikálnu synchronizáciu. Môže to byť tým?
Veď lebo v Battlefield 4 mám všetky nastavenia na full, dokonca aj vertikálnu synchronizáciu mám zapnutú a nemám žiadny problém.
Ďalej, v Sleeping Dogs to isté... Všetky detaily na full, aj zapnutá vertikálna synchronizácia a žiadny problém.
A áno tieto 2 hry (BF 4 a SD) som si inštaloval normálnym spôsobom.
Mám sa niečoho obávať? Mohol som tým niečo poškodiť? Lebo modrá obrazovka smrti nie je sranda...
Alebo mám tú hru len vymazať a vôbec to neriešiť?
Keby niečo, tak prikladám súbor z minidump adresára.
Zostava:
Zapol som si len tak hru Torchlight II (ani neviem vlastne prečo, vôbec to nehrám). A akonáhle som v nastavení hry zapol Vertikálnu synchronizáciu, tak hneď modrá obrazovka smrti... Prečo?
Kamarát mi povedal, že môže to byť tým, že tú hru nemám nainštalovanú (pretože mám stiahnutú už rovno nainštalovanú verziu, takže len spustím a hrám) a tým pádom nemá kde v registroch povoliť Vertikálnu synchronizáciu. Môže to byť tým?
Veď lebo v Battlefield 4 mám všetky nastavenia na full, dokonca aj vertikálnu synchronizáciu mám zapnutú a nemám žiadny problém.
Ďalej, v Sleeping Dogs to isté... Všetky detaily na full, aj zapnutá vertikálna synchronizácia a žiadny problém.
A áno tieto 2 hry (BF 4 a SD) som si inštaloval normálnym spôsobom.
Mám sa niečoho obávať? Mohol som tým niečo poškodiť? Lebo modrá obrazovka smrti nie je sranda...
Alebo mám tú hru len vymazať a vôbec to neriešiť?
Keby niečo, tak prikladám súbor z minidump adresára.
Zostava:
Spoiler
CPU: INTEL Core i5-4440 3.1GHz | MB: GIGABYTE B85M-D3H | RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 | GPU: GIGABYTE VGA ATI Radeon R9 280X 3GB DDR5 | HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda 7200RPM | DVD: Asus DRW-24F1ST | PSU: SEASONIC zdroj 550W SSP-550RT | CASE: Corsair Carbide 200R | Monitor #1: AOC I2369VM | Monitor #2: Acer AL1916 | KEYBOARD: Microsoft Sidewinder X4 | MOUSE: Logitech MX518
- Prílohy
-
- 050814-18782-01.rar
- Minidump
- (24.61 KiB) 21 stiahnutí
-
typek61
Darca
bud hru stahuj z overenych zdrojov alebo si ju kup
alebo ju ani nehraj, kedze ju nehravas...
Samozrejme. Viem, že sa tu warez nerieši, ale mne ide o ten problém. Takže mám na to kašlať a len zmazať hru a neriešiť tú modrú obrazovku smrti?
BF 4 a Sleeping Dogs mám originálky samozrejme.
BF 4 a Sleeping Dogs mám originálky samozrejme.
-
typek61
Darca
mozno to je crackom vyskusaj, ale vidis sam, ze origos hry ti nerobia sarapaty
Ja tú hru vôbec neriešim, už som ju pre istotu aj vymazal. Len sa bojím či sa mi teraz nebude objavovať častejšie modrá obrazovka smrti kvôli tomu, že už raz som ju dostal, či to je blbosť? Jedine o to mi ide či som tou jednou prvou modrou obrazovkou smrti niečo nepoškodil... Hm?
-
hrban
Addict
je ale aj xyz origo hier, kde ak máš napr sli/CF tak ak zapneš nejakú featurku na grafike(v-sync/aaa-filter) alebo proste čokoľvek a hra padne. Niekedy proste niečo nejde no, treba sa s tým zmieriť a nezapínať to nastavenie.
-
typek61
Darca
heh tak s tym nic nepokazil ani nepokazis.kludne si ju mohol aj hrat ale bez tej vertikalnej synchronizacii.neboj sa tych modrych smrti,urcite nic nepokazis.
Díky vám hoši, uľavilo sa mi. Ja som sa proste zľakol, pretože na predchádzajúcom PC čo som reklamoval 4x som mal tiež problém s modrou obrazovkou smrti, ale tá sa mi objavovala kedykoľvek.
Pri tomto novom PC sa to objavilo hneď čo som povolil tú vert sync v nastaveniach hry. Takže dúfam, že to bola prvá a posledná modrá obrazovka smrti.
Pri tomto novom PC sa to objavilo hneď čo som povolil tú vert sync v nastaveniach hry. Takže dúfam, že to bola prvá a posledná modrá obrazovka smrti.
-
typek61
Darca
skus potom spravit benchmark dik
http://www.hojko.com/pc-benchmarks-wpri ... 63926.html
http://www.hojko.com/pc-benchmarks-wpri ... 63926.html
Samozrejme, hotovo 
-
typek61
Darca
prečo tam mas i5?ved v predchadzajucich prispevkoch pises o CPU AMD Athlon X4 740 Trinity
2 príspevky dozadu som písal o tom, že predchádzajúci PC, na ktorom sa mi objavovala modrá obrazovka smrti, som reklamoval 4x a tým pádom sa mi vrátili peniaze za ktoré som si poskladal nový PC.